Erkek kardeşimle kavga ettik ve beni dövdüüü :(

meltem_d83

Guru
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2009
1.438
87
358
Ankara
Kızlar merhaba

Bende yaşadıklarımı yazıp rahatlamak istedim... Biz 4 kardeşiz ablam abim ben (3.) bi de erkek kardeşim var... Ablam ve abimle aramızda 7-8 yaş var onlar evli... Kardeşimde geçen sene evlendi... Ama kardeş demek bile istemiyorum ki o kişiye şu hayatta bedduaların en büyüğünü onun için söylemişimdir ve söyleyeceğimdir... 2,5 yıldır hayatımı zindana çevirdi...
2007-2008 yıllarında bir arkadaşı ile gece alemine içki kumara başladı sanırım. Eve devamlı geç geliyordu ama ne işler çevirdiğini bilmiyorduk. Sonra bi baktık bankanın birinden 4.000 tl diğerinden 5.000 tl kredi çekmiş para nerde yok yedim... Tabii bizimkiler daha da batmasın diye o borçlarını kapattı...Sonra 2008 yazında çalıştığım şirkette eleman açığı vardı patronda kardeşin gelsin başlasın dedi bende kardeşimin ne mal olduğunu bildiğim için istemedim... Yanımda aradı onu, o da gelirim dedi... Tabii o şirkette birlikte geçirdiğimiz 1 yıl nasıl geçti birde bana sorun... O süreç zarfında şirkette çalışmaması ve bu nedenle benim devamlı onu uyarmam zoruna gidiyordu... Bende kardeşimde olsa alttan almıyordum tabii... En nihayetinde ordan ayrılmakta buldum çareyi... Yani bi görseniz kedi köpek gibiydik... O dönemde yıl sonuna doğru evleneceğim diye tutturdu ki bütün aile bireyleri buna karşıydı çünkü evlilik için hazır değildi sorumluluk alacak yapıda değildi... Kurban bayramında dedemin kurban için verdiği parayı yedi ve o gece benim kredi kartımı alıp kartımdan para çekip tamamladı ben bunu anca ekstrede görebildim. O parayı maaşından kesip almış oldum. Düğün salonu için verilen parayı salona vermek yerine yedi sineye çekildi... Benim adıma 2 tane de kredi kartı çıkartmış hiiiçççç haberim yok bankalar arıyor ben diyorum benim kartım felan yok adamlar anladı o zaman sahtecilik var diye... Hemen şikayetçi oldum... Bizimkiler aman hapse felan girmesin diye kredi kartlarının borçlarını ödediler...Sonra benim altın kolyelerimden 2 tanesi kayboldu tabii kim alacak hemen şüphelendim çabuk dedim getireceksin tehdit ettim felan... Akşama kolyeler geldi... Çantamdan paramı çaldı... Ve bir sürü şeyyyy...Düşünün artıkkk bu olaylar içerisinde kafayı yedittiriyordu bana

Evlendi ve eşinden bütün bunları sakladı 2-3 tane kredi kartı var ve hepsi dolu... Ama bütün bunlardan eşinin haberi yok ben ve annem söylemeye çalıştık kızda eşine inandığı güvendiği için ben ondan memnunum deyip susturdu bizi...
Şimdi son zamanlarda ailemin sahip olduğu bir dükkan var yeri iyi yerde... Neymiş efendim orası abisi ile bunun geleceğiymiş meltem ve ablasına bişey yokmuş... Hiçbir hak talep edemezmişiz... Ben çıldırdım tabii sen rahat edeceksin ben öyle bakacam öyle mi diye... Sonra diyorki elin piçine para veremezmiş (elin piçi dediği de benim nişanlımla ablamın eşi) dedim bizimkiler piçse seninkide o...pu... Zorla da olsa söyletti... Dedim bak damaramı basma nolcak dedi dedim bütün bildiklerimi söylerim dedim eşini göstererek... Bi iki bişey söyledim o sıra üstüme yürüdü kolumu felan çizdi yumruğu bi tarafıma geldi hemen polisi aradım konuşamadan annem aldı sonra babamı aradım o da 5 dkya geldi o geldiğinde gitmişti bile... Babamda aradı bu eve bi daha gelemezsin dedi ve bir sürü de küfür....

