erkeklerin güzel kadın anlayışı niye çok farklı?

kadınların güzellik algısı daha çok yüzle ilgili bence. ama erkekler vücudu güzelse de güzel olduğunu düşünebiliyorlar. bir de kadınlar da erkekler de çok fazla kalıplar oluşturmuşlar bunda medyanın da payı büyük bence. kafalarında bir şablon var ve o şablonu gördüklerinde olumlu tık ya da olumsuz tık atıyorlar. kadın ya da erkek çoğunlukla kartpostal güzelliğini seviyorlar. daha derin algıları olan nadir insanlar ya da sanatçı bakışıyla bakanlar oluyor. sanatçı bakışıyla bakanlarda genellikle kişiye yakışan küçük bir kusur ya da farklılık daha çekici geliyor. ama dışardaki insan çoğunlukla düz güzellikle olaya bakıyor.bir de erkek ya da kadın olsun herkes çocukluğundan beri gördüğü tanıdık aşina gelen yüzleri daha çok beğeniyorlarmış.

Sakin yanlis anlamayin belki siz cok daha güzelsinizdir bilmiyorum ama erkeklerin genel olarak anlayisi balik etliden veya dolgun kadindan yana. Hele ki su instagram filtreler dolgular ciktigindan beri. Korkunc derecede icine dusuyorlar. İncecik beller kalin bacaklar dolgun gogusler belde saclar. Yorumlara bakiyorumda erkeklerin bildigin hepsi trilyon borcum olsun soyle hatunum olsundan yana. Ben aksine zayif hatta fit sayilabilicek bir kadinim. Ama oldum olasi esim veya eski sevgililer zayifsin kilo al dedigiyle gecti omrum. Ama bircok kadina sorsan veya genellemeye soksan beni genelde cok hos begenilir bir guzelligim var soylerler yani. Simsiyah saci esim baskasinda begenirdi bende begenmezdi sacimi sari severdi mesela ama kimse yakistirmazdi. Kucuk erkek kardesim sarisin mavi gozlu zayif kiz sever degisikler yani

Canım sana şöyle söyliyim aslında herkes kendinde olmayanını seviyor gibi bir şey olarak düşünebilirsin Türkiye’de erkeklerin çoğu esmer olduğu için tam zıttı sarışınları beğeniyorlar ama rus erkeklerinin çoğu Türkiye’ye gelse ağızları açık kalır buradaki esmer kadınları görseler bu arada şöyle bir şey daha önce duymuştum ben o da erkeklerin çoğunun balık etli kadın sevdiğini doğru mudur değil midir bilmiyorum ama kimsenin sizi beğenmesi umrunuzda olmasın bu sevgiliniz bile olsa siz kendinizi sevin

Ozellikle kucuk goguslu kadinlari sevenler de var illa dogurganlikla alakali degil bence. Bence dunyanin en guzel kadini Anok Yai. Onu bile cok asiri uzun boylu, siyahi diye cirkin bulacak erkekler var.

Benim bi arkadaşım özellikle göbekli sun, yumuşak yumuşak yatarım diyodu ve öyle biriyle evlendi. Kaslı erkekler bana gay gibi geliyo diyodu

Sizinin yakışıklı erkek anlayışınız herkesle aynı mı?

Benim bi arkadaşım özellikle göbekli sun, yumuşak yumuşak yatarım diyodu ve öyle biriyle evlendi. Kaslı erkekler bana gay gibi geliyo diyodu
Bir tanidik var, cocuk cok zayif. Ilk kiz arkadasi kendinden uzun, kiloluydu, ikincisi zayifti ama surekli kilo aldiran yiyecekler aliyormus, kiza kilo aldirdi, ayni ilkine benzedi. Simdi ondan da ayrildi, 3. Kiz arkadasi tip olarak ilk ikinin aynisi. Bir de sadece kilolu olmalari degil, hepsi vucutuba gore kucuk kalcali, gobekli. O tip seviyor

kıtlık zamanlarında erkeklerin çekici bulduğu kadınlar yağ oranı yüksek olanlar olur (bu yağ oranı kadında zenginliğe ve hayatta kalma olasılığının yüksekliğine işarettir), bolluk zamanlarında bu kez daha düşük yağ oranı çekici hale gelir çünkü diyetine özen gösterme/fiziksel egzersiz de zenginlik/sağlık/uzun ömür/doğurganlık göstergesidir.

