• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek tarafi nisan ve dugunde ne takar?

Mihmandar_34

Rabbime şükür 🤲
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2012
5.761
5.078
198
35
Selam kizlar agustosta sozlendim sozlumun ailesi yuzuklerimizi aldi ve bir tane de kelepce takti bana. Simdi nisanda da 3bilezik istedim bir de set yerine besi bir yerde. Dugunde de 3bilezik ayni besi bir yerdeyi dugunde de takcaklar. Bilezikler 20gr olucak. Sonucta seti bozdurunca pek para etmiyor onu da nisanda bilezik yerine kendi aileme aldiricam hem hatira kalir bozdurmam. Dugunde annemler 1bilezik daha alicak. Sizce az mi? Siz neler istediniz neler taktilar sikinti cikardilar mi? Hadi gelin sohbet edelim biraz:KK66:

Son düzenleyen: Moderatör:
Set neden para etmesin ki? 14 ayar ne alırsan al para etmez zaten. 22 ayar alırsan 15binden bin tl zararın olur okadar. O da işcilik zaten.

Ayrıca herkes durumuna göre takar. 1 bileziğe az veya çok diyemem.

Bana nişan ve düğünde set takıldı. Fiyatını söylemiyim şimdi ama bozdursam kardayım çünkü altın bayağı yüksek.

Set neden para etmesin ki? 14 ayar ne alırsan al para etmez zaten. 22 ayar alırsan 15binden bin tl zararın olur okadar. O da işcilik zaten.

Ayrıca herkes durumuna göre takar. 1 bileziğe az veya çok diyemem.

Bana nişan ve düğünde set takıldı. Fiyatını söylemiyim şimdi ama bozdursam kardayım çünkü altın bayağı yüksek.
İscilik oldugundan dolayi setler para etmez bizim burda yani aldigin fiyata satamiyosun iscilikten dolayi yari yariya degeri dusuyor.. Besi bir yerdeyi ise aldigin fiyata satabiliyosun o yuzden oyle istedim. Sorun etmediler.

İscilik oldugundan dolayi setler para etmez bizim burda yani aldigin fiyata satamiyosun iscilikten dolayi yari yariya degeri dusuyor.. Besi bir yerdeyi ise aldigin fiyata satabiliyosun o yuzden oyle istedim. Sorun etmediler.
Sizin orayla alakalı değil. 14 ayar yarı yarıya düşer.

Bu konular bana hep sevimsiz gelir,birakin size neyi layık goruyorlarsa onu taksinlar,çok hesap kitap yapmissiniz bence gereksiz,Allah geçim versin önce bunun için dua edin...biz hiçbirşey istemedik ne takarsaniz sizin şan serefiniz gücünüz neye yeterse dedik fazla fazla taktılar,takmasalrda olurdu...takılara çoktan ev,araba aldık uçtu,ama 10 yıllık huzurlu yuvam yerinde duruyo şükürlerolsun...Hayırlı olsun şimdiden...

Kardeşimin düğününde biz ailece toplam 3 bilezik ve büyük bir altın kolye taktık bileziklerin toplamından değerliydi.

Erkek tarafı anne iki baba iki bilezik taktı. Ailelerin durumları fazlasıyla iyi olduğu halde takı konusu pek açılmadı bizde. Hatta kardeşim bile seçmedi düğünde gördük ilk kez ne takacaklarını.

Böyle şeyleri sorun yapmanın gereği yok bırakın ne istiyorlarsa onu alsınlar. Tanıdığınız bir kuyumcu varsa toplam ağırlığının aynısı olan başka modellerle değiştirir bile.

ben hıcbırsey talep etmedım
bız zaten hıc esya altın falan konusmadık benım herıfcanla ve annesıyle carsıya cıktım onlar alacaklarını aldı gerı kalanları ben aldım yarı yarıya bolusmus olduk herkes ustune dusenı yaptı

bana sözde pırlanta yuzuk ve 1 bılezık
nişanda 1 altın set 1 ıncı set 1 yuzuk 1 altın saat
bayramda madalyon kolye set (hint işi) taktılar
dugunde 1 set

bende esıme yuzuk nişanda saat
dugundede degerlı tastan olusan kol dugmesı ve baska ayrıca özel bı saat daha aldım

Şunu istiyorum yada istemiyorum demedim. Eşimle altın mevzusu konuşulmadı aramızda. istemeye geldiklerinde bir bilezik takmislardi bide tek taş yüzük onu eşim almıştı. Nişanda yüzükler takıldı bide bir bileklik. Ailesi de çeyrek takmisti. Düğüne kadar bayramlarda bilezik takmisti yılbaşında yüzük. Arada da Çeyizlik hediyelerle geldi kv. Nikah olduğunda altın saat takmisti. Kına da çeyrekli bilezik bide avucuma küçük altın. Düğünde de set taktilar. Ama ben kesinlikle şunu isterim diye bir kelime kullanmadım keza annem de öyle. Kendileri nasıl istiyorsa neyi uygun görüyorsa onu taktilar sağolsunlar. Lafını etmek çok yakışıksız gelmiyor mu size de?

