Erkek kadın dogumcu sorunumuz

angels38

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2010
13
0
36
Kayseri
merhaba kızlar, 2 yıllık evliyim daha önce 1 defa jinekologa gittim oda bayandı. Yaşadıgım şehirde bayan doktorlardan kime sorsam sikayetci hep erkek doktor tavsiye ediyorlar. Eşim ise erkek doktora sıcak bakmıyor, artık çocuk düşünmeye başladıgım için iyi bir doktora gitmek istiyorum. eşim gitmek zorunda kalırsan ancak ben yanında olmalıyım dedi. eşim muayene odasına girebilir mi? muayene odasında doktor hemşire ile birlikte mi oluyor.
yardımlarınızı bekliyorum. ne yapacagımı şaşırdım

canım böyle seyleri dert etmeyin bence...bayan doktorlar çok acımasız oluyor hemcinslerine karsı benim eşimde senin eşin gibiydi ilk gittiğim doktorum bayandı ve çok ilgisizdi...eşim önerdi biz bu doktoru değiştirelim diye çünkü eşim bebeğimizi ultrasonda hiç görememişti.şimdi ise doktorum erkek ve eşim çok memnun benimle ayrı eşimle ayrı ilgileniryorlar çünkü.

Kesinlikle erkek dr. olmasın diye düşünüyorsanız işiniz çok zor.Çünkü kendi dr. unuz kadında olsa o gün hastanede olmayabilir hadi hamile kaldınız diyelim acil doğuma gittiniz hastanede kadın dr. olmayabilir.

özel hastanelerde ultrasonla muane olunuyor ve eşinde bakabiliyor devlette bilimiyorum ama muhtemelen ultrasona tek girersin
eşin ultrason muanesinde yanında olursa kıskançsa karnın açıkken bile erkek dr muanesinde kötü hisseder söyleyim:)
BİDE NEDENDİR ANLAMAM YOK ERKEK DR DAHA İYİ YA OLURMU İKİSİDE TIP EGİTİMİ ALMADIMI
NASIL ERKEK İYİ.KADINLAR NEKADAR DA ABARTMAYI SEVERLER 2 DR'UMDA BAYANDI GAYETTE MEMNUNUM
HELE DOĞUMDA KESİNLİKLE BAYAN DR TERCİH ETMENİ TAVSİYE EDERİM.....

Arkadaş acil durumda bayan dr nerden bulucaksın demiş ama öyle özel hastaneler varki tüm doğumcular bayan. Gecede gündüzde hep bayan dr çalışıyor iste yeter
eger öyle bir imkan yoksa bulunduğun şehirde bişe diyemem ozaman erkek dr doğum yaptırabilir fakat bayan olan yerde erkek dr olmaması daha iyidir.

Ben demiştim.Ama bebek sahibi olmak için tedevi görecek.Bunun için zaten bir kaç hastane seçeneği oluyor içlerinden en iyisini seçmek zorunda ve oradada tüm drların bayan olması ihtimali pek mümkün değil.İnfertilite merkezlerinde tüp bebek merkezlerinde hiç öyle tüm dr. ların bayan olduğu bir yer bilmiyorum ben.

eşim çok kıskanç güven sorunu olmasada kendinin yanında olmadıgımda rahat edemeyen cinsten :) bu doktor konusunda kendiside bayanların çok iyi olmadıgını kabul ediyor, ama ben yanında olmadan asla diyor? kafam karışık, eşim muayene sırasında yanımda olabilir mi? bu sadece çocugu görmek için degil normal periyodik muayene.

Özel hastane olursa olabilir yanında ama yinede her dr bir olmuyor konuşman gerekir.Ama devlette katiyen almazlar yanına.

Hemşire mutlaka yanınızda oluyor. Bence esınız muayene sırasında yanınızda olmasın da. Siz de rahat olamazsınız esiniz de. Benim gebeliğimin ilk zamanlarında vajinal muayene yapılıyordu. Esim hic girmedi ,istemesedi de,ben de istemezdim. Anladigim kadarıyla doktor da taraftar degildi girmesine. Ama hemşire her zaman yanimizdaydi. Ama sindi karından muayenelere giriyor.

mrb cnm suan hamılelıgımın son haftalarındayım ve dr um erkek...bende cok ön yargılıydım erkek dr lara karsı ama ıyı bayan dr bulamadım karsıma cıkmadı cok dr gezdım ve sonunda erkek dr karar kıldım eşiminde öyle bı önyargısı yok sonucta dınen de böyle bı sey yok erkek dr gıtmek gunah dıye bısey yok..

özel doktor olunca erkeklerde giriyor ama onun girmesindeki anlam ne anlayamadım seni tek bırakamıyormu

kayseridesin snaırım sana önereceğim dünya hastanesi OP.DR Zerrin ÖZKEÇECİ yi öneririm

özel doktor olunca erkeklerde giriyor ama onun girmesindeki anlam ne anlayamadım seni tek bırakamıyormu

kayseridesin snaırım sana önereceğim dünya hastanesi OP.DR Zerrin ÖZKEÇECİ yi öneririm

evet tek bırakmıyor.önyargılı biraz ama sanırım öyle düşünen tek kişi o degil. erkek psikolojisiyle bakmak lazım o yönden hak vermiyor degilim. özele gidecegiz devlet düşünmüyoruz, tavsiye için teşekkürler ama burada nekadar tanıdıgım varsa laf arasında sorsam hep erkek tavsiye etti.

Erkek veya kadın farketmez ki.. Çünkü muayene yaparken bacağına örtü seriyorlar ve doktor o örtünün altından muayene yapıyor. Sadece eliyle kontrol ediyor. Ayrıca yanında hemşirede oluyor. Ben hiçbir doktorun muayene yaparken kötü düşündüğüne ihtimal bile vermiyorum. Sonuçta bu onların mesleği ve artık otomotive bağlamışlar. Benim eniştem yani gorumcemin kocası kadın dogumcu. Hamileyken ona muayene olmuştum. Gorumcemde hemşire o da yanimdaydi. Bunu ne ben, ne esım ne de görsem sorun ettik. Bir doktorun cinsiyeti degil isinin ehli olup olmadıgı önemlidir bence.

benim eşim kadın doğum uzmanı... her muayenede mutlaka hemşire bulundurur yanında... öyle de olması lazım... bir de doktor açısından değerlendirin durumu... hasta ruhlu bir sürü insan var... biri çıkıp doktor bana sarkıntılık etti dese mesela... bu yüzden hemşire olmadan muayene olmaz... hastayı hemşire hazırlar muayeneye... hiçbir zaman erkek doktorla yalnız kalmazsınız... hemşire olmasa bile isteyebilirsiniz... bu sizin hakkınız...

ben araştırma hastanesinde muayene oluyorum canım, oda devlet hastanesi :) ve normal devlet hastanesinde eşim girememişti ama burda eşimide bebeğimizi görmesi için içeriye davet ediyorlar

şaşkınlık içinde okudum canım sorununu...bu kıskançlık değil bence başka birşey.arkadaşlarınında dediği gibi işin ehli olmaları önemli.evet erkekleri muayene odasına alamıyoruz çünkü birçok kadın muayene için bekliyor diğer kadınlarında mahremiyet hakkı var sonuçta bide malesef muayene odalarımız küçük sonra muayene süresi kısıtlı sana getirilen kural var şukadar saatte şu kadar hasta bakcaksın diye eşleride içeri alında muayene süresi uzuyor ama bu demek değildirki eşlerin bebeklerini görmeye hakkı yokmu?..gebe olcak olan sensin o kadar yükü taşıyacak olan sensin bense kendi otokontrolünü kurmalısın olurmu öyle bayan olmasa göndermem gelmem ..zaten gebelik ve doğum zor süreç !

hayretler içindeyim gebelik değilde diyelim vajınal bir kanama yaşadın acil hastaneye gittin inş olmaz ama insanız ya olursa karşınızda erkek dr kadın değil ölüm tehlikesi içindesin ve eşin kadın dr isterim diye yırtıyor kendini senin hayatını tehlikeye atıyor ben boşarım o adamı arkama bile bakmam o da başına bir iş gelirse kadın dra giderse ne olacak sen kıskanmayacakmısın
erkek drun hiç işi yok her gelen hastasına sarkacak sapıklı yapacak öylemi hiç aklımdan geçmedi benim adamın işi gücü yok bilmem kaç yıl tıp fakültesinde dirsek çürütmüş bilmem kaç yıl dç için prof.luk için deli gibi çalışmış itibarını şahsiyetini meslek hayatını hastasına sapıklık yaparak çöpe atmış olacak ben böyle bir erkek kadın doğum doktorunun ancak aklından şüphe duyarım cahillik bu başka bişi değil dr drdur erkek kadın farketmez ben hep erkek dr gittim jınekolog olarak eşimde yanımda bazen yanımda olmadığı zamanlarda oldu ve eşim bana dr naptı oranı buranı elledimi sapıklık yaptımı filan diye sormadı aklına gelmez töbe töbe allah eşine akıl fikir versin çok kıskançsa kendi baksın doğurtsun seni

özel hastaneye gidecegiz. peki normalde hemşire oluyor mu yanımızda yoksa doktor yalnız mı oluyor?

Ben özellerde dr. yanında hemşire olduğunu görmedim yani bu zamana dek gittiğim hastanelerde sadece dr. oluyordu.Ama devlette eğitim araştırma hastanelerinde asistan dr. larda genelde dr. a eşilik ediyor.

bencede cok sacma eşin cocuk ıstıyorsa dr cinsiyet ayrımı yapmayacak bizim bır tanıdıgında kocası böyle tutucuydu ılla kadın dr buldular ama bır enfeksıyonu bıle anlıyamadı erken dogumla kaybettı yanı önemlı olan drun uzmanlıgı erkek dr ne yapsın hastasına ben erkek dra gittim hamıleyken 2 dr degıstırdım ıkısıde erkektı sımdı hamıle kalsam yıne erkek dra gıderım ben erkek drların daha güzel ilgilendıgı taraftarıyım tabı ıyı ılgılenen kadın dr yok anlamında anlasılmasın
özel muaynanede hemsıre hazırlıyor ultrasona dr gelıp kontrolu yapıyor sonra ama hemsıre hep yanında hamıleyken karından olan ultrasonda kocayı alıyor drlar zaten bebegı görsün dıye vajınal ultrason yapılacaksa sadece almıyoralr esi ama hemsıre herdaım oluyor yanında merak etme ben tedavı gördüm hamıelleık yasadım kontrolde ultrasonda alttan muaynedede dahıl hep hemsıre yanımızdaydı devlet hastanesınde bılmıyorum ama olur sanırım hemsıre

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…