Erkek kardeşim

Altı yılda 30bin mi biriktirmiş evlenince nasıl odeyecekmis aldığı evin kredisini
Sen boşuna araya girmişsin kendileri söylesinler çünkü bu duruma onlar getirmiş

Siz sadece annenize tavsiye verin birakin. Belli ki anneniz son kurusuna kadar kardesinize verecek. Alinmayin ama boyle kardes dusman basina. Ev kirasi yok eve yardimi yok 6 yilda biriktire biriktire 30bin mi biriktirmis beceriksiz? Pardon da milyonluk evi o birikimle nasil alacak acaba kim ona kredi verir? siz hic caninizi uzmeyin. Anneniz ilerde size gelip aglayacak. Hele o zaman hiiic dinlemwyin bence.

Annene söyle aklını basına toplasın
Evinin tapusunu alamamış bir insanın tüm varlığını oğluna vermesi akıl karı değil. Yrn bir gün hasta olsa ilacı devlet ödemese dilenecek mi.
Kardesi asırı terbiyesizlik etmiş sen konuşmasan bile haklısın
Ailen evlenirken sana yapmıştı

Bence daha fazla karismayin. Her iki tarafinda size deger verdigi yok. Anne baba yillarca kardesin sizi ezmesine musade etmis kardeste zaten size abla gozuyle bakmiyor belli. Kendi aralarinda cozsunler. Sizin soyledikleriniz size kalacak buraya yaziyorum. Anneniz sonunda kardesinizin istegini yerine getirecek oda bos yer size karsi bilenecek.

Ben bugüne kadar hep şöyle düşündüm anne babamdan miras olarak ne kalırsa kalsın hiçbirşey istemiyorum ben evlendim kendimi kurtardım eşimin durumu iyi az çok geçinip gidiyoruz ama kardeşim okumadı asgari ücretle çalışıyor nasıl ev geçindirir herşey ona kalsın demiştim ama çok yanlış düşünmüşüm onun iyiliğini düşündüğüm için bana küfreden beni engelleyip silen bir adama böyle bir fedakarlık yapmayacağım kuruşu kuruşuna hakkım olanı isteyeceğim

valla bence bunlara karistirmasin. para kaptirmasa yeter. ben olsam kendi duzenimi kurar, anne babama sorumlulupun nispetinde yardim eder, gerisinde de kendi hayatima bakardim. ama anne babalar boyle kendilerini acindirip kizlarini ogullarina hizmet ettirmeyi seviyorlar iste.

Bir evlat nasıl böyle utanmaz ve terbiyesiz olabiliyor aklım almıyor. Yahu bir zahmet çalışın biriktirin paranızı öyle evlenin. Dirseğe kadar bilezik de olmayıversin. Ben de nişanlıyım kendi ailem bile bana bir çöp almadı. Kimseden bir şey istemedim. Yüzsüzlük ve basitlik gibi geliyor bana.

zaten o cocugu o hale getiren de ailesi. baba da varmis, normalde hot deseler cocuk bi sey yapamaz.

manyak 6 yildir para biriktiriyormus anca 30 bin mi biriktirmis? kizla yedi icti gezdi guzelce simdi de evlenirken anne babadan istemedigi bir cani kalacak terbiyesiz. ettigi laflara bak bir de valla benim bile sinirlerim bozuldu.

anne babaniz yazik yasli insanlar ne yapip edin o birikimlerini buna kaptirmasina izin vermeyin cunku nasilsa kiymet bilmeyecek. kiz calismiyorsa o calissin ki eminim calismiyordur.

Bazi anneleride anlamiyorum... Aman oglumun evi olsun... aman arabasi olsun... Aman isi iyi olsun.. hastaninca kizim bak beni... Karismayin ne isterlerse onu yapsinlar... Madem anneniz cok duskun ogluna... Onu kayirip tutuyor... Nasil biliyorlarsa oyle yapsinlar ..

