• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek tarafi nisan ve dugunde ne takar?

Eşim nişanlıyken sordu bu konuyu bana. Anneme söylediğimde duymamış olayım herkes gücünün yettiğini takar dedi. Nasıl böyle muhabbetlere girebiliyorsunuz anlamıyorum.

kim ne takıyorsa kendi onurudur. bence bu konuda karşı tarafla hiç yüzgöz olma, ağırlığını koru, tenezzül etme.bizim bir komşumuz oğlunun düğününde geline 10 bilezik taktı, en güzel yerde oldu düğünü ama gel gör ki hiç mutlu olamadılar, daha sonra boşandılar zaten. huzurun olsun en önemlisi bu.

1 kg külçe altın, 5 mt zincir, boynuna 5 tane 5 i 1 yerde takmaları bence kafi... Ziraa bunlar nişan için...
Düğüne düşüneceğim.

Ooo çok az ya o ne öyle :D sevgilim önce beş taş alacak sonra tek taş, iki set trabzon seti 10 bilezik bidevaya gidemem pahalı kizim ben :63:
Saka Bi yana bizde ayıptır imkân doğrultusunda yapılır. Ne annem ne ben ağzımı açıp diyemem . Ki kimseyi zorlamak istemem . Sevsin, değer versin, saygı duysun en güzel altın bunlar .

Valla benim oglum evlenme çaginda zengin olsam ,gelinim ne isterse takarim .kollarina bilezikler ,setler,saatler aklina ne gelirse.ev esyalarinida istediklerini alirim ,ev alir doserim yavrularim kira vermesin,araba alirim binsin gezsinler.
Ama simdilerde ne deniyor hayaller,hayatlar.:mad:

Dugunden once kv bana laf soktu. Bilmrm kimin gelini(hayali karakter) sunu isterim diye pazarlik etmis ay ne ayip bisey ddi. Benim zaten pazarlik etme niyetim yoktu bosuna laf soktu ama karsiliginda cevap olarak, buyukler ustune duseni bilir zaten dedim. Bisey istemeyi dusunmuyorum dedim. Ustune dusen hicbi sey yokmus demekki:)))) herseyden kacti:)))) set yaptim set yaptim diye boburlendigi sey de teneke:) o setle ayni zamanda bir bilezik aldim, setin fiyatini coktan geciyodu.. Keske o mesajdan sonra oyle diyecegime 5 bilezik deseydim. Yapmazsa altinda ezilirdi belki birazcik.. ama nerdeeee...

Insanlar icinden geliyorsa takar. Icinden ne kadar geliyorsa o kadar miktarda takar. Bana gore dogrusu bu. "Bunu bunu isterim" demek cok itici ve gorgusuzce. Bunlarin acisi evlendikten sonra cikiyor. Vicik vicik, birbirine girmis iliskiler yumagi olarak, istenmeyen sevilmeyen gelinler olarak, vs. Insanlari sikmayin.

Bozduracaksın neden insanlara altın aldırıyosun ihtiyaçlarını aldırt o zaman? Benim için bi set önemlidir. Sonuçta değerli bi setin olmalı madem o kadAr imkan var. Gerisi boş. Ailenin aldığı hatıra ama erkek tarafınınki bozdurmalık o da acı olmuş :) ben kayınvalide olsam gelinime düğünde verdiğim hediyeyi ömür boyu saklamasını isterdim.

Ben nişanda nişanlımın yüzüğünü aldım onlar da benim yüzüğümü aldılar. Takı olarak da konuşmadık hiçbir şey, kayınvalidem bir bilezik taktı. Düğün için de herhangi bir şey istemeyeceğim, kendileri bilir ne alacaklarını..

