Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Erkek tipi dökülme hikayem ve çözümüm

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Ben mikro yaptırdım saçlarım çok azaldı
Kaçıncı yaptırışınız acaba? Bir de medikal kaynak da aslında mikro kaynak. Sadece tutamları daha ince, bağlantı noktaları daha küçük. Yaptırılan kuaförün deneyimi de çok önemli. Kaynak illa ki saça zarar veriyor. Hiç vermeme ihtimali ne yazık ki yok.

Ben 2.kez taktırdım aynı saçları. Kaynakları söktürürken çok korktum. Ama bana öyle ekstra bir seyreklik oluşmuş gibi gelmedi. Çok hassas çalışıyorlar zaten. Antalya platin peruk'ta taktırdım yine. Kuaförüm de üç kez taktırdıktan sonra 1 ay ara ver dedi. Ben sürekli kullanmayı düşünüyorum çünkü. Tabi tedavilerimi hiç bırakmadım. Kaynaklı saça lazer, minoxil, hairforte spreye devam ettim hep. Ara verdiğim dönemlerde de tepelik ile idare edeceğim. Saçların eskisi gibi gürleşmesi gerçekçi bir hedef değil. En azından mevcut saçımı koruyup güçlendireceğim.

Bende tepelik düşünüyorum nasıl kullanışlı mı?dışardan bakınca belli oluyor mu?işe giderken takmayı düşünüyorum insanların konuşurken tepeme bakması moralimi daha çok bozuyor

Özel değilse neden terkedildiniz saçınız yüzünden mi

Merhabalar Mirzoey öncelikle sürecini samimi bir şekilde paylaştığın için çok teşekkür ederim. Bende üniversite yıllarından beri saç dökülmesi problemi yaşamaktayım. Annemden miras bana. Son zamanlarda seyrelmeler iyice arttı. Psikolojim iyice bozuldu. Yıllardır saç dökülmesiyle mücadele ediyorum sizler gibi. Evde yağ sarımsak çeşitli karışımlarla maske yapıyorum. Bemiks bepanten evigen hepimizin bildiği denediği şeyler. Forumlardan edindiğim bilgilerle endokrin dr una gitme kararı aldım. Regl dönemimin 4. Günü aç karna kan tahlili vereceğim. Sonuçlarım ağustosun 11inde görecek dr um. Değerlerim nasıl çıkacak merakla bekliyorum. Gelişmeleri sizle paylaşacağım. Mirzoey tepelik almıştın kullanımı zor mu özellikle yaz aylarında neden soruyorum sonrasında medikal kaynak denemiştin kullanımı Zor olduğu için mi geçiş yaptın. Teşekkürler şimdiden cevabın için

Öncelikle şifa ve kolaylıklar diliyorum. Tepelik tak çıkar bir ürün olduğu için bana yeterli gelmedi. Evde tekken, uyurken ya da denize girerken de kendimi iyi hissetmek istedim. Tepelikle bunların hepsini yapamıyorsunuz. Medikal kaynak benim için mucizevi bir kurtarıcı oldu o yüzden. Sürekli benimle, kendi saçım oldu adeta. Üçüncü kez taktıracağım yakında. Saçıma belirgin bir zarar vermediği sürece de medikal kaynağa devam etmeyi düşünüyorum. Tabi bu arada tedavilere de devam ediyorum.

Merhaba arkadaşlar. Hormon değerlerim normal çıktı. Bir tanesi çıkmamıştı degerlerimden onda bir anormallik var mı anlamadım adrenokortikotropik hormon (acth) 66pg/ml. E nabızda referans dışı gözükmüyor ama netten baktığım normal değerlere göre yüksek. Dr hormonlarım normal çıktığı için hiçbir ilaç vermedi. Diane35 i sordum. 35 yaş üstünde kan pıhtılaşmasına sebep olabileceği için önermiyorum dedi. Araştırmalarım sonucu minoksidile başlama kararı aldım inş bırakmamak üzere. Çocuk vs düşüncem yok artık. İnstagramda uzm dr aslan yürekli var. Dermatolog ve 15 yıldır minoksidil ve procapil ile saç dökülmesine karşı mücadele veriyor. Minoksidile başlanacaksa bırakmamak gerekiyor anladığım kadarıyla. İnş bende istikrarlı sürdürebilirim. Mirzoey sende başlamıştın minoksidile etkisini farketmeye başladın mı

Yaklaşık 4 ay oldu sanırım. Dökülmem az. Saç ayrım çizgim daha iyi duruma geldi gibi ama emin değilim. 1 yıl geçsin daha net bir fikrim olur muhtemelen. Ama ömürlükse ömürlük. En azından mevcut saçlarım için kullanmaya devam edeceğim. Sürekli kullanma fikri gözünüzü korkutmasın. Her gün iki kez dişimizi fırçalamak nasıl gözümüzde büyümüyorsa bu da öyle olsun. Allah kolaylık versin, şifa olur inşallah.

