çok benzer şeyler yaşıyoruz, hep onlar üçü ben tektim,annem inanılmaz bir manipulatordür ne zaman kendimi savunmak istesem bi bakarim hop ben suçlu olmuşum,kardesim de her zaman biz-sen zamirlerini kullanır tartışırken, onlar ana baba oğul biz oluyorlar, ben de düsman askeri gibi bişeyim gözunde...hiçkimsenin önünde kitlenmem sadece bu üçlüyle konuşurken kekelerim ...zaten vazgeçtim pek konuşmuyorum daÇok güzel ifade etmişsiniz. Aslında günlük hayatta bende duygularını güzel ifade edebilen biriyim. Ama iş bu konuya gelince neden bilmem tıkaniyorum karşılarında. Hepsi birden suçluyor. Kendimi savunma gücü bulamıyorum. Doğru kelimeleri seçemiyorum.
ahahasggfdssd yok be tatlım, aynı taktiği ben denedim, hem mirastan oldum, hem de aynı terane devam ediyor...hala niye aramıyorsun niye gelmiyorsun, ama onlar senin anan baban kardeşin ..vs. baskıları tam gaz...mirasi zaten tamamen kardesimin hakkı gibi gördükleri için benim restimi anlamadılar bile, üstüne para bile versem niye daha çok vermiyorsun derler yani kurtulamam artık anladımBenim mesleğim işim gücüm evim var deyip mirası vs hiç birşeyi önemsemezseniz onlarda mirası sana değilde kardeşine verecez diye sizi kahretmekten vazgeçerler emin olun. İhtiyacınız yok huzur sağlık herşeyden önemli bu kadar takıp bunlardan olmayın, er yada geç hakkınız olanı alırsınız.
Doğru. Ben alttan aldıkça sorun çıkmasın dedikce tepeme çıktılar. Kız temelli şikayete bindirdi olayı.Insan ilişkilerinde ne kadar hassassaniz o kadar tepenize binerler tabiri caizse.Vurdum duymaz olun,bosverin ve bunu belli edin.Siz hassaslastikca dirdirlari da artar.
Abartmıyor musunuz? Benden aşağıda cümlesi için nerdeyse kliniğe yatıracaksınız. İnsnalar babalarını, annelerini, kardeşlerini sevmek zorunda değil. Ben babamı sevmiyorum. Burda ona öyle hakaretler yazardım ki, konu Sahibinin yazdığı az kalırdı. Bizimle kan bağları var diye bu onlara saygı duymamızı gerektirmez. Kan bağı var diye çok aşağılık insanlar olsa bile bu onları küçümsemememizi gerektirmez. Sevmemizi hiç gerektirmez. Karşımdaki kardeşim bana burda olduğu gibi laflar sarfediyorsa demek ki bana bir şeyler yaşatmış ve bende bir şeyler bitmiştir derimBir insan hakkında hangi kelimeleri kullandığımız onun hakkında ne düşündüğümüzü tanımlar.
Siz kardeşiniz hakkında: "Benden maddi olarak daha az kazanıyor ama böyle böyle diyor." demediniz.
Benden aşağı(!) konumda dediniz. Bu sizin kardeşiniz hakkında düşüncenizi belli ediyor. Sizin gözünüzde kardeş sizden aşağı (!) konumda ki böyle yazdınız. Kullandığımız hiçbir sözcük tesadüf değildir. O lafla onu küçümsediniz. Ben burada yedi kat yabancı birine bile o lafı kullanamam. Ki burada kimseyi tanımıyorum. Bir de kalkıp öz kardeşim için kullanacağım..
Mesleginizden kastım demek ki hayatta statüler çok bir şey ifade etmiyor ki siz doktoralı ultra okumuş biri bile böyle ağır laflar edebiliyor anlamında dedim.
Kardeşiniz sizin hakkında kötü konuşuyor diye sizde burada onu aşağılamak ve bazı üyelere aşağılatmak zorunda değildiniz.
Bel altı vuran sizsiniz. Ben sadece "sizin" kelimelerinizi size hatırlattım.
(Bu arada psikolojiniz hiç iyi değil. Bir bilen kişi gözüyle diyorum. Acil yardım almanız lazım. )
Haklisiniz. Hepsi çok.dogru .
Şimdi aramıyorum. Eminim.suclu yine ben olacağım. Annem.suclamak için arayacak. Ne cevap vermeli. Yani öyle bisey söylemeliyim ki. Anlamalilar.
Sormayın. Kardeşimi sevmiyorum diye deli ilan edecekti arkadaş beni.Abartmıyor musunuz? Benden aşağıda cümlesi için nerdeyse kliniğe yatıracaksınız. İnsnalar babalarını, annelerini, kardeşlerini sevmek zorunda değil. Ben babamı sevmiyorum. Burda ona öyle hakaretler yazardım ki, konu Sahibinin yazdığı az kalırdı. Bizimle kan bağları var diye bu onlara saygı duymamızı gerektirmez. Kan bağı var diye çok aşağılık insanlar olsa bile bu onları küçümsemememizi gerektirmez. Sevmemizi hiç gerektirmez. Karşımdaki kardeşim bana burda olduğu gibi laflar sarfediyorsa demek ki bana bir şeyler yaşatmış ve bende bir şeyler bitmiştir derim
Bence bende beklenti yüksek degil . Olması gereken. Sanki sizde beklenti biraz fazla düşük. Yani bunun adı beklenti de değil aslında. Bi çocuğu sevmek ayrım yapmamak. Maddi yapılan ayrım aslinda manevi daha çok yaralıyor. . Sadece maddiyat yazmadım. Dikkatli bakarsanız görürsünüz. Tercih edilmemek itilmek. Sürekli tepenize binilmesi. Baski görmeniz.. bunları normal karsilamak mi