erkek kardeş erkek bebek teselliye ihtiyacım var

Bak ne guzel cocugun oluyo Olmayanlar npsın Hay Allahim yaaa derde bak 3.kiz olur olmadi 4.olur od olmadi tutturana kadar yap belki bu kardeslrr cok iyi anlasacak senin erkek kardesin gibi olmayacak zaman degistii !!!!!

Helal be sana helalllllll

hamile olduğunuz için cok birsey demeyecegim ama sadece rahminizde nasil bir NIMET var onu düşünün bilin ve ona göre davranin. Teselli edilecek durumda misiniz yoksa şükredecek durumda mi?

Bu bolumu takip etmiyorsunuz sanirim..arka arkaya iki yada uc uye konu acti. Cocuk sahibi olamayanlar,bebegi olan bir aile gorunce nasil dayaniyosunuz diye.Anneler gunu yaklasiyor,ben anne degilim diye..
Allah vermis, cinsiyetini bu kadar onemsemeyin..İki kiz kardes olup birbirleriyle zoraki gorusen insanlar taniyorum.Kiz olsa engelli olsa, kiz olsa ilerde aralarinda gecimsizlik olsa..biz bilemeyiz,Allah bilir.Boyle takdir etmis

Abim de var ablamda. Zor günümde hep kim yanımda beni kim en iyi anlar derseniz kesinlikle abim. Siz aynı şeyleri yaşadınız diye bütün kız erkek ilişkileri böyle olamaz ki.... Zaten doğunca onun yerinin bambaşka olduğunu ve sizi bir kızdan daha çok sevdiğini görünce bu düşüncelere yer bile kalmayacak. Gereksiz bir kuruntu olmuş sanki. Hiç çocuk sahibi olmayan yazanları da görünce üzüldüm açıkcası...

Allah'ım aratmasın. Sağlıkla kucağınıza alın. Düşünüp kendinizi daha fazla üzmeyim, o fikre kanalize etmeyin. Bir an önce ruhunuz feraha ersin inş.

Ne güzel işte, bir de oğlun olacak. Harika bir haber bu. Belki sonra bir kızın daha olur. Milletin arayıp da bulamadığı şey, sen gelmiş bunu dert ediyorsun. Bazen doktorlar yanılabiliyorlar. Kuzenimin eşi hamile. 2 ay boyunca erkek dediler şimdi de kız diyorlar. Eşimin kuzenine de doğana kadar hep kız demişler bir doğmuş erkek çıkmış, çok üzülmüşlerdi. Rabbim herkese sağlıklı, hayırlı evlat versin. Önemli olan bu bence.

Muhattap olmamak lazım ama neyse deyip uzunca bir görüş yazmak oldukça tutarsızca. Kk repliklerinde sıkça yer alır.
O cümlemizden sonrasını okumadım.

Kızınız ile oğlunuzu birbirine bağlı, birbirini seven evlatlar olarak yetiştirin. Cinsiyetleri farklı olursa anlaşamazlar diye bir kural yok. Elbette ki bir kadının kızkardeşinin olması güzel bir seydir. Ama erkek kardeşle de paylaşacak çok güzel anlar vardir.

Ayrıca bir kiz, bir erkek evlat herkesin hayali iken, böyle olumsuz duygulara girmeyin. Siz anne olarak böyle onyargilarla bakarken, o yavrular nasıl iyi ilişki kurabilirler ki?

Kimsenin derdini küçümsemek adetim değildir. Ama kardeşim insanı zorla söylettiriyorsunuz be. O kadar boş şeylerle uğraşıyorsunuz ki, cidden çocuğunuz olduğuna inanmak zor.
Yenidoğan yoğun bakım hemşiresiyim. Aylardır, hatta yaşını geçtiği halde hastaneden çıkmaya sağlık durumu elvermeyen, türlü hastalıklarla sendromlarla doğan, gözlerinden başka hiç bir yerini oynatamayan felçli, solunum makinelerine bağlı yaşamaya çalışan, boğazına açılmış delikle makine yardımıyla nefes alabilen, mide tüpüyle beslenen, el kadar vücudunda bir sürü ameliyat izi taşıyan, küçücük yaşlarında sizin hayal edemeyeceğiniz acılardan geçmiş, bütün enerjisini nefes almaya harcayan bebeklerle çalışıyorum. Ha konu cinsiyetti di mi? Cinsiyeti belirsiz doğanlar da var! Ben gördüklerimle travma yaşıyorum hergün. Şu konuyu okuyunca o bebekler geldi aklıma, ne diyeceğimi şaşırdım. Ne kızı, ne erkeği ya? Her şey normal, tek sorun cinsiyet seçimiyse yatın kalkın halinize şükredin. Sağlıklı çocuklara alışmışsınız, aklınıza bile gelmez sağlık konusu artık. İşin lüksündesiniz. Ama bunlar boş dertler, Allah bu günlerinizi aratmasın.

Erkekse de onu doğru düzgün yetiştirmek sizin elinizde hiç dert etmeyin. Siz erkek çocuğunuzu kız kardeşine sizin yaşadığınız Seyleri yasatmamasi için çaba göstereceksiniz. Herşey sizin elinizde Allahın izniyle.

Arkadaşlar çok doğru konuşmuşlar, o çocuğu siz eğiteceksiniz cinsiyet farklılıkları değil nasıl kardeş olunacağını nasıl birbirinizi sahipleneceklerini öğretin.
Ve lütfen bu tarz şeylere üzülmeyin, zaman gelir büyük şeylerle sınanırsınız.

Annem de kardeşim kız olacak diye kendini hazırlamıştı. İsim bile düşünmüştü. Bi sürü hayal kurduk ama erkek oldu. Hatta o zaman ultrason daha yeniydi annem inanmamıştı doktor erkek diyince. Ultrason ne bilecekmiş belki kız olur demişti ama sonuç erkek kardeş oldu
Malesef ki kardeşimle uzağız. Hem fiziken hem de kafa olarak. Sanki uzak şehirlerde yaşayan kuzen gibiyiz :)
Ama sizde durum böyle olacak değil ya. Bu fikre de alışırsınız elbet.

Kimsesi yok ne demek kardesi olacak ya, cinsiyeti onemli degil. Ben de hep erkek eksikliğini hissettim, erkek kardesim var ama hep derim keske benden buyuk olsa yası da Abim olsaydı dıye. Abim var öz degil ama yine de onun yeri ayrı benim icin, iyi ki de var. Babam küçükken bizimle ilgisizdi hala da öyle, haftasonları bile ise gider evde bos oturacağı zaman varsa gidip is yerinde bos oturur. Ortak bir aktivitemiz bile yok.. Teyzem var ama kendine hayrı yok onun da, ailemizin butun varlığını eritmekle meşgul. Amcam var o da teyzemin kopyası, yarardan cok zararı var. Bence şükret.. Benim en buyuk istegim en buyuk cocuğum erkek olsun gerisi kız olabilir, ama mutlaka bir abileri olsun. Erkek cocuk iyidir hem annesine düşkün olur :) cinsiyetini düşünme bile bosver cok yersiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…