• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erkek tipi saç dökülmesi sorunu

Ne etkisinden korkuyosun? Östrojen patlamadı yaşıycaksın dolayısıyla dökülmen emin ol şimdikinden azalıcak süreci yavaşlatıcaksın
Benim midem çok hassas okuduğum nerdeyse tüm yorumlarda aşırı mide bulantısı yaptığı yazıyor, bir de psikolojiyi sürekli inişli çıkışlı ya da depresyona meyilli yapıyormuş. Benim psikolojim zaten bitik. Daha fazla ruhsal yorgunluğa ihtiyacım yok. Açıkçası ruhsal çalkantı ve mide bulantısı beni caydırdı gibi. Şu an reglimin ilk günü elimin altında 1 kutu hap var başlayıp başlamamakta tereddüt ediyorum ama..

Benim midem çok hassas okuduğum nerdeyse tüm yorumlarda aşırı mide bulantısı yaptığı yazıyor, bir de psikolojiyi sürekli inişli çıkışlı ya da depresyona meyilli yapıyormuş. Benim psikolojim zaten bitik. Daha fazla ruhsal yorgunluğa ihtiyacım yok. Açıkçası ruhsal çalkantı ve mide bulantısı beni caydırdı gibi. Şu an reglimin ilk günü elimin altında 1 kutu hap var başlayıp başlamamakta tereddüt ediyorum ama..

Başla hemen canım. Östrojen azlığından dolayi içtim ben de bir dönem. Hiç bulanti yapmadi. Hatta kendimi daha iyi hissettim.
Denemeden bilemezsin. En kötü bikac gün iç baktın olmuyor bırakırsın. Bırakınca tekrar adet olursun tek sorun o olur ama sonraki ay aynen düzene girer tekrar.

banada doktorum sampuan vermedi suyla akıp gıdıyor o dedı ilacları altı ay duzenlı kullanmamı soyledı ama cokta ılgılı degıldıler :KK43: benım ıcın bukadar onemlı bır konunun ılgısızce davranılması uzuyor sınırlendırıyor :S

Doktorun iyi bir doktormus. Sana verebileceği en iyi ilaçları ve aklı vermis canım.
Sampuan erkek tipi dökülmede hic etkili degildir.
Koparak dökülmede etkilidir.

Senin tedavin vücudunun hergün salgıladigi dht ye savaş açmak. Dht nin sac köklerine saldırmasını engellemek. Bunun da tek çözümü topikal olarak minoksil kullanmak. Yada hap olarak finasterid kullanmak. Ama hap icmek biz kadinlar icin biraz tehlikeli. Gebelikte hapa dokunman bile erkek cocukta anomaliye sebep oluyor. O yuzden minoksili hergün kullanacaksin. 6. Ayda etkileri goreceksin 12. Ayda ise zirve yasatacak. Saçların dokulmesin istedigin surece de bunu kullanacaksin.

Minoksil bir sihirli degnek degil evet ama tek çözüm. Bırakınca dökülmesi onun suçu degil. O dht ile savaşan bir asker. Sen askerini bıraktığın icin dht meydani bos buluyor. Yani suçlu o.

Sadece testesteron ve dht ye de bağlı değil bu. Östrojen azligi da vücudun hormon dengesini bozup saç dokulmesi yapiyor. Bende dht testesteron hep normal ama östrojen düşük. Doktorum meydan dht ye kalıyor iste diyor.

Prp ve mezo ise bikac aylık iyilesme sagliyor. Ama ayni minoksil gibi surekli 6 ayda bir tekrar gerekiyor. Hic bırakmamak lazim. Ama asla kalici bir çözüm değil. Bunun icin de maddi yükü fazla epey. Hatta acısı da fazla. Benim dr um hiç önermiyor. Öneren drlar da maddi kazanc icin öneriyorlar bence.

Sampuan önerim eczane sampuanlarindan herhangi biri olur canim. Sonucta hepsi birkac dakikada yıkanıp gidiyor. Ama haftada bir veya iki kez Ketoral sampuan kullan. Bunun dht yi baskiladigi araştırmalarda görülmüş. Hem dökülmeye sebep olabilecek egzama vr saç derisi mantarlarina çözüm sunuyor.

