Erkek tarafı geline ne takmalı?

Aileniz şerefine ne yakıştırdı çok merak ettim, bizim kız karşı taraftan 8 bilezik isteyecekmiş biz de 10 bilezik takacaz dediler mi mesela, onlar gelinlerine 8 bilezik takacaksa biz de damadımıza 8 bilezik ederinde bir saat takacaz diye planladımı örneğin?
Ooffffffffr ağzını yüzünü öpecem şimdi harikasın 👍

Yok zaten bilezik falan istemicem bi kaç arkadaşinda dediğine hak verdim sizde haklısınız en azından benimle yüz göz olup istedin sana taktık diye her işlerini gördürmeye çalışmazlar.
Ha yine etikten adaptan değil kendi çıkarını düşündüğünden bilezik istememeye karar veRdin yaani .
Hmmm

Kaynanalarin adı çıkmış
Gelinlerinde bı kısmı çok çok kötü ...anlaşıldı

Merhaba kızlar, önümüzde ki yaz düğünüm olucak. Geçtiğimiz temmuz nişanım oldu ve nişanlımın ailesi yeni iş kurduk bizim suan ödemelerimiz var biz size büyük nişan yapamayız dediler (ailemiz genis olduğu için büyük nişan istedik) benim herseyimi nişanlım karşıladı saçımdan tutun nişanlığıma altın kolyemden alyansıma saatime kadar. Kısacası ellerini hiç biseye sürmediler nişanda misafir gibi geldiler nişana resmen. Şimdi kaynanam diyor ki ben sana 3 bilezik takarım sadece fazla isteme benden almam diyo. Benim anlamadığım şuan durumları baya iyi düğüne daha ortalama 8 9 ay var. Önümüzdeki 2 hafta içinde düğün tarihi net belirlenmesi için yemeğe gelecekler ve kim ne alacak o konuşalacak ben 8 bilezik istemeye karar verdim siz benim yerimde olsanız naparsınız. İstemek şuan hakkım diye düşünüyorum. Tanıştığımız günden beride hic sıcak davranmadı açıkçası biraz burunlarından getirmek için o kadar bilezik isteme karari aldım.
Şuan ne kopardıysan o sonra hiç yapmazlar canım iste

Kendi paranızla alın evinizi arabanızı başkasının maddi gücünü sömürerek değil ne koparırsam kardır diyerek değil, başkasının parasıyla mal edinmek kolay geliyor değil mi? O insanlar oğulları bir kızla evlensin de altlarına ev araba alalım diye mi edindi parasını hayret birşeysiniz ya. O insanlar kendileri için kullanmayı bilmiyor mu
Evet sorun ailesiyleyse sorunu çözmek de ailesine ve kendisine düşer size değil
Yıllarca beslemiş büyütmüş anası babası siz kim oluyorsunuz da ailevi sorunları çözeceksiniz dün bir bugün iki ne emek verdiniz bu aile için bu adam büyüsün okusun diye de kendinize pay çıkarıyorsunuz
Koskoca adam evlenmeyi biliyorsa anasıyla babasıyla derdini çözmeyi de bilecek
Kendinizi gökten zembille inmiş bir kurtarıcı olarak mı görüyorsunuz nedir, adamın karısı olacaksınız başka birşey değil
Aileniz şerefine ne yakıştırdı çok merak ettim, bizim kız karşı taraftan 8 bilezik isteyecekmiş biz de 10 bilezik takacaz dediler mi mesela, onlar gelinlerine 8 bilezik takacaksa biz de damadımıza 8 bilezik ederinde bir saat takacaz diye planladımı örneğin?
Kefenin cebi varda bizim mi haberimiz yok hayırdır ya o insanlar harcayacağını kendilerine harcıyorlar zaten harcasında Allah bereket versin yeterince evleri arabalari dükkanları var yani. Belirli bi süre insan kendi yaşantısı için çalışır biraz da evladını düşünür onun da geleceği için endişe duyar rahat etmesini ister 8 bilezigin lafı nerelere geldi ya. Ailesiyle sorunlarını tabikide kendi çözücek benimki sadece destek olmaktı. Ayrıca benim ailem karşılıklı yarış icine girmedi onlar şu kadar takacak bizde şu kadar takalım gibi bi muhabbet geçmedi. Biz size herseyinizi yapıp takıcaz rahat etmeniz için dediler.

Ben sizin yerinizde olsam altın istemeye utanırım.
Neden böyle diyorsunuz? İnsanlar ömründe bir defa evleniyor, altın istemek adet gelenek görenek olabilir, istemek haklarıdır kimse de yadırgamaz. Utanılacak ne var bunda? Dediğinize göre altın isteyen herkes ayıp bişey yaptı, altın takanlar da ayıplığa ortak mı oldu? Yaklaşımınız hiç doğru değil, gelinin altın istemesi ayıp değil.

