- 20 Şubat 2015
- 4.983
- 8.581
- 158
- Konu Sahibi Mihmandar_34
-
Böyle birseyler istemek bana çok ama çok çirkin geliyor sonuçta herkes kendi durumu el verdiğince elinden gelenin en iyisini takmak ister. Böyle şeyler kız tarafini düşürür. Bak başka bi konu da kadın yazmış liste yapmış gelin ne kadar tepki aldı.Selam kizlar agustosta sozlendim sozlumun ailesi yuzuklerimizi aldi ve bir tane de kelepce takti bana. Simdi nisanda da 3bilezik istedim bir de set yerine besi bir yerde. Dugunde de 3bilezik ayni besi bir yerdeyi dugunde de takcaklar. Bilezikler 20gr olucak. Sonucta seti bozdurunca pek para etmiyor onu da nisanda bilezik yerine kendi aileme aldiricam hem hatira kalir bozdurmam. Dugunde annemler 1bilezik daha alicak. Sizce az mi? Siz neler istediniz neler taktilar sikinti cikardilar mi? Hadi gelin sohbet edelim biraz
Tabi biz farkli memleketlerden oldugumuzdan kv sordu sizin oralarda adetler nasildir ne takilir diye ben de soyledim.Sordular mı? Sen direk ben şunu şunu isterim diye atlamadıysan sorun yok. Daha ne yapsın adamlar, iyi işte. Sevgi saygı da varsa daha ne olsun.
Nekdar bılıncsızler .Altın olsa ne olmasa ne .Parayla mı gelın olunuyor bır nevı baslık parasına gıdılıyor .Sonra sacma sapan adetler var yok bohca,yok bayramda nısanlıya hedıye,kurban kesme,tepsı cesıtlerı :meyve tepsısı,cerez tepsısı,atlet ,don tepsısı,anaya sut hakkı ,babaya yenı cıcıler,sandık ustune oturup para alma :))),kız evıne tepsı tepsı baklava goturme, kıza ceyrek yuz görumlugu ohooooo say say bıtmez bu ne cahıllık.Maddiyata önem verenin ,geç imde gözü olmaz ,şu adetler güzünden yuvalar yıkılıyor,
Selam kizlar agustosta sozlendim sozlumun ailesi yuzuklerimizi aldi ve bir tane de kelepce takti bana. Simdi nisanda da 3bilezik istedim bir de set yerine besi bir yerde. Dugunde de 3bilezik ayni besi bir yerdeyi dugunde de takcaklar. Bilezikler 20gr olucak. Sonucta seti bozdurunca pek para etmiyor onu da nisanda bilezik yerine kendi aileme aldiricam hem hatira kalir bozdurmam. Dugunde annemler 1bilezik daha alicak. Sizce az mi? Siz neler istediniz neler taktilar sikinti cikardilar mi? Hadi gelin sohbet edelim biraz
geri almasınlarda! ne takarlarsa taksınlar.....benimkiler taktı da noldu? sonra çektikleri krediyi bize ödettiler,millet de anne babaya bak ne kadar güzel altını kendileri taktı dedi.....baştan söyleselerdi altın falan hiç taktırtmazdım gerçi ben istemedim kendileri ısrar ettidemek bildikleri bişey varmış zira krediyi öderken çok koydu............
baştan bilseydik plan yaptıklarını inan takmazdım bişey,,,, kredi çekip almalarınada izin vermezdim ,ama sağolsun öyle sinsi kv varki....siz uçaklardan inmiyorsunuz ben kredi ödüyorum! diye arkamızdan saydırdı, eşimin canına tak etti !bebeğimiz olmuyordu 3 sene tedavi gördük,evlat yüzü görmesinler diye, beddua edermiş arkamızdan, neymiş krediye yardım etmiyormuşuz! öyle olunca lanet kör şeytana dedik ve çekti kredi sıfırladı babasının üstündeki borcu .....şimdi ne değişti yine anneye aşığız bari gerçek yüzünü görse şapşik....Hatayı sen yapmışsın. Madem krediyi eşin ödeyecekti, bilezikleri düğünde eşin takacaktı. Ben eşimin masraf ettiği şeyleri düğüne gelirken koluma taktım. Aileside gönlünden ne koparsa onu taksınlar diye düşündüm (çöp bile takmadılar). Düğünden önce de annesi kavga çıkardı "bilezikleri çıkartıp vereceksin onların hepsini düğünde biz takacağız" Niye? Damadın ailesi kıza birsürü altın taktılar desinler diye... Borcunu bizim ödediğimiz şeylerle hava atmalarına izin vermedim. Çok da güzel oldu.:) :) .)
Iste sen iste yarin kv kp gelir evinden cikmaz her haltina karisirlarsa sesini cikaramazsin boyle seylere gerek var mi bir de az mi istedim diyosun. Ben nisan elbisemi kendim aldim ayakkabi sac masrarflari da dahil. Nisanda 2 bilezik takildi tek tasim evlenme teklifinden kalmaydi alyans aldik birer tane o kadar. Yapmayin allah askina beraber bi yola cikiyosunuz durumlari ne kadar musaitse o kadarini yapsinlar. Altinla ivirla zivirla degerinizi kimse bilmezSelam kizlar agustosta sozlendim sozlumun ailesi yuzuklerimizi aldi ve bir tane de kelepce takti bana. Simdi nisanda da 3bilezik istedim bir de set yerine besi bir yerde. Dugunde de 3bilezik ayni besi bir yerdeyi dugunde de takcaklar. Bilezikler 20gr olucak. Sonucta seti bozdurunca pek para etmiyor onu da nisanda bilezik yerine kendi aileme aldiricam hem hatira kalir bozdurmam. Dugunde annemler 1bilezik daha alicak. Sizce az mi? Siz neler istediniz neler taktilar sikinti cikardilar mi? Hadi gelin sohbet edelim biraz
Bu tarz muhabbetler bana çok garip geliyor . Sanki evlilik değil de ticaret yapiliyormuş gibu hissediyorum .. ayıplayarak karşılıyorum. Kasım ayında evlendim . ( benim ilk evliligim eşimin ise 2. Evliliği.
) esimle yüzüklerimizi birlikte aldık . Benn ya da ailem asla altın konusunu acmadik hiç bişey istemedik. Nişanimda 2 tane trabzon seti 5 tane trabzon bilezik taktilar. Düğünümde 2 tane diyarbakir seti 10 tane trabzon bilezigi taktilar . Biz asla altın istemedik söz konusu bile olmadı. Ben erkek olsam evleneceğim kadın benden altın istese ne evlenirim ne de o altınları takarim. Gelenek böyle olabilir ama ben böyle geleneği kınıyorum. . !!!
biz hiçbir şey istemedik. gücünün yettiğini aldı taktı iki tarafta.Selam kizlar agustosta sozlendim sozlumun ailesi yuzuklerimizi aldi ve bir tane de kelepce takti bana. Simdi nisanda da 3bilezik istedim bir de set yerine besi bir yerde. Dugunde de 3bilezik ayni besi bir yerdeyi dugunde de takcaklar. Bilezikler 20gr olucak. Sonucta seti bozdurunca pek para etmiyor onu da nisanda bilezik yerine kendi aileme aldiricam hem hatira kalir bozdurmam. Dugunde annemler 1bilezik daha alicak. Sizce az mi? Siz neler istediniz neler taktilar sikinti cikardilar mi? Hadi gelin sohbet edelim biraz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?