erkek kardeş erkek bebek teselliye ihtiyacım var

Benimde teyzem ve halam yok.
Olmasını çok isterdim ama dayılarım amcalarım o kadar iyiler ki :)
Bir kız kardeşim var birde erkek kardeşim olsun çok isterdim.
Ama kısmet değilmiş, kız evlat çok hayırlı olur. Ama yetiştirme tarzına bağlı olarak ta oğlunuz kızınıza çok iyi bir erkek kardeş olabilir. Sorumsuz insanlar yetiştirmek biraz da annelerin elinde.
Hayırlı doğumlar.

evet canım haklısında kendim için değil inanki kızım için şartlandırmışım hep kendimi

benimde bir erkek kardeşim var..gurbetteyiz.teyzemi halamı yılda bir veya hiç görmem..ama kardeşimin sesini duymadan rahatlayamam..can oluyor destek oluyor bana..hiçbir şeye değişmem erkek kardeşimi..o benim koruyucu meleğim..

Biz iki kız kardeşiz.Ailemde bir kız bir erkek olan halam ve teyzemin cocukları var yaşlarıda 20*25 arası değişiyor.O kadar güzel anlasıyolar ki.Halamın cocukları kucukken hiç anlasamazdı,şimdi birbirlerine ılk onlar kosar,teyzeminkilerde öyle büyüğü kız,erkek kardeşi için herseyı yapar.
Ben hep sukredıyorum ıyı kı de ablam var dıye ama mesela yası benden buyuk erkek kuzenlerım var abim gibi,abı eksıklıgınıde hıssetmıyorum.Bence kız erkek kardeşlik te güzel ama tabı kı ıkı kız kardeş farklı bişey:KK76::KK69:

Bu konunun 'teselli' verilecek nesi var? Bariz olarak bunun için mutsuz olmuşsunuz, çok yazık. Ayrıca ne abi-kız kardeş, abla-erkek kardeşler var. Allah çocuğunuza bir kardeş vermiş, hiç vermeyebilirdi de. Bunlarla doldurmayın kafanızı. Çok iyi bir erkek kardeşi, çok iyi bir kuzeni, iyi bir annesi veya ilerde edineceği dostu olabilir.
Benim de bir erkek kardeşim var, annem de tek çocuk. Annemin ilkokul arkadaşı, teyze görebileceğim bir teyzem var, kız kardeş gibi bir dostum var. Sırf erkek kardeşim var diye yalnızlık çekmiyorum.
Hakkaten bu konuda TESELLİ aramanızı çok garip buldum. Sanki Allah hiç çocuk vermemiş de teselli arıyorsunuz.

Sizi anliyorum, benim de bir kizim var ve 2. Cocuk dusunsem o da kiz olsun isterdim ama erkek olmasi da uzulecek ya da teselli aranacak bir durum degil. Siz sadece saglikli olmasini isteyin, cok iyi kardesler olur onlar.

Teselli edilecek bir durum yok aslında. Sizin abinizle aranızda kardeşlik olmaması, sizin evlatlarınızın arasında da kardeşlik olmayacağı anlamına gelmez. Siz onlara acılarını mutluluklarını birlikte paylaşmayı öğretirseniz onlar birbirine sahip çıkar zaten:KK66: Ne abi kardeşler var birbirlerine kimseyi aratmıyorlar. Cinsiyet pek önemli değil aslında.

Bunu mu dert ettiniz? 3. De olur belki.
Uillarca bebek bekleyenleri düşünerek hazin :KK43:

enteresan bir dert olmuş, benim 5 tane halam var hiç biri diğerini sevmez.. mesela bu örnek sizin "kız olursa yandaş, arkadaş olurlar" sözünü komple çürütüyor.. ama en küçük halam ve babam kanka gibidirler senelerdir..