Stres yapma. Saç bu. Dökülür çıkar. Önemli olan sağlığımız yerinde olsun. :dua:

Bilimsel tedavisini bilemem ama kuzenimde de oldu bir ara.doktora da gitti.bir tanıdık erkek berberine git demiş. Zaten komşuları berberdi sanırım adam sarımsakla falan biseyler demişti.onu kullandı.bir de doktorun verdiği ilacı da kullandı.şimdi düzeldi

Evet kesinlikle öyle. Tedavisini saklıyorlar. 20 yaşında saçlarımın 1/3'ünün dökülmesi beni intihara sürüklüyor hayatımızla oynuyorlar

Öncelikle sana bir soru: Profilime hormonlarimda dengesizlik yok diye yazmissin. Yüzünde ve vücudunda asiri killanma/tüylenme de yok degil mi? Lütfen ilk önce bu soruma cevap ver...

Benim de 3 yıldır saçlarım dökülüyo gitmediğim cilt doktoru kalmadı. Endokrinolojiye de gittim. Tüm hormanlarım normal seviyelerde. Doktor hormonların normal seviyede olsa bile saçına fazla geliyor dedi. Daha 20 yaşındyım ve nerdeyse kel kaldığım için 2 yıldır evden dışarı çıkmıyorum. Nerdeyse hergün ağlıyorum. Bu dökülme 20 yaşında böyleyse 22 yaşında kel kalırım biliyorum. Şimdi bile kafamın üstü kel kaldı nerdeyse.

Doktor 1 doğum kontrol hapı ve başka bi hap verdi hormonlara etki eden. Ama doğum kontrol hapının yan etkilerinden korktuğum için başlamaya cesaret edemedim.

Dogum kontrol haplari agir ilaclardir. Özellikle de bu sorun icin verdikleri haplar. Bitkinlik, asiri uyku yapar ve istahi acip kilo yapar. Bu da 20 yasinda ki senin okul, is hayatini etkileyebilir. Doktor degilim, tabii ki doktor daha iyi bilir ama genc yasta ben de bu ilaclari kullandim ve tavsiye etmiyorum. Götürdükleri cok cünkü. Ayrica psikolojik durumuna etki yapip seni histerik yapabilir bu haplar.

Son düzenleme:
Çocuğunuz var mı ? Çocuk yapma planınız var mı?
Malesef bu tedaviyi kestiğiniz anda saçlar eksi haline çok daha korkunç şekilde dönücek

Cocugum yok ve cocuk sahibi olmayi planlamiyorum. Kadinda kellik özgüveni tamamen yok eden bir sey. Erkeklere karsi artik hic bir his yok icimde. Cocugumun kiz olmasindan da korkuyorum. Benim annemde bu sorun oldugu icin bende de bu sorun var. Kiz olursa onda da olacak. Bunu ona yasatmamak en iyisi.

Erkek tipi sac dökülmesinin ömür boyu cekilmesi gereken bir dert oldugunu biliyorum. Amacim cikarabilecek kadar sac cikarmak bu tedavi ile. Sonra dogum kontrol hapli tedaviyi birakacagim ve vitamin haplarina devam edecegim ve koffeinli, sarmisakli dogal losyonlar kullanacagim. Daha sonra ise yapay bir cözüm deneyecegim. Eger verilerim yeterli ise önlerine sac ektirip, geri kalan kisma biofibre isimli bir yöntem uygulayacagim. Bu yöntem yapay saclari kafa derisine ekiyor. En azindan peruk gibi yapistirmak yok.

Öncelikle sana bir soru: Profilime hormonlarimda dengesizlik yok diye yazmissin. Yüzünde ve vücudunda asiri killanma/tüylenme de yok degil mi? Lütfen ilk önce bu soruma cevap ver...

Dogum kontrol haplari agir ilaclardir. Özellikle de bu sorun icin verdikleri haplar. Bitkinlik, asiri uyku yapar ve istahi acip kilo yapar. Bu da 20 yasinda ki senin okul, is hayatini etkileyebilir. Doktor degilim, tabii ki doktor daha iyi bilir ama genc yasta ben de bu ilaclari kullandim ve tavsiye etmiyorum. Götürdükleri cok cünkü. Ayrica psikolojik durumuna etki yapip seni histerik yapabilir bu haplar.

