- 28 Mart 2013
- 10.472
- 13.648
- Konu Sahibi Venuslukedi
Kırk kere başlığı Ekmek Parası diye okudum konudan ne kadar uzağım kim soktu bizim aklımıza güçlü kadın olmayı
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kırk kere başlığı Ekmek Parası diye okudum konudan ne kadar uzağım kim soktu bizim aklımıza güçlü kadın olmayı
Bende herhalde erkek parası yiyenlere gıcık oldu diye konuya girdim, olayı cooook yanlış anlamışım.Başlığı gördüğümde ben de , konu sahibi "Erkek Parası Yemek" peşinde olan bir insandan rahatsız oldu da ; ondan konu açtı sanmıştım.
Meğer kendisi "Erkek Parası Yemek" istiyormuş.
Saygı duymayı becerebilmek zor erdem, takılmayın ve daha fazla anlatmayın kendinizi. Millet geyik arayınca kendine malzeme buluyor hepsi buMaşallah bir cevap yazdım hala sohbeti devam ediyor yok birinin kocası takmazmış öteki dırdır edermiş pırlantalı saati full taşlı bir şey mi düşündünüz naptınız orayı hiç anlamadım yok görgüsüzlükmüş yok yok biri kaç yıllık kocasına bile diyemezmiş marka olmazsa ayrılcan kahkah kih kih gerçekten banlanmak istemediğim için alıntı yapıp kalp kırmıyorum
farkındaysanız konu benim değil ben size ben bunu düşünüyorum böyle yaşıyorum siz ne düşünürsünüz diye sormadım siz böyle yapsanız ne olur da demedim ortada bir soru yok muhatabı da değilsiniz sayfalarca ne konuşa konuşa bitiremediniz ya
Ben siz neden böylesiniz sizde isteyin diye size saldırmıyorum neden farklı görüşler sizi bu kadar rahatsız ediyor ve etti ki hala kendi çapınızda bunun dalgasını geçtiğini sanıyorsunuz oturup biraz bunu düşünmelisiniz bence sen kırmızı rengi görünce mutlu olursun ben maviyi görünce bu bu kadar basit bir tercih meselesi farklı insanların farklı beğenileri istek ve zevklerine sayfalarca takılmanızın ne kadar komik olduğunu keşke uzaktan görebilseniz
Peki neden hep erkekler harcamak, bizim için masraf yapmak zorunda ? Neden sadece onlar neyi var neyi yok sermek zorunda da biz değiliz ?Başlık çok çirkin belki de yanlış ifade ediyorsunuz bilmiyorum ama erkekte bonkörlüğe çok önem veririm. 5 lirasının 4 lirasını veya 50 bin lirasının 40 bin lirasını bana harcamaya ‘istekli’ olduğunu görmek isterim. Eşim lisede öğrenci son harçlıklarıyla halka tatlısı alırdı dersane çıkışı bazen fazla paramız varsa kivi çayı da içebilirdik.. mezun olduk evlendk meslekleri elimize aldık. İyi de kazanıyoruz. Daha hala neyi var neyi yok önüme serer. Kastettiğiniz buysa katılıyorum ama başlık çok çirkin..
Tavsiye olarak da ayrılın. Değişmez. En azndan aize karşı değişmez.
+1. Kesinlikle aynı düşünüyoruz. Kelimesi kelimesine.Para yemek değil de değerinin farkında olmak ve aynı şekilde karşılık verebilmek diyelim lisede okumuyorsanız gümüş kolye almak nedir ben mesela kabul etmiyorum isteyen kırılabilir ayrılabilir ki şükür böyle birine hiç denk gelmedim lüx marka olmadıkça giyimi de hediye olarak kabul etmiyorum bunu da açıkça söylüyorum zaten tanıyanlar bunu biliyor + olarak aynı şekilde hayatıma giren erkeklerle aynı şekilde hediyeleşiyorum belli bandın altında hediye vermem .
Flörtleşirken dikkat edeceksiniz bunlara mesela flörtleştiğim adamla ortak hesap ödemem aramızda para lafı oluyormuş gibi gelir şahsen hesabı o aldıysa teklif etmem etmeye tenezül etmem 300-500 ün lafını yapacak adamın yüzünden anlarım gerekirse tüm hesabı öderim ama bölüşmem buna karşın elim açıktır bende mutlaka ona fark ettirmeden hesabı öderim ya da gezi tur bir şeyi sürpriz olarak planlar her şeyi karşılarım özetle nasıl değer görmek istiyorsam karşımdaki de o kadar değerlidir der o değeri maddi manevi hissettiririm.
