• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek kardeşim

Açıkçası kardeşimin bu duruma gelmesinde ailemin çok payı var bugüne kadar bana her türlü saygısızlığı yaptı kardeştir et tırnaktan ayrılmaz dedim alttan aldım ne annem ne babam kalkıp da o senin ablan terbiyeni takın demediler. Anneme şu oğlunla konuş bak dedikçe aman ya oğlum depresyona girerse ya evi terkedip giderse diye oğlunu karşısına alamadı. Ama bugün beni bir güzel doldurdu bende kardeşime kızınca olay bana patladı beni onu kıskanıyormuşuma kadar getirdi

Keşke siz hiç karışmasaydınız anne babası konuşsaydı siz abla olarak dışarıda kalsaydınız.
Neyse olan olmuş
Ev konusunda sizden bir beklentileri var mı? Peşinat vs gibi? Çünkü konuda yok eğer aileden ev konusunda beklenti yoksa yani kendileri kredi çekip karşılayacaksa sizin kızın ailesi orda diye orayı istiyorsunuz vs demeniz hoş olmamış.
Aileniz kardeşinize söyleyecek 5 bilezik yapamam 3 yaparım diye. Ama sıfıra sıfır da olmayacaktır bunu unutmayın illa ki aile 1 bilezik bile olsa evlenen evladına yardım eder diye düşünüyorum

Açıkçası kardeşimin bu duruma gelmesinde ailemin çok payı var bugüne kadar bana her türlü saygısızlığı yaptı kardeştir et tırnaktan ayrılmaz dedim alttan aldım ne annem ne babam kalkıp da o senin ablan terbiyeni takın demediler. Anneme şu oğlunla konuş bak dedikçe aman ya oğlum depresyona girerse ya evi terkedip giderse diye oğlunu karşısına alamadı. Ama bugün beni bir güzel doldurdu bende kardeşime kızınca olay bana patladı beni onu kıskanıyormuşuma kadar getirdi
Seni çok iyi anlıyorum biliyor musun? Seni ilgilendiren bir şey yok çok karışma istersen. Ya da yapabilirsen sabrederek politik olarak kardeşinle konuş tekrar. Ama işte yargılamadan, kızdırmadan huyuna giderek. Çünkü kafaları biraz zor çalışabiliyor bu tarz konularda.

Keşke siz hiç karışmasaydınız anne babası konuşsaydı siz abla olarak dışarıda kalsaydınız.
Neyse olan olmuş
Ev konusunda sizden bir beklentileri var mı? Peşinat vs gibi? Çünkü konuda yok eğer aileden ev konusunda beklenti yoksa yani kendileri kredi çekip karşılayacaksa sizin kızın ailesi orda diye orayı istiyorsunuz vs demeniz hoş olmamış.
Aileniz kardeşinize söyleyecek 5 bilezik yapamam 3 yaparım diye. Ama sıfıra sıfır da olmayacaktır bunu unutmayın illa ki aile 1 bilezik bile olsa evlenen evladına yardım eder diye düşünüyorum
Dediğim gibi ailemin bir 40 bin parası var bu parayla ne beklentileri olabilir ki. Tabi ki de kendileri kredi çekip ödeyecekler ama bende diyorum ki kızın ailesiyle benim ailem aynı mahallede oturuyor ve bu mahallede evler aşırı pahalı hal böyleyken daha uygun bir semtten ev alabilirsiniz veya kirada oturabilirsiniz diyorum bunda asla kötü veya art niyet yok

O zaman anneniz hak etmiş
Kusura bakmayın
Evlat ayıranlar, kayırdıkları evlattan kazık yiyincr üzülemiyorum

6 yıldır biriktirdiği para 30 binmiş bu devirde 30 bine ev mi düzülür düğün mü yapılır ev mi alınır bunlar herşeyi çocuk oyuncağı zannediyor. Anneme de ne söylesem boş o yine varını yoğunu ortaya koyar biliyorum ben çünkü herşeye rağmen oğlu çok kıymetlidir onun
O zaman şartları olgunlaşmadan evlenmesin. Annenizi ikna etmeye çalışın, tek bir kuruş bile vermesin.

Ama aile hiçbir şey yapmıyorsa en azından bilezik takar , sanırım siz hiç takmasınlar dediniz kardeşinize .

