erkek jinekolog mu kadın jinekolog mu?

belki yanlış bir yaklaşım ama ilk başta bayan doktor seçme sebebim buydu empati yaparak beni anlar diye.. şu an konuya gelen cevaplara da bakarsanız maalesef bir genellemeye gidiyor. ben ilk kez kendi doktorum dışında birine gittim. ve çok gergindim. ama gerek nazik davranışı gerekse sabırlı tutumu benim fikrimi değiştirdi. genelleme yapmak doğru değil kesinlikle haklısınız ama üzülerek söylüyorum ki bazı mesleklerde bu var. mesela ben bayan kuaför istemem erkek kuaförlerin daha başarılı olduğunu düşünüyorum. yorumunuz için teşekkür ederim

Cinsiyet ile alakası yok bilgi, tecrübe ile alakalı durum. Kendini yetiştirmiş Empati ve Tıp dalında Uzman olsun isterse ltgb li olsun benim için fark etmes

İlk dogumumda doktorum bayandı memnundum aslında..İkinci doğumumda erkek bir doktora gittim ve acıkcası erkek doktorum kesi yeri ile ilgili düzeltme yaptim kesi yerinde önceki dogumda ki gibi kalsaydı dikis üzerine yag birikecekti dedi.Ben bu durumu düzelttim zayıflayinca dümdüz olacak karnin dedi..Kadin doktorlar da iyidir ama erkek doktor daha itinali hissiyatı uyandırdı bende.

3 erkek iki kadın doktora gittim. Hiçbiriyle de anlaşamadım. Yanı anlaşamadım derken derdimi bir türlü açıklayamadım. Çünkü hiçbiri gerçek mana da dinlemediler beni. Daha kısa sürede daha çok hasta alıp ceplerini doldurmak hepsinin amacı. Hiç gerçekten hastasıyla ilgilenen bir doktor yok yaşadığım şehirde ya da denk gelmedi.

kadın her sektörde iş hayatında bu zorbalığa maruz kalıyor sürekli ne yazık ki. Ben de kadınlar adına böyle genellemeler yapılmasa keşke diyorum. İşini iyi yapan insanın kadını erkeği yok.

Tamamen karakter ile alakalı. Ben her ikiisnide gördüm. Çok kötü erkek doktoruda çok kötü kadın doktoruda.
Kadın kendi yaşamını duygularını işine yansıttığı için direk ruh hali tavırları da değişiyor .
Gönülsüz işi yapanlar da var... Erkekler daha sabırlı özel yaşamını yansıtmayan kişilikte oluyorlar.
Ama ağrılarımı acılarımı anlayan anlayıslı bir bayan doktoru kimseye değişmem. Ağrılarımı anlattığımda bayan doktor anlıyor beni . Ama erkek doktor genelliyor ağrıyı sanki bana göre. (Hele doğum yapmış aynı şeyleri yaşamış bir bayan daha iyi anlıyor tecrübe ile sabit)
Ama İyi bayan doktoru bulmakta sorun zaten . Genel olarak çok tersler

Ya belki tesadüftür bilemicem ama lisedeydim annem beni regl dönemim çok sancılı ve düzensiz oluyor diye dr a götürmüştü. Kadın bana muayeneden önce bakire misin demişti. Ben şok. Niçin sorduğunu bile anlamamıştım. 15 yaşındayım, neyse yat fln dedi karnımı açtı neyse , abuk sabuk sorular sormuştu. Şuan doktorum erkek. Kendisinden çok memnunum müthiş bi insan. Yaşi da var oldukça ama okadar tatlı ve prof bi insan ki. Bilmiyorum tesadüf mü ama kadın cinsti.

Güvenilir bir jinekolog

Yok ben siz ayrımcılık yapıyorsunuz gibisinden düşünmedim zaten. Kendi fikrim bu tamamiyle. Benim bahsettiğim de kendi tecrübelerimden her türlü doktora denk geldim iyi olana da kötü olana da bazısı erkekti bazısı da kadın. Şuan yıllardır gittiğim doktorum erkek benim doğumumu da kendisi yaptı. Bekarlıktan beri öyle söyleyeyim. Uzun süre araştırdım yaptığı işleri okuduğu okula kadar baktım. İlgilendiği hastalarla konuştum o şekilde gittim.

aslında ben de bu yüzden bayan doktorla devam ediyordum. çünkü dediğiniz gibi adet sancısını yaşayan mı bilir yoksa akademik olarak öğrenen m.? ben bayan doktoru sadece benimle aynı şeyi yaşayıp empati yapabilir diye seçmiştim. fakat dediğiniz gibi onun da nazik ve anlayışlı olanı gerekiyor. aksi halde anlamı yok

düşüncenizi paylaştığınız için teşekkür ederim. kesinlikle haklısınız işini iyi yapan biri önemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…