• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erken başladı kayınvalıde

aycnsrdr

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2010
476
15
118
Merhaba kızlar 31.01.2012 de sözlendım o günden berı kayınvalıdem gelmedı bıze hıç söz için armaızda sorunlarda olmustu ama kendısı haksızdı neyse dün akşam sözlüm yarın size gelıcez dedı normalde yemege gelıncekse bır gün önceden haber vermelerı gerekırdı musaitmısınız dıye hadı bunu geçtim ,sözlüme annen annemi arasın size geliceğiz diye dedim kı daha hıç aramdı annemı tamam dedi kapattık teli. sabah sözlüm aradı annem halamlarla gelmek istiyor diye bende ortalığı ayağa kaldırdım. kendı senın zorunla gelıyor zaten bız adam mı yıyoruz kendılerı gelemıyormu dıye kaynanam kendı kendne karar verır o olucak zanneder ama benım dedığım olur sözdede öyle oldu.ama asıl kızdığım benım ağzı laf yapamayan sevgılım, dedım annene ilk defa tek olucaz halamların işi ne demedın mı dedım dedım dıyor ne dedı diyorum hemen hastahaneye cıktı gıttı dedi.ben ararım gelmez halamlar dedı.ben de açtım ağzımı annen çok oldu artık ailece yemek yenıleceğını akıl edemedınız mı bız nişan düğün işini konuşmıcakmıydık dedım nasıl annene söz gecıremezsın şimdi bana gelmış gelsınler mı dyorsun dedım ,haksızmıyım kızlar cocuğun ne suçu var demeyın onunla öyle konuşmadık her bize geldıklerınde halaylamı gelıcekler tamam çok sevıyorum halasını ama annesı neyımızden korkuyorda tek kalmamak istiyor hanı anlıcağını bılsem yaptıklarından utanıyr dıyeceğim ama ( sözdekı ufak trtışma) nerde gene bıldığını söyler....

sende erken başlamışsın:1:

Daha şimdiden sözlüne ailesi hakkında böyle konuşmaya başlamışsın . Bence bu yanlış çabuk bıktırabilirsin. Bak mesela ben kayınvalidemlerle hafta 1 kere bile görüşmem ki aynı yerde aynı bahçede oturuyoruz. Eşimde birşey demez artık çünkü bazı hataları var. Ama ben hiç kötülemem eşim varken iyi davranırım hatta ama eşim yokken hiçte iyi değilimdir bu bir taktik :52: sen dan dan söylemişsin ne varsa öyle olmaz... :1:

valla bencede sende erken başlamışsın eğer sen evlenmeyi düşünüyosan herşeyi su yüzüne çıkarmaman lazım tamm haklı olduğun yerde elbetteki hakkını korucaksın ama sen fazla tepki göstermişsin bırak halasıyla gelsin ne var bunda sende problem çıkarmadan tabiki buyursun gelsin demiş olsan bu olay bukadar büyümiyecek hem blki ilk defa gele4ceği bir evde belki kendini çok yalnız hissedeceğini düşünmüştür sen onları öyle bir ağırla öyle güler yüzle karşılaki kayınvaliden kendini çok rahat hissetsin hemm önce sen verki eğer karşılık alamzsan ondan sonra tepki verirsin ama bence bukadar tepki gereksiz ve boş sadece güç gösterisi yapmışsın gibime geldi kusura bakma :20:

sende erken başlamışsın:1:

Bencede :1:

Canım bak bende sözlüyüm kayınvalidemler sözlendiğimden beri 2 defa geldiler bizde 1 kere gittik (2.5 sene oldu). Ama sözlüm bize gelir oturur ben onlara giderim otururum falan fistan. Bizde adam yemiyoruz heralde ama insanların yapıları farklı, o zamanlar kayınvalidem çalışıyordur ondan gelemiyorlardı. Demek ki kayınvaliden de o söz günü olan olay yüzünden çekiniyor. Bunda abartılacak ne var anlamıyorum. Şimdiden sen kendi kendini böyle doldurursan ileride evlendiğinde kötü sonuçlar çıkar ben sana söyliyim canım :ssz:

oyy,ooyy...Halası yabanacı mı?Onun yanında da konuşursunuz...