ailemin maddi durumu iyidir fakat ablama da bana da antika takılar taktılar. kendi adıma bunu daha anlamlı buluyorum. dedemin anneme taktığı altın gerdanlık ve küpeler ve annemin anneannesinden kalan antika ve orijinal bir bilezik bana düştü ben de onları ilerde kızıma ya da olursa ikinci kızıma ya da gelinime takmak isterim.
eşimin ailesinin maddi durumu iyi değil, biz evlenirken eşim de bankada gişe memuruydu ve malumunuz çok komik bir paraya çalışıyordu.
gelin takısı olarak gönlümden geçen elmastı benim.
eşim öncelikle bana pırlanta yüzükle evlenme teklif etti, alyanslarımızı kendimiz aldık. gelin takısı olarak da elmas gerdanlık ve küpeleri kredi çekip aldık. elmaslarımı eşimin tanıdığı vasıtasıyla 3 te bir fiyata yaptırdık.
kayınvalidem sözde bilezik almak istedi, bir iki teklif etti geçiştirdim. çünkü maddi durumlarını bildiğim için zora sokmak istemedim ama annem "kızım kadının gururunu incitirsin git uygun bişey seç" dedi.
beraber kuyumcuya gittik kayınvalidem süslü taşlı kalın bir bilezik beğendi. ben "altınla aram pek yok" diyerek nazikçe ikna edip o bileziğin yarı fiyatına daha zarif bişey aldım. sormadım ama biliyorum ki eşim onu taksit taksit ödemiştir.
düğünde de eşimin aile fertleri güçleri yettiğince tam, yarım, çeyrek altın taktılar
ancak akrabalarımız ve sosyal çevremiz çok olduğu için düğünde bilezik altın ve nakit çok takıldı biz de onlarla hem düğün salonu borcunu hem ev eşyası borcunun büyük bir kısmını ödedik bir de bilezikleri benim bekarken biriktirdiğim altınlara katıp araba aldık. sonuçta borç da ödendi, her şey yerini buldu, şimdi çok şükür maaşlarımız da iyi geçinip gidiyoruz.

çok uzattım ama şunu anlatmak istiyorum, borçtur ödenir takıdır alınır satılır ama bu durumlardaki tavrınız ömür boyu hatırlanır ve takdir edilir. yanlış anlamayın asla size yönelik konuşmuyorum. genel söylüyorum. bdv de listeli gelin diye bir konu var. aklıma o geldi başladım sosyal mesaja :KK70:

biz evleneli altı sene oldu eşimin ailesini geçtim söz bileziği aldığımız kuyumcu bile hâlâ söylüyormuş tavrımı.

şu da var
benim elmas küpelerim, iki altın bileziğim, eşimin alyansı, ailemin anneler günü hediyesi seti ve çocuğumun künyeleri çalındı. sağlık olsun deyip geçtik ne yapalım... giden geri gelmez, eşyaya fazla anlam yüklememek lazım :KK66:

ayrıca birçok geline göre çok az takım vardır ama özel bir gün, düğün vs. olmadığı sürece takmadığım için kasa bekliyor garibanlar :KK48:

tektaş alyans ve ince altın kolye-bileklik dışında birşey takılmıyor çoğunlukla...

ekleme: önemli bir detay unutmuşum. düğünde kayınvalidem bana çeyreklerden oluşan bir bilezik taktı. o çeyrekleri altın gününden biriktirdiğini biliyorum. çocuklarını babasız ve el işi yapıp satarak büyüttüğünü de biliyorum. o yüzden benim gözümde o bilezik çok kıymetli, hiç tarzım değil ama hatıra olarak saklayacağım.

Son düzenleme:
Bu kadar istemek bana yanlış geliyor.
Benim annem artık eskisi gibi değil bu işler, bizimkiler sevmişler sevgili olmuşlar biz de destek oluruz. Size bağlı dedi. Biz hiç bir şey istemediğimiz için anneme de bana da daha saygılı davrandılar her zaman. Bu tip maddi kaygıları ve isteyebilmeyi hiç anlamadım.
Ayrıca benim bildiğim yüzükler çift olarak alınır, çevremdeki herkes bu şekilde yaptı. Ben eşimin yüzüğünü aldım o benimkini. İkisini de asla ona aldırmazdım. Bu karşılıklı bir bağlılık simgesi hediye. Ona bunu ben hediye etmek isterdim keşke siz de kendiniz alsaydınız nişanlınızın alyansını..
Nişanda ben bir şey istemedim ne bohça ne bir şey hiç bir şey olmadı. Bu kadar talepsiz olunca kayınvalidem bir hatıram olsun dedi sarı altın almak istedi ben asla takmam o paraya zarif ufak ama klasik bir elmas takım alalım dedim. Gayet uyguna minik taşlı bir kolye küpe alındı.
Düğünde zaten hiç bir şey istemedik. Annem eşime şık bir saat aldı kayınpeder, kayınbiraderler ve kayınvalide hepsi 5 tane bilezik hediye ettiler. Hediye olarak gördüğümüz için de onu isterim bunu isterim demedim. Bilezikler de hala kayınvalide de kullanana kadar da almayı düşünmüyorum.
Bilmiyorum bir yuva kuruluyor ve sevgi temelinde kuruluyor. Buna bu kadar par olarak bakmamak lazım. Ucuza gitmeyeyim aman mantığı çok çirkin geliyor. Bırrakın içinden geçen hediyeyi taksın. Bu kadar istemek dillendirmek çok hoş değil gerçekten.