Öyle işte ne kadar kötü bir durum... Bizimkiler diyorki sen ona bakma tabiki hakkınız neyse alacaksınız... Ama o kardeşim olacak anneme diyorki abimin üstüne yapki tapuyu bunlar hak iddia edemesin... Düşünün yaaa

Nasıl bir kardeş böyle düşünebilir... Biz onun o kadar sıkıntısını çekerken... Aklım almıyor onu görmek istemiyorum bi daha konuşmak bile :1no2:
Siz olsanız napardınız ben çıldırdım sinir krizi geçirdim.. Hayatımda ilk defa yine onun yüzünden kriz geçirmiştim bu da 2. oldu

çok geçmiş olsun. çok üzüldüm. bizi düşündüm o durumda allah korusun. aile içinde çok zor öyle şeyler. biz 7kardeşiz. 6 abim var. çok şükür hiç sorunumuz yok. çok bağlıyız birbirimze. sende kendine bak. nişanlıymışsın ne güzel. nişanlınla birbirinize destek olun. inşallah mutlu bi yuvanız olur. senin yapabileceğin bişey yok. tek yapabileceğin kardeşinden uzak durmak. çok fazla düşünüp takma kafana daha çok etkilenirsin düşündükçeopuyorumnanaktan

kardeşinle mümkün oldugu kadar aynı ortamda bulunma senin için en iyisi bence bu hem hak var hukuk var ne derse desin herkes eşit bi şekilde hakkı neyse alır kafana takma bile bunları düşünme it ürür kervan yürür derler boşveeerrr....

Geçmiş olsun canım.
Bunlar hep erkeğe biçilen roller yüzünden oluyor.
Ailen sürekli borçlarını kapatmış,arkasını kollamış.
Biraz burnu sürtecekti ama işte
Ki böyleleri evlenip hayır değil günah işliyorlar.
Evlendiği kadına da üzüldüm doğrusu.Kardeşin böyle giderse
kimbilir onun başına neler gelir.

Evet ailemde hatalar var... Babam otoriter bir baba değildi... Sanırım bu yüzden böyle oldu... Ama gerekçesi bahanesi ne olursa olsun bu tarz davranmayı ne ben ne de ailem hakediyor...

Allaha havale ettim ben onu...

Böyle tipler yaptıkları hataların bedelini illaki ödeyecekler kii akılları başına gelecek..
Ailenin aman şöyle olmasın aman böyle olmasın diye koruyup kollayıp ört bas ettiği gerçekler daha da bir güven ve azma etkisi yaratıyor ...
Çok geçmiş olsun canım sen baş edemezsin bu şekilde tabiki ailenle iyice konuşman gerekiyor bu kadar şımartmışlar bari bundan sonra tepki göstersinler tek çocuk erkekler değil efendim 2 tanede kızımız var bizim diyebilsinler bunca zaman yedirdiğiniz paralara saysın onuda. klava:

Çok üzücü,sinir bozucu
Geçmiş olsun,inşallah bir daha böyle bir şey tekrarlanmaz.
O hata yaptıkça hatalarını kapatarak ailece ona en büyük yanlışı(kötülüğü) yapmışsınız.
Sorumluluk duygusundan yoksun yetişmiş. :mymeka:
Bundan sonra kardeşinizin davranışlarında bir değişme olacağını zannetmiyorum mümkün olduğunca ondan uzak durmalısınız.

Dükkan olayını da kafanıza takmayın istediğini konuşsun,istediğini düşünsün sizi tahrik etmeye çalışıyor,onun oyununa gelmeyin. Olay babanızda bitiyor zaten
..

Canım benim de aynen böyle bir kardeşim var...kredi kartları yüzünden annemin oturduğu ve ilerde kızkardeşim ve benim olacak evi sattırdı...anneciğimde sırf o hapse girmesin diye babamın ona verdiği evi ziyan etmesin diye kendi evini satıp onun evine indi gel gör ki şimdi de anneme bakmak ona zor geliyor maaşını alıyor ama annemi bana ve kardeşime göndermeye çalışıyor ve bir türlü evine,karısına ve çocuklarına bakmayı öğrenemedi hep borcu var ve her girdiği işyerinden sorunlu ayrılıyor...Kendi kurduğu işyerlerini de bi şekilde yönetemeyip bir sürü borçla kapatıyor biz bunu yıllarca böyle idare ettik verirsen iyisin vermediğin zaman yada onun borçlarını kapatmadığımız zaman üstümüze yürüyordu bende çıkışı bununla adamakkıllı kavga edip görüşmemekte aldım çok zor ama beni yıpratıyor...Şunu bilmeni isterim ki ne yapıp edip babanın dükkanını sattıracaktır tecrübe ile sabit bu tarz insanlarla baş edilmiyor maalesef....

