• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkekler böyle sıkılgan mı?

Bigjetplane

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2019
866
569
103
Merhaba herkese,

Bir şey sormak istiyorum, bayramda çok sevdiğim ama ayrı şehirlerde olduğumuzdan yüzyüze görüşemediğimiz akrabalarımız geldi şehirdışından. Kalabalık geldiler, bizim aile ve onlar derken epey kalabalıktık. Annemlerde kaldılar bu arada.
Bayramın ilk günü akşam 3 saat falan görüştük, dün de bütün gün dışarıdaydık eşim gelmedi işleri var diye. Akşam katıldı bize eşim yemek vs derken gece geç saate kadar yine birlikteydik. Nerdeyse 10 senedir görüşmedik ve ben çok özleşmişim çok mutlu oldum. Eşimi de olabildiğince götürdüm onlara da ayıp olmasın diye çünkü düğün harici görmediler birbirlerini. Ama gayet mutlu gözükürken dün gece bana bu bayram hep senin istediğin gibi geçti 2 akşam onlarla geç saate kadar kaldık dinlenemedim, ben kendimiz de oturup bişeyler yaparız diye hayal ettim(oğlum ben ve kendisini kastediyor 3 kişi) dedi. Ben de baya patladım, asosyal midir nedir anlamadım. Zaten hep 3’ümüz vakit geçiriyoruz, böyle yaparsan sürekli bu çocuğu da senin istediğin gibi kapatırım eve, başka zaman da sosyalleşsin diye uğraşmam görürsün diye söylendim. Oğlumuz da çok mutlu oldu ayrıca. Gelen akrabalarımız çok sıcakkanlı konuşkandırlar yani öyle dışarda da kalmadı, sizce fazla mı maruz bırakmışım? Normal değil mi yani bu tarz durumlar?

Bir de soruyorum çünkü bana göre az bile maruz bıraktım onu ama kendisi fazla sıkılgan ve ben de onun bu huyundan sıkıldım. Genelde mi böyle bunlar diye sormak istedim😅

Merhaba herkese,

Bir şey sormak istiyorum, bayramda çok sevdiğim ama ayrı şehirlerde olduğumuzdan yüzyüze görüşemediğimiz akrabalarımız geldi şehirdışından. Kalabalık geldiler, bizim aile ve onlar derken epey kalabalıktık. Annemlerde kaldılar bu arada.
Bayramın ilk günü akşam 3 saat falan görüştük, dün de bütün gün dışarıdaydık eşim gelmedi işleri var diye. Akşam katıldı bize eşim yemek vs derken gece geç saate kadar yine birlikteydik. Nerdeyse 10 senedir görüşmedik ve ben çok özleşmişim çok mutlu oldum. Eşimi de olabildiğince götürdüm onlara da ayıp olmasın diye çünkü düğün harici görmediler birbirlerini. Ama gayet mutlu gözükürken dün gece bana bu bayram hep senin istediğin gibi geçti 2 akşam onlarla geç saate kadar kaldık dinlenemedim, ben kendimiz de oturup bişeyler yaparız diye hayal ettim(oğlum ben ve kendisini kastediyor 3 kişi) dedi. Ben de baya patladım, asosyal midir nedir anlamadım. Zaten hep 3’ümüz vakit geçiriyoruz, böyle yaparsan sürekli bu çocuğu da senin istediğin gibi kapatırım eve, başka zaman da sosyalleşsin diye uğraşmam görürsün diye söylendim. Oğlumuz da çok mutlu oldu ayrıca. Gelen akrabalarımız çok sıcakkanlı konuşkandırlar yani öyle dışarda da kalmadı, sizce fazla mı maruz bırakmışım? Normal değil mi yani bu tarz durumlar?
Eşiniz de kötü bir şey söylememiş ki. Bayramın bir gününü de çekirdek ailesiyle; sizinle ve oğlunuzla geçirmek istediğini, istediği gibi olmadığını söylemiş.