Annemlerin memlekette tokiden aldıkları bir daire var yazları oraya gidiyorlar hatta İstanbul’da oturdukları evin mahkemesini kaybederlerse tamamen oraya gitmeyi düşünüyorlar benim şuan ki korkum kardeşimin annemin aklına girip o evi sattırıp peşinat yaptırmaya çalışırsa diye. Eğer o ev satılırsa buradaki evin mahkemesini de kaybederlerse ki yüksek ihtimal kaybedecekler bu yaştan sonra bi emekli maaşıyla kiralarda nasıl yaparlar diye gözüme uyku girmiyor. Kızın günahınıda almak istemiyorum ama sanki kardeşimin aklına böyle şeyleri kız sokuyormuş gibi geliyor.

bence cok guzel analiz etmistim. sen o oglanin anasi babasi degilsin, kendi aralarinda cozsunler. kendi kizamadiklari icin seni ustune salmislar. anne babanla iliskini devam ettir ama ogullari ile olan iliskilerine mudahele etme bence.

Annemlerin memlekette tokiden aldıkları bir daire var yazları oraya gidiyorlar hatta İstanbul’da oturdukları evin mahkemesini kaybederlerse tamamen oraya gitmeyi düşünüyorlar benim şuan ki korkum kardeşimin annemin aklına girip o evi sattırıp peşinat yaptırmaya çalışırsa diye. Eğer o ev satılırsa buradaki evin mahkemesini de kaybederlerse ki yüksek ihtimal kaybedecekler bu yaştan sonra bi emekli maaşıyla kiralarda nasıl yaparlar diye gözüme uyku girmiyor. Kızın günahınıda almak istemiyorum ama sanki kardeşimin aklına böyle şeyleri kız sokuyormuş gibi geliyor.
emin olabilirsin kiz soyluyordur. erkeklerin aklina su kadar bilezik vs gelmez.

Dediğim gibi ailemin bir 40 bin parası var bu parayla ne beklentileri olabilir ki. Tabi ki de kendileri kredi çekip ödeyecekler ama bende diyorum ki kızın ailesiyle benim ailem aynı mahallede oturuyor ve bu mahallede evler aşırı pahalı hal böyleyken daha uygun bir semtten ev alabilirsiniz veya kirada oturabilirsiniz diyorum bunda asla kötü veya art niyet yok
Biliyorum kötü niyetiniz olmadığını. Şimdi şöyle düşünün gelin konu açsa deseydi ki ‘nişanlım da ben de para biriktiriyoruz kredi çekip ev alacağız. Ama görümcem, hiçbir beklentimiz olmamasına rağmen orda ev almayın başka semte bakın, yok kiraya çıkın, herşeye karışıyor.’ Herkes yorumlarda sizin için kötü görümce ne hakla karışıyormuş diyecekti 🙂

Aslında ben de ablayım sizin gibi kendimden küçük erkek kardeşim var. O yüzden çok iyi anlıyorum. Zaman zaman anne babamız bize dert yanıyor biz de onların üzülmesine dayanamadığımız için onlardan aldığımız gazla kardeşe saldırıyoruz, hop 2 gün sonra onlar iyi oluyor sizin kardeşinizle aranıza soğukluk giriyor. O yüzden ana baba evlat arasına diğer kardeş çok girmemeli.

Seni çok iyi anlıyorum biliyor musun? Seni ilgilendiren bir şey yok çok karışma istersen. Ya da yapabilirsen sabrederek politik olarak kardeşinle konuş tekrar. Ama işte yargılamadan, kızdırmadan huyuna giderek. Çünkü kafaları biraz zor çalışabiliyor bu tarz konularda.
İnan karışmamayı çok isterdim ama annem oğluna kıyamıyor bende anneme kıyamıyorum durum tam olarak bu. Zaten kardeşimle pek fazla diyaloğumuz yoktu bugün ki olaydan sonra tüm kredisi bitti bende