doğu asya'da (mesela kore, çin) güneşi perdelerin arasından bile görmemiş kadar beyaz tene sahip ve sıska (göğüsleri, kalçası düz) vücutlu kadın tipi çekici bulunur, bunların kültürel kodlarla ilişkisi vardır (beyaz ten avrupai, seçkin, elit bulunur; daha narin hatta rüzgar değse sallanacak kadın bedenleri erkeğin gücünü -soyut/somut- öne çıkaran unsur olabilir). bugün amerika'da büyük göğüs, büyük kalça daha çekici bulunur. köyünüze gidersiniz büyük halalarınız kolunuzu tutup inceliğine şaşarak sen de kadın mısın der gülüşüp eğlenirler, istanbul'a gelirsiniz üniversitede kilolu hissedersiniz vs. o kadar değişkendir ki bu...

görece değişmez olan (erkekler için) bazı özellikler vardır hatırladıklarım şunlar: ideal bel kalça oranı (doğurganlık/sağlık göstergesi; yapılan deneylerde erkeklerin boy veya kilo/cılızlık/etine dolgunluk bakmadan bir şekilde bel kalça oranının 0.7'ye yakınlığı ölçüsünde kadın bedenlerini çekiciden az çekiciye sıraladığı görülmüştür), cilt parlaklığı/pürüzsüzlüğü/rengi (sağlık göstergesi), hatta kadınların yumurtlama dönemlerinde ciltleri bir güzelleşir/pembeleşir ve bu erkekler tarafından çekici bulunur.

kadınlar da erkeklerin cilt sağlığına, görünürde bozulma/deforme bir bölgenin olup olmadığına, yüz yapısına bakıyor.
(Testosteron belli eden bazı işaretler vardır sakal/kemikli yapı gibi; testosteron erkekte sağlık göstergesidir -ama fazlası çekici bulunmuyor, ideal bir testosteron erkeksiliği arıyor kadınlar- ve şu çok ilginç ki daha yumuşak böyle testosteron etkisinden azade çocuksu erkek suratları da kadınları düşürebiliyor çünkü bir masumiyet katıyor ifadeye ve kadınlar güvenilir olarak işaretliyor bu suratları -deneylerde-).

koku/feromon etkisi peki... bir deney vardır yanlış hatırlamıyorsam kadınlara belli sayıda erkeğin kirli gömlekleri (maalesef) koklatılıyor, kadınlar kokuya göre çekicilik puanlıyor ve en yüksek puan alan gömleklerin sahipleri o erkekler arasında en sağlıklı olanları çıkıyor (görünüş+genel sağlık).

yani, çook yoğun/geniş/muazzam bir konu bu çekici/güzel bulma. biz hem afrika'nın ilkel göçmenleri hem de sanayi devriminin gelişmişleri olduğumuzdan o kadar kompleks bir halde ki neyi neden yaptığımız... koskocaman moda var bir de, bazen sıfır beden en çekici karar kılınıyor bazen vücudumuzdaki en büyük yer popomuzsa şahaneyiz falan. daha kişisel tercihlere gelemeden envai çeşit kültürel kod, evrimsel kod, moda öncülüğü var.

kendimi çok çirkin hissettiğim zamanları düşündüğümde genelde modanın/çağın istediği fiziksel özellikleri taşımadığımı fark edebiliyorum ve bu beni silkeleyip kendime getiriyor.

özet: dünyada tek tip güzel, tek tip istenen var olamaz -biliyorum sanki medya yüzünden olan şey bu ama olmamalı çünkü bu bütün kadınları aynılaştırıp çirkinleştiriyor- (kıtadan kıtaya, çağın vebasında/kıtlığında/bolluğunda, kültürün hoş bulduğunda, modanın etkisinde her an herkes çok güzel ya da çok çirkin etiketini alabilir bunu unutmamalı) bu yüzden eminim ki aslında çok güzelsiniz, kendinizi başka güzellerin yanına koyup seyretmeyin ondaki güzel ona güzel, sizdeki size ait. sevgiliniz sizinle birlikte, onun çekici bulduğu bir kadınsınız, aklınızı çelmesin böyle düşünceler. mutluluk dilerim.

not: yapay zeka değilim yemin ederim.

Yani her mesajda yazılıyor ama gerçekten güzellik işi tamamen göreceli. Tuba Büyüküstünü asla beğenemedim, kafası vücuduna göre çok büyük, vücudu da ayrıca büyük (o nasıl oluyor demeyin:))) ) ... benim için kafası büyük lan ünlüler kervanından. Burda kaç mesaj yazılıyorsa o kadar beğeni çıkar, aynen bu örnekte olduğu gibi

Benim için dış görünüş önemlideyim diyen kişinin ya kendisi de çirkindir yada dümdüz yalan söylüyordur. Dışını beğenmediği bir şeyin içini kimse merak etmez.