Basit bir örnek vereyim şimdiki erkek arkadaşımla ilk başlarda görüşürken böyle evde tozdan şikayet ediyordum ciddi mi dedi şaka mı dedi bilmiyorum ama doğum gününde sana robot süpürge alayım da yorma kendini dedi bende gülerek ay saçmalama aşkım ev eşyasından hediye olmaz dedim hadi canım şu bu bak kullanırsın falan şakalaşırken açıkça dümdüz söyledim ben ev eşyasını giyim eşyalarını hediye olarak kabul etmiyorum normal zamanda içinden gelir alırsın ayrı ama bunlar hediye değil dedim ben özel günümde kırılcağıma o baştan kırılsın diye düşündüm çok da ciddi görmüyordum o zaman ilişkiyi onun doğum günü benden önce geldi şansa tesadüfe pırlantalı şık bir erkek saati aldım he hiçbir erkek de bunun karşılığında bana gümüş kolye getiremez yani biraz yöneteceksiniz bir mağazaya girerim tişört gömlek alırım aşkım sana yakışacağını düşündüm der veririm onun gözünde bunu sıradanlaştırırım ve hep böyle geldi gitti biraz alttan alta yönetmeyi deneyin ve ilişkinin başında kartlarınızı açık oynayın seneler sonra arıza çıkarmak bir şeye yaramaz.
Bende bu biraz babamdan kalan bir takıntı hediyeye özel günlere çok değer verir beni de takıntılı yaptı inan ben öğrenciyken inşaat temizliğine giderdim o parayı ne çilelerle kazanırdım aylarca para biriktirip 3 ayımı bir hediyeye verdiğimi bilirim mesela siz bu istediklerinizi yapıyor musunuz özel gün olsa da olmasa da bir şeyler alıyor musunuz ? Sevgiliye bir şey almayı aranızda normalleştirdiniz mi
Aynen erkek parası yemek istemek ne büyük dert, bende vicdansızlık yapıyorum. Aynen.Biraz vicdana davet ediyorum.dertli birine bu tarz şeyler yazmak bence hoş değil.
O da doğru.Aynen erkek parası yemek istemek ne büyük dert, bende vicdansızlık yapıyorum. Aynen.
Ben buna katılmıyorum mesela. O adam size para harcasa da değer vermezdi. Değer vermesi için illa para da harcaması gerekmiyor. Ben çok sıkışık bir hayat yaşayıp el ele çalışıp sonradan rahata erip hala aynı devam eden çiftler de biliyorum.Ya hanımlar ben pahalı hediye aldırmam diyorsunuz da bazı erkekler de para harcamadığı kadına değer veremiyor maalesef. Benim sevgilim işsizken Yemeğini götürüyordum, yeri geliyor restauranta tatile götürüyordum, hatta kahveyi termosa doldurup parkta oturuyorduk ama iş bulunca bana dediği sen çok sıkıcısın yaa oldu ibiza, mykonas gezdik de ben mi sıktım ne verdin de ne bekliyorsun yani bazı erkeklerden bundan anlıyor, gerçekten.
Bu para harcamadığı kadına değer vermemek değil ki, para harcayan kadına değer vermemek. Afedersiniz öküz sizden “yeter ki benimle kal, bütün mal varlığımı önüne sermeye hazırım. Tatiller de senin olsun yemekler de yeter ki kal” sinyali almış, cebinde parası yokken de sizi kullanmış. Bu kadar verici olmanın değer gördüğü hiç bir olaya şahit olmadım ben.Ya hanımlar ben pahalı hediye aldırmam diyorsunuz da bazı erkekler de para harcamadığı kadına değer veremiyor maalesef. Benim sevgilim işsizken Yemeğini götürüyordum, yeri geliyor restauranta tatile götürüyordum, hatta kahveyi termosa doldurup parkta oturuyorduk ama iş bulunca bana dediği sen çok sıkıcısın yaa oldu ibiza, mykonas gezdik de ben mi sıktım ne verdin de ne bekliyorsun yani bazı erkeklerden bundan anlıyor, gerçekten.
Evliliğimizin ilk iki senesi maddi açıdan çok sıkıntılı geçti bizim. Düğün borçları, krediler falan filan borç içinde yüzüyorduk. Bir de üstüne ben işten çıkarıldım katmerli sıkıntı oldu. Eşimin de maaşı azdı o zaman henüz terfi almamıştı. Üç kuruş artırabilirsek tatile gittik, elime 20 lira geçse bi şarap aldım evde keyif yaptık. Bir şekilde kendimize ufak mutluluklar yarattık. O iki senenin sonunda bir anda herşey değişti. Eşim terfi aldı sağlam bir zamla birlikte, benim işler yoluna girdi falan rahat bir nefes aldık. Ama o ilk iki sene yaptığımız şeylerden keyif aldığımız kadar hiçbir şeyden keyif almadık sanırım. Onların tadı başkaydıBen buna katılmıyorum mesela. O adam size para harcasa da değer vermezdi. Değer vermesi için illa para da harcaması gerekmiyor. Ben çok sıkışık bir hayat yaşayıp el ele çalışıp sonradan rahata erip hala aynı devam eden çiftler de biliyorum.
Yani bu işler karşılıklı sevgi işi. Sizi çok da sevmiyormuş demek ki. Para harcadım diye seveceğini de sanmıyorum.