Herkese merhaba
Benim bir erkek kardeşim var aramızda 6 yaş var ben 31 o 25 yaşında. 6 yıldır devam eden bir ilişkisi var bu yaz kısmetse evlenme teklifi etmeyi düşünüyor. Kızla aynı mahallede oturuyorlar. Sorun şu ki annemlerin durumları pek iyi değil yani bu evlilik için maddi olarak pek yardımcı olamayacaklar. Annemlerin oturduğu evin tapusu yok mahkemelik oldular ellerindeki birikimide bu mahkeme işlerinde harcadılar kardeşim ve kız arkadaşı da bu olaylara şahit oldu yani onlarda biliyor ailemin onlara fazla destek olamayacağını. Bu yüzden kardeşim 6 yıldır kendi parasını kendisi biriktiriyor ailem ondan beş kuruş para istemedi o da eve para vermiyor zaten
bugüne kadar biz paramızı biriktiriyoruz evlenirken herşeyimizi kendimiz yapacağız kimseye yük olmayacağız diyen bu çift şimdi ailemin oturduğu semtten ev almak istiyor ki ailemin oturduğu semtte evler aşırı uçmuş durumda zemin kat dairelere bile trilyon fiyat istiyorlar. Ben sizden birşey istemiyorum diyen kardeşim anneme düğünde 20 gramdan 5 tane bilezik yaparsınız demiş. Annemlerin bankada 40 bin parası kaldı ne yapacaklarsa bu parayla yapacaklar. Babam emekli bir bacağı sakat olduğu için çalışamıyor annem kalp hastası.
bugün beni aradı annem kardeşine çok canım sıkılıyor kalbim sıkışıyor düşünmekten isteklerini nasıl yerine getiricez falan diye ağladı bende dayanamadım kardeşimi aradım kızdım senin bunu ailene yapmana ne hakkın var bu insanların durumu ortada her evlenen ev mi alıyor kirada oturun bir süre illa ev almak istiyosanız o semtten almayın daha uygun semtlere bakın sırf kızın ailesi de orada diye orda oturmak zorunda değilsiniz bu kadar bencil olma kendi aileni de düşün biraz dedim. Bana sanane lan sana mı sorucaz ne yapacağımızı S***** G** (Defol) boş boş konuşma kıskanıyorsun bizi dedi telefonu yüzüme kapattı sonra baktım her yerden engellemiş beni.
Şok içerisindeyim sabahtan bu yana ağlıyorum zaten kardeşim yapısı gereği ne annemlere ne de bana düşkün bir insan değildi ama ağzından böyle şeyler duyunca içimdeki bütün kardeşlik duyguları öldü diyebilirim. Onu kıskandığımı düşündüren şey ne anlayamıyorum demek ki içinde böyle hasetçe duygular barındırıyormuş diye diye kendimi yedim bitirdim. Bana bir akıl verin lütfen ben ne yapayım şimdi bana kalsa artık asla kardeşimle konuşmayı düşünmüyorum ama bu olanlar annemin kalbine inecek diye de çok korkuyorum
Keşke siz karismasaymissiniz durduk yere adiniz görumce oldu yani aileniz yapmak istiyosa yapsin yapmak istemiyosa yapmasin ailen yapinca sen suclu görumce olucaksin malesef ailene para verseydi yapmasaydi ailen ozaman mecbur yapacaklar derdim ama parasina dokunmadilarsa yapmak mecburiyetinde degiller tabi gucleri yettigince yine yaparlar

Anneme burada söylenenleri okut. Senin yerinde olsam böyle konuşma yapan kardeşimin kafasını duvara sürte sürte kıvılcım çıkartırımda neyse senin yapacağın tek şey aikenle konuşup o 40 bini asla vermemelerini sağlamak zira versede kardeşiniz bunu görmeyecek ne yaptınız ki diyecek. Evlenmeyi biliyorsa totosunu kaldırıp yapsın angut. 6 yıldır eve bir katkısı olmamış ona saysın 5 bileziği beyni olmayan kardeşiniz. Ha annene söyle verirse o parayı yarın bir gün sağlık sorunu olduğunda yüzüne bakmaz yardım bile etmez görünen köy kılavuz istemez. Babanın durumu belli anneninde belli kendilerine kötü gün birikimi olarak sayıp oğluşuna kendin yap bizden zırnık çıkmaz diyecek her türlü versede ne yaptın lafı duyacak