Son düzenleme:
Senin açından haklı olabilirsin canım fakat bence halanın gelmesinde büyütülecek birşey yok. Hem bu anlattıkalrın eminol ki fındık kabuğunu doldurmaz. Tepkinin konulacağı yerlerde tabiki kendiini ifade et. Bir an eskilere daldım. Yok annen annemi aramadı gelmedi etmedi. ne takardım yıpratırdım kendimi şimdi düşünüyorum ne gereksizmiş keşke hiç aranıp sorulmasaymış baştan çooook büyük bir mesafe olunsaymış!!!

çok mesele edilecek birşey yok halasının yanındada konuşursunuz.ne ıolacak sanki onlar rahat edşiyor o şekiklde sizde rahat olun..benim eşimin ailesi bizimleilk tanışmaya geldiklerinde anneannelerini getirmişlerdi..ki eşim istemiyordu kadın yaşlı cahil çünkü ağzından yanlış birşey çıkabilir die ama geldi..birşey de olmadı..boşver takmaaaaaaaaa

Hala da yabancı sayılmaz ki o da konuşsun sizle düğün işini belki bir yararı olur:44:
Rahatsız olduğunuz başka bir nokta varsa bilemem tabi

Tamam siz de haklısınız kızlar ama kayınvalıdemın en yaptığının altında artık bır plan yatıyor.bende istiyorum kı anne kız olamasak bıle yakın olalım oturalım kalkalım mesafeyı saygıyı koruyarak off bılmıyorum mesela nişan düğün tarıhı konulacak ınsanlar ortada yok kendımız karar versek bızı adam yerıne koyan yok denılıyor vallahı ne yapıcağımı sasırdım..demek bende erken başlamısım haha güldürdünüz benı

oo neler gördük neler yaşadık biz kayınvalideyle ilgili, biraz sabır et ya, bakarsın evlendikten sonra iyice cozuttular sen gardını alırsın ama sen şimdiden eli maşalı gibi olmaya çalışıyosun, tavırların bana hiç hoş gelmedi, kendine çeki düzen ver, yoksa haklı olsan bile haksız durumuna düşersin, geliyorsa gelsin halaalarıyla, kimle gelecegini sanamı soracaklar, sen mi kadını yöneteceksin bu yaştan sonra..
şahsen ben hiç begenmedim tarzınızı :20:

Tabıkı saygı duyuyorum ama güç gösterısı denılmış ah kızlar ah herkes yaşadığını bılır neyse hepınıze çok teşşkür ederım yardımlarınız ve fıkırlerınız için

Senin açından haklı olabilirsin canım fakat bence halanın gelmesinde büyütülecek birşey yok. Hem bu anlattıkalrın eminol ki fındık kabuğunu doldurmaz. Tepkinin konulacağı yerlerde tabiki kendiini ifade et. Bir an eskilere daldım. Yok annen annemi aramadı gelmedi etmedi. ne takardım yıpratırdım kendimi şimdi düşünüyorum ne gereksizmiş keşke hiç aranıp sorulmasaymış baştan çooook büyük bir mesafe olunsaymış!!!

Ben de arkadaşın dediği gibi ve senin yaptığın gibi bazı olayları çok büyütürdüm. Ama yanlış olduğunu sonradan farkettim. Senin kayınvaliden de kendini yalnız hisstmek istememiştir belki de halası da yabancı değil ki. Şimdiden senin annen şöyle benim annem böyle deyip tartışma konusu yaratırsanız hiç yoktan sorunlar çıkar. Belki gerçekten iyi olacak kayınvaliden de senden soğuyup sana karşı tavır alır. Sonra da klasik gelin-kaynana motifi çıkar ortaya. Biraz daha relax olun. Bu sözlülük, nişanlılık dönemleri biraz stresli geçiyor biliyorum. Olmayacak yerden kavgalar, tartışmalar çıkıyor gerek aileler arasında gerekse çiftler arasında. Kayınvalidenler nasıl insanlar onu bilmiyorum tabii ki ama idare etmeyi bilin. Kendinizden ödün vermeden idare etmeye çalışın.