Annenizin hesaptaki parasını biran önce kendi hesabınıza aktarın gram altın olarak bozdırulamayacak şekilde

O zaman sakın karışma ana oğul halletsinler

bak annenin gazına gelmişsin durduk yere kavga etmişsiniz

kıymetliyse oğlu sen karışma bence

annenin ağzı yok mu kendi desin paramız yok diye

6 yılda 30 bin biriktirebildiğine göre paranın ne kadar zor biriktiğini öğrenmiş olması gerekirdi. ben 10 yıllık memurum, eşim de öyle, daha kiracıyız. nedir bu evlenmeden ev alma sevdası valla anlamıyorum ben. kardeşiniz biriktirdiği para ancak mobilyaya yeter ama şimdiden ev isteyen bu çift mobilyaya da yetiremez o parayı.
kızmakta sonuna kadar haklısınız, ama araya girmek sadece sinirinizi bozar. anneninizn oluna kıyamadığını söylemişsiniz, yine kıyamayacak. siz kıskanan, karışan görümce olup kalacaksınız. hiç bulaşmayın, anneniz de oğluna kıyamazken sizin yumuşak yüzünüze alışmış.

Bu devirde Biriktirdiği para ile sadece Beyaz eşya alabilir nerede kaldı lüks bir ev satın almak.
Sizin de hissettiginiz gibi bence kardeşiniz memleketteki evi sattiracakti fakat sizin aramanız işine taş koydu o yüzden bu kadar tepki verdi.

Birde lütfen söz konusu miras olunca ben birşey istemem kardeşime kalsın ne demek? Sizde içten içe erkek olduğu için ona kalmalı diye düşünüyorsunuz. Eşimin durumu iyi idare ediyoruz demişsiniz ama Rabbim korusun oldu ki eşinizle sorun yaşadınız ayrılmak zorunda kaldınız veya vefat etti o zaman ne yapacaksınız? 1,5 sene önce gayet normal hayat sürerken mikroskobik bir canlı tüm dünyayı yerle bir etti, birçok kişi evine ekmek götüremez oldu, ne olacağımız belli mi.

Bakın kardeşiniz söz konusu kendi olunca nasıl menfaatini düşünüyor siz de biraz bencil olun.

Ailenizin dolduruşuna gelmeyin, yetişkin insanlar bi zahmet oğullarına artık hayır demeyi öğrensinler

Niye kız arkadaşı 100 grammi ediyormuş vay paşaya bak sen ya. Sizin yerinizde olsam anne babamla konuşurdm kız tarafına tanışmaya istemeye gidilirse takı mevzusu asla konuşmasınlar yani ne istiyorsunuz demesinler. Direk durumları ne işe açık açık söyleyip biz bukadar yapabilirz destek oluruz desinler durumları neye el veriyorsa. Kardesinede şöyle gotune guvenmiyorsa evlenmeyecek. Ben evlendim 3 yıl düğün borcu ödedik ailelerimizi asla zorda biracak bişey yapmadık istemedik. Bazıları ne kadar yiyici oluyor ya.

Sahsen yeri geldiginde karsi tarafa durumu oldugu gibi söylerim. Durum bu, destek olabilecegimiz bu kadar diye.annenizde kalbine indirmesin bastan hata adami evdeki sorumluluga dahil etmemek. Yas 25 daha adam olamamis. Alsin bakalim kardesiniz tek basina kolaysa.

Bazı insanların yaptıkları sırf arada kan bağı var diye fazla dramatize ediliyor. Kan bağı zannedilen kadar birleştirici bir şey değil sizin olayınızda da görülüyor bu. Ha bunu normal bulduğum ya da desteklediğim için söylemiyorum keşke böyle olmasa ama bazı insanların yapısı bu, kardeşinizin de “kardeşlik, evlatlık, anne-babalık” kavramlarını çok gözetmediği ortada. Siz ailenizi her ne kadar ikaz etseniz de onlar evlatlarına maddi yardımda bulunmak isteceklerdir, “annenizle konuşun beş kuruş para vermesin” demek çok kolay ama anneler bu kadar kolay kestirip atamıyor. Bence bu noktada iletişime geçmeniz gereken kişi babanız.

Bu ne cüret ya. Zaten evlenince anne babasinun yüzüne bakmicak bir gelin ve damat bunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…