• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erken başladı kayınvalıde

ne güzel iste beraber gelmek istiyorlar. benim evime biri gelicek ben mutluluk duyarim. demek ki sana deger veriyorlar ki geliyorlar. cok yanlis düsünüyosun. hem de yok benim annem aradi senin ki aradi laflarini hic nisanlina söyleme. erkekler evlenene kadar herseye tamam der evlendikten sonra anneci olurlar. ilerde basina da kakarlar. üstüne üstelik evlendikten sonra da buraya konu acip esim ailemin yanina hic gitmiyor deme. men dakka dukka. yani ne ekersen onu bicersin. simdiden yok senin annendi halandi dersen ilerde de esin senin ailen lafini cok söyler. hem nisanlin senin emir verebilecegin insan degil. sessiz diye bu kadar ezme.

madem iki aile olmanızı istiyordun bunu güzelce söyleseydin nişanlına...davranışların nedeniyle haksız duruma düşmüşsün...

Nişanlınızın sabrına hayran kaldım . . Sabrına hayran kalmama rağmen susmasına sizin dediklerinizi onaylamasına da bir o kadar sinirlendim . . Bir kişi değil 10 kişide gidilebilir ziyarete .Tabi haber verilerek .Halası yabancı değilmiş ayrıca . Ki söylediklerinizden anlaşıyor ki o halayla sizde daha önce bir araya gelmişsiniz . Size göre aile anne baba çocuktan oluşsa da belki onlara göre de dayı amcada girebilir işin içine. Yanlış davrandığınızı ve konuştuğunuzu tekrar belirtmek isterim annesi fazla değil siz hızlı çıktınız

Bir kere tarzını,kendini ifade biçimini,nişanlına üslubunu hiç beğenmedim.
Asıl konuya gelince de ben de Egem'e katılıyorum erken başlayan sensin.
Nedir bu iki aile arasında ki şartlı,şurtlu ziyaretler ya,
sanırsın paris kontunun evi,kadın gitmek istiyor oğluyla haber gönderiyor,
''annene söyle annemi arasın ona söylesin geleceğinizi''
Bu ne saçmalık,ne gerek var?kız evi değil Çankaya köşkü resepsiyonu sanki.
Bu insanlar yabancı değil ki,yanlarında getirecekleri hala sözlünün halası!
İyi de bir insan diyorsun,eee?
Bir iki fazladan tabak koymak mı külfiyet geliyor?
neyse son kez şunu söyleyim;
hayat öyle planladığımız gibi gitmiyor arkadaşım,
senin planların karşı tarafa uymaz,
onların ki size uymaz,aksilikler çıkar,planlar değişir,
hayallerin bile değişir.Ama sana düşen her durumda,
gerçekten sevdiğin adamla kurmaya çalıştığın hayatta
böyle devede kulak sayılabilecek pürüzleri,değişiklikleri tolere edebilmek.
Hayatın akışına,aileler arası dengenin kurulmasına,bu tür telaşlara ve aksiliklere uyum sağlama da daha şimdiden böyle sorun
yaşıyorsan ileride sıkılabileceğin çok durum olur;
yaramaz çocuklarıyla evine gelen çok da sevimli bulmadığın akrabalar,
habersiz çat kapı gelen kayınvalide,kayınpeder,
siz iki kişilik romantik bir plan yapmışken arayıp size geleceğini söyleyen aile büyükleri vs vs...
Bütün bu durumlarda hışmından nasibini hep eşin mi alacak?
Tek başına uygun,kibar ve nazik bir üslupla sorunları çözmeyi öğrenmelisin.
Devamlı eşine dert yanman ilişkinizi de çok kötü etkiler.

Nişanlınızın sabrına hayran kaldım . . Sabrına hayran kalmama rağmen susmasına sizin dediklerinizi onaylamasına da bir o kadar sinirlendim . . Bir kişi değil 10 kişide gidilebilir ziyarete .Tabi haber verilerek .Halası yabancı değilmiş ayrıca . Ki söylediklerinizden anlaşıyor ki o halayla sizde daha önce bir araya gelmişsiniz . Size göre aile anne baba çocuktan oluşsa da belki onlara göre de dayı amcada girebilir işin içine. Yanlış davrandığınızı ve konuştuğunuzu tekrar belirtmek isterim annesi fazla değil siz hızlı çıktınız

Çok hoşuma gitti bu söz!!!