Allah bebeklerinize sağlık sıhhat versin.. sizin içinize de huzur versin, hamilelikte gereksiz hassasiyet yapmışsınız bence.. sizin abinizle ilişkiniz olumsuz örnek olur, siz de ona göre yetiştirirsiniz çocuklarınızı..

biliyorum bnba kızacaksınız :
Rabbim baba bir kız verdi .İkinciye hamileyim .öncelikle Allahtan hepimiz için vatanımız için hayırlı evlat istiyorum.olmayanlarda tez vakitte inşallah verir.

konuma gelince :
ben yalnız büyüdüm.Bir abim vardı tabiki karedşim olduğu için çok severim kılına zara gelsin itemem ama çok eziyetci bi çocuk gençti .kavgası çok olurdu.aramızda çok kardeşilik olmadı desem yeridir.Ama bilirim oda beni sever.ama en büyük kalp kırıklığını evlendiğinde yaşadım.
teyzem de yok.
aslında ben hep kız kardeş eksikliğini teyze eksikliğii yaşadım. kız kardeşleriyle toplananları bayramda seyranda hep birlikte olanlara imrendim.
Çok şükür Allah bana bi kız verdi.onun için de hep yanına yandaşarkadaş kız kardeş olsun istedim.çünkü onunda bir teyzesi yok .hiç onunla ilgisi olmayan bir dayısı yurtdışında bi halası yani kızımnda pek kimsesi yok sayılır.
Rabbim bana ikinci hamileliği nasip etti Allah isteyen herkese verdi. ama kendimi kız doğurcam hissine o kadar alıştırmışımki 17. haftasında erkek dedi.ister istemez hayal kırıklığı yaşadım.Acaba diyorum dr yanlış görmüş olabilirmi . biliyorum oğlumuda çok sevicem yeri başka olucak .
dediğim gibi sanırım teselliye ihtiyacım var.
Ask olsun ayip degilmi tepkiniz karninizdaki bebeginize haksizlik etmeyin.gunah.bazi kiz kardesler var dusman basina emin olun evladin da kardesinde hayirlisi diyorum ben dogru acidan yaklasmiyorsunuz olaya

ya illaki herkesin kendince isteği olur ama bunu dert edecek kıvama gelmeyin..

nice hastalıklı yavrular var.. annelerinin gözü önünde ne acılar çekiyorlar.. önemli olan sağlıcakla dünyaya gelmesi..

başta bi kızdım sana ama yaşanmışlıkların seni bu noktaya getirmiş ama bilemezsin ki her kız kardeş iyi anlaşmıyo birbirinin kocasını ayartan var baksana, kız erkek daha yakın olabilir, benim 6 yaş küçük erkek kardeşim var küçüklükten beri çok düşkünüz herşeyimi bilir adet günüme kadar, ama eşimin 5 yaş büyük abisi var aralarındaki ilişki 40 kat yabancıdan soğuktur

burnumun direği sızladı, göğsümün arası cızladı, gözlerim doldu yani. ben şuan neler veririm içimde bi bebeğimin olması için. insanlardaki lükse bak!

Sen öyle bir çocukluk geçirdin diye senin evlatlarında anlaşamayacak diye bir şey yok. Onları sevgiyle büyütürsen hiçbir sorunun kalmaz. Mesela ayrımcılık yapma çocukların arasında erkeğe her şey serbest olup kıza kısıtlama koyma, kızı evin hizmetçisi gibi kullanma git oğluma su getir deme. İster istemez birbirlerinden soğurlar. Eşit bir anne ol. Onlara birbirlerinin değerini anlat, kardeşlğin önemini amacına ulaşırsın..

Bunun için teselli istemek çok saçma!!!

Çocuk sahibi olamayan, evladını kaybeden ya da evladıyla imtihan olan o kadar insan varken bunun için konu açmak kusura bakmayın ama bencillik olmuş. :KK20:

Bunun için teselli isteyeceğinize sahip olduklarınız için şükretmelisiniz.

X