Çok teşekkür ederim inş sizde daha iyi sonuçlar alırsınız. Allah bu derdi çeken herkese iyilik versin inş.

Minoksil yüzünde tüylenme yaptı mı

Öncelikle merhaba. Bende bu durumdan çekiyorum. Suan 34 yaşındayım 25 yasinda başladı dökülmelerim. Ilk basladiginda dert etmemistim dökülür cikar diyordum. Ama baktim ters giden birsey var giden sac geri gelmiyor acilmalar başladı. Doktorlara gittim sampuan vitamin karışımlar fayda etmedi. Vitamin eksikligimde yok. Erkek tipi dökülme var bende de tepe bide yanlarım açık. Psikolojim iyice bozuldu evli değilim evlensem gelin saci bile olmaz sacimdan diyorum.
Suan prp mezoterapi görüyorum. Ayda bir defa gidiyorum. Bazen dökülme duruyor sonra bakiyom bidaha oluyor. Anlamiyorum çözemiyorum. Minoksil tarzi spreylerden kullanmiyorum korkuyorum onlardan.
Size sorum olacaktı da evdede dermoreller yapiyorum ben haftada bir 0.5 mm ile, siz serum olarak ne kullaniyorsunuz. Ben evde serumlarini kullaniyorumda. Birde kac mm ile yapiyorsunuz ?

KIZLAR LÜTFEN BENİ DİNLEYİN SONUNA KADAR. BEN IYILEŞTİM SIZE DE ŞİFA OLSUN. Öncelıkle çok üzgünüm yaşadıklarınız için ne yazık ki yıllarca aynı sorunları yaşadım. Çok ağladım, çok kafaya taktım. Kelsin diye dalga geçtiler tepemde saç kalmadı. Sizleri öyle iyi anlıyorum ki. mikro kaynaklar vs herşeyi denedim. Koyu renk saçlarım aslında. Tepemdeki kellik görünmesın diye 6 sene sarı saç kullandm. En sonunda artık ne kaynak ne sarıya boyatmak hiçbirşey fayda etmedi. Anneminde kafası kel. Dayılarımında. Genetik dedim. Kabullendim. Kel kafamı saklayamaz duruma geldim. Kaynak takacak kadar saç bile yoktu artık cınku. Anoreksi gibi zayıftım. Annem evde başıma kaldın diyordu. Kimse seni bu saatten sonra almaz diyorlardı. Hem kel hem zayıf hem de duyduklarımdan berbatt duruma gelmiştim artık. Kendimden nefret ediyordum artık saçlarım omzuma kdr kısacık ve keldi. Sonra hayatımı değiştirme kararı aldım bazı nedenlerden. 28 yasındaydım bunlar olurkn dökülmem ise lisedeyken 16 dan sonra başlamıştı. Aşırı kitap okuyan biriyimdir. Kendimi düşünce yoluyla iyileştirmeyi hedefledim. Size şaka gibi gelecek ama kendimi herşeye inandırmaya sahte bir gerçeklik yaratmaya başladım. Kendime devamlı iyi şeyler söyledim. Kendimi önemsemeye başladm. 28 yasında saçıma dermaroller 0,5mm yapmaya ve rendelediğim soganı tülbentle sıkıp , bu suyun içine aloe vera da katıp dermarollerdan sonra saç derime sürmeye başladım. Bir yaz boyunca bunu yaptım. Saçlarımm cıkıyor diyordum insanlara kaile almıyorlar inanmıyorlardı ama ben incecik azıcık saçlar görüyordum. Ve buna KENDIMI INANDIRDım. Çıkıyordu saçlarım ! Hep saçım cıkıyor dedim yapmaya devam ettim: her ay saçlarımın ucundan 1 cm kestim kendim daha hızlı uzar dedim… karanfili 10 gun suda beklettim devamlı saç derime sıktım. Masaj yaptım. arkadaşlar böyle böyle saçlarım cıktı 28 yaşından sonra. O kel kafamda şuan saç dolu ve belime kadar uzunlar. Soğan suyunu mutlaka yapın dermarollerla ama en önemlisi KENDINIZE INANIN. Kendınıze moral verin. İnsanlar yoo hala aynısın dediğinde hayır cıkıyor işte diyin bulun o saçları !!! İnanın cıkacak. Sakın kendınızden vazgeçmeyin. Ben o durumdan bu duruma geldiysem sizde başarabilirsiniz. Bu arada evde kaldı denilen kız için herkes buranın en güzel kızı Sensin dedi. Talipler sıraya dizildi annemin prensesi dünyalar güzeli kızı oldjm. Arkdşlar yemin ediyorum hikayem dogrudur. Kendimi baştan yarattım duruşum bakışım bile değişti. Evlendim mutluyum. Şuan 32 yaşındayım. Kendinize değer verin. Toparlanın… herşey güzel olacak. Siz yeter ki inanın. Silin o gözyaşlarını sizi seviyorum !
not; söylemeyi unuttum çok düzenli olmasa da biotin hapı da içiyorum arada bilginz olsn. Ama hapa saçlarım cktıktan snra başladm. Bu haptan öncedn haberm yoktu.