konuyu okudumda forumda yeni nisanli evli hanimlarin bu tarz sikayeleri ne kadar cok.
sanirim kisi nisanlaninca huyu suyu degisiyor eminim sonrada yapdigi bu davranislara kendide sasiracaktir.
insan kendini fazla önemsememeli , fazla beklentiye girmemeli, sonra hemen bastan nisanliyle böyle yüzgöz olmak iiy degil, bizde bir söz vardir" dislerini hemen saydirma " diye . sen agir ol hanim kendinide fazla önemseme

haha merak etme acıma oda bılıyor benden iyi bir gelın ve eş olucağını sekerım .annesıde pişmanmış zaten gelınıme yanlış yaptım o bunlara rağmen güler yüzünü hiç eksık etmedı benden demiş acınılcak bişey yok abartmıssın ben yanlış yapıyorum acaba dedım ama bazıları cınayet işlemişim gibi yorumlar yapmış alemsınız kızlar

sen de kadin cok kötü birsey yapmis gibi davraniyorsun...

anlamiyorum ki ne olur gelseler,sen simdiden ön yagrgiyla yaklastigin icin kötü görüyorsun...

kayinvaliden hata yapmamis ama sözlün sanirim arayi yumusatmak icin bunlari söylemis...

ben olsam,halamlarla gelecez desem böyle tepki gösterilse gitmem....

ne var sanki onlarin yaninda konusulmayacak konu mu,gizli mi kacak mi herkesin icinde konusulsa ne olur...

Bir kere tarzını,kendini ifade biçimini,nişanlına üslubunu hiç beğenmedim.
Asıl konuya gelince de ben de Egem'e katılıyorum erken başlayan sensin.
Nedir bu iki aile arasında ki şartlı,şurtlu ziyaretler ya,
sanırsın paris kontunun evi,kadın gitmek istiyor oğluyla haber gönderiyor,
''annene söyle annemi arasın ona söylesin geleceğinizi''
Bu ne saçmalık,ne gerek var?kız evi değil Çankaya köşkü resepsiyonu sanki.
Bu insanlar yabancı değil ki,yanlarında getirecekleri hala sözlünün halası!
İyi de bir insan diyorsun,eee?
Bir iki fazladan tabak koymak mı külfiyet geliyor?
neyse son kez şunu söyleyim;
hayat öyle planladığımız gibi gitmiyor arkadaşım,
senin planların karşı tarafa uymaz,
onların ki size uymaz,aksilikler çıkar,planlar değişir,
hayallerin bile değişir.Ama sana düşen her durumda,
gerçekten sevdiğin adamla kurmaya çalıştığın hayatta
böyle devede kulak sayılabilecek pürüzleri,değişiklikleri tolere edebilmek.
Hayatın akışına,aileler arası dengenin kurulmasına,bu tür telaşlara ve aksiliklere uyum sağlama da daha şimdiden böyle sorun
yaşıyorsan ileride sıkılabileceğin çok durum olur;
yaramaz çocuklarıyla evine gelen çok da sevimli bulmadığın akrabalar,
habersiz çat kapı gelen kayınvalide,kayınpeder,
siz iki kişilik romantik bir plan yapmışken arayıp size geleceğini söyleyen aile büyükleri vs vs...
Bütün bu durumlarda hışmından nasibini hep eşin mi alacak?
Tek başına uygun,kibar ve nazik bir üslupla sorunları çözmeyi öğrenmelisin.
Devamlı eşine dert yanman ilişkinizi de çok kötü etkiler.

bravooooooo:46::46::46::46: imzamı attım altına :27:

canım bende bu temmuz glirse 2 sene olucak sözlüyüm ama ve onlarda 1 kere geldi istanbulda otuyruyolar ama bencede sen çok erken başlamışsın gelsin boşver bidahaki gelişinde tepkini dile getirirs,n eger seviyosan ve evlenmek istiyosan onu bıktırma bencede çok çabuk bunaltırısn ve sein onun ailesini istemedigini düşünür

Halanında gelmesi gayet normal, biz de gelinimizin evine giderken illaki ya teyzemizi ya da halamızı alırdık yanımıza nişanlılarken ( genelde arabuluculuk yapar konuşmaların gelişmesine yardımcı olur bu kişiler bu yüzden götürülürler ). Aslında memnun olunması lazım bana değer verip halasıda geliyor diye. Ne öle kimsesizler gibi bir ana bir ogul mu gelicekler ? Vallahi buralarda çok ayıp bişey kimsesiz gibi gitmek kız evine. Abartmışsınız bence, ayrıcada şunuda unutmayın ki nişanlınız sadece şuanda dinliyor sizi kuzu kuzu. Ama evlendiğinizde asla böyle olmayacağını bilmeniz gerekir. Sadece nişanlınızla değil sülalesiyle evlenecek olduğunuzu da unutmayın lütfen.

sende erken başlamışsın:1:

Nokta yani...:) Hayatinizin en güzel zamanlarini incir cekirdegini doldurmayacak muvzular icin hem kendinize hemde nisanliniza zehir etmeyin...Erkkekleri biktirmayin sonra evlenince cabuk bikiyorlar iste...

