- 18 Mayıs 2012
- 292
- 188
-
- Konu Sahibi hayatvehayat
Merhaba arkadaşlar,
Açtığım konu hepimize biraz biraz dokunuyor. Uzun zamandır kadinlarkulubunu takip ediyorum, arkadaşlarımı dinliyorum. Problem hep aynı. surekli pohpohlanmayı bekleyen, saygıyı hakettigine inanan erkek aileleri.
İstediklerinde müdahale eden, istediklerinde elini kolunu çeken, sürekli tehditkar aileler ( Türk filmlerinde de bu böyle. )
Biraz önce BDV de bir konu okudum, Kızcagız cocuguyla berabe haftanın 5 günü ailesinde kalıyor, çalıştığı için. Yorumlarımızın çoğu, 5 gün erkek yalnız kalmamalı yönünde.
Beynimizin içine o kadar işlenmiş ki, bu kızcağızın kaldığı 5 gün boyunca ne kadar çok yorulduğu, ne kaprisler çektiği nelerle mücadele ettiğini düşünemiyoruz bile. O adam 5 gün yalnız kalmalıymışmış. Eğer o kadın çatır çatır parasını kazanıyorsa, çocuğuna güvenilir bir ortam sağlamışsa, eşiyle de haftasonu kaliteli zaman geçirmek için bir düzen kurmuşsa, o kadının eli ayağı öpülür.
Ama maalesef toplumun değil, itiraf edelim hepimizin birbirimizden beklediği bu (kendimizden bile):
Muhteşem bir mutfak becerisi olan, para kazanabilen, çocuk doğurabilen, eşinin çapkınlık yapmaması için sürekli pusuda bekleyen, üstüne üstlük top model kıvamında kadınlar.
Soruyorum peki size,
haftada 168 saat bunun için yeterli mi? hesaplamayı size bırakıyorum. 168 saat şahsen bana yetmedi
Ne mücadeler verdiğimizi ve neleri başardığımıza önce biz inanalım,
Niyetim kimseye akıl vermek değil. Tek derdim, çocuklarımızın mutlu olmaları
hayır aslında erkek için değil, bir kadın 5 gün kocasından ayrı kalmamalıdır, kendisi için.. kocasına şımarma, zaman geçirme, birlikte sarılıp film izleme hakkı olmalı her kadının.. ben her zaman şuna inanırım, eğer bir evde anne mutlu değilse o evde kimse mutlu değildir.. hani hep örnek verdiğim gibi uçakta oksijen maskenizi önce kendinize sonra çocuğunuza takarsınız.. şimdi haftanın 5 günü annesinde kalan bir kadın eşiyle nasıl eğlenceli vakit geçirir ki? ben her an yapışık yaşamaktan bahsetmiyorum, ama her derdinde eşlerin birbirine koşması gerektiğini biliyorum.. evet bir kaç konu önceden gördüğümüz üzere çok marjinal bir şekilde çocukların bazen anneanne de kalıp eşlerin birbirine vakit ayırması gerektiğine inanıyorum.. ben böyle büyüdüm, k.validem de böyle büyütmüş.. belki de bu yüzden benim mantığım da bu yönde çalışıyor :)
Neden geçirmesin ki? 5 gün ayrı kaldığında ne kaybediyoruz, 5 gün beraber olduklarında ne kazanıyoruz?
Şöyle bir soru sorayım size, bu durumda erkek çocuğu alıp 5 gün babada (annede her neyse) kalsa.
Kadın ev iş gidip geliyor haftaiçi , haftasonu sizce eşine ve çocuğuna nasıl davranır?
aynen katiliyorum! ama bence konu sahibinin ve bahsettigi konudaki erkek "5 gün yanliz kalmamali" yorumlarinin altindaki düsünce seninkinden biraz farkli
erkek aldatir, sogur, yanlis yollara sapar...
bence cogu kisinin söylemek istedigi bu
bide benim en cok icimde yok artik dedigim durumlar, esim anneme gitmeme izin vermiyor
kaynanam aileme gidince esinden izin al dedi bu ve bunun gibi cümleler
böyle oluyorum
ANNEM BABAMi görmek icin izin almami bekleyen mantiga küfür edesim var
kadin esinin kul kölesi olsun, hizmetcilik yapsin ama kendi ailesine misafirlige gitmek icin izin istesin esden kvden kpden
burdan baslaniyor taviz verilmeye
Siz evli misiniz?Merhaba arkadaşlar,
Açtığım konu hepimize biraz biraz dokunuyor. Uzun zamandır kadinlarkulubunu takip ediyorum, arkadaşlarımı dinliyorum. Problem hep aynı. surekli pohpohlanmayı bekleyen, saygıyı hakettigine inanan erkek aileleri.
İstediklerinde müdahale eden, istediklerinde elini kolunu çeken, sürekli tehditkar aileler ( Türk filmlerinde de bu böyle. )
Biraz önce BDV de bir konu okudum, Kızcagız cocuguyla berabe haftanın 5 günü ailesinde kalıyor, çalıştığı için. Yorumlarımızın çoğu, 5 gün erkek yalnız kalmamalı yönünde.
