- 8 Ocak 2015
- 6.035
- 18.986
-
- Konu Sahibi pixiebutterfly
bizim cevremizde ayiplanir mesela .sizin cevrenize gore kabul edilir benim cevreme de gore asla hos gorulmeyen bir davranis .muhtelemen farkli hayatlar yasiyoruz iyi aksamlarSizin hoşunuza gitmez, o sizi ilgilendiren bişey, almazsanız size kalmış kimseyi de ilgilendirmez kimse de sizi bu yüzden ayıplamaz. Toplumun çoğunluğunda kabul gören bişey bu ve ayıp değil. Düğünde altın istemek ve takmak ayıp değil. İyi akşamlar.
Paranın nereye harcandığına dair fikir belirtmedim. Amaç para gelsin. Ne koparırsam kardır diyen birinden başka bir şey bekleyemezsiniz.Ya siz ne kadar art niyetli bi insansınız o parayı nereye harcadığımiz hakkında fikriniz var mı? Yok. Ayrıca kalabalık olduğumuz için nişanı büyük yapmayı tercih ettiğimizj söyledim. Nişan parası senin dedi nişanlım bende onun hesabına yatırdım. Yine para bizim ortak kullanım alanımız da gerçekten çok kötü düşünceli birisiniz.
Hani siz vazgeçmiştiniz altın istemekten, fikirleriniz değişmiş gibi konuşuyordunuz. Bir tane yancı bulunca hemen çarkŞükür ya biri ne anlatmak istediğimi anladı sonunda.
Anadolu geleneklerine o kadar sıkı bağlılarsa hepsini uygulasınlar o zaman, yalnız işlerine geleni değil. Kayınaileyle aynı evde yaşasın mesela, evin tüm hizmetini gelin görsün. Kayınbabanın yanında yemek yemeye utansın, nereye sürerlerse oraya gitmek zorunda kalsın. Hatta çarşaf geleneği de var malum, onu da yaşatsınlarNeden böyle diyorsunuz? İnsanlar ömründe bir defa evleniyor, altın istemek adet gelenek görenek olabilir, istemek haklarıdır kimse de yadırgamaz. Utanılacak ne var bunda? Dediğinize göre altın isteyen herkes ayıp bişey yaptı, altın takanlar da ayıplığa ortak mı oldu? Yaklaşımınız hiç doğru değil, gelinin altın istemesi ayıp değil.
Dur kızım daha dün bir bugün iki. Elalemin malını saymak sana mı düştü? Talep edecekse kendi oğulları edecek, babanın malını saydın mı bu kadar?Kefenin cebi varda bizim mi haberimiz yok hayırdır ya o insanlar harcayacağını kendilerine harcıyorlar zaten harcasında Allah bereket versin yeterince evleri arabalari dükkanları var yani. Belirli bi süre insan kendi yaşantısı için çalışır biraz da evladını düşünür onun da geleceği için endişe duyar rahat etmesini ister 8 bilezigin lafı nerelere geldi ya. Ailesiyle sorunlarını tabikide kendi çözücek benimki sadece destek olmaktı. Ayrıca benim ailem karşılıklı yarış icine girmedi onlar şu kadar takacak bizde şu kadar takalım gibi bi muhabbet geçmedi. Biz size herseyinizi yapıp takıcaz rahat etmeniz için dediler.
Gelenek görenek dediğiniz zaman bu işin bir sonu yok yalnız. Kayın ailede mesela biz de gelenek gel biz de yaşa biz de gelenek gel bize hizmet et diyebilir. Hanım kızımız buna okeyse istesin altın.Neden böyle diyorsunuz? İnsanlar ömründe bir defa evleniyor, altın istemek adet gelenek görenek olabilir, istemek haklarıdır kimse de yadırgamaz. Utanılacak ne var bunda? Dediğinize göre altın isteyen herkes ayıp bişey yaptı, altın takanlar da ayıplığa ortak mı oldu? Yaklaşımınız hiç doğru değil, gelinin altın istemesi ayıp değil.
Nişan erkek tarafına mı ait ki? Her şeyi ödetmişsiniz adama.Merhaba kızlar, önümüzde ki yaz düğünüm olucak. Geçtiğimiz temmuz nişanım oldu ve nişanlımın ailesi yeni iş kurduk bizim suan ödemelerimiz var biz size büyük nişan yapamayız dediler (ailemiz genis olduğu için büyük nişan istedik) benim herseyimi nişanlım karşıladı saçımdan tutun nişanlığıma altın kolyemden alyansıma saatime kadar. Kısacası ellerini hiç biseye sürmediler nişanda misafir gibi geldiler nişana resmen. Şimdi kaynanam diyor ki ben sana 3 bilezik takarım sadece fazla isteme benden almam diyo. Benim anlamadığım şuan durumları baya iyi düğüne daha ortalama 8 9 ay var. Önümüzdeki 2 hafta içinde düğün tarihi net belirlenmesi için yemeğe gelecekler ve kim ne alacak o konuşalacak ben 8 bilezik istemeye karar verdim siz benim yerimde olsanız naparsınız. İstemek şuan hakkım diye düşünüyorum. Tanıştığımız günden beride hic sıcak davranmadı açıkçası biraz burunlarından getirmek için o kadar bilezik isteme karari aldım.
