erkek kardeş erkek bebek teselliye ihtiyacım var

Sen de güzel yetiştirirsin oğlunu, ablasıyla iyi geçinmesini öğretirsin, aman oğlan bu herşeyi yapar mantığıyla yaklaşmazsın..benim eşimin ablası var aralarında iki yaş bile yoktur çok iyi anlaşırlar maşallah, benim abim var iyi anlaşırız öyle arkadaş gibi değiliz ama canımızı veririz gerekirse ve bunu biliriz. Herkes senin abin gibi olmaz ya.
Bu arada bir kızım var ikinci de kız geliyor Allah izin verirse. Yanlış anlama nispet yapmıyorum ama inan bazı insanlar çok itici, ayyy budamı kız olsun olsun sağlıklı olsun da demeleri filan sanki üzülmüşüm gibi beni teselli ediyolar görmen lazım.. Sevindiğime bile inanmıyorlar .. En azından bunu yaşamıyorsun:)

Sizin evlenmeden önce veya genel anlamda aile içinde yaşadığınız sıkıntları sizin kendi evlatlarınız yaşayacak diye bir kanun yok. O çocukların annesi sizsiniz ve ağaç yaşken eğilir sözünden siz o çocukları nasıl yetiştirirseniz onlar da birbirlerine karşı ve size karşı tavırlarını vs. öğrenip o şekilde davranacaklardır.
Her şeyden önce de kız,erkek hiç farketmez evlat evlattır. Bence evham yapmadan bir evlada sahip olduğunuz için şükredip sevinin. Benim teyzem 10 yıla yakındır evlat hasretiyle yanıp tutuşuyor kız erkek farketmez bir tane evladı olsun onu koklasın sevsin istiyor ama olmuyor maalesef. Evhamdan kötü düşünceden öte bence sade ve sadece şükredin.

Bu arada derdini beğenmeyenler var ya konuda onlara da hayret ediyorum . bunun neresi bncillik ben bile anlamıyorum? Sen, aman neden benim çocuğum oluyor mu diyorsun ki çocuğu olmayanlara haksızlık yani? Böyle düşünmen normal bence hiç kendini suçlu hissetme.oğlum olacak diye 5 çocuk yapanlara ne demeli o zaman? Herkesin derdi, düşüncesi farklı kimseye uydurmak zorunda değil..
Kocam beni dövüyor diye konu açsan, şükret otur kocan var daha ne istiyosun diyecekler artık..

Rabbim saglikli evlat nasip etsin hayirli evlat nasip etsin,insanin cinsiyeti sadece ruhuna gecirilmis bi kilif.
insanlar yillarca bebek hasretiyle yanip kavruluyor siz ikinciye hamilesiniz.
hem ablayla erkek kardesin iliskisi abi kiz kardes iliskisine benzemez,benim erkek kardesim var,iyiki de var.hurmet etmesse kirarim kafasini

siz kız kardeş eksikliği yaşadınız diye kızınızda aynı eksikliği yaşayacak diye bir genelleme yapmak çok yanlış olur,bir kız arkadaşım vardı tek çocuk asla kız kardeş istemediğini kıyafetlerini takılarını biriyle paylaşmaktan nefret ettiğini söylerdi hep sonra bir erkek kardeşi oldu kız sevinçten çılgına döndü kardeşim erkek olacak diye,herkesin görüşü düşüncesi farklıdır bu konuda,o yüzden hayırlısını sağlıklısını isteyin yeter.

Bir abim var dünyaya değişmem. Canımı istese veririm, o da aynı şekilde. Bir kız kardeşle konuşulabilecek her şeyi konuşabilirim kendisiyle. Kızmadı, kısıtlamadı, sen bunu yapamazsın demedi bana hiç bir zaman. Hep dağ gibi arkamda olduğunu hissettim, her başım sıkıştığında ona koştum.

Yetiştirme tarzına bağlı bir şey. Sen erkeksin diye pohpohlanan erkek çocukları büyüyünce kız kardeşlerine değer vermezler. Bu aklınızda olsun yeter.

Ben de eğer bir çocuğum olursa oğlum olsun isterim. Oğlan dayıya çeker diye bir inanış var ya. Abim gibi kıvır kıvır altın saçlı, onun gibi mülayim, sevecen, mantıklı bir erkek evlat olsun isterim.

Biz ne diyebiliriz üzülme vah vah denecek bişey değil bu şükredikecek bi konu.
Doktorun yanılıp yanılnadığını kim nerden bilsin

(caneem) allah sana sabır versin inşallah rabbim sanada nasip eser bir evlat

Konu sahibi konuyu 'bebegim kizmis,erkek istiyordum' diye acsaydi;konuyu actigina acacagina pisman eder,sayip soverdiniz...
Hale bakin cidden teselli verenler olmus.

Neyin kafasını yaşıyorsunuz siz ya? Tanrı'dan çocuk mu sipariş ediyorsunuz? İnsan böyle bir konu açmaya utanır yahu.

Belki konu sahibinin Tanrısı siparişleri kabul ediyordur. ?

Nedir bu öfke? Teselli için açılan bir konuya böyle cevap vermeye gerek yok. Hatta istemeyen yazmasın ?

Bu forumda ki öfke şaşırtıyor beni. Bazı kişiler kendini başkasını azarlayabilecek hadde görüyor.

eşimin bitane ablası var ... evli aramızda 10 yaş var görümcemle ... ama 2 yıldır görümceliğini görmedim allah razı olsun oturur kardeşinin dedikodusunu yaparız eşimlede araları çok iyi ... sizinde 3. kız olur iükredin rabbim nasip etmiş ... kardeş gibi değil arkadaş gibi yetiştirin ... sorun yaşayacaklarını düşünmüyorum

seni çok iyi anliuorum
benim 1 kizim 2 oglum var Allah bagislarsa
kizkardesim yok , bi erkek kardesim var ,evlenene kadar kavga ettik, sonra annemi kaybettik evlendij vs birbirmize duskunuz ama uzagiz, ayda bir arar naisl sin diye sonrada kapatiriz, konusacak konu yok , esimle çok konusurlar ama saatlerce .. bende gelinle daha çok konuusyorum ..
kizkardesi olanlar her gun arayip konusuyirmusn sesini duymadigi gun olmazmis herkes oyle diyor , ben sadece imrendim hayat boyu kizkardeslere baskada elimden bisey gelmedi

ilk çocugum kiz
3. nun kiz oldugun baya inandirmsitim kendimi ,22. haftada dr erkek dedi ben aglamaya absladim
oglum oalcagi için deil Allahin verdigine karisilmaz
kizim yalniz kalacak benim gibi olacak diye agladim .. o gun agladim, ertesi gun kaldiigmiz yrden gulmeye devam ettik
ikinci oglum içerde uyyor kurban olurum ben ona oyle tatli balliki
rabbim ozenoip yaaratmis, kizi falan unuttum çokdan :)))

buyuk kizimla arasi yakin olsa ,deselerki kiz olacak yaparim 4. yu ama buna kimse garanti veremez
e arasida olur en az 10 yas, kim napsin on yas kuçuk kardesi :)))

sonuç uzulme oglan olursada uçuncuyu yaparsin :))
Allah sana uzun omur versin sen kizina arkadas olursun kizkardesde

Herkes aynı karakterde olmaz ki örneğin eşim kızkardeşlerine çok düşkün ve en iyi sırdaşları eşimdir bu biraz yaratılış biraz da çocukların yetiştirilmesiyle alakalı bir durum . Erkek egemen anlayışından uzak yetiştirin evlatlarınızı ve ikisine de aynı mesafeden bakın. Allahtan hayırlı ve sağlıklı olmalarını isteyin yani tedbir sizden takdir Allahtan olsun

Siz konu sahibi değilsiniz, size ne oluyor anlamadım ya neyse. Azarlamak mı? Siz öyle algılamışsınız. Muhattap olmamak lazım aslında ama yine de söylemek istediklerim var.
Teselli mi? Saçmalıktan öteye gidemez. Zorla mı hamile kalmış? Çocuğu istediği cinsiyette değil diye teselli aranması nedir, gerçekten? Kimse kusura bakmasın ama yazık o doğmamış çocuğa. Oğlumu da seveceğim falan muhabbetleri, zahmet olmazsa sever belki. Ya insanlar neler neler yaşıyorlar, yazmak istemiyorum, tekrar dile getirecek değilim zira hayatın gerçekleri her yerde ve bunu her insan da bilir. Bu nankörlük değil de nedir? Çok geri kafalı, berbat bir düşünce bu bence. Umarım en kısa sürede vazgeçer zira çocuğuna yazık. Neden böyle düşündüğünü de anlamaya çalışıyorum ama o da bana saçma geliyor, herkesin huyu farklıdır, her kardeş aynı olamaz, herkesin karakteri vs. yani bunu düşünmek çok mu zor?

Hanginiz annenizin sizin cinsiyetinizle ilgili böyle bir düşünceye sahip olmasını isterdiniz, dürüstçe cevap verin bi zahmet. Burada çocuğu olmayan insanlar da var ve konu sahibi sanki inadına böyle bir konu açmış gibi görünüyor. Kusura bakmasın kimse. Doktor yanlış görmüş olabilir mi olayına bile götürmüş.

Mesela, engelli olma durumu falan vardır doğuştan, atıyorum; böyle bişey başına gelse insan üzülür, tesellli meselli ister sonuçta o çocuk belki hayatı boyunca acı çekecektir ama bu ne? Bekarım, hatta hiç anaç falan da değilim, çocuklara karşı sempati duymam ama çocuk istesem ve çocuğum olmuyor olsa, bu konuyu okuduğumda üzülürdüm. Bana kim teselli verirdi o zaman?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…