Bende kıllanma tüylenme yok doktor hepsine tek tek bakıyor zaten. Yüzümde hiç tüy yok meme ucumda yok üst bacağımda yok tiroidlerim normal, kan düzeyim normal, kilolu değilim, hormonlarım normal. 1 kere değil belki 5 kere kan testi yaptırdım 3. yılda saçlarım için.
Doktorumun tek söylediği evet değerler normal ama vücuduna fazla geliyor bu hormonlar. Benim ailemde herkesin saçları aslan gibi, kel kimse yok. Sadece ananemin saçları 50 yaşından sonra dökülmüş. Şu an 70 yaşında ama tam kel değil. Benim genlerim nasıl almış bunu bilmiyorum. Daha 20 yaşındayım ve hergün 300 tel civarı saçım dökülüyo. Dediğim gibi başımın tepesi kel kaldı peruk takmayı da çok düşündüm ama türkiyede güzel peruk bulabilir miyim rahat edebilir miyim bilmiyorum

İlaçların yanetkisini göreceksiniz diye bi kural yok.
Gördünüz diyelim daha kutu yarınlabmadan bu etkiler geçip gidicek.
Kiloya gelince kilo aldırma garantisi yok aksine verebilirsinizde değişiklikte olmayabilir bunu bilemeyiz.
Ruhsal açıdanda yanında ek hormon ilaçları almazsanız veya daha düşük dozlu hormonlu doğum kontrol haplarıyla bunuda stlatmış olursunuz.
Doğal dengede 8 östrojen 1testesteron olması gerekiyo saç dökülmesinde bunuda östrojen oranını arttırmak testeyo daha da düşürmek gerekiyo

Bilimsel tedavisini bilemem ama kuzenimde de oldu bir ara.doktora da gitti.bir tanıdık erkek berberine git demiş. Zaten komşuları berberdi sanırım adam sarımsakla falan biseyler demişti.onu kullandı.bir de doktorun verdiği ilacı da kullandı.şimdi düzeldi

Erkek tipi saç dökülmesinin bilimsel olarak bile çözümü yok.
İlaçlarla mezoterapi prp ile sadece süreç yavaşlatılıyo .Geçti bitti kurtuldum sözkonusu değil.
Sarımsakla saçları geri çıktıysa o saçkıran olmuştur bukadar basit.
Dünyayı bırak türkiyede tonla ünlü kadın var bundan muzdarip para bile vermeden dr reklamını yapmak için üstüne para verip onlara yapardı veya herkes kafasında sarımsak yetiştirir kurtulurdu . Demet akalın aslı enver asuman krause gizem karaca hazal kaya neslihan atagül ve daha tonla insan para içinde yüzüp ama erkk tipi kellikle yaşıyolar çözümü olsa onlarda olurdu
Kadınlarda erkek tipi saç dökülmesinde ekim dahi başarılı değil.

İlaçlarla mezoterapi prp ile sadece süreç yavaşlatılıyo .Geçti bitti kurtuldum sözkonusu değil.
Dünyayı bırak türkiyede tonla ünlü kadın var bundan muzdarip para bile vermeden dr reklamını yapmak için üstüne para verip onlara yapardı veya herkes kafasında sarımsak yetiştirir kurtulurdu . Demet akalın aslı enver asuman krause gizem karaca hazal kaya neslihan atagül ve daha tonla insan para içinde yüzüp ama erkk tipi kellikle yaşıyolar çözümü olsa onlarda olurdu
Doğrudur.emin değilim zaten öyle soylemislerdi fayda gördüğüne gore başka bişey demek ki

butun mesasları okuyamadım ama demir, çinko ama ozelikle biotın vitamını eksikliği olabiliyor: eger tırnaklarda da gucsuzluk, kırılma varsa beraberinde

ben cok ugrastım,son 8-10 senedir nerdeyse, kansızlık sıkıntı yaratacak jadar degil (ama çok çay içince yıne olabılıyor DıKKAT!) temel hormonlarda bişey yok( ddtye hiç baktırmadım)

gittiğim cildiyeciler maalesef birbirinden yeteneksizdi, kendim artık erkek forumlardan arastıra arastıra Biotini buldum, şampuanımı kerastese ya da wp wella dokulme onleyıcı aldım, biotını o zaman biyasada olan GNC cinin en yüksek volumlusunden kullandım: 10.000mg . 1 ay sonra dokulme durdu, 3 ay sonra yenıden çıktı arkadaşlar, vucudum normalde cok Kılsızdır, hafif kıllanma da yaptı bende.

yani kıllanma yapabilir, ama yüksek volum biotin ve çinko bende inaılma etki yaptı, kafamın ustundekı acıklıgı gorunmez yaptı

hala bırakınca dokulur, onu da maalesef hiç bir doktor cevaplayamadı(ne işe yarıyorlarsa!!) benokuya okuya buldum, prediyabet oldugum ve kan sekerim yuksek oldugu için biotın çabuk tükeniyormus vucutta

yılda 2 kere 3 aylık kullanım yapıyorum

Doktorun iyi bir doktormus. Sana verebileceği en iyi ilaçları ve aklı vermis canım.
Sampuan erkek tipi dökülmede hic etkili degildir.
Koparak dökülmede etkilidir.