tam bı aıle kavgası ama uzuldum sey var kı oda annenız babanız henuz sag ıken mal derdıne bu denlı dusulmesı..dılerım evlatlarım bana yapmaz bunu ılerde..

geçmiş olsun bence kardeşinle hiç muhattap olma.sana daha büyük bir zararı dokunmasın.mal konusuna gelince eğer ailen adaletli davranacak insanlarsa zaten endişe etmene gerek yok.dua edinde Allah annenize babanıza sağlıklı uzun ömürler versin.daha onlar hayattayken bunlar için kavga etmek anne ve baban için çok üzücü bir durum.dediğim gibi muhattap olma kardeşinle.yokmuş gbi davran..salla gitsin....

yaaa inanın şimdiye kadar kendi kazandığımı yedim hiç ailemden destek almadım bu konuda... Öylekiii düşünün üniversiteyi sırf yol param olmadığı için bırakmak durumunda kaldım...

Mal kavgasına düştüğüm felan yok da kardeşimin bu denli emin konuşması siz kim oluyorsunuz demesi sinirimi bozuyo... Bizi adam yerine koymuyor aklınca ona deli oluyorum...

Çok gecmiş olsun...
cok üzücü bi durum. size ve karısınada allah yardım etsin.
bence konuşmayın hiç. aynı ortamda bulunmamaya özen gösterin.
hatta aynı ortamda bulunma zorunlulugunuz olursa hiç yüz vermeyin.konuşmayın kaileye dahi almayın.
anneniz babanız sag ne mal bölümünde bulunuyor anlıyamadım.
dünya malı dünyada kalır...

nedense bazı erkeklerde farklı bi düşünce mevcut
kıza mal mülk verilmez gibisinden.
sanki kendileri cok bi halt yiyo...kaydirigubbakcemilekaydirigubbakcemile
allah dünya malına tapdırmasın :Saruboceq:

Geçmiş olsun
Aileniz çok hatalı burda .. Yaptığı her yanlışı örtmüşler, arkasını toplamışlar oda alışmış buna böyle gider. siz yine şanslısınız da ben eşine acıdım.. bişeyden habersiz yazık ..

allah kardeşinde hayırlısını versin canım asi biri anladığım kadarıyla kardeşiniz biz üç kardeşiz kimin ihtiyacı varsa maddi durumuna göre mal olayı ayarlansın diyoruz üç kardeş bu konuda hemfikiriz allah hepimize ailelerimizle geçimler versin
ama bir dayım var kendi ailenin en durumu iyi insanı sayısız evi var kızkardeşleri fakir ama onlara bir şey kalmasın diye gidip köydeki yerleride ayarlayıp üzerine geçirmiş allah bildiği gibi yapsın kimsenin ahı kimsede kalmaz aç olsa açık olsa anlarım ama buda resmen hainlik

Aslında böyle hak hukuk gözetmeden kızkardeşlerinin bir şekilde gönlünü almadan babasının bütün malvarlığını üzerine geçiren kişilere bu mal fayda getirmiyor yine yok, yine yok çünkü üzerinde göz var neticede kızlar da öz evlat onlarında hakkı var...Anne babaların çok dikkatli olmaları ve çocukluklarından itibaren bu konuda haksızlık yapmayacaklarını empoze etmeleri gerekiyor...

Ailenizde de büyük hata var...Sürekli destek çıkmakla nereye varmışlar acaba :umursamaz:

Adam borç açmış gitmiş kapatmışlar yasakkelime ne gerek neye gerek böyle bir evlat için bunca fedakarlık yapmak :umursamaz:

Karşılarında ne aldılar koca bir sıfır ...

Polise şikayetlerinizi geri almayın sakın neyse cezası çeksin :mymeka:

Bir de el kaldırmak ha :mymeka: gücü anca kendinden güçsüze yetiyor tabi klava:

Allah akıl fikir verirken o şemsiye tutmuş kendine gelmesin diye...

kardes ama sokaktaki adam bile bundan daha iyidir eminim..gorusme ya sil gitsin ne bicim kardes olurmu boyle birsey evime sokmam boyle insanı ben

Aha benim abimden birtane daha

Ignore et canim hic konusma valla.

Ben ayni evin icerisinde onu görmüyorum duymuyorum Careyi ignore etmekte buldum yoksa kafayi siyirmak üzereydim benneyaptımki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…