benim erkek kardeşim yeni sözlendi 2 hafta sonra nişan eylülde de düğün olacak inşallah.söz keserken kıza tektaş ve set taktık.nişanda 30 gr dan 3 bilezik ve alyans saat.düğünde de 2 bilezik daha takıcaz.
bence insanları zorlamadan yapın.ancak bana sorarsan sana yapılacak olan da gayet makul.

Iste sen iste yarin kv kp gelir evinden cikmaz her haltina karisirlarsa sesini cikaramazsin boyle seylere gerek var mi bir de az mi istedim diyosun. Ben nisan elbisemi kendim aldim ayakkabi sac masrarflari da dahil. Nisanda 2 bilezik takildi tek tasim evlenme teklifinden kalmaydi alyans aldik birer tane o kadar. Yapmayin allah askina beraber bi yola cikiyosunuz durumlari ne kadar musaitse o kadarini yapsinlar. Altinla ivirla zivirla degerinizi kimse bilmez
Biz de herseyimizi kendimiz yaptik ama kv utanmadan vit vit vit herseyi yonetir.

Evlenirken esimin ailesinden hicbixey istemedim ayip kendileri ne alirsa dedim ama yüzukleri esimle kendimiz maasimizla aldik nisan yaptk ceyrek altini gectim kv 50 tl takmadi evlendik ev esyamizı dugünumüzu kendimiz aldik calisiyoduk cok ama cok zorlandik ama kv den cıt yok gelin bisey istemedi nasil olsa dügünde bilezik neyim esim aldi iflahimiz kesildi resmen sonra dugun bitti es dost akrabaya hep şu lafı dedi ay oglan evlendirmek de çok zormus pazara cikamiyorum daha borc ödemekten!!!! Ben isteyin derim yani ne kadarda istemek hos düşmüyosada istemeyenlerin durumu daha kötü gibi geliyo bana isteyen helin hep daha kiymetli tutuluyo
Kesinlikle katiliyorum asla bu tarz muhabbetlere girmedik onlarda ne takiyi ne de esyalarla ilgili birseyi sormadilar,sagolsun k.v dugun icin 5.000 tl ayirdim diye pazarlik yapti birde.o parayla gelinligim kinaligim 1 set ve 1 bilezik alindi baska da biseye karismadilar herseyi biz yaptik hakkini yemeyim nisanda da bi bilezik takildi evleneli 8 yil olacak hala uzerimize duseni yaptik der her firsatta, hicbisey istemedik sessiz kaldik diye takdir eden kiymet bilen de olmadi maalesef

Bu nasıl bi konu, bu nasıl bir maddiyatçılık yahu? İş mi kuruyorsun yuva mı belli değil.
Bi konu daha var, gelin liste yapmış istediği şeyler için, erkek tarafının eline vermiş, bence sen de öyle bir liste yap. :D

Hiç birşey istemedik valla. Sözde 3 bilezik takıldı nişanda 3 düğünde de 3 bilezik ve set olacak. Annemler de 3 bilezik takicak. Zaten o kadar şeyi alıp yaptılar resmen kurulu eve oturuyoruz birde yuzsuzluk yapıp istemek olmazdı :)

Kesinlikle katiliyorum asla bu tarz muhabbetlere girmedik onlarda ne takiyi ne de esyalarla ilgili birseyi sormadilar,sagolsun k.v dugun icin 5.000 tl ayirdim diye pazarlik yapti birde.o parayla gelinligim kinaligim 1 set ve 1 bilezik alindi baska da biseye karismadilar herseyi biz yaptik hakkini yemeyim nisanda da bi bilezik takildi evleneli 8 yil olacak hala uzerimize duseni yaptik der her firsatta, hicbisey istemedik sessiz kaldik diye takdir eden kiymet bilen de olmadi maalesef
Benim kv de 5000 tl ayirdi. 2000 tl set aldi gerisini gormedim:))))

En azindan 5000 i görmüşsünüz yani benimkine göre çok bile yapmış:)) Allah bizlere ii gecim huzur versin biz evlatlarimıza öyle yapmayalım

Back