Daha çok yenisiniz yahu tek gelmicek tabii ki hem bakarsın halası işine yarar . sonralardan açılır kaynananız merak etme:130:
Sürekli yanında birini getirirse o zaman haklı olabilirsin ama napsın kadın sülaleyi toplamamışya . valla bizimkiler öyle yengeler halalar teyzeler birlikte gidilir. Ananemde çekingendir yani illa yanında birini götürür NORMALİME GELDİ

Daha çok yenisiniz yahu tek gelmicek tabii ki hem bakarsın halası işine yarar . sonralardan açılır kaynananız merak etme:130:
Sürekli yanında birini getirirse o zaman haklı olabilirsin ama napsın kadın sülaleyi toplamamışya . valla bizimkiler öyle yengeler halalar teyzeler birlikte gidilir. Ananemde çekingendir yani illa yanında birini götürür NORMALİME GELDİ

konu sahibi çok ayıp etmiş bence

kusura bakma ama bence sen de erken başlamışsın
ve evet haksızsın..ne olur ki halası gelse..misafirdir..üstelik o ailenin bir ferdi..en iyi şekilde ağırlayıp güler yüzünü gösterirsin.hem böylesi durumlarda aile büyükleri özellikle davet edilir.
sözlüne bu şekilde çemkirmen bana çok itici geldi..siz bir aile kuruyorsunuz.birbirinize üstünlük sağlamaya çalışmıyorsunuz.

konu sahibi arkadasım hepimiz geçtik o yollardan sanırım sen biraz etrafının gazına gelmişsin inan herkesin sözünde nişanında vs muhakkak bir problem çıkıyor ... şöyle düşün kayınvalidenin ilk ziyareti olucak kadın çok girişken olmayabilir yada aman yanlış bir şey yapmıyım düşüncesiyle de halayı getirebilir ...

bi sabret bu daha ilk seni anlamaya çalışıyorum sen hemen kaynaşalım istiyosun biraz atik olsun arasın ilgilensin istiyosun ama dur bakalım eğer düğüne kadar k.validen hep kalabalık gelmek isterse o zaman kızacaksan kız ama emin ol bu çok güzel bişey çok şanslısın inan ..

inanki kaynaşmaman daha güzel kalabalıkta mesafeli olma imkanın daha çok sana bir arkadaş tavsiyesi bırak nasıl geliyorsa gelsin nişanlını da kendini de üzme çevrenin aman aramadı gelmedi gazınada gelme insanın annesi vs bile acayip etkileyebiliyo o zamanlarda ...

burda yaşamış tecrübe etmiş insanları dinle lütfen iyiliğin için zaten şimdi olmasa evlenince törpüleneceksin ama hep sen haklı olmak için hanımefendiliğini bozma unutma herkez aile terbiyesini gösterir ayrıca erkekler ve anneleri evlendikten sonra daha bi kıymetleniyor.. şimdiden böyle yaparsan nişanlın yavaş yavaş sende soğuyacak sen haklı olduğun bir olayda bile baştan anne düşmanı olarak fişleneceksin... biraz kurnaz ol bukadar fevri düşünme bırak bakalım nasıl yapıyor kayınvaliden kadına kendini gösterme fırsatı ver nişanlına sen hiç yansıtma dua et hiç ilgilenmesin k.validen evinide düğününüde kendin yap o zaman inan laf söyleyemiyorlar karışamıyorlar ... bence halan gelmesin demek senin gibi güler yüzlü iyi bilinen bir geline yakışmamış hadi silkin kendine gel eminim sen bu değilsin sadece kafan karışmış biraz bunalmışsın etrafın yorumlarına kulak tıkarsan kazanırsın :34: nişanlınla mutlu olmaya bak sen kurnaz ol sessiz ol ailesine güler yüzlü ol bak bakalım kaybedecek misin kocan nasıl değer verecek sana etrafı o zaman susturacak işte.. o daha acemi sende öyle aman kimseye saygını yitirme ...

ay bunlar nekadar basit şeyler ya, insan gülsünmü ağlasınmı şaşırıyor doğrusu.Ama şunu biliyorumki ben mahvoldum, çünkü böyle bişey olsa bende yalnız gitmezdim, eyvaaah oğlumun işiticeği lafları şimdiden duyar gibiyim

Back