Herkese merhaba
Benim bir erkek kardeşim var aramızda 6 yaş var ben 31 o 25 yaşında. 6 yıldır devam eden bir ilişkisi var bu yaz kısmetse evlenme teklifi etmeyi düşünüyor. Kızla aynı mahallede oturuyorlar. Sorun şu ki annemlerin durumları pek iyi değil yani bu evlilik için maddi olarak pek yardımcı olamayacaklar. Annemlerin oturduğu evin tapusu yok mahkemelik oldular ellerindeki birikimide bu mahkeme işlerinde harcadılar kardeşim ve kız arkadaşı da bu olaylara şahit oldu yani onlarda biliyor ailemin onlara fazla destek olamayacağını. Bu yüzden kardeşim 6 yıldır kendi parasını kendisi biriktiriyor ailem ondan beş kuruş para istemedi o da eve para vermiyor zaten
bugüne kadar biz paramızı biriktiriyoruz evlenirken herşeyimizi kendimiz yapacağız kimseye yük olmayacağız diyen bu çift şimdi ailemin oturduğu semtten ev almak istiyor ki ailemin oturduğu semtte evler aşırı uçmuş durumda zemin kat dairelere bile trilyon fiyat istiyorlar. Ben sizden birşey istemiyorum diyen kardeşim anneme düğünde 20 gramdan 5 tane bilezik yaparsınız demiş. Annemlerin bankada 40 bin parası kaldı ne yapacaklarsa bu parayla yapacaklar. Babam emekli bir bacağı sakat olduğu için çalışamıyor annem kalp hastası.
bugün beni aradı annem kardeşine çok canım sıkılıyor kalbim sıkışıyor düşünmekten isteklerini nasıl yerine getiricez falan diye ağladı bende dayanamadım kardeşimi aradım kızdım senin bunu ailene yapmana ne hakkın var bu insanların durumu ortada her evlenen ev mi alıyor kirada oturun bir süre illa ev almak istiyosanız o semtten almayın daha uygun semtlere bakın sırf kızın ailesi de orada diye orda oturmak zorunda değilsiniz bu kadar bencil olma kendi aileni de düşün biraz dedim. Bana sanane lan sana mı sorucaz ne yapacağımızı S***** G** (Defol) boş boş konuşma kıskanıyorsun bizi dedi telefonu yüzüme kapattı sonra baktım her yerden engellemiş beni.
Şok içerisindeyim sabahtan bu yana ağlıyorum zaten kardeşim yapısı gereği ne annemlere ne de bana düşkün bir insan değildi ama ağzından böyle şeyler duyunca içimdeki bütün kardeşlik duyguları öldü diyebilirim. Onu kıskandığımı düşündüren şey ne anlayamıyorum demek ki içinde böyle hasetçe duygular barındırıyormuş diye diye kendimi yedim bitirdim. Bana bir akıl verin lütfen ben ne yapayım şimdi bana kalsa artık asla kardeşimle konuşmayı düşünmüyorum ama bu olanlar annemin kalbine inecek diye de çok korkuyorum
Bir şey yapmayın, karışmayın. Düşündükleriniz doğru olsa dahi yine onlar iyi olur siz kötü olursunuz. Çizgiyi çekin, bırakın istediklerini yapsınlar. Size bir şey demedikleri sürece önemsemenize gerek yok.

Herkese merhaba
Evlenme zamanını annenye babaya sorsaymış o zaman onlar maddi anlamda rahata erince evlenseymiş. Valla baştan sona haklısınız kardeşiniz aşırı bencillik etmiş ve bu isteklerin sevgilisi tarafından dayatıldığını düşünüyorum. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış. Kıskanç demesindeki neden söylediğiniz sözlerin doğrı olduğunu bilmesi ama yedirememesi karşı saldırıya geçmiş hemen ve haddini aşmış bence hiç yüz göz olmayın akışına bırakın mutlaka üzülür kırılırsınız ama size iyi gelmiyosa kim olursa olsun hayatınızdan çıkarmalısınız. Annenize anlatmayın bence mutlaka konu açılır üstünden anlatırsınız ve bundan sonraki süreçte asla kardeşiniz hakkında özellikle annenizle konuşmayın eminim o da farkındadır herşeyin.

Herkese merhaba
Aranızda olanlardan annenize bahsetmeyin, annenize de söyleyin alabildikleri kadarını alsınlar 5 bilezik değil de 2 bilezik gibi.

bazı insanlar evlenirken ailemden ne kopartsam kar diye düşünüyor. bunu kulaklarımla duydum birkaç kişiden. o yüzden çok alakasız şeyleri bile istiyorlar sırf aileleri onlara para harcamış olsun diye.
Bu gözler sırf klimaya para vermemek için babasının evindeki klimayı söküp götüreni gördü. 🤦

Konu sahibi siz boş verin. Anne babanız kardeşinize durumu anlatsın.

Back