Benim esim kendi ailesiyle bildigin pazarlik yapmisti. Bize cok terstir bu muhabbetler. Annem karismadi ben karismadim. Esim konuştu.
Zaten bileziklerin cogunu kendisi yapacakti. Onlar da bir seyler yapsin istedi.
Dugunde hepsi 22 ayar 20 gr olmak uzere.
6 bilezik + set konusuldu. 7 bilezik + set takildi. Anneannesi babaannesi ayri takti. Total dersen 9 + set
Kendi ailem de 3 bilezik takti, anneannem ayri bi tane daha takti. Total 4.

Nisan yapmadik. Soz nisan karisikti. Kalabalik soz gibi bir seydi. Onda da esim bileklik almisti hediye olarak.

Sordular mı? Sen direk ben şunu şunu isterim diye atlamadıysan sorun yok. Daha ne yapsın adamlar, iyi işte. Sevgi saygı da varsa daha ne olsun.

Ben evlenirken hiçbir şey istemedim. Sadece yüzüğümün güzel olmasını istemiştim. Kayınpederim gerçekten çok fazla şey takmıştı. Belki de isteseydim asla takmayacaktı.

Öyle olmuyor kızlar herkes elinden geleni, kendine yakışanı yapmıyor. Benim ailem bir şey istemedi o yüzden kp 1 tane bilezik düşünmüş düğünde takmak için. Sözde de ben istedim diye bi tane 30 gramlık mega takti, bir tane 1300 liralık ince set ve saat. kenarda param var illa evlenin diyen adam, yüzükler takılınca benden bu kadar eşyanıza filan karışmam bende para yoktu evlenin diye öyle söyledim dedi. Biz zaten eşim bir yıl çalışsın para biriktirelim diye bekleyecektik adam hem acele ettirdi bende para var diye, hem bizi ortada bıraktı. Ben de çirkeflik yaptım bir tane bileziği asla kabul etmiyorum tamam düğün seneye kalsın dedim, sonra gitti kredi çekti bilezik yaptı. Onun yüzünden sıfır eşya aldık borcu bize kaldı. Normalde ben ikinci el alacaktım idareten, ben ödeyecem deyip sıfır aldırdı. Not: elinde gerçekten parası varmış, sırf eşime ödetmek için kredi çekmiş nitekim ödedik de dört beş ay.. Sonra izin vermedim isyan bayrağını çektim. Elinde parası olduğunu da üç yıl sonra öğrendik.

Şimdi tiksiniyorum kendisinden..

Elinin ailesi ben evlenirken hiçbirşey yapmadılar desem yeridir. Sözde hiçbirşey takmadılar. Nişanda eşimin aldığı saati taktılar. Düğünde sadece bir set takıldı. Anneannesi ve banannesi bilezik,dayısı ve amcası bilezik,abisi de eşime künye taktı. Bu kadar. eşyaya karışmadılar. Ev kirası,depozito,mobilyalar,perdeler,glinlik,damatlık, nikah şekeri hepsini eşim karşıladı. Benim ailem yatak odası,bulaşık makinesi ve mutfağın herşeyini tamamladılar. Yorgan,yastık,dantel gibi birsürü eşyamda vardı. Ailesi hiçbirşey yapmadığı gibi bir aile dostlarını eksiklerimizi karşılamamız için verdiği 1000 tl parayı da vermemişler. 10 sene sonra haberim oldu. Yazık veren kadınada hiç teşekkür etme fırsatım olmadı. Garibim beni kıymet bilmeyen biri olarak görmüştür:) neyse.. 12 senelik evliyim şimdi herşeyim var. Onların bana yapmadığı her türlü altını,pırlantayı,malı,mülkü kocam fazlasıyla yapıyor çok şükür. Önemli olan bu bence. Bana karşı cimrilik yaptılar ama gönlü zengin bir evlat yetiştirmişler çok şükür. Sırf bunun için yaptıklarını unutup onu yüzlemiyorum.

Back