Haftada bir kullanıyorsanız 1.0-1.5 kullanabilirsiniz ölçüyü deniyor. 0.5 günlük kullanım için daha uygun gibi. Zaten saç diplerinize ulaşmayabilir. Tabi yanlış yönlendirmek istemem, siz yine bi uzmana sorun.

Dediklerinizde absürt hiçbir şey yok zaten. Olumlu düşünme ile ne hastalıklar şifa buluyor. Ne güzel, çok sevindim sizin adınıza. Çevremde saçı çok seyrek olup tamamen toparlandı diyen hiç yoktu. Bu da motivasyonumu düşürüyor açıkçası bazen. Sizi duyunca şimdi böyle çok mutlu oldum. Darısı başımıza.

Ben de çok inaniyorum düşünce gücüne ama saç konusunda yapamıyorum böyle bir mesaj gönderdiğin için çok teşekkürler ben de şuan 27 yaşındayım ve eskiden hissettiğin gibi hissediyorum umutlandim mesajını görünce. bu en kotu şey insanın başına gelecek. Saçı olan herkes çok güzel geliyor bana. benim de annemde aynı problem var ve onu gördükce ben de böyle olucam genetik iste eninde sonunda diye istemsiz düşünüyorum çok üzülüyorum. Sen bu düşünceyle nasıl başa çıktın. Şuan tedavi olarak napiyorsun.

Merhaba acaba minoxidil kullanıyor musunuz?Ben ingiliz dili ve edebiyatı okuyorum ve İngilizcem çok iyidir erkek tipi saç dökülmesiyle ilgili çok araştırma yaptım . Forumlardan birinde ailesinde genetik dökülme olan bir kızla tanıştım .Annesinin de 30 yıldır minoxidil kullandığını ve hala etkili olduğunu saçlarının güzel olduğunu söyledi ama çok az erkek tipi dökülmenin etkisi görülüyormuş saçında bu yaşam boyu bir savaş maalesef diye ekledi .Başka bir kadın ise 8 yıldır kullandığını 50li yaşlarda olduğunu ve saçlarının 30lardan güzel olduğunu söyledi . Onda da erkek tipi dökülme var .Minoxidilin ilk başlarda fazla dökmesi iyiye işaret işe yaradığını gösteriyor .Ve türkiyede satılıyor mu bilmiyorum spironolactone diye bir ilaç var bu antiandrojen bir doğum kontrol hapı .Bu hap testesteronu engelleyerek saç dökülmesini engelliyor . Türkiyede karşılığı aldoctone diye biliyorum .Çünkü testesteronumuz normal olsa bile saç kökümüz bu kadara bile duyarlı olabiliyor maalesef.Çaresi olan bir hastalık aslında ben 20 yaşındayım ve tedaviye başladım saçlarım güzelleşmeye tepem kapanmaya başladı .Ömür boyuda devam edeceğim.Bu minoxidilin hap olarak içilen versiyonu var .Ve gözlerimle gördüm kadının saçının arka kısmında saç yokken dolmuş kimse saç dökülmesi yaşadığını anlamaz .Türkiyede bu hap var mı bilmiyorum maalesef. İnşallah çok güzel saçlarımız olur hepimizin umudumuzu yitirmeyelim.

4 aydır kullanıyorum bioxinin marka minoxil. Daha uygun fiyatı ve etken madde aynı. Aldactone aslında doğum kontrol hapı değil de idrar söktürücü yanlış bilmiyorsam. Dht'yi baskılıyor. Bir süre onu da kullandım ama kanda bazı değerleri yükseltici etkisi var. Düzenli olarak kan tahlili yaptırıp doktor takibinde kullanmak gerektiği için devam edemedim. Onun yerine dht baskılaması için xpecia erkek tablet kullanıyorum. İçindeki saw palmetto bitkisi doğal bir dht baskılayıcı. Bir de topikal olarak dht'yi engelleyen konazol şampuanı iki günde bir kullanmaya devam ediyorum. Hap olan minoxil çok daha etkili. Ama maalesef Türkiye'de yok. Keşke olsa. Ömür boyu kullanmaya razıyım, yeter ki fayda etsin. Minoxil kullanma konusunda kararlıyım. En az aksatmadan 1 yıl kullanacağım inşallah.