Asosyal olup olmadığını biliyorsunuzdur şimdiye kadar. Benim eşim de sevmezmiş akraba ortamını mesela, ben severim. Ama ayda senede bir kere olursa ))

Merhaba herkese,

Benim eşimde öyle.
Kimse olmasın sadece çekirdek aile olsun istiyor.

Erkek olmasıyla alakası yok kadınlarda da benzer durumlar olabilir.
Diğer bayramları nasıl geçirirdiniz? Kendi ailesi, sevdiği insanlarla ısrarlı görüsme isteği yoksa, iki günden sonrasında söylediğinde bir şey yok bence.

Merhaba herkese,

Eşinizi anlayabiliyorum. Bende daralırım açıkcası 2 gün üst üste insanlarla uzun saatler vakit geçirmekten.
2 akşam beraber zaten vakit geçirmişsiniz. Diğer günler çekirdek aile olarak vakit geçirebilirsiniz. Akrabalarınız gitmeden tekrar bi oturursunuz isterseniz.
Her ne olursa olsun karşılıklı iletişimle çözüp, orta yolu bulacaksınız. Patlamanıza, tehtit vari konuşmanıza gerek yok. Güzel güzel anlaşırsınız umarım.

Bayramlarda böyle durumlar yaşanabiliyor tabii ki.
Eşiniz ters bir şey söylememiş, sadece sizinle ayrıca tatil gününü değerlendirmek istemiş belli ki.
Birlikte birşeyler yapmayı arzu etmiş.
Siz de bunun neden böyle olamadığını, uzun zamandır o insanları görmediğinizi ve aynı zamanda eşinizi de daha önce böyle tanıma fırsatları olmadığı için, bu zamanı bu şekilde değerlendirmenin size mantıklı geldiğini anlatabilirdiniz.
Eğer bu tarz durumlardan çok hoşlanmıyorsa da, bir dahaki sefere daha mantıklı zaman çerçevesinde görüşebileceğinizi konuşurdunuz olur biter.

İletişim bir evlilikte herşeydir.
Karşınızdaki insanı değiştiremezsiniz, ama kendi gerekçelerinizi açıklayarak ortak yol bulabilirsiniz.

Esiniz cok ters birsey söylememiş, ben mesela kalabaliktan hoslanirim sikilmam ama herkes boyle degil, benim esimde cok sıkılırdı, kendi akrabalarida olsa sıkılırdı.

Ama simdi 40 yilda 1 olan ozel bir toplanmayida tolere etmek gerekir, yeni bir aileye giriyorsak biraz adapte olmayida denememiz gerekir en azindan.

Ikinizde haksiz degilsiniz ama yanlis bir iletisim diliniz var konuda.

tartışmadan olmuyor mu çözülmüyor mu yani? Adama nie patladınız sende mutlusun zannettim özür dilerim haklısın bende yıllardır gorusmeyınce Senın fıkrını sormayı düşünemedim bian de geç. İki gün geç saatlere kadar aynı insanlarla vakit gecırmek çalışan birisi için sıkıcı olabilir

İletişim sıfır anladığım kadarıyla ne siz sormuşsunuz adama birlikte vakit gecırmek ister misin die ne de o söylemiş yarın plan yapma beraber vakit gecırelım die

Kadın erkek olmakla ilgisi yok bunun çünkü ben de eşiniz gibi düşünüyorum. Asosyal değilim, sürekli plan yaparız ama esimin akrabalariyla değil ortak arkadaşlarımızla. Üst üste iki gün de kimseyi çekemem. Akrabalariniz sizin kaç senedir hayatınızda ve bir samimiyetiniz oldugu icin size normal geliyor ama eşiniz için hayatında 2.defa görüp üst üste saatler geçirmek zorunda kaldığı saçma sapan insan topluluğu sadece.

Back
X