Erkek kardeşim

kimliksizkedi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2019
627
806
53
Merhaba hanımlar, erkek kardeşim yeni 17 yaşına girdi ve iki gün önce şok olduğum bir şeyi öğrendim, kardeşim sürekli elinde telefonla geziyordu (günde 17-18 saat) sadece yemek yerken ve uyurken bırakıyor ben de oyun oynuyor sanıyordum meğerse bir sayfanın adminiymiş böyle bir rap sayfası hesabına girip baktığımda küfürlü şarkılar, fake fotoğraflar ( fake tweet yazmayı öğrenmiş) küfürlü yorumlar ona bunları kaldırmasını yoksa şikayet edeceğimi söyledim ama takmıyor telefonu almaya çalışıyoruz olmuyor önceden de çok almaya çalıştık ama evi yıkıyor seneye üniversite sınavı var ama hiç test çözdüğünü bile görmedim, küçükken çok çalışkandı satrançta şampiyonlukları vardı bu çocuğa ne oldu böyle anlamadım artık eline kalem bile almıyor reklam almayı öğrenmiş bir de kart çıkarmış nasıl çıkardı bilmiyorum para yatırmışlar 180 tl sanırım ona özendi bunları da bana kız kardeşim anlattı önceden neden söylemedin dedim önemsememiş pek anneme anlattım kadıncağız çok üzüldü babama anlatmadım o çok sert tepki verir diye, sizce ne yapmalıyım dışarıda sessiz utangaç bir çocuk birkaç arkadaşı var sadece

rap dinliyordu ama ben bu kadar küfür olduğunu bilmiyordum sayfayı da yeni öğrendim ne yapacağımı bilmiyorum
Yani mesele kardeşinizin rapi mi sizce? Sizin kardesinizden haberiniz yok diyorum,görmezden gelinmiş. Küçükken caliskandi,satranç oynardı diyorsunuz ne kadar zamandır ders çalışmıyor? Kaç senedir neden bir derdin mi var niçin derslerini bosladin dediniz mi?

Ben yasaklarla düzeleceğini sanmıyorum
Kart dediğiniz şey sanal kart gibi bi iey sanırım
Artık tüm gençlerde var
İçine para yatırıp sanal alışverişte kullanıyorlar
O konuda bilmediğim bi şey yoksa panik olacak bir durum yok

Keşke 17 yaşı beklemeden içe kapanıklığını aşması için fırsatlar yaratsaydınız
İnsan sosyal bir varlık sonuçta
Dışarda sosyalleşemeyince internetten bir kimlik oluşturmuş kendine
Sanırım öfkesini öyle atıyor
Gerçek hayatta sosyalleştirmeye çalışın bence

Küfürlü yorumların ve fake tweetlerin başına bir iş açacağını, yaptığının suç olduğunu güzelce anlatın.

Şu an kazandığı paraya güvenmemesi gerektiğini, sayfasının kapanmasıyla gelirinin tamamen yok olacağını bilsin.

Beraber bir gelecek planlaması yapın, hangi bölümün onun için uygun olduğunu, hangi üniversitede okumak istediğini vs hepsini konuşun. Mutlaka bir hedefi olsun.

Hem derslerine hem de Instagram sayfasına vakit ayırabileceğini, bir denge kurması gerektiğini söyleyin.

Eğer ailenize şikayet edip, üstüne giderseniz hiçbir faydası olmayacak. Erkek kardeşim de bir ara böyleydi, konuşarak hallettik. Şu an daha bilinçli.

13 14 yaşlarında bu duruma geldi, ona çok dedik yapma etme diye önce bu süreç bilgisayar oyunlarıyla başladı ne zaman kapatsak internet cafeye gidiyordu şimdi oyun bitti sayfaya adminlik yapıyor annem çok üzüldü, yalvardı babam sevecen yaklaştı ilk başta ama işin dozunu görünce kızdı bağırdı ama yok olmuyor ben kaç defa test aldım, mesleğini artık belirlemesi için ama yok hedefi bile yok

spor salonuna yazıl, basketbola yazıl diyoruz ama istemiyor hep bir bahanesi var eskiden nerede bir turnuva varsa götürürdük satranç için seve seve giderdi ama şimdi ne zaman ailecek bir yere çıkacak olsak offlayıp puflayıp duruyor satrancı tutkusuydu artık ona bile bakmıyor

çok teşekkür ederim, gerçekten fake tweetler başına bela açabilir, meslek için konuşmaya çalışıyorum ama şimdi herkes işsiz okumanın bir önemi yok diyor

ahhh hedefi yok beni ne üzdü
15 yaşında kızım var bıraksam oda öyle
oda diyor hedefim yok
böyle ne olacak bilmiyorum

Bir insan bir günde bu duruma gelmez. Uzunca bir zaman görmezden gelinmiş kendince bir yol çizmiş.
Bu yoruma sonuna kadar katılıyor ve küçük bir ekleme yapmak istiyorum. O sayfada onu önemli-değerli hissettiren dolayısıyla duygularını -egosunu doyuran-okşayan insanlar var. onu elinden aldığınızda yerine birşey koymalısınız. Yani "ver telefonu git test çöz şimdi" diyerek olmaz.

Bakın zaten daha önCe yasaklamışsınız olmamış
Yani yasaklayarak, kızarak olmaz bu işler
Çocuk zaten içekapanık
Kendi kendine bi kursa yazılmaz
Sizinle veya ailece bir şeyler planlayarak başlayın
Yavaş yavaş açmaya çalışın
Oflasa da puflasa da gelsin sizinle
Zamanla keyif almaya başlar mutlaka
Veya ona sorun nasıl bi aktivite planlamanızı istermiş gibi
O yaptığınız aktiviteler içinde sohbet ederken sorarsınız gelecek planlarını
Hem size olan sert tavrı da daha kırılmış olur

Sınav için okuldan yada başka bir yerden rehber öğretmen desteği alın hatta ders çalışması için koç ögretmenler var tuttuğu mu koparan koçlar var madem başarılı bi çocuk yazık etmeyin elinizden gelen her imkanı değerlendirin bence

Koç gibi koçlar yani
Hala kendini koç ilan edenlere koyun olan insanlar var demekki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…