Doğuma Hazırlık Erkek ismi :))

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Ya ben ogluma isim koyarken anlamli olmasina dikkat ettim babasi buldu ztn cok begendim. Sizde istediginiz ismi koyun icinize siniyorsa uzayin yanina bilemiyorum ne olabilir. Bide ben 2isim sevmiyorum sahsen.

Önceki yorumlari okumadım yazıldı mi bilmiyorum ama ömer de çok güzel iki favori ismim Yiğit ve ömer oyy doğmamış çocuklarımın isimleri hazır ya:KK70::KK70:

Göktürk, Gökalp, Göksü, Gökdeniz çok güzel isimler ama hepsini taşıyan ve sevmediğim insanlar var maalesef. Çok güzel isimler ama asla koymam hele Gökalp e inanılmaz antipati duyuyorum tanıdığım en y.vşak insandı.
Göktürk çok asıl kızlar yaa Düşünsenize büyüyüp calismaya başladığı dönemleri de düşünün . Hep çocuk kalmayacak yaa sonuçta. Göktürk bey falannn

Uzay'ı niye kimse beğenmemiş anlamadım.
Duru Su, Duru Nehir, Berke vb uydurmasyon kasıntı isimlerden kat kat daha iyi.
Erkek olsam ismim Uzay olsa severim neden çocuğun sevmeyeceği varsayılmış ki? Gayet maskülen bir isim bence.

yalnız Berke uydurmasyon bir isim değil, eski Türk hükümdarlarından biridir.

Sizi bilmem de ilkokulda arkadaşları ona LI ismini koyup dalga gecebilirler uzaylı falan diyee aman dikkat

2016 şubat erkek annesi olacağım inşallah kızlar :) eşim ismini uzay istiyor. İkinci isim önerir misiniz hem anlam hem söyleyiş olarak ben çok zorlanıyorum :)

pars koyan var uzay ondan iyiymiş benim önerim kaya,ömer gibi isimler olur.

Çıkıpta biri ırkıçılık hissediyorum bu isimden derse biri :KK70:

Öztürkçe isim koymak neden ırkçılık olsun ki? Herkes kendi dilinde isim koyuyor sonuçta. İngiliz birinin Mary ismini koyması ne kadar ırkçılıksa bizim de kendi dilimizden isim koymamız o kadar ırkçılık. Yalnız Türkçe isimler genelde çok gösterişli oluyor, o sanırım biraz korkutucu geliyor :) Yani Göktürk ismi mesela çok güzel ama bir heybet mi desem bir gösteriş mi desem höh dedirten bir şeyler var :) İnsanlar Arapça isimlere özeneceklerine kendi dilimizden isimler koysunlar.

yalnız Berke uydurmasyon bir isim değil, eski Türk hükümdarlarından biridir.

Ayhh Berkecan yazacağıma kısaltıp düşünmeden Berke yazdım gelen geçen yüzüme vuruyor klavyem kopsaydı :) Berkecan ne kötü bir isimdir ya. Lisede duyduğumdan beri kendime gelemedim.Bu bünye Ahmetcan (bitişik) ismini bile duydu ama hiçbirinden Berkecn kadar zehirlenmedi :P

Öztürkçe isim koymak neden ırkçılık olsun ki? Herkes kendi dilinde isim koyuyor sonuçta. İngiliz birinin Mary ismini koyması ne kadar ırkçılıksa bizim de kendi dilimizden isim koymamız o kadar ırkçılık. Yalnız Türkçe isimler genelde çok gösterişli oluyor, o sanırım biraz korkutucu geliyor :) Yani Göktürk ismi mesela çok güzel ama bir heybet mi desem bir gösteriş mi desem höh dedirten bir şeyler var :) İnsanlar Arapça isimlere özeneceklerine kendi dilimizden isimler koysunlar.
Mesela ben zeynep ismini çok seviyorum ama arapça, kızım olursa iki isim istiyorum zeynep yanına kesinlikle Öz Türkçe bir isim olacak.
Ayhh Berkecan yazacağıma kısaltıp düşünmeden Berke yazdım gelen geçen yüzüme vuruyor klavyem kopsaydı :) Berkecan ne kötü bir isimdir ya. Lisede duyduğumdan beri kendime gelemedim.Bu bünye Ahmetcan (bitişik) ismini bile duydu ama hiçbirinden Berkecn kadar zehirlenmedi :p

Berkecan konusuna katılıyorum bak, hatta sonuna can gelmiş bütün isimlere gıcığım :D

Back
X