Beynimizin içine o kadar işlenmiş ki, bu kızcağızın kaldığı 5 gün boyunca ne kadar çok yorulduğu, ne kaprisler çektiği nelerle mücadele ettiğini düşünemiyoruz bile. O adam 5 gün yalnız kalmalıymışmış. Eğer o kadın çatır çatır parasını kazanıyorsa, çocuğuna güvenilir bir ortam sağlamışsa, eşiyle de haftasonu kaliteli zaman geçirmek için bir düzen kurmuşsa, o kadının eli ayağı öpülür.
Ama maalesef toplumun değil, itiraf edelim hepimizin birbirimizden beklediği bu (kendimizden bile):
Muhteşem bir mutfak becerisi olan, para kazanabilen, çocuk doğurabilen, eşinin çapkınlık yapmaması için sürekli pusuda bekleyen, üstüne üstlük top model kıvamında kadınlar.
Soruyorum peki size,
haftada 168 saat bunun için yeterli mi? hesaplamayı size bırakıyorum. 168 saat şahsen bana yetmedi
bu hastalıklı bir yapı zaten, ben öyle anlamadığım için yazdım ama öyle demek istemişse zaten yetiştirilme tarzında sorun var çocukların..
Maalesef öyle, hep kadın idare edecek. söylenecek o kadar çok şey var ki...ama tek söyleyebildiğim yazık bize. sadece çalışan kadınlar için değil çalışmayan kadınlarda da durum böyle, sürekli bitmek tükenmek bitmeyen bir mesaiaynen katiliyorum! ama bence konu sahibinin ve bahsettigi konudaki erkek "5 gün yanliz kalmamali" yorumlarinin altindaki düsünce seninkinden biraz farkli
erkek aldatir, sogur, yanlis yollara sapar...
bence cogu kisinin söylemek istedigi bu
bide benim en cok icimde yok artik dedigim durumlar, esim anneme gitmeme izin vermiyor
kaynanam aileme gidince esinden izin al dedi bu ve bunun gibi cümleler
böyle oluyorum
ANNEM BABAMi görmek icin izin almami bekleyen mantiga küfür edesim var
kadin esinin kul kölesi olsun, hizmetcilik yapsin ama kendi ailesine misafirlige gitmek icin izin istesin esden kvden kpden
burdan baslaniyor taviz verilmeye
şartlarımız buna elverişli değilse ne yapacağız peki? erkeğin bizden hemen soğuması ve başka kişileri aramasını mı bekleriz. yıl 2015, teknoloji çok ilerledi, 120 saat iletişim için bir çok seçenek yok mu? Neden erkekler ve aileleri bu fedakarlığı gösteremiyor?mesele eşine ve çocuğuna nasıl davranması değil, mesele yanında olmasına ihtiyacı olduğunda olamaması.. mesela kendi adıma konuşayım yine, işte canım sıkıldığında ilk arayacağım ya da yanına gideceğim insan eşim.. hani eşler için bir elmanın iki yarısı deniyor ya, işte bu yüzden.. keza eşimin işte canı sıkılsa annesini değil beni arar.. çünkü bilir ki ben onu yatıştırıp sakinleştireceğim..
ama uzakta olunca konuya hakim olamıyorsun kaybedilecek şey bu.. eşin 5 günü nasıl geçirdi değil mesele, sen o 5 gün neler kaybedeceksin? insanlar mutlu olmak için evleniyorlar.. eğer ayın sadece birkaç günü bir araya gelinecekse bu mutluluk değil, esaret olur..
Bekara söylemek kolay gelir mi diyeceksiniz.Siz evli misiniz?
Merhaba arkadaşlar,
Soruyorum peki size,
şartlarımız buna elverişli değilse ne yapacağız peki? erkeğin bizden hemen soğuması ve başka kişileri aramasını mı bekleriz. yıl 2015, teknoloji çok ilerledi, 120 saat iletişim için bir çok seçenek yok mu? Neden erkekler ve aileleri bu fedakarlığı gösteremiyor?
Evden ayrı kalmak zorunda kalan kadın, maalesef sosyal haklarımızın olmadığı bir ülke, ve çaresiz çocuğumuza sağlayabileceğimiz güvenli bir ortam.Ben mi yanlış anladım her haftanın 5 günü mü evden ayrı kadın ?
İyi de bunun kadını,erkeği yok ki evleniyorsunuz sonuçta o ne öyle 5 gün annemde,2 gün kendi evimde...Niye evleniyor ki o zaman insanlar ?
Merhaba arkadaşlar,
Soruyorum peki size,
Eh yaniBekara söylemek kolay gelir mi diyeceksiniz.
Ne güzel söylemişsiniz, bu fedakarlığı her iki tarafta gösterecek ve şartları elverişli hale getirecekler. Maalesef elverişli ortamı çoğu durumda erkek sağlayamadığı gibi, durumdan şikayetçi olan, ortamdan kaçan tarafta o oluyor.şartlarımızı elverişli hale getireceğiz.. ya işe yakın yerden ev tutacaklar, ya anneye yakın yerden ev tutacaklar, ya bakıcı tutacaklar ya da kreşe verecekler.. yani ayrılmamak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklar.. bu ortaklaşa alınacak bir karar olacak.. belli bir yaşa gelmiş çiftlerin iyi geçinmesi için ailelerin fedakarlık yapmalarına gerek yok zaten, fedakarlığı kendileri yapacaklar.. açık olarak söyleyeyim, haftanın 5 günü ayrı kalan ve birbirlerini görmeyen bir çiftin birbirini sevmediğini düşünürüm.. bu durumda sadece erkek değil, kadın da farklı arayışlara girebilir..