Yaw ister kefenine cep yaptırır parasıyla gömülür ister tuvalet kağıdı yerine kullanır parasını ister tek kuruş harcamaz milletin parasından size ne yaKefenin cebi varda bizim mi haberimiz yok hayırdır ya o insanlar harcayacağını kendilerine harcıyorlar zaten harcasında Allah bereket versin yeterince evleri arabalari dükkanları var yani. Belirli bi süre insan kendi yaşantısı için çalışır biraz da evladını düşünür onun da geleceği için endişe duyar rahat etmesini ister 8 bilezigin lafı nerelere geldi ya. Ailesiyle sorunlarını tabikide kendi çözücek benimki sadece destek olmaktı. Ayrıca benim ailem karşılıklı yarış icine girmedi onlar şu kadar takacak bizde şu kadar takalım gibi bi muhabbet geçmedi. Biz size herseyinizi yapıp takıcaz rahat etmeniz için dediler.
Ay bi hoş oldum tövbe tövbeeeeOoffffffffr ağzını yüzünü öpecem şimdi harikasın
Sizin için gurur istiyorum bende. Kahretsin çok iyi kalpliyimben 8 bilezik istemeye karar verdim siz benim yerimde olsanız naparsınız.
Ya kahkaha ata ata okuyorum nasıl asabisin senYaw ister kefenine cep yaptırır parasıyla gömülür ister tuvalet kağıdı yerine kullanır parasını ister tek kuruş harcamaz milletin parasından size ne ya
Yeterince şusu busu var derken yeterince ne kadar oluyor size göre? Sizin yeterlilik sınırınıza göre mi mal edinecekler? Cürete bak ya ister evlatlarına harcarlar ister hiç harcamazlar keyiflerine kahya almıyor insanlar oğullarına eş alıyorlar, kibar dilencilik bu resmen, ver de ver yok sekiz bilezik ver yok saçımı yaptır nişanlık ver, ayıp ya, kendinize parayla değer biçiyorsunuz, bir eşya satar gibi farkında mısınız olayın iğrençliğinin
Milletin namı şerefi kadar kendi ailenizinkini de düşünsenizya yaptırın 8 bilezik ederinde külçe altını taksınlar damatlarına, sizin aileniz de çocuğunun geleceğini düşünsün kefenin cebi mi var
Yaw ister kefenine cep yaptırır parasıyla gömülür ister tuvalet kağıdı yerine kullanır parasını ister tek kuruş harcamaz milletin parasından size ne ya
Yeterince şusu busu var derken yeterince ne kadar oluyor size göre? Sizin yeterlilik sınırınıza göre mi mal edinecekler? Cürete bak ya ister evlatlarına harcarlar ister hiç harcamazlar keyiflerine kahya almıyor insanlar oğullarına eş alıyorlar, kibar dilencilik bu resmen, ver de ver yok sekiz bilezik ver yok saçımı yaptır nişanlık ver, ayıp ya, kendinize parayla değer biçiyorsunuz, bir eşya satar gibi farkında mısınız olayın iğrençliğinin
Milletin namı şerefi kadar kendi ailenizinkini de düşünsenizya yaptırın 8 bilezik ederinde külçe altını taksınlar damatlarına, sizin aileniz de çocuğunun geleceğini düşünsün kefenin cebi mi var
Hem gelinim hem görümce hem de oğlan anasıyımYa kahkaha ata ata okuyorum nasıl asabisin sen
ve sonuna kadar da haklisin
Yok ya sinirli değilim karakterim böylebu soldaki emojiye benziyor tepkilerin.
Özünuze döndünüz tebrikleeAy bırak Allah aşkına herkes burda birbirini linçlemeye gelmiş isticem dedim de nişanlımın ailesinden çok burdakilere dert oldu
Yok yaa kafa ayni kafa malesef aynı fikirde 2 3 kişi gelince başa dönüldüHani siz vazgeçmiştiniz altın istemekten, fikirleriniz değişmiş gibi konuşuyordunuz. Bir tane yancı bulunca hemen çark