Herşeyi NİSANLİNİZ yaptığına göre ellerine ceplerine atmayan bir tek KAYIN AİLE Niz değil anlaşılan

Sizin ana baba ne güne duruyordu ? Nişanı da kız tarafı yapar ayrica

Bu arada Kendi ailenizin burnundan tahminen ne zaman getirirsiniz hiç bişey yapmıyorsunuz diye ?
Şaka mısın ya benim ailem gerekeni yaptı zaten kaç kere belirttim bunu benim nişanlım sadece benim giyimimle ilgilendi. Kolyeyi de kendi isteğiyle aldı taktı bide alyans aldı. Düğün salonu ailem kiraladı yemek verdiler damatlık aldılar nişanlıma saat taktılar altın taktılar. Herkes üstüne düşeni yaptı yani.

Neden böyle diyorsunuz? İnsanlar ömründe bir defa evleniyor, altın istemek adet gelenek görenek olabilir, istemek haklarıdır kimse de yadırgamaz. Utanılacak ne var bunda? Dediğinize göre altın isteyen herkes ayıp bişey yaptı, altın takanlar da ayıplığa ortak mı oldu? Yaklaşımınız hiç doğru değil, gelinin altın istemesi ayıp değil.
bana gore ayip mesela .hediye takmak isteyen gelir dugunde takar .ben niye evlenecegim adamin annesinden babasindan altin istiyim ?
gelenek gorenek dersek o is olmaz. ozaman kayinaileyle yasamak ,carsaf gostermek,toruna dede babaanne ismi vermek gibi bir suru sey daha cikar

Şükür ya biri ne anlatmak istediğimi anladı sonunda.

bana gore ayip mesela .hediye takmak isteyen gelir dugunde takar .ben niye evlenecegim adamin annesinden babasindan altin istiyim ?
gelenek gorenek dersek o is olmaz. ozaman kayinaileyle yasamak ,carsaf gostermek,toruna dede babaanne ismi vermek gibi bir suru sey daha cikar
Bilmiyorum siz nerede yaşıyorsunuz ama Türkiyede düğün zamanı ailelerin altın takması, altın istemesi ayıp bir şey değil. Size göre olanla davranmaz gelin hanım herhalde.

Merhaba kızlar, önümüzde ki yaz düğünüm olucak. Geçtiğimiz temmuz nişanım oldu ve nişanlımın ailesi yeni iş kurduk bizim suan ödemelerimiz var biz size büyük nişan yapamayız dediler (ailemiz genis olduğu için büyük nişan istedik) benim herseyimi nişanlım karşıladı saçımdan tutun nişanlığıma altın kolyemden alyansıma saatime kadar. Kısacası ellerini hiç biseye sürmediler nişanda misafir gibi geldiler nişana resmen. Şimdi kaynanam diyor ki ben sana 3 bilezik takarım sadece fazla isteme benden almam diyo. Benim anlamadığım şuan durumları baya iyi düğüne daha ortalama 8 9 ay var. Önümüzdeki 2 hafta içinde düğün tarihi net belirlenmesi için yemeğe gelecekler ve kim ne alacak o konuşalacak ben 8 bilezik istemeye karar verdim siz benim yerimde olsanız naparsınız. İstemek şuan hakkım diye düşünüyorum. Tanıştığımız günden beride hic sıcak davranmadı açıkçası biraz burunlarından getirmek için o kadar bilezik isteme karari aldım.

Açıkcası durumum olsa bile istemek hakkına sahip olduğunu düşünen birine takı takmam. Durumu iyi veya kötü canı ne hediye etmek isterse onu yapar.

Bilmiyorum siz nerede yaşıyorsunuz ama Türkiyede düğün zamanı ailelerin altın takması, altın istemesi ayıp bir şey değil. Size göre olanla davranmaz gelin hanım herhalde.
ayip goreceli birsey bana gore ayip arkadasim .oglumla evlenmek icin benden 8 bilezik isteyen gelinim olursa ayip gelir .he isteme falan olmazsa ben zaten onlara destek olurum ama bastan pazarlik yapilmasi hosuma gitmez .

ayip goreceli birsey bana gore ayip arkadasim .oglumla evlenmek icin benden 8 bilezik isteyen gelinim olursa ayip gelir .he isteme falan olmazsa ben zaten onlara destek olurum ama bastan pazarlik yapilmasi hosuma gitmez .
Ya bizimki baştan pazarlık değil bunlar oturulup konuşulcak bişey kimin ne yapıp alacağı bende oturulup konuşulduğun da güzellikle isticektim kalıpta diretmicektim takarlar takmazlar onların bileceği iş köşe oturup 8 bilezikten aşağı olmaz dedim sanki ya

Nişan büyük olursa takı da büyük gelecek. Boşuna yapmıyorlar büyük nişan.
Ya siz ne kadar art niyetli bi insansınız o parayı nereye harcadığımiz hakkında fikriniz var mı? Yok. Ayrıca kalabalık olduğumuz için nişanı büyük yapmayı tercih ettiğimizj söyledim. Nişan parası senin dedi nişanlım bende onun hesabına yatırdım. Yine para bizim ortak kullanım alanımız da gerçekten çok kötü düşünceli birisiniz.

Sizin hoşunuza gitmez, o sizi ilgilendiren bişey, almazsanız size kalmış kimseyi de ilgilendirmez kimse de sizi bu yüzden ayıplamaz. Toplumun çoğunluğunda kabul gören bişey bu ve ayıp değil. Düğünde altın istemek ve takmak ayıp değil. İyi akşamlar.

X