• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erkek tipi saç dökülmesi sorunu

kuzenimin doğumdan sonra döküldü.
baya döküldü hemde.
ne yaptılarsa fayda etmedi çünkü saç kökleri ölmüş.
saç ektirme işlemi yaptı o da tutmadı üstelik de çok acılıydı.
ama rahatsızlık farklı olabilir.
onda yaramadıysa sizde de yaramaz diye bişey yok.
saç ekimi düşünebilirsiniz.

Mrba kuzeninin bence vitamin eksikligi olabilirmiydi.. bunu farkinda olmadan..
Cunku benimde asiri dokuldu anlatamam. Cok korkmustum bende..
vitamin C iciyordum..
Suanda hepsi yeniden cikmaya basladi dokulen saclarim..
Belkide zamaninda birsey yapmayinca sac kokleri uykuya girmistir..
Cunku hamilelikten sonra saclar tekrar yeniliyor.. herkeste oyle..

Kansizlik olabilir...ben mesela her adet bitikten sonr bi 5 gun falan oligoferfol iciyorum ne olur ne olmaz...ester c plus ile birlikte

Mrba kuzeninin bence vitamin eksikligi olabilirmiydi.. bunu farkinda olmadan..
Cunku benimde asiri dokuldu anlatamam. Cok korkmustum bende..
vitamin C iciyordum..
Suanda hepsi yeniden cikmaya basladi dokulen saclarim..
Belkide zamaninda birsey yapmayinca sac kokleri uykuya girmistir..
Cunku hamilelikten sonra saclar tekrar yeniliyor.. herkeste oyle..

bilmiyorum baya senelerce tedavi oldu.
çalmadık doktor kapısı kalmadı ne paralar harcadı olmadı.

Doktorlar nedense bu sac ve kil meselesinde fazla ilgi göstermiyorlar.
Benimde suratimda sakal tipi kil cikiyor. Zaten hormaonlarim bozuk. Tedavi oluyorum ama killari sorunca... hepsi iki kil icin ilac vermem diyor. Ben almanyadayim... bu yaz trde gitcem doktora

Merhaba.
Benimde saçlarım aşırı derecede dökülüyordu. Süreç içerisinde yapıkları mı anlatayım.
Saçlarımı küt kestirdim.
Dahiliyeye de cildiyeye gittim. Demir eksikliği olduğunu söyledin ve hap verdiler.
Hapları düzenli kullandım. Bunun yanında arkadaşında bahsettiği gibi miracelle kullandım. haftada bir hindistan ceviz yağı köklerine yedirmeden saçlarıma kullandım.
dökülmem çok durdu. Hatta miracellenin değdiği yerde sarı tüyler gördüm.
Sonra ilacım bitti.. Ve miracelle kullanmayı da bıraktım. Yine dökülmeye başladı.
sürekli bunlarımı yapmam lazım dökülmemesi için bilmiyorum.
Yine dahiliyeye gittim bütün değerlerin normal dedi.
Endokrine randevu aldım..
Çok can sıkıcı bir durum. Uzun dalgalı saçlarımı özlüyorum. Küt kestim uzamıyor da :)

internette miracle losyon diye bir formül var, özellikle erkek tipi dökülmeler için. bununla ilgili bir yazıyı bir aralar kk.da da okumuştum. bir bakın isterseniz.

Doktorlar nedense bu sac ve kil meselesinde fazla ilgi göstermiyorlar.
Benimde suratimda sakal tipi kil cikiyor. Zaten hormaonlarim bozuk. Tedavi oluyorum ama killari sorunca... hepsi iki kil icin ilac vermem diyor. Ben almanyadayim... bu yaz trde gitcem doktora
bende onu anlıyamıyorum gercekten şu sac sorununa nasıl çözüm bulamıyorlar bıseyler ya fazladır yada eksıktır çok vahim bir durum

bende onu anlıyamıyorum gercekten şu sac sorununa nasıl çözüm bulamıyorlar bıseyler ya fazladır yada eksıktır çok vahim bir durum

Benim doktorum aslinda çözümü var dedi (sakal) ama hormonlarla oynamak istemiyormuş. Aslinda var yani...
Helede sakal meselesine....
Yani transsexuellerde bile sakal filan kalmiyor terapi sonunda

Cözüm bulmuyorlar cünkü bu sac sorununda cok paralar dönüyor. Cözümü bu yüzden piyasa sunmuyorlar yoksa bu sektörde dönen para kesilir. Kafa nakli bile yapiliyor ama saclara cözüm yok. Hic inandirici degil. Ayni kanser hastaliginda ki durum söz konusu. Dermani coktan var ama piyasaya sürülürse milyarlik bir pazari yok ederler...

Cözüm bulmuyorlar cünkü bu sac sorununda cok paralar dönüyor. Cözümü bu yüzden piyasa sunmuyorlar yoksa bu sektörde dönen para kesilir. Kafa nakli bile yapiliyor ama saclara cözüm yok. Hic inandirici degil. Ayni kanser hastaliginda ki durum söz konusu. Dermani coktan var ama piyasaya sürülürse milyarlik bir pazari yok ederler...

Evet kesinlikle öyle. Tedavisini saklıyorlar. 20 yaşında saçlarımın 1/3'ünün dökülmesi beni intihara sürüklüyor hayatımızla oynuyorlar

hormonlarımda düzgün cıktı

Benim de 3 yıldır saçlarım dökülüyo gitmediğim cilt doktoru kalmadı. Endokrinolojiye de gittim. Tüm hormanlarım normal seviyelerde. Doktor hormonların normal seviyede olsa bile saçına fazla geliyor dedi. Daha 20 yaşındyım ve nerdeyse kel kaldığım için 2 yıldır evden dışarı çıkmıyorum. Nerdeyse hergün ağlıyorum. Bu dökülme 20 yaşında böyleyse 22 yaşında kel kalırım biliyorum. Şimdi bile kafamın üstü kel kaldı nerdeyse.

Doktor 1 doğum kontrol hapı ve başka bi hap verdi hormonlara etki eden. Ama doğum kontrol hapının yan etkilerinden korktuğum için başlamaya cesaret edemedim.

Öncelikle bakiniz stres yapmayin.
Dökülüyor dökülüyor diye stres yaptıkça emin olun daha cok dökulecektir.
Saçınızı kısa kestirin.
Kuruyemis ceviz fındık bol tuketin.
Ciğer,et,balık tuketin.
Saçınızı medikal yada bitkisel bir şampuanla yıkayın.
(Sarımsaklı özlü tavsiye ederim)
Karanfil kürü ve ısırgan kürü uygulayın. (Nette var tarifleri)
Bemix, evigen, bepanthol ampül karıştırıp kullanin)

Düzenli kullanırsanız eger (6ay en az istikrar cok önemli bir kac defa yapıp ise yaramıyor demeden) fayda gorursunuz.

Benim de 3 yıldır saçlarım dökülüyo gitmediğim cilt doktoru kalmadı. Endokrinolojiye de gittim. Tüm hormanlarım normal seviyelerde. Doktor hormonların normal seviyede olsa bile saçına fazla geliyor dedi. Daha 20 yaşındyım ve nerdeyse kel kaldığım için 2 yıldır evden dışarı çıkmıyorum. Nerdeyse hergün ağlıyorum. Bu dökülme 20 yaşında böyleyse 22 yaşında kel kalırım biliyorum. Şimdi bile kafamın üstü kel kaldı nerdeyse.

Doktor 1 doğum kontrol hapı ve başka bi hap verdi hormonlara etki eden. Ama doğum kontrol hapının yan etkilerinden korktuğum için başlamaya cesaret edemedim.

Ne etkisinden korkuyosun? Östrojen patlamadı yaşıycaksın dolayısıyla dökülmen emin ol şimdikinden azalıcak süreci yavaşlatıcaksın

Back