erkeklerin güzel kadın anlayışı niye çok farklı?

slnbusn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2019
106
173
103
Merhabalar, açıkçası biraz yersiz takıntı yaptığımın farkındayım ama sizlerin de yorumlarını okumak istedim.

Neden kadınların çok güzel bulup kıskandığı bir kızı bazı erkekler beğenmiyor da, bize dümdüz gelen birini çok çekici buluyorlar? Olay sadece karakter ya da görecelilik değil ki, ilk başta herkes dışına bakıyor. Çünkü direkt dış görünüşe önem verdiğini açık açık söyleyen erkek arkadaşlarımda da bu durum var.

Mesela 2 aylık bir ilişkim var ve sevgilimin eski sevgilisiyle kendimi ister istemez kıyaslıyorum, tip olarak alakamız yok o kadar farklıyız ki. Kız sarışın mavi gözlü balık etli. Ben ise beyaz tenli kahve gözlü daha fitim. Ama sevgilimle arkadaş olduğumuz dönemde, eski sevgilisi için "çok güzel kızdı" diye bahsederdi, şimdi de bana diyor çok güzelsin diye. Bu işin mantığı ne? hani belirgin bir tip olsa anlarım, sarışınları ya da kumralları seviyor diye. bilemedim... evet Allah başka dert vermesin :) sadece farklı bakış açılarından yorumlar görmek istedim.

Adamına göre değişir. Kimisi hayatı boyunca aynı tip kızlardan hoşlanır. Kimisi de sizinki gibi çeşit sever. Karakter meselesi. Sabit fikirli değil demek ki

Siz sadece aynı tip erkekleri mi yakışıklı buluyorsunuz?

Ben de sarışın esmer kumral ayırmam. Gözüme estetik gelmesi yeterli. Tuba büyüküstün esmer güzelidir mesela ve evet çok güzeldi. Beren saat kumral güzelidir. Filiz akın sarışın güzeldir. Ama gülsen bubikoğlu hepsinden güzeldir. Belli bi tipi begenmesi gerekmez.

Sadece erkeklerin kadınları, kadınlara göre çok farklı değerlendirdiği bir nokta var orayı bulmak istedim. Mesela Tuba Büyüküstün için çok çirkin deyip Demet Özdemir'e bayılan bir arkadaşım vardı. Tabi Demet çok güzel ama Tuba'ya çirkin demek? ne alaka oluyorsun yani...

Sadece sarışın kadın sevseydi siz de sarışın olurdunuz muhtemelen, erkeklerin seçimlerine bu kadar anlam yüklemeyin. Diğer kadınla kendinizi kıyaslamaktan vazgeçin, bu ciddi anlamda özgüveninizi düşürür.

Eski sevgilisiyle kendinizi kıyaslamayın. Sadece erkekler değil kadınlar da dış görünüş konusunda seçici. Ben mesela beyaz tenli, kumral ,1.80 ne çok zayıf ne çok kilolu böyle orta kilolarda, hafif kaslı , yeşil gözlü erkeklerden çok hoşlanıyorum. Erkeklerin bazıları beyaz tenli sever, bazıları esmer. Kimisi zayıf sever,kimisi etli butlu.

Son düzenleme:
Tuba Büyüküstün gayet güzel bir kadın. Böyle karşılaştırmalar çok saçma geliyor bana.

gerçekten böyle bir durum var yalnız. kadın bakış açısıyla çok güzel denilen bir kadını erkeklerin beğenmediğini, kadınların hiç güzel değil diye düşündüğü birçok kadına da bayıldıklarını gördüm. ama evrimsel anlamda bakacak olursak sonuçta erkek üremeyi isteyeceği kadını içgüdüsel olarak beğeniyor. kadının hemcinsi için varolan güzellik algısı pratikte pek işe yarar değil. bilimsel çalışmalar bel kalça oranı diye bahseder ama sosyal evrim de işin içine girince işler daha karmaşık bir hal alıyor.

Çok haklısınız hatta belki de bu takıntı özgüvensizliğimden oluştu. Aslında kendimi beğenirim ama konu aşk olunca insan biraz aptallaşıyor, gereksiz anlam yüklüyor.

Eveet evet her tipi beğenebiliriz tabi ama gündelik hayatımızda karşımıza çıkar ve seversek. Erkekler de ise fotosunu görse sarışına da esmere de ilgi duyabiliyor Bu bahsettiğim kişiler de öyle kalitesiz çapkın tipler değil. Sanırım dişil enerjiyle alakalı

Tam olarak bundan bahsediyorum. Biz mesela belki yüz orantısına vücut inceliğine bakıp "oha kız çok güzel" derken, erkekler başka bir şeye bakıyor ama o kısmı bulamadım işte. Sanırım genel bir dişil enerji çekiyor onları

Evrimsel bir aciklama vardi bu konuyla ilgili, tam hatirlamiyorum ama kadinlarin es secerken cok daha secici oldugu, erkeklerin o kadar secici olmadigi ile ilgili. Kadinlarin sevdigi erkek tipi cok farkli olmuyor ama erkeklerde cok farkli tercihleri olanlar var. Ozellikle cok kilolu , cok kisa, cok uzun, cok zayif kadinlari cekici bulan erkekler var ama kadinlarda ben kisa erkek seviyorum, ozellikle cok kilolu olsun diyeni duymadim hic.

Kişiden kişiye değişir. Benim sarışın ya da kahverengi saçlı sevgilim de oldu. Daha çok beyaz tenli, kumral erkeklerden hoşlanıyor olmama rağmen sarışın,yeşil gözlü sevgilimin karakterini sevmiştim mesela.

Erkekler çoğunlukla çeşit çeşit kız sever. Farklı farklı hepsini denemek isterler. Erkekler biraz böyledir

Evet işte, ben de mesela çok esmer erkekleri sevmem ama karşıma biri çıkar enerjiler uyarsa severim tabi ki. Erkekler de ise aksine, sarışın seviyorum diyorlar ama esmer ünlüye bakıp "çok hoş kadın" diyebiliyorlar.
Büyük memenin doğurganlıkla ilişkilendirildiğini biliyorum ve anlıyorum. Ama diğer kısımları çözemedim.

İlla sarışın ya da kumral olunca mı güzel olunuyor? Güzel güzeldir ister sarışın balık etki olur ister kumral zayıf olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…