Yani hayal ettiğimiz hoşlandığımız bir tip hep var ilgimizi çeken şahsen benim eşim öyle kumral dalgalı ama böyle olmasaydıda severdim bu pek önemli şart değil canım bu bir beğenidir sadece sevmek başka birşey..
Seni seven seni olduğu gibi sever niye böylesin söylesin diye değiştirmez

guzellik aura meselesidir bence.
ayrica ne yersiz bir seye takılmışsiniz. insanin tek bir güzel anlayisi mi olur, gönül kimi severse güzel odur.
ben normalde lepiska sacli erkek severim. tüm ekslerim gür ve dalgali saçlidir, hatta sacla oynamayi severim diye benle sevgiliyken uzatirlar koyun gibi gezerler. ayrica sarışınlardan hoslanirim genelde, çoğu sevgilim sarisin renkli gözlüydü. erkek tipim bu yani.
amma ve lakin simdiki sevgilim ve bir ömür yasamayi planladigim kisinin seyrek saclari var. ustelik büyük bir kaza gecirdigi için yüzünde kırışık gibi dikişler falan var. Sarisin da degil kumral. Yani bunca yıllık erkek zevkimin biraz disinda kalan biri ama bana aşırı yakışıklı geliyor, bayılıyorum ona. Tatli gozlerini, elma yanaklarini dünyalara değişmem.
sevgilimin eski sevgililerini hic bilmem, merak etmedim, umrumda bile degil. Ama dogup büyüdüğü cografya insanlari sarisin olan bir irk - bana benzedigini sanmiyorum fiziksel olarak. ha benzeyedebilir, benzemeyedebilir.
bir gram umrumda degil :) eski albumlerinde görsem merak edip bakmam bile, benle tanismadan 30 sene yasamis. insallah guzel sevip sevilmistir, kalbi cok kirilmamistir o da kimseye unutamayacagi zarar vermemistir - karmasi temiz olarak bana kadar gelmistir:) benim icin onemli olan o.
benden önce dunya güzeliyle de sevgili olmuş olsa nihayetinde hayatindaki insan benim.
siz de eski sevgiliyi böyle takinti edip sevgilim beni begeniyor mu falan diye dusunmemeye çalışın. çünkü çok mantiksiz bir düşünce. Sevmek böyle bir sey degil

Her sarışın kadın güzel değildir, ama bana da sarışın renkli gözlü kadın bir adım önde gibi geliyor. Hafif balık etli, neşeli biri ise enerjisi mi artık aurası mı bilmiyorum öyle bir kadın olmak isterdim. Ama erkeklerin bizim kadar detay düşündüğünü sanmıyorum

Yani birini her zaman dış görünüş olarak beğenmeyiz ki bazen bi mimik,kendini ifade ediş şekli,özgüveni,gülüşü vs o anki psikolojiyle neyin içini ısıtacağını bilemeyiz evet cok net şöyle tipleri severim ve sadece onlarla olurum diyen insanlarda var ama bu insan çeşidi genelde az. Sarışının tenini beğenir esmerin elini tırnağını beğenir gibi o anın etkisiyle farklı hisler gelişebilir yani bu iki cinsiyet içinde geçerli durum aslında.

Sen gördüğüm en aşmış en kendini yetiştirmiş insansın yengenç ya. Kalbin de bakış açın da hep çok güzel gelmiştir ama bu mesajında daha bi başka enerji var aşklı maşklı diye herhalde
Aşık olasım sevip sevilesimmm geldi ama elde avuçta bir şey yok

Konu sahibi, erkekleri anlamaya çalışma, hiçbir konuda

Herkesin belli bir tipi yok. Benim sorulunca soyleyecegim hoşuma giden bir tip var ama hayatima giren begendigim herkes o tipte degildi bir kaç farkli olmustur. Farkli birini de begenebilirim.

Ama eşimin belli bir tipi var kesinlikle onu begenir begendigi manken ve oyunculardan da bu anlaşiliyor hep birbirine benziyor.

Aynısını yazacaktım ama üşendim ağzın bal yesin yengeç. Karşıdaki bir insan, ilişki de çokça enerji ve kader meselesi. İlişkiyi sadece tip şekle indirgemek korkunç bir durum, saçım kahverengi değil de sarı olsaydı beni sevmeyecek adamı ben ne yapayım ... Kültürün bu derece yüzeysel ve maddeci duruma gelmesi, insanları tiple ölçmesi gerçekten korkunç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…