• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek tarafi nisan ve dugunde ne takar?

Selam kizlar agustosta sozlendim sozlumun ailesi yuzuklerimizi aldi ve bir tane de kelepce takti bana. Simdi nisanda da 3bilezik istedim bir de set yerine besi bir yerde. Dugunde de 3bilezik ayni besi bir yerdeyi dugunde de takcaklar. Bilezikler 20gr olucak. Sonucta seti bozdurunca pek para etmiyor onu da nisanda bilezik yerine kendi aileme aldiricam hem hatira kalir bozdurmam. Dugunde annemler 1bilezik daha alicak. Sizce az mi? Siz neler istediniz neler taktilar sikinti cikardilar mi? Hadi gelin sohbet edelim biraz:KK66:
Böyle birseyler istemek bana çok ama çok çirkin geliyor sonuçta herkes kendi durumu el verdiğince elinden gelenin en iyisini takmak ister. Böyle şeyler kız tarafini düşürür. Bak başka bi konu da kadın yazmış liste yapmış gelin ne kadar tepki aldı.

Bunları böyle tane tane sayarak istedin mi? Başlık parasından farkı ne? Tamam elbet birseyler taksınlar da böyle açık açık pazarlığa girişilmesi bence doğru değil,onlara da senden birseyler talep etme hakkı veriyorsun bu şekilde

Bana şunu takın, bunu takın demediğimden, sağ olsunlar çok şahane taktılar :KK70:

İstemek lazım biraz, çünkü olmuyor.
Ya "listeli gelin" konusuna baksana bi burada açılmış... Öyle insanlar görüyorsun ki, istemenin sınırı kalmamış.
Sen hiç istemiyorsun, bekliyorsun ki maddiyatları el verdiğince düşünüp yapsınlar. Öyle de olmuyor canım, gelin misin anlamıyorsun, değersiz hissettiriyorlar kendini sana saçma salak davranışlarla.

Adabıyla isteyeceksin, karşındaki ailenin maddi durumuna göre. İsteyenin bir yüzü, vermeyenin iki...

dünyanın bütün altınları bir yana, ben bir yana. hem kendi gözümde, hem ailemin gözünde budur yani. takılacak şeyler de o yüzden sembolik olur. istenmez, ayıp ve görgüsüzlüktür. kimse beni gelin almıyor, biz nişanlımla kendi yuvamızı kuruyoruz. aileler de evlatlarına ellerinden geldiğince yaparlar. yapmayanların da canları sağ olsun der geçeriz. bizim buraların havası böyle yani:KK53:sizin oraların havaları epey değişikmiş.:KK47:

Maddiyata önem verenin ,geç imde gözü olmaz ,şu adetler güzünden yuvalar yıkılıyor,
Nekdar bılıncsızler .Altın olsa ne olmasa ne .Parayla mı gelın olunuyor bır nevı baslık parasına gıdılıyor .Sonra sacma sapan adetler var yok bohca,yok bayramda nısanlıya hedıye,kurban kesme,tepsı cesıtlerı :meyve tepsısı,cerez tepsısı,atlet ,don tepsısı,anaya sut hakkı ,babaya yenı cıcıler,sandık ustune oturup para alma :))),kız evıne tepsı tepsı baklava goturme, kıza ceyrek yuz görumlugu ohooooo say say bıtmez bu ne cahıllık.

Selam kizlar agustosta sozlendim sozlumun ailesi yuzuklerimizi aldi ve bir tane de kelepce takti bana. Simdi nisanda da 3bilezik istedim bir de set yerine besi bir yerde. Dugunde de 3bilezik ayni besi bir yerdeyi dugunde de takcaklar. Bilezikler 20gr olucak. Sonucta seti bozdurunca pek para etmiyor onu da nisanda bilezik yerine kendi aileme aldiricam hem hatira kalir bozdurmam. Dugunde annemler 1bilezik daha alicak. Sizce az mi? Siz neler istediniz neler taktilar sikinti cikardilar mi? Hadi gelin sohbet edelim biraz:KK66:

Ailem hiç birşey istemedi. Ben eşimden altını çok sevdiğimi ve Mehir olarak hak olduğu için istedim. Önce alçak gönüllü olup set falan istemedim, eşim günlük bir set almıştı onu kabul ettim ama masrafları eşim yaptığı halde ailesine para harcamaktan bize kalmayacak diye düğüne günler kala set de aldırdım. Aynı şekilde 3 bilezik aldırmıştım, sonra baktım ailesi eşimi hala sömürüyor (toplu para istiyorlar vs), elindeki tüm parayla kendime bilezik aldırdım. İyi ki aldırmışım. Valla alçakgönüllü olma. Erkeği biraz maddi olarak sıkıştırmayınca değerli olmuyorsun. Yani kimse sana "Allah razı olsun mutluluğumuzu önemsedin bilezik istemedin sağol" demiyor. Takı da yanına kar kalıyor :)

geri almasınlarda! ne takarlarsa taksınlar.....benimkiler taktı da noldu? sonra çektikleri krediyi bize ödettiler,millet de anne babaya bak ne kadar güzel altını kendileri taktı dedi.....baştan söyleselerdi altın falan hiç taktırtmazdım gerçi ben istemedim kendileri ısrar etti:KK12: demek bildikleri bişey varmış:KK70:zira krediyi öderken çok koydu............

geri almasınlarda! ne takarlarsa taksınlar.....benimkiler taktı da noldu? sonra çektikleri krediyi bize ödettiler,millet de anne babaya bak ne kadar güzel altını kendileri taktı dedi.....baştan söyleselerdi altın falan hiç taktırtmazdım gerçi ben istemedim kendileri ısrar etti:KK12: demek bildikleri bişey varmış:KK70:zira krediyi öderken çok koydu............

Hatayı sen yapmışsın. Madem krediyi eşin ödeyecekti, bilezikleri düğünde eşin takacaktı. Ben eşimin masraf ettiği şeyleri düğüne gelirken koluma taktım. Aileside gönlünden ne koparsa onu taksınlar diye düşündüm (çöp bile takmadılar). Düğünden önce de annesi kavga çıkardı "bilezikleri çıkartıp vereceksin onların hepsini düğünde biz takacağız" Niye? Damadın ailesi kıza birsürü altın taktılar desinler diye... Borcunu bizim ödediğimiz şeylerle hava atmalarına izin vermedim. Çok da güzel oldu. :63: :) :) .)

Hatayı sen yapmışsın. Madem krediyi eşin ödeyecekti, bilezikleri düğünde eşin takacaktı. Ben eşimin masraf ettiği şeyleri düğüne gelirken koluma taktım. Aileside gönlünden ne koparsa onu taksınlar diye düşündüm (çöp bile takmadılar). Düğünden önce de annesi kavga çıkardı "bilezikleri çıkartıp vereceksin onların hepsini düğünde biz takacağız" Niye? Damadın ailesi kıza birsürü altın taktılar desinler diye... Borcunu bizim ödediğimiz şeylerle hava atmalarına izin vermedim. Çok da güzel oldu. :63: :) :) .)
baştan bilseydik plan yaptıklarını inan takmazdım bişey,,,, kredi çekip almalarınada izin vermezdim ,ama sağolsun öyle sinsi kv varki....siz uçaklardan inmiyorsunuz ben kredi ödüyorum! diye arkamızdan saydırdı, eşimin canına tak etti !bebeğimiz olmuyordu 3 sene tedavi gördük,evlat yüzü görmesinler diye, beddua edermiş arkamızdan, neymiş krediye yardım etmiyormuşuz! öyle olunca lanet kör şeytana dedik ve çekti kredi sıfırladı babasının üstündeki borcu .....şimdi ne değişti yine anneye aşığız bari gerçek yüzünü görse şapşik....

Ben oğluma kız istemeye gitsem kız tarafı da sunu sunu isteriz dese ben büyük konuşmayayım ama o evi terk ederim herhalde.. büyük veya küçük birsey istemesi önemli değil çeyrek altın bile dese itici birsey bu. Sonuçta herkes gücü neye yetiyorsa onu yapar senin demene ne gerek var. Benim dememle yapacaksa zaten yapmasin.

Benim için bir bayan sadece mehir konusunda istediğini soyleyebilir o da Allahın verdiği haktır. Onun dışında istenilen şey bir mendil bile olsa çirkindir.

