Erkekler annesine benzeyen kızları mı tercih ediyor?

lilyum_b

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2007
55
2
Daha önce bu konuyla ilgili yazıldı mı bilemiyorum ama, "Erkek, evlenecegi kadinin annesine benzemesini istiyor" bilgisi ne derece doğru ve peki neden bunu isteyebilirler ? "Annesimi çok seviyorum , Annemi kaybettigimde sizin varliginiz O'nu yasatacak, hatirasini canli tutacaktir." gibi bir açıklama mantıklımı dır...Fikirlerinize ihtiyacım var....

Valla ne yalan söyleyeyim ben ve kayınvalidem arasında o kadar çok fark var ki.. Ben hep bu farklar yüzünden evlendiğimizi düşünürüm.:uhm:
Kayınvalidem ve görümcem kendi eşleri dahil tüm erkekleri sürekli eleştirir, ezmeye çalışır,herkesin yanında kavga ederler bağıra bağıra.:mymeka:
Ben kocacıma toz konduramam:asigim:

kayınvalidemle huylarımız benzer evet..
ama bu huylarımızın benzediğini eşim çevremizdekiler söyledikçe anladı...e tabii kayınvalidemle bizde..
kayınvalidemde evlendiğinde zayıfmış zamanla kilo almış,bende..
kayınvalidemde çok merhametlidir,herşeye ağlar,bende...
kayınvalidemde yarım saat içinde gelecek misafire harika bir masa hazırlar,bende....
kayınvalidem çocuklarını çok sever,çok ilgilidir,eminim bende öyle bir anne olucam..
kayınvalidemde gezmeyi,kendine bakmayı sever,bende...
kayınvalidemin de içi dışı birdir,benimde...
kayınvalidemde çok güleryüzlü,bende...:1rolleyes:
kayınvalidemde sarışın,bende...
kayınvalidemin yüzü yuvarlak,benimde...
kayınvalidemde çok iyi bir ev kadını,ben çalıştığım halde bende..
vee son olarak..o hala yaşına rağmen çok güzel,bende...
:icecream:

annesine çok bağımlı erkeklerde böyle bir saplantı olabilir. Şöyle de düşünmek lazım belki annesinin kişilik özelliklerini seviyordur ve o karakterde biriyle çok iyi anlaşabilir, o zaman da annesine benzer birini tercih edebilir.
Biz kadınlarda da babamıza benzer erkek tercih etme ihtimali olduğu gibi...

Sanmıyorum pek... (annesiyle tanışmadım ama ona benzediğimden benle bir ilişki içinde olduğunu sanmıyorum)
Huy olarak benziyebilirim:p bilemicemmm

Onu benim aşkım bilir :))))))

kaynanam başka bir insan başka zamanlarda yaşamış başka huylar edinmiş ben başka.... kıyas yapacak bir insan olsaydı sanırım evlenmezdim eşimle yani böyle bir şey düşünerek sanmıyorum ki evlensin benle.Ayrıcaaaaaa ben babam gibi bir adam isteseydim eşim nal toplardı.

Hiç istemiyorum ama sanırım ağlama huyumuz çok benziyor.
Oda herşeye ağlar.
Ama o üzüldüğü yada içinden geldiği için ağlamaz. Gözyaşlarını kullanır. Özellikle oğullarına. Ve özellikle gelinleri kendisinin istediği bişeyi yapmadığı zaman.

Kendi evliliğime bakarak söyleyebilirim ki HAYIR... Hiçbir konuda kayınvalideme benzemiyorum. Genelleme yapsak bile ben bunun çok doğru bir tez olduğunu düşünmüyorum. Şöyle bir klişe de var
'' kadınlar babasına benzeyen erkeklere aşık olur.'' Gerçi bu diğerine nispeten daha mantıklı geliyor bana :)

ben ve kayinvalidem hiç benzeşmiyoruz ama bende kimi zaman erkeklerin annelerine benzeyen eş istediklerini düşünüyorum .. bazen annesi gibi olmamı istiyomuş gibi geliyo bende bunu hissettiğim zaman dolandırmalıda olsa söylüyorum hatta zıttını yapıyorum ki benm annesi gibi olmadıgımı olamayacagımı farkına varsın ..diye.

bende erkeklerin annelerine benzer bi eşi olmalarını ister kanısındayım.benimde sevgilimin annesiyle benzer huylarım war doğrusu .

Bizim de benzediğimizi düşünmüyorum hiç. Hatta alakamız yok.
Kayınvalidem aslında herşeyi bilip hiçbişey bilmiyormuş gibi yapar devamlı.
Su damacanasının kapağını açmayı, sıvı sabunu bidonundan şişesine boşaltmayı, apartmanlarının yanındaki postaneye gitmeyi bile bilmez (!!!)
Telefon numaralarını çeviremediğinden (!) bizleri arayamaz.
Menemen, patates kızartması ve makarna dışında yemek yapmayı bilmez.
Genç kızlığı İstanbul gibi bir metropolde geçtiği halde bakkala gitse kaybolur. (!) vs. vs. vs.
Kendiiyle aramda herhangi bir sorun olmasa da Allah benzetmesin..:icecream:

hiç alakası yok. kayınvalidemle tek benzerliğimiz cinsiyetimizdir herhal
ama ben çok seviyorum kayınvalidemi sırnaşık şey

bence hiç alakası yak ucundan kıyısından benzemeyiz eşimde istemez zaten benzemmizi biraz geçimsizdirr:tomato:kendi oğluyla bilee:çok üzgünüm:

benim hiç alakam yok ..
o çok gaddardır.. ben ise merhametli...
daha bir sürü şey.... saymakla bitmez...

benim hiç alakam yok ..
o çok gaddardır.. ben ise merhametli...
daha bir sürü şey.... saymakla bitmez...

Eksik bir şey gördüm ekleyeyim dedim. Sen gelinsin o kaynana...............Yani adınız bile farklı benzemek olurmu olmaz.

Şeniz keşke böyle olsa :içelim: gelin kaynana

doğru..annnelerine benzeyen kadınlara daha çok ilgi gösteriyorlar..alıştıkları kadın tipi olduğu için..sonuçtada evlendikleri kadınlar bu tip oluyor..
sizin saydığınız özellikler her insan farklıdır..bu sözün söylemek istediği bu değil..kaynanam dağınık ben titizim kıyaslaması doğru değil..kıyaslamayı kocasına,oğluna,insanlara yaklaşımı davranış şekli gibi özelliklere bakarak yapmak lazım.erkek arkadaşımın annesi baskın bir tiptir..bende öyleyim..anaerkeil bir ailemiz olacak:KK70: önceki kız arkadaşı sevecen sakin bir yapıdaydı..ne kadar alttan alsa yetmiyordu dahada şımarıyordu benimki..anlattıklarından anladım..annesinin otoritesini bende bulunca sakinledi..:))))

X