Tabıkı saygı duyuyorum ama güç gösterısı denılmış ah kızlar ah herkes yaşadığını bılır neyse hepınıze çok teşşkür ederım yardımlarınız ve fıkırlerınız için

nedense nişanlına çok acıdım,içim yandı:50:

Elımden geldığınce idare edıyorum canım ınan bana olanlara rağmen sevdığım için anne baba lafını düşürdüm dilimden o aramadı sormadı o kadar hasta yattım o böyle sanırım dedım ben aradım sordum .ama bende istiyorum kı 2 aile karr versın 2 aileyle yapılacak herşey benım teyzem halam herseyımı öğrenmek zorunda değil kı ben kendı ailem için böyle düşünüyorum

nedense nişanlına çok acıdım,içim yandı:50:

haha merak etme acıma oda bılıyor benden iyi bir gelın ve eş olucağını sekerım .annesıde pişmanmış zaten gelınıme yanlış yaptım o bunlara rağmen güler yüzünü hiç eksık etmedı benden demiş acınılcak bişey yok abartmıssın ben yanlış yapıyorum acaba dedım ama bazıları cınayet işlemişim gibi yorumlar yapmış alemsınız kızlar

senin ki dakika bir gol bir olmuş be canım:)).... bırak kimle gelirse geldin ki hala da aileden biri.. onun yanında da nişandan düğünden konuşulur..belki yeni olduğu için kayınvalideniz rahat konuşamayacağını halanın ona destek olacağını düşünmüştür. Daha ilk gelmelerinde onunla gelmesin,şunu desin bunu yemesin muhabbeti yaparsanız ileride işiniz zor ... ki sen anne kız samimiyeti olsun istiyosun aranızda bu zamanla olurr hemen olmaz ki.. sen bir adım atacaksınn önce ....

benim içimdende, sözlünün ailesine evlenme meraklısı gibi görünme. ağırlığın olsun. boşver aramasınlar, hemen kararda alınmasın. bu süreç farklıdır. idare etmeyi öğrenmelisin. sözlün halamlarda gelecek demiş, istedikleriyle gelsinler. oralı olma. hatta gelince konuşulmasın düğün işleri. boşver... siz ısrarcı taraf olmayın. tamam sözlünü seviyor, evlenmek için sabırsızlanıyor olabilirsin, nasılsa herşey oturuyor. takma kafana...

ayy sen dişli bır gelın olacaksın.aranızda ne yasandı tam anlatmamıssın ama kayınvalıdenın halayla bırlıkte gelmesınde bır sakınca yok kı.daha sızı tanımıyor,orada yalnız hıssetmemek ıcın yanında tanıdıgı bırıyle gelmesınde ne var.sofraya bır tabak daha koyarsınız.halanın yanında da hersey konusulur.sankı ne konusalacak kı ayrıca.ne zaman soz olacak ne zaman nısan olacak.devlet meselesı kadar ozel degıldır herhalde bu olaylar abartmayın.sozlunuzu kacırmayın derım.

Merhaba kızlar 31.01.2012 de sözlendım o günden berı kayınvalıdem gelmedı bıze hıç söz için armaızda sorunlarda olmustu ama kendısı haksızdı neyse dün akşam sözlüm yarın size gelıcez dedı normalde yemege gelıncekse bır gün önceden haber vermelerı gerekırdı musaitmısınız dıye hadı bunu geçtim ,sözlüme annen annemi arasın size geliceğiz diye dedim kı daha hıç aramdı annemı tamam dedi kapattık teli. sabah sözlüm aradı annem halamlarla gelmek istiyor diye bende ortalığı ayağa kaldırdım. kendı senın zorunla gelıyor zaten bız adam mı yıyoruz kendılerı gelemıyormu dıye kaynanam kendı kendne karar verır o olucak zanneder ama benım dedığım olur sözdede öyle oldu.ama asıl kızdığım benım ağzı laf yapamayan sevgılım, dedım annene ilk defa tek olucaz halamların işi ne demedın mı dedım dedım dıyor ne dedı diyorum hemen hastahaneye cıktı gıttı dedi.ben ararım gelmez halamlar dedı.ben de açtım ağzımı annen çok oldu artık ailece yemek yenıleceğını akıl edemedınız mı bız nişan düğün işini konuşmıcakmıydık dedım nasıl annene söz gecıremezsın şimdi bana gelmış gelsınler mı dyorsun dedım ,haksızmıyım kızlar cocuğun ne suçu var demeyın onunla öyle konuşmadık her bize geldıklerınde halaylamı gelıcekler tamam çok sevıyorum halasını ama annesı neyımızden korkuyorda tek kalmamak istiyor hanı anlıcağını bılsem yaptıklarından utanıyr dıyeceğim ama ( sözdekı ufak trtışma) nerde gene bıldığını söyler....

ne kadar fevrısınız
belkı yalnız kalmak ıstemıyor kocası fılanda yoksa ne varyanı bunda
bana cok ayıp etmıssınız gıbı geldı
sozde neden tartısma oldu buarada

Back