- 20 Ağustos 2014
- 3.382
- 9.281
- 358
kadınların güzellik algısı daha çok yüzle ilgili bence. ama erkekler vücudu güzelse de güzel olduğunu düşünebiliyorlar. bir de kadınlar da erkekler de çok fazla kalıplar oluşturmuşlar bunda medyanın da payı büyük bence. kafalarında bir şablon var ve o şablonu gördüklerinde olumlu tık ya da olumsuz tık atıyorlar. kadın ya da erkek çoğunlukla kartpostal güzelliğini seviyorlar. daha derin algıları olan nadir insanlar ya da sanatçı bakışıyla bakanlar oluyor. sanatçı bakışıyla bakanlarda genellikle kişiye yakışan küçük bir kusur ya da farklılık daha çekici geliyor. ama dışardaki insan çoğunlukla düz güzellikle olaya bakıyor.bir de erkek ya da kadın olsun herkes çocukluğundan beri gördüğü tanıdık aşina gelen yüzleri daha çok beğeniyorlarmış.Tam olarak bundan bahsediyorum. Biz mesela belki yüz orantısına vücut inceliğine bakıp "oha kız çok güzel" derken, erkekler başka bir şeye bakıyor ama o kısmı bulamadım işte. Sanırım genel bir dişil enerji çekiyor onları
Sakin yanlis anlamayin belki siz cok daha güzelsinizdir bilmiyorum ama erkeklerin genel olarak anlayisi balik etliden veya dolgun kadindan yana. Hele ki su instagram filtreler dolgular ciktigindan beri. Korkunc derecede icine dusuyorlar. İncecik beller kalin bacaklar dolgun gogusler belde saclar. Yorumlara bakiyorumda erkeklerin bildigin hepsi trilyon borcum olsun soyle hatunum olsundan yana. Ben aksine zayif hatta fit sayilabilicek bir kadinim. Ama oldum olasi esim veya eski sevgililer zayifsin kilo al dedigiyle gecti omrum. Ama bircok kadina sorsan veya genellemeye soksan beni genelde cok hos begenilir bir guzelligim var soylerler yani. Simsiyah saci esim baskasinda begenirdi bende begenmezdi sacimi sari severdi mesela ama kimse yakistirmazdi. Kucuk erkek kardesim sarisin mavi gozlu zayif kiz severMerhabalar, açıkçası biraz yersiz takıntı yaptığımın farkındayım ama sizlerin de yorumlarını okumak istedim.
Neden kadınların çok güzel bulup kıskandığı bir kızı bazı erkekler beğenmiyor da, bize dümdüz gelen birini çok çekici buluyorlar? Olay sadece karakter ya da görecelilik değil ki, ilk başta herkes dışına bakıyor. Çünkü direkt dış görünüşe önem verdiğini açık açık söyleyen erkek arkadaşlarımda da bu durum var.
Mesela 2 aylık bir ilişkim var ve sevgilimin eski sevgilisiyle kendimi ister istemez kıyaslıyorum, tip olarak alakamız yok o kadar farklıyız ki. Kız sarışın mavi gözlü balık etli. Ben ise beyaz tenli kahve gözlü daha fitim. Ama sevgilimle arkadaş olduğumuz dönemde, eski sevgilisi için "çok güzel kızdı" diye bahsederdi, şimdi de bana diyor çok güzelsin diye. Bu işin mantığı ne? hani belirgin bir tip olsa anlarım, sarışınları ya da kumralları seviyor diye. bilemedim... evet Allah başka dert vermesin :) sadece farklı bakış açılarından yorumlar görmek istedim.
Merhabalar, açıkçası biraz yersiz takıntı yaptığımın farkındayım ama sizlerin de yorumlarını okumak istedim.
Neden kadınların çok güzel bulup kıskandığı bir kızı bazı erkekler beğenmiyor da, bize dümdüz gelen birini çok çekici buluyorlar? Olay sadece karakter ya da görecelilik değil ki, ilk başta herkes dışına bakıyor. Çünkü direkt dış görünüşe önem verdiğini açık açık söyleyen erkek arkadaşlarımda da bu durum var.
