• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler ERKEK PREMATÜRELER kızlardan dahamı şanssız

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

deniz.

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2009
254
6
96
İstanbul
arkadaşlar biryerde erkek prematüre bebeklerin kızlardan daha kötü geliştiğini..beyin yapılarının ve sosyal davranışlarının hareketlerinin daha kötü olduğunu okudum..siz duydunuzmun böyle bişey...

Erken doğan bebeklerde yaşam şansı olarak değerlendirildiğinde kız bebekler daha şanslı görülür. Daha dirençli oldukları için. Ama benim oğlum 28 haftalık doğdu çok şükür şimdi durumu iyi. Bu bebekten bebeğe değişen bir durum yani.

canım bu sadece prematüre bebeklerde öyle olmuyo normal doğan erkek bebeklerde de gelişim kızlara göre daha yavaş oluyor. mesela kızlar genelde 10-11 aylık yürüyolar erkekler 12-13 aylık belki daha da sonra yürüyolar. konuşma da öyle erkekler daha geç konuşuyolar tabiki hepsi değil ama çoğunluğu öyle

Evet arkadaşım bende öle bişeyler duymuştum. Bende 27+3 haftalık doğum yaptım, oğlum 30 saat yaşadı ancak, belki kız olsaydı,ama ömrü o kadarmış ne diiyem.Mesala idil bebek maşaallah direnç gösterdi, annesinin kollarına geldi.Çevremde olan erken doğumlarda da öle gördüm, yakın bi zamanda bi tanıdığın ikizleri oldu , bir oğlan bir kız, erkek'in kilosu fazla olmasına rağmen 1 gece küvezde kaldı.Kız ise daha iyiydi, kilosu düşük olmasına rağmen

Evet arkadaşım bende öle bişeyler duymuştum. Bende 27+3 haftalık doğum yaptım, oğlum 30 saat yaşadı ancak, belki kız olsaydı,ama ömrü o kadarmış ne diiyem.Mesala idil bebek maşaallah direnç gösterdi, annesinin kollarına geldi.Çevremde olan erken doğumlarda da öle gördüm, yakın bi zamanda bi tanıdığın ikizleri oldu , bir oğlan bir kız, erkek'in kilosu fazla olmasına rağmen 1 gece küvezde kaldı.Kız ise daha iyiydi, kilosu düşük olmasına rağmen

aynen arkadaşım bencede erkekbebekler biraz daha şanssız.bende 29+2 haftalık doğum yaptım oğlum 13 saat yaşadı ve malasef kaybettik diyecek bişey yok Allah herkese ömürlü ve sağlıklısını nasipetsin...:CüvCüv:

benim de 32 haftalik dogan bir oglum var kuvezdeyken cok komplikasyonlar yasadi ama savasti doktorumuzda direncli bir bebek demisti

evet bende duydum böyle birşey ,,kız bebekler erkeklere göre daha dirençli oluyorlarmış kızlarda östrojen hormonu olduğu için..

ben bu olaya katılmıyorum benım oglumda 34 hatalık 177m gr dogdu 2 gece kalıp hastaneden çıktı çokta hızlı gelıştı 10 aylıkken yurudu 7 aylık bıle yoktu anne dedı bunlar duzeltılmış yasıda degıl suan 24 aylık 12.100 gr 93 cm geldı bugunkı kontrollerımızde ayrıca koca çocuk gıbı çokta guzel ve tane tane konuşuyor

Sıze tavsıyem kız erkek gelişimi olarak duşunmeyın

ama 34 haftalık doğmuş bir bebek prematüre bile sayılmaz bizim bahsettiğimiz 25....26 haftalık 800...900..gr doğan..ve aylarca küvezde kalan çocuklar...

ama o haftalarda doğan bütün bebekler aynı sorunu yaşar ben ilk kez duydum doğumda bi bebeyin ne kadar zarar gördüğüyle alakalı bence sağlık problemleri yani benim kızım kuvözdeyken 3 aydır yatan kız bebek vardı kızımı gene aynı hastaneye götürüyorum sonradan duydumki malesef kaybetmişler çok üzüldüm keşke erkekte olsa kızda olsa bütün kuzucuklar yaşasa ve anne babaları hiç kahrolmasa

ama 34 haftalık doğmuş bir bebek prematüre bile sayılmaz bizim bahsettiğimiz 25....26 haftalık 800...900..gr doğan..ve aylarca küvezde kalan çocuklar...

Premature annesı olmasanız ınanın bılmıyor dıyebılırdım fakat sız 34 haftalık dogan bır bebege nasıl premature sayılmaz Bıle dıyorunuz sasırdım dogrusu

Benım demek ıstedıgım zayıf dogsun yada dogmasın bu olaya kız erkek ayrımı olarak bakmayınız allahın verdıgı can bu kadere baglı

ben bu sölenenlere katılmıyorum benim ikizlerimde (oğluşlarım) 31 haftalık doğdu biri 970 gram biri 1.350 kg olarak doğdu 970 gram doğan bebeğim 900 grama düştü 40 gün küvezde kaldılar ama maşallah diyeyeimm yaşıtları ile aynı düzeltilmiş yaşa göre demiyorum doğduğu tarihteki yaşıtları ile aynılar 24 aylık olacaklar ve cümle kurmaya başladılar. 970 gram doğan bebeğimde sadece biraz ayaklarında spastisesi var o kadar motor gelişimi olarak çok iyilerr

Back