erkek tarafı geline kaç altın yapar?

ne önemi varki altının,kaç bilezik takılacağının.sizi bunlar mı mutlu edecek
ben kendi adıma konuşuyorum
benim düğünümde bana ne annem bilezik taktı ne erkek tarafı hiç te önemi yok takmasınlar
eşimle ben paralarımızı birleştirdik kaç bilezik alınıyorsa o kadar aldık
oda millet demesin aaaaaaaa damada bak geline hiç bişi takmadı demesinler diye
elalem için yaniii.
sende önemseme bence istediğin kadar bilezik takılmazsa ne yapacaksın cıngarmı çıkaracaksın sanmam böle bişi olacağını.
eşinin güçü kaç bilezik yapmaya yetiyorsa sende onunla yetin
şimdidem MUTLULUKLAR.

ben hic sart kosmadim,elinizden nekadar geliyorsa okadar yapin dedim,6 bilezik,1 set,1 saat,1 künye yani bukadar ama bence altin fazla önemli degil yani sonucta onlar ´durumu nekadara yetiyorsa okadar yapacaklardir zaten,ilerde onlar icin borca girdiklerinde sen rahat rahat takabilecekmisin o bilezikleri veya borc size kalirsa, zorlugunu sen cekeseksin,bence bu konuda anneni dinleme derim,anlatmaya calis,ben önemsemiyorum de-cünkü aileler arasinda gerginlikte artiyor bu altin yüzünden.

var mi su dünyada kalan,mal da yalan mülk de yalan,var birazda sen oyalan,besikten mezara kadar...

bizim burda benim bilgidim trabzon hasır takımı yada normal set takımı ..

en az 5-6 bilezik

birde pırlanta takım .. bunlar alınır genelde

Baştan sona okudum yazılanları.
Amaaan takının ne önemi varmış gönüllerinden geçeni yaparlar diyenlerin büyük çoğunluğu ya 5-6 bilezik-set vs. takılmış evli arkadaşlarımız yada bekarlar.
Lütfen kusura bakmayın ama herşey gereği gibi yapıldıktan sonra aman zaten ne önemi var ki demenin kolay olduğunu düşünüyorum.
Ben iyi bir mesleği ve kariyeri olan iyi de kazancı olan bir bayanım. 2 tane bilezik az takılsa da çok takılsa da farketmez. Altını da hiç sevmem, takmam da.
Amaaaaa her işin bir yolu yordamı, usulü, yakışanı vardır.
Erkek tarafının durumu iyi değildir elden geldiği kadarını takar dert etmezin.
Beni istemeye gelmeden önce kayınpederim direk yüzüme karşı "annenlere söyle bizden bişey istemesinler ne yaparsak yaparız" dedi.
Zaten bizim görgümüz terbiyemiz öyle bir duruma müsade etmez.
İstemeye geldiklerinde usulen sordu kayınpeder ne istersiniz diye.
Bizimkiler tabiki ne yaparsanız kendi şerefiniz dediler.
Kayınpederimin durumu kötü olmadığı halde kayınvalide ve kayınpeder 1 er tane bilezik taktılar sadece.
Üstelik düğünde takılan paraları da aldılar, düğün borçları varmış(!)
Halbuki ben düğünde takılan herşeyi ertesi sabah bozdurup nişanlıyken eşimle aldığımız evimize olan borcumuzu kapatacaktım. Olmadı...
Düğünümüzden eşyamıza, gelinlik ayakkabımdan kuaför parasına kadar kendim verdim.
Hatta nişan elbisemden ikimizin alyanslarına kadar kendim aldım.
Ama bir baktım ki kayınpeder düğünden 1 ay önce 10 milyar lira harcayıp evini baştan başa tadilat yaptırdı, sıfırdan eşya aldı.
Allaha şükür ki evimde huzurum, mutluluğum var. Altın huzur getirmiyor tabiki.
Ama neyin hangi şartlar altında ve nasıl yapıldığı bence gayet de önemli bir konu.
Elbette belli bir sayının şart koşulması hoş değil. Ama karşındaki aile görgülüyse.:kızgın:

ben de şu an nişanlıyım ve benzer bir durum yaşıyorum. benimkilerin de durumu gayet iyi olmasına rağmen şu an isteme sırasında konuşulan bilezik rakamını ki 5, düşürmeye çalılıyorlar. biz nişanlandıktan sonra arabalarını değiştiirp sıfır araba aldılar.nişanlımın yapmayın düğün yapacaksınız demesine rağmen. şimdi de bu arabayı bahane ediyorlar. daha da kötüsü bu konuyu bana açıyorlar, bense bu konuda onlarla muhatap olmamak için susuyorum. gereken zamanda gereken kişilerle, yani isteme sırasında ailemle konuştular.bir de babası 5 rakamına çok diyor ve neymiş nasıl saklayacakmışız obunalrı o yüzden az yapsınlarmış. nişanlım ise merak etme baba,sen yap ben saklayacak yer bulurum dedi. üstelik ilerde kendiniz çok yaparsınız dedi. bu konuda tartışanalrı kınıyordum, şu ana kadar sustum ama sanıırm büyük konuşmuşum. yakında açtıracakalr ağzımı.

Ben en ucuza gideninizim galiba. Bir set, 1 trabzon bilezik, bir saat taktılar.
Doğru olan erkek tarafının maddi durumu. Ama dikkat et anneni karıştırma işe. Sonra kolay kolay kurtulamıyorsun lafından.

Bende bu konuya yorum yapamadan geçemicem : )

belli bir standart yok elbet herkesin durumu neye el veriyorsa iki aile ya da kişi neye karar veriyorsa

sonuçta kimsenin gücünün sınırlarını zorlanmasın derim çünkü bu takı düğün olaylarından sonra gelinlerin acayip ezildiğini biliyorum gözlerimle görüp şahitim yani

asla bir fazla bilezik için yuvanın geleceğiyle oynama derim. şimdi diretirsin alırsın altını, sonrada burnundan her gün fitil fitil getirilir

o yüzden bırak gücü neye yetiyorsa onu alsın sonuçta o altınlar elbet dönüp ona geliyor ne takarsa yine kendine yani

arkadaşlar ağzınızın tadı olsun yeter
100 bilezik taksalar ne olacak sorarım size
ben gerçekten takılan altının adedinde değilim
sonuçta iyi biriyle evlenmeniz en önemli olan
annemle babam evlendiğinde yatacak yatakları bile yokmuş
babam hiç bir şey yapamamış ama 45 yıllık mutlu evlilikleri var
bugün kolunuza altını takan adam eğer kötüyse yarın o altınları
çıkartıp alır o zaman ne olacak
etrafa düğünde şu kadar altın takıldı havasımı yapıcaksınız?
bence altının tanesinden önce kocanın iyisini ve hayırlısını isteyin

canım beni hayırlı olsun en başta..... severek mi evleniyosun?
tatlım bazı yörelerde varlığa göre takı olayı değişir...
maddi durumda çok önemli ,
borç harç yapılan takılar ,daha sora seni mutsuz eder.
sen eşini seviyosan takıyı boş ver... ama ele güne çıkıcaz diyosan az biraz olsun yeter.....söylediğin miktar yeterlidir....

arkadaşlar birbirinizi seviyorsanız o kadarda önemli olmamalı.biz eşimden şu kadar bilezik istiyoruz diye söylemedik .gönlünüzden kaç kopuyorsa o kadar takın dedik,14 bilezik ,küpesi bilekliği yüzükleriyle falan bayağı oldu

sonuçta geleceğe yatırım bunlar tabiki olmalı altın sen ister kullan kullanma...ben nişan için inci set istedim düğüne de tekrar bir set ve 5 bilezik takacaklar..

benim kayınvalidem ve kayınpederim hiç bir şey takmadıeşimin önceden yaptığı bilezikler vardı nişanda 4 tane taktı herbiri 4 gram falan üstelik kolumada olmadı bozdurup koluma göre almak istediğimizde 4 taneyle 1 tane alabildik. düğündede gene eşimin aldığı bilezikler bozdurulup set alındı o kadar 1 küçük altın bile takmadılar ama sorsan biz herşeyi yaptık diyorlar. Alyanslarımızıda biz aldık. Napalım sağlık olsun

iste insan uzuluyo arkadaslar ama yillar gecsede yapilan saygisizlik unutulmuyo,benim esim yapti herseyimi inanin ailesinden 1 mendil bile gormedik ,kina geceme bile gelmediler baska sehirde olduklari icin ogullarini yalniz biraktilar,dugununu nisanini evinin esyasini hep kendi yapti ama o kadar kirginki ailesine benim annem elinden geleni yapti bide bizde adettir hepsine ayri ayri nisanda bohca yapti kizdim anneme onlar bi mendil bile getirmediler diye olsun o benim gorgum dedi ve dugundede her birine ayri ayri bohca yapti gonderdi simdi benimde bir oglum var ALLAh nasip ederse o gunleri gorursem gucum yettigi kadar yapilmasi gereken herseyi yapmak istiyorum esimin yasadigi ezikligi ona yasatmak istemiyorum

inanmıyorum ya bundan önceki cevabınıda okudum ikimizde aynı şeyleri yaşamışız. üstüne üstlük bunların üstüne bizim düğünden 1 hafta sonra görümcemin düğünü oldu ona 4 burma takdı bizimkiler. Bana seninde dediğin gibi bir mendil bile almadılar. Ama benim eşim seninki gibi değil hiçte takmıyor bu durumu

aslında bunlar çokta önemli şeyler değil ama yeri geliyo konuşuluyor problem oluyor.
benim kayınvalidemler 3 tane burma bilezik taktılar
annemle babam ise 12 tane.
eninde sonunda bende onların evlatlarıyım,gelinleriyim.
geline bişey takarken sanki ele takıyormuş gibi havaya harcıyorlarmış gibi davranıyorlar.
neyse zaten çokta önemli şeyler değil fakat
şimdi zoruma giden tek şey şu;
ben normalde altın takmayı sevmeyen bir insanım.
nedense kayınvalidem kendi akrabalarına gitmemiz gerektiğinde ısrarla bileziklerini tak diyor.
kendi taktıya heni hepsini övünecekkkkk:))))))
ama takmıyorumm:))))

banada nişanda 1 set takım ,alyans ve altın saat ve 6 tane bilezik taktılar.düğündede 2 bilezik daha taktılar.ramazan bayramında 1 bilezik ve yılbaşında 1 bilezik taktılar.benim kaynanamda bana bi yere giderken tak der.ben altın takmayı sevmem.ama onunla gittiğim yerlerde takıyorum.severim kaynanamı kırılmasın diye.

siz 3 bileziğe ucuza gittim diyorsunuz. ben bedavaya gittim... ben şunu söylicem 3-5-7 veya 10 ne kadar isteyeceksen baştan iste. sonradan istesende yapılmıyor.

Nişanda 3 bilezik küpe kolye saat taşlı yüzük aldılar..Düğünde Set ve 8 bilezik alıcaklar ..

Ben en ucuza gideninizim galiba. Bir set, 1 trabzon bilezik, bir saat taktılar.
Doğru olan erkek tarafının maddi durumu. Ama dikkat et anneni karıştırma işe. Sonra kolay kolay kurtulamıyorsun lafından.

ucuza mı gittin? arkadaşım kendin için bu tür bir ifade kullanman doğru mu. evlenirken kendimizi paraya karşılık mı veriyoruz. ben gerçekten böyle bir söylemi hiçte güzel bulmuyorum.
evlilik hayatı paylaşmaya adanan resmi bir kuruımdur. takı ise durumu olan yakınların evliliğin ilk veya sonraki yıllarında yardımcı olunsun diye yaptıkları bir güzelliktir.

bizim orda bu konu önemlidir.durumu varsa daha fazlasınıda yapar.ama baştan konusmak en iyisi.bu bir yatırım meselesi neden önemli olmasın?ilk istemeye geldiklerinden bizimkiler 150 gr dediler onlarda o kadar yapamayız dediler.100 gr düştü bizimkiler.konusarak halledildi yani.temmuzda düğünüm var 100 gr altın takılacak.yani bir süprizle karşılaşmayacağım yerimseniben bu meseleler hassas.her ne olursa olsun karşılıklı anlayışla ve konusarak çözüme ulaşılabilir diye düşünüyorum şutarafagitti

X