Senin tedavin vücudunun hergün salgıladigi dht ye savaş açmak. Dht nin sac köklerine saldırmasını engellemek. Bunun da tek çözümü topikal olarak minoksil kullanmak. Yada hap olarak finasterid kullanmak. Ama hap icmek biz kadinlar icin biraz tehlikeli. Gebelikte hapa dokunman bile erkek cocukta anomaliye sebep oluyor. O yuzden minoksili hergün kullanacaksin. 6. Ayda etkileri goreceksin 12. Ayda ise zirve yasatacak. Saçların dokulmesin istedigin surece de bunu kullanacaksin.

Minoksil bir sihirli degnek degil evet ama tek çözüm. Bırakınca dökülmesi onun suçu degil. O dht ile savaşan bir asker. Sen askerini bıraktığın icin dht meydani bos buluyor. Yani suçlu o.

Sadece testesteron ve dht ye de bağlı değil bu. Östrojen azligi da vücudun hormon dengesini bozup saç dokulmesi yapiyor. Bende dht testesteron hep normal ama östrojen düşük. Doktorum meydan dht ye kalıyor iste diyor.

Prp ve mezo ise bikac aylık iyilesme sagliyor. Ama ayni minoksil gibi surekli 6 ayda bir tekrar gerekiyor. Hic bırakmamak lazim. Ama asla kalici bir çözüm değil. Bunun icin de maddi yükü fazla epey. Hatta acısı da fazla. Benim dr um hiç önermiyor. Öneren drlar da maddi kazanc icin öneriyorlar bence.

Sampuan önerim eczane sampuanlarindan herhangi biri olur canim. Sonucta hepsi birkac dakikada yıkanıp gidiyor. Ama haftada bir veya iki kez Ketoral sampuan kullan. Bunun dht yi baskiladigi araştırmalarda görülmüş. Hem dökülmeye sebep olabilecek egzama vr saç derisi mantarlarina çözüm sunuyor.

Stres yapma. Saç bu. Dökülür çıkar. Önemli olan sağlığımız yerinde olsun. :dua:
ilginize cok tesekkur ederım. önerilerinizi dikkate alıcam :)

bende ünlü olsam benımde okadar param olsa şampuan reklamlarından cıkmazdım... mübarek hepsının sacı gür gür hiçmi bi sorun yasamıyolar sankı parayı bastırıp gerekenı yaptırıyolar..

Evet kesinlikle öyle. Tedavisini saklıyorlar. 20 yaşında saçlarımın 1/3'ünün dökülmesi beni intihara sürüklüyor hayatımızla oynuyorlar
okadar haklısınız kı bunu yapanları allaha havale etmekten baska caremız yok ne yazıkkı :( sakın öyle bir düşünce içine gırme allahın gücüne gider bir sac ıcın ahiretini yıkma. allah verdi allah alıyo dermanını aramaya bulmaya calısıcaz kardesım yapcak bırsey yok :(

Benim de 3 yıldır saçlarım dökülüyo gitmediğim cilt doktoru kalmadı. Endokrinolojiye de gittim. Tüm hormanlarım normal seviyelerde. Doktor hormonların normal seviyede olsa bile saçına fazla geliyor dedi. Daha 20 yaşındyım ve nerdeyse kel kaldığım için 2 yıldır evden dışarı çıkmıyorum. Nerdeyse hergün ağlıyorum. Bu dökülme 20 yaşında böyleyse 22 yaşında kel kalırım biliyorum. Şimdi bile kafamın üstü kel kaldı nerdeyse.

Doktor 1 doğum kontrol hapı ve başka bi hap verdi hormonlara etki eden. Ama doğum kontrol hapının yan etkilerinden korktuğum için başlamaya cesaret edemedim.
doktor doğum kontrol hapını nasıl kullanmanı önerdı belkı ıyı gelır canım duymustum ıyı geldıgını ama nasıl etkı eder bılemem :(

bende ünlü olsam benımde okadar param olsa şampuan reklamlarından cıkmazdım... mübarek hepsının sacı gür gür hiçmi bi sorun yasamıyolar sankı parayı bastırıp gerekenı yaptırıyolar..
Bak bakalim hele arka tepe kisim cay tabagi kadar acik
Bukadin coraba 5bin lira veriyo sacina mi vermiycek?

Eklentiler

• image.jpeg
    image.jpeg
    40 KB · Görüntüleme: 106
Back