Bizde anne yok, baba yok
İkimizde ailenin büyük çocuklarıyız
Aldık birer yüzük evlendik
Mehir belirlenirken istemem ben dedim, hoca olmaz isteyeceksin dedi, siz söyleyin o zaman dedim, 20 gr. altın dedi, eşim 40 olsun hocam dedi ,yerin dibine geçtim sanki, daha da sesimi çıkaramadım
İsteyemem ben öyle koyun pazarlığı gibi
Hiç birşey almadık takı olarak
Şimdilerde eşim özel günlerde alıyor birer parça hediye olarak ama şunu istiyorum, bunu istiyorum kesseler beni diyemem

Bu tarz muhabbetler bana çok garip geliyor . Sanki evlilik değil de ticaret yapiliyormuş gibu hissediyorum .. ayıplayarak karşılıyorum. Kasım ayında evlendim . ( benim ilk evliligim eşimin ise 2. Evliliği.
) esimle yüzüklerimizi birlikte aldık . Benn ya da ailem asla altın konusunu acmadik hiç bişey istemedik. Nişanimda 2 tane trabzon seti 5 tane trabzon bilezik taktilar. Düğünümde 2 tane diyarbakir seti 10 tane trabzon bilezigi taktilar . Biz asla altın istemedik söz konusu bile olmadı. Ben erkek olsam evleneceğim kadın benden altın istese ne evlenirim ne de o altınları takarim. Gelenek böyle olabilir ama ben böyle geleneği kınıyorum. . !!!

Iste sen iste yarin kv kp gelir evinden cikmaz her haltina karisirlarsa sesini cikaramazsin boyle seylere gerek var mi bir de az mi istedim diyosun. Ben nisan elbisemi kendim aldim ayakkabi sac masrarflari da dahil. Nisanda 2 bilezik takildi tek tasim evlenme teklifinden kalmaydi alyans aldik birer tane o kadar. Yapmayin allah askina beraber bi yola cikiyosunuz durumlari ne kadar musaitse o kadarini yapsinlar. Altinla ivirla zivirla degerinizi kimse bilmez

Bu tarz muhabbetler bana çok garip geliyor . Sanki evlilik değil de ticaret yapiliyormuş gibu hissediyorum .. ayıplayarak karşılıyorum. Kasım ayında evlendim . ( benim ilk evliligim eşimin ise 2. Evliliği.
) esimle yüzüklerimizi birlikte aldık . Benn ya da ailem asla altın konusunu acmadik hiç bişey istemedik. Nişanimda 2 tane trabzon seti 5 tane trabzon bilezik taktilar. Düğünümde 2 tane diyarbakir seti 10 tane trabzon bilezigi taktilar . Biz asla altın istemedik söz konusu bile olmadı. Ben erkek olsam evleneceğim kadın benden altın istese ne evlenirim ne de o altınları takarim. Gelenek böyle olabilir ama ben böyle geleneği kınıyorum. . !!!

Ne güzel içlerinden gelenleri takmışlar.

Bu takı konusunda gözümle gördüğüm 2 tür aile var, kız tarafı takı konusunda birşey istemiyor ancak;
Birinci tür aile elinden geldiğince geline takı takıyor.
İkinci tür aile ise takı takmıyor ve "isteselerdi alırdık" gibi kelimeler kullanıyor ve enayi yerine koyuyor.

Maddi imkanları varken hadi onu da geçtim damat geline bilezik alacakken oğluna aldırmamak için elinden geleni yapan tiplerde var.

Bırakın canları ne istiyorsa taksinlar. . Tamam maddiyat önemli değil demiyorum ama Allah aşkına burada okuyoruz hepimiz, altınla mutlu olan var mı? Ben hiçbir şey istemedim. Yine olsa yine istemem:KK49:

Evlenirken esimin ailesinden hicbixey istemedim ayip kendileri ne alirsa dedim ama yüzukleri esimle kendimiz maasimizla aldik nisan yaptk ceyrek altini gectim kv 50 tl takmadi evlendik ev esyamizı dugünumüzu kendimiz aldik calisiyoduk cok ama cok zorlandik ama kv den cıt yok gelin bisey istemedi nasil olsa dügünde bilezik neyim esim aldi iflahimiz kesildi resmen sonra dugun bitti es dost akrabaya hep şu lafı dedi ay oglan evlendirmek de çok zormus pazara cikamiyorum daha borc ödemekten!!!! Ben isteyin derim yani ne kadarda istemek hos düşmüyosada istemeyenlerin durumu daha kötü gibi geliyo bana isteyen helin hep daha kiymetli tutuluyo

Ben esimden hic birsey istemedim. Sadece dugun yapalim dedim, nereye gucumuz yetiyorsa orayi tuttuk ,anne babasiyla gorusmuyordu onlar dugune davetli olarak geldiler ve kac gramdi hatirlamiyorum iki bilezik taktilar, 2014 yilinda 5bin lira ediyordu.

biz hiçbir şey istemedik. gücünün yettiğini aldı taktı iki tarafta.
hep diyorum ucuza gittik diye :)

Back