- 24 Şubat 2019
- 627
- 806
- 53
- Konu Sahibi kimliksizkedi
-
Babam kapatırdı bir kere ama bu sefer de para alıp internet kafeye gidiyorInterneti kesin evin.
rap dinliyordu ama ben bu kadar küfür olduğunu bilmiyordum sayfayı da yeni öğrendim ne yapacağımı bilmiyorumBir insan bir günde bu duruma gelmez. Uzunca bir zaman görmezden gelinmiş kendince bir yol çizmiş.
Yani mesele kardeşinizin rapi mi sizce? Sizin kardesinizden haberiniz yok diyorum,görmezden gelinmiş. Küçükken caliskandi,satranç oynardı diyorsunuz ne kadar zamandır ders çalışmıyor? Kaç senedir neden bir derdin mi var niçin derslerini bosladin dediniz mi?rap dinliyordu ama ben bu kadar küfür olduğunu bilmiyordum sayfayı da yeni öğrendim ne yapacağımı bilmiyorum
13 14 yaşlarında bu duruma geldi, ona çok dedik yapma etme diye önce bu süreç bilgisayar oyunlarıyla başladı ne zaman kapatsak internet cafeye gidiyordu şimdi oyun bitti sayfaya adminlik yapıyor annem çok üzüldü, yalvardı babam sevecen yaklaştı ilk başta ama işin dozunu görünce kızdı bağırdı ama yok olmuyor ben kaç defa test aldım, mesleğini artık belirlemesi için ama yok hedefi bile yokYani mesele kardeşinizin rapi mi sizce? Sizin kardesinizden haberiniz yok diyorum,görmezden gelinmiş. Küçükken caliskandi,satranç oynardı diyorsunuz ne kadar zamandır ders çalışmıyor? Kaç senedir neden bir derdin mi var niçin derslerini bosladin dediniz mi?
spor salonuna yazıl, basketbola yazıl diyoruz ama istemiyor hep bir bahanesi var eskiden nerede bir turnuva varsa götürürdük satranç için seve seve giderdi ama şimdi ne zaman ailecek bir yere çıkacak olsak offlayıp puflayıp duruyor satrancı tutkusuydu artık ona bile bakmıyorBen yasaklarla düzeleceğini sanmıyorum
Kart dediğiniz şey sanal kart gibi bi iey sanırım
Artık tüm gençlerde var
İçine para yatırıp sanal alışverişte kullanıyorlar
O konuda bilmediğim bi şey yoksa panik olacak bir durum yok
Keşke 17 yaşı beklemeden içe kapanıklığını aşması için fırsatlar yaratsaydınız
İnsan sosyal bir varlık sonuçta
Dışarda sosyalleşemeyince internetten bir kimlik oluşturmuş kendine
Sanırım öfkesini öyle atıyor
Gerçek hayatta sosyalleştirmeye çalışın bence
çok teşekkür ederim, gerçekten fake tweetler başına bela açabilir, meslek için konuşmaya çalışıyorum ama şimdi herkes işsiz okumanın bir önemi yok diyorKüfürlü yorumların ve fake tweetlerin başına bir iş açacağını, yaptığının suç olduğunu güzelce anlatın.
Şu an kazandığı paraya güvenmemesi gerektiğini, sayfasının kapanmasıyla gelirinin tamamen yok olacağını bilsin.
Beraber bir gelecek planlaması yapın, hangi bölümün onun için uygun olduğunu, hangi üniversitede okumak istediğini vs hepsini konuşun. Mutlaka bir hedefi olsun.
Hem derslerine hem de Instagram sayfasına vakit ayırabileceğini, bir denge kurması gerektiğini söyleyin.
Eğer ailenize şikayet edip, üstüne giderseniz hiçbir faydası olmayacak. Erkek kardeşim de bir ara böyleydi, konuşarak hallettik. Şu an daha bilinçli.
ahhh hedefi yok beni ne üzdü13 14 yaşlarında bu duruma geldi, ona çok dedik yapma etme diye önce bu süreç bilgisayar oyunlarıyla başladı ne zaman kapatsak internet cafeye gidiyordu şimdi oyun bitti sayfaya adminlik yapıyor annem çok üzüldü, yalvardı babam sevecen yaklaştı ilk başta ama işin dozunu görünce kızdı bağırdı ama yok olmuyor ben kaç defa test aldım, mesleğini artık belirlemesi için ama yok hedefi bile yok
Bu yoruma sonuna kadar katılıyor ve küçük bir ekleme yapmak istiyorum. O sayfada onu önemli-değerli hissettiren dolayısıyla duygularını -egosunu doyuran-okşayan insanlar var. onu elinden aldığınızda yerine birşey koymalısınız. Yani "ver telefonu git test çöz şimdi" diyerek olmaz.Bir insan bir günde bu duruma gelmez. Uzunca bir zaman görmezden gelinmiş kendince bir yol çizmiş.
Bakın zaten daha önCe yasaklamışsınız olmamış13 14 yaşlarında bu duruma geldi, ona çok dedik yapma etme diye önce bu süreç bilgisayar oyunlarıyla başladı ne zaman kapatsak internet cafeye gidiyordu şimdi oyun bitti sayfaya adminlik yapıyor annem çok üzüldü, yalvardı babam sevecen yaklaştı ilk başta ama işin dozunu görünce kızdı bağırdı ama yok olmuyor ben kaç defa test aldım, mesleğini artık belirlemesi için ama yok hedefi bile yok
Çocuk zaten içekapanıkspor salonuna yazıl, basketbola yazıl diyoruz ama istemiyor hep bir bahanesi var eskiden nerede bir turnuva varsa götürürdük satranç için seve seve giderdi ama şimdi ne zaman ailecek bir yere çıkacak olsak offlayıp puflayıp duruyor satrancı tutkusuydu artık ona bile bakmıyor
Koç gibi koçlar yaniSınav için okuldan yada başka bir yerden rehber öğretmen desteği alın hatta ders çalışması için koç ögretmenler var tuttuğu mu koparan koçlar var madem başarılı bi çocuk yazık etmeyin elinizden gelen her imkanı değerlendirin bence
İşini hakkıyla yapanların hakkını yemeyelim bence.Koç gibi koçlar yani
Hala kendini koç ilan edenlere koyun olan insanlar var demekki.
Böyle bir meslek dalı yok ki mesleğini layıkıyla yapsın.İşini hakkıyla yapanların hakkını yemeyelim bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?