Elbette düşünüp hediye almalı, jest yapmalı, ilgi alaka göstermeli. Ama ilişkiyi tamamen maddiyata bağlamak, “yedirirse sever” anlayışı da çirkin geliyor bana
Ben buna katılmıyorum mesela. O adam size para harcasa da değer vermezdi. Değer vermesi için illa para da harcaması gerekmiyor. Ben çok sıkışık bir hayat yaşayıp el ele çalışıp sonradan rahata erip hala aynı devam eden çiftler de biliyorum.
Yani bu işler karşılıklı sevgi işi. Sizi çok da sevmiyormuş demek ki. Para harcadım diye seveceğini de sanmıyorum.
Elbette düşünüp hediye almalı, jest yapmalı, ilgi alaka göstermeli. Ama ilişkiyi tamamen maddiyata bağlamak, “yedirirse sever” anlayışı da çirkin geliyor
bu yedirirse sever anlayışı değil, alma verme dengesini bozmamak. Çünkü insanlar yatırım yaptığı, emek verdiği, değer gösterdiği kişiyi kaybetmekten de daha çok korkuyor. Psikolojide bile adı var bunun. Ben zor gününde yanında olayım psikolojisiyle kantarın topuzunu kaçırdım. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi fedakar kadın değil de benim için ölüyor bitiyor şeklinde bir algı oluşturdum. Denge çok önemli. Yoksa konu tabiki ilişkiyi maddiyata bağlamak değil.Ben buna katılmıyorum mesela. O adam size para harcasa da değer vermezdi. Değer vermesi için illa para da harcaması gerekmiyor. Ben çok sıkışık bir hayat yaşayıp el ele çalışıp sonradan rahata erip hala aynı devam eden çiftler de biliyorum.
Elbette düşünüp hediye almalı, jest yapmalı, ilgi alaka göstermeli. Ama ilişkiyi tamamen maddiyata bağlamak, “yedirirse sever” anlayışı da çirkin geliyor bana
psikolojide şöyle bir durum da var ama, zor zamanında yanında olduğun insan kendini toparlayınca hayatından gönderdiği ilk insan da sen oluyorsun. onun da sebebi, onun güçsüz halini gördün, sana baktıkça o eski güçsüz günlerini hatırlayabilir ve bu nedenle seni artık yanında istemeyebilir. herkes böyle yapacak diye bir kural tabii ki yok ama böyle bişey de var. halk arasında buna "gözüne dizine dursun, nankör!" deniyor. evet sen zor zamanında yanında olayım derken o dengeyi epey bozmuşsun. yoksa insan tabii ki sevgilisinin maddi manevi yanında olur zor zamanında. olmayacaksa ve ilk zorlukta gidecekse zaten o insan hayatımıza dahil olmasın. yani paran yokken bir hesap ödemeyecekse, harcamaların sıkıntılı olduğu dönemde ev kahvesini parkta içmeye burun kıvıracaksa vs zaten olmasın öylesi. ama senin yaptığın gibi yapınca da "canım ya beni ne güzel düşünüyor, zora düşmemi istemiyor, şu zor günlerde bana iyi gelmeye çalışıyor" demiyor da "yanımda olmak için vermediği şey kalmadı, yeter ki kalayım diye her şeyi satacak neredeyse" şeklinde düşünüyor.bu yedirirse sever anlayışı değil, alma verme dengesini bozmamak. Çünkü insanlar yatırım yaptığı, emek verdiği, değer gösterdiği kişiyi kaybetmekten de daha çok korkuyor. Psikolojide bile adı var bunun. Ben zor gününde yanında olayım psikolojisiyle kantarın topuzunu kaçırdım. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi fedakar kadın değil de benim için ölüyor bitiyor şeklinde bir algı oluşturdum. Denge çok önemli. Yoksa konu tabiki ilişkiyi maddiyata bağlamak değil.
İşsiz adamı neden restoranta tatile götürüyorsunuz mesela? Ne gerek var? Hiç utanır sıkılır diye düşünmediniz mi, ya da hiç mi utanmadı sıkılmadı, diyelim utanmadı sıkılmadı siz hiç irite olmadınız mı bu duruma , şöyle bakınca ne verseniz yemiş yani ne bileyim.Ya hanımlar ben pahalı hediye aldırmam diyorsunuz da bazı erkekler de para harcamadığı kadına değer veremiyor maalesef. Benim sevgilim işsizken Yemeğini götürüyordum, yeri geliyor restauranta tatile götürüyordum, hatta kahveyi termosa doldurup parkta oturuyorduk ama iş bulunca bana dediği sen çok sıkıcısın yaa oldu ibiza, mykonas gezdik de ben mi sıktım ne verdin de ne bekliyorsun yani bazı erkeklerden bundan anlıyor, gerçekten.
Hakaret yok mesajımda size öyle gelmişYahu forum burası, ortaya yazıyoruz, görüyorsunuz. niye bu kadar alındınız, hakarete falan başladınız, ne gerek var?
Farklı platform ne alaka peki? Kankalarım kim?
Hmmm, peki...Hakaret yok mesajımda size öyle gelmiş