Mesela 2 aylık bir ilişkim var ve sevgilimin eski sevgilisiyle kendimi ister istemez kıyaslıyorum, tip olarak alakamız yok o kadar farklıyız ki. Kız sarışın mavi gözlü balık etli. Ben ise beyaz tenli kahve gözlü daha fitim. Ama sevgilimle arkadaş olduğumuz dönemde, eski sevgilisi için "çok güzel kızdı" diye bahsederdi, şimdi de bana diyor çok güzelsin diye. Bu işin mantığı ne? hani belirgin bir tip olsa anlarım, sarışınları ya da kumralları seviyor diye. bilemedim... evet Allah başka dert vermesin :) sadece farklı bakış açılarından yorumlar görmek istedim.
Ozellikle kucuk goguslu kadinlari sevenler de varEvet işte, ben de mesela çok esmer erkekleri sevmem ama karşıma biri çıkar enerjiler uyarsa severim tabi ki. Erkekler de ise aksine, sarışın seviyorum diyorlar ama esmer ünlüye bakıp "çok hoş kadın" diyebiliyorlar.
Büyük memenin doğurganlıkla ilişkilendirildiğini biliyorum ve anlıyorum. Ama diğer kısımları çözemedim.
Benim bi arkadaşım özellikle göbekli sun, yumuşak yumuşak yatarım diyodu ve öyle biriyle evlendi. Kaslı erkekler bana gay gibi geliyo diyoduEvrimsel bir aciklama vardi bu konuyla ilgili, tam hatirlamiyorum ama kadinlarin es secerken cok daha secici oldugu, erkeklerin o kadar secici olmadigi ile ilgili. Kadinlarin sevdigi erkek tipi cok farkli olmuyor ama erkeklerde cok farkli tercihleri olanlar var. Ozellikle cok kilolu , cok kisa, cok uzun, cok zayif kadinlari cekici bulan erkekler var ama kadinlarda ben kisa erkek seviyorum, ozellikle cok kilolu olsun diyeni duymadim hic.
Sizinin yakışıklı erkek anlayışınız herkesle aynı mı?Merhabalar, açıkçası biraz yersiz takıntı yaptığımın farkındayım ama sizlerin de yorumlarını okumak istedim.
Bir tanidik var, cocuk cok zayif. Ilk kiz arkadasi kendinden uzun, kiloluydu, ikincisi zayifti ama surekli kilo aldiran yiyecekler aliyormus, kiza kilo aldirdi, ayni ilkine benzedi. Simdi ondan da ayrildi, 3. Kiz arkadasi tip olarak ilk ikinin aynisi. Bir de sadece kilolu olmalari degil, hepsi vucutuba gore kucuk kalcali, gobekli. O tip seviyorBenim bi arkadaşım özellikle göbekli sun, yumuşak yumuşak yatarım diyodu ve öyle biriyle evlendi. Kaslı erkekler bana gay gibi geliyo diyodu
Ben de sarışın esmer kumral ayırmam. Gözüme estetik gelmesi yeterli. Tuba büyüküstün esmer güzelidir mesela ve evet çok güzeldi. Beren saat kumral güzelidir. Filiz akın sarışın güzeldir. Ama gülsen bubikoğlu hepsinden güzeldir. Belli bi tipi begenmesi gerekmez.
Benim için dış görünüş önemlideyim diyen kişinin ya kendisi de çirkindir yada dümdüz yalan söylüyordur. Dışını beğenmediği bir şeyin içini kimse merak etmez.Merhabalar, açıkçası biraz yersiz takıntı yaptığımın farkındayım ama sizlerin de yorumlarını okumak istedim.
Sadece erkeklerin kadınları, kadınlara göre çok farklı değerlendirdiği bir nokta var orayı bulmak istedim. Mesela Tuba Büyüküstün için çok çirkin deyip
Sen gördüğüm en aşmış en kendini yetiştirmiş insansın yengenç ya. Kalbin de bakış açın da hep çok güzel gelmiştir ama bu mesajında daha bi başka enerji var aşklı maşklı diye herhaldeguzellik aura meselesidir bence.
ayrica ne yersiz bir seye takılmışsiniz. insanin tek bir güzel anlayisi mi olur, gönül kimi severse güzel odur.
ben normalde lepiska sacli erkek severim. tüm ekslerim gür ve dalgali saçlidir, hatta sacla oynamayi severim diye benle sevgiliyken uzatirlar koyun gibi gezerler. ayrica sarışınlardan hoslanirim genelde, çoğu sevgilim sarisin renkli gözlüydü. erkek tipim bu yani.
amma ve lakin simdiki sevgilim ve bir ömür yasamayi planladigim kisinin seyrek saclari var. ustelik büyük bir kaza gecirdigi için yüzünde kırışık gibi dikişler falan var. Sarisin da degil kumral. Yani bunca yıllık erkek zevkimin biraz disinda kalan biri ama bana aşırı yakışıklı geliyor, bayılıyorum ona. Tatli gozlerini, elma yanaklarini dünyalara değişmem.
sevgilimin eski sevgililerini hic bilmem, merak etmedim, umrumda bile degil. Ama dogup büyüdüğü cografya insanlari sarisin olan bir irk - bana benzedigini sanmiyorum fiziksel olarak. ha benzeyedebilir, benzemeyedebilir.
bir gram umrumda degil :) eski albumlerinde görsem merak edip bakmam bile, benle tanismadan 30 sene yasamis. insallah guzel sevip sevilmistir, kalbi cok kirilmamistir o da kimseye unutamayacagi zarar vermemistir - karmasi temiz olarak bana kadar gelmistir:) benim icin onemli olan o.
benden önce dunya güzeliyle de sevgili olmuş olsa nihayetinde hayatindaki insan benim.
siz de eski sevgiliyi böyle takinti edip sevgilim beni begeniyor mu falan diye dusunmemeye çalışın. çünkü çok mantiksiz bir düşünce. Sevmek böyle bir sey degil
Güzel ama çok itici bir kadın bence.Allah affetsin ama az önce ben de onu beğenmem yazdım, var demek ki başka beğenmeyenler
guzellik aura meselesidir bence.
ayrica ne yersiz bir seye takılmışsiniz. insanin tek bir güzel anlayisi mi olur, gönül kimi severse güzel odur.
ben normalde lepiska sacli erkek severim. tüm ekslerim gür ve dalgali saçlidir, hatta sacla oynamayi severim diye benle sevgiliyken uzatirlar koyun gibi gezerler. ayrica sarışınlardan hoslanirim genelde, çoğu sevgilim sarisin renkli gözlüydü. erkek tipim bu yani.
amma ve lakin simdiki sevgilim ve bir ömür yasamayi planladigim kisinin seyrek saclari var. ustelik büyük bir kaza gecirdigi için yüzünde kırışık gibi dikişler falan var. Sarisin da degil kumral. Yani bunca yıllık erkek zevkimin biraz disinda kalan biri ama bana aşırı yakışıklı geliyor, bayılıyorum ona. Tatli gozlerini, elma yanaklarini dünyalara değişmem.
sevgilimin eski sevgililerini hic bilmem, merak etmedim, umrumda bile degil. Ama dogup büyüdüğü cografya insanlari sarisin olan bir irk - bana benzedigini sanmiyorum fiziksel olarak. ha benzeyedebilir, benzemeyedebilir.
bir gram umrumda degil :) eski albumlerinde görsem merak edip bakmam bile, benle tanismadan 30 sene yasamis. insallah guzel sevip sevilmistir, kalbi cok kirilmamistir o da kimseye unutamayacagi zarar vermemistir - karmasi temiz olarak bana kadar gelmistir:) benim icin onemli olan o.
benden önce dunya güzeliyle de sevgili olmuş olsa nihayetinde hayatindaki insan benim.
siz de eski sevgiliyi böyle takinti edip sevgilim beni begeniyor mu falan diye dusunmemeye çalışın. çünkü çok mantiksiz bir düşünce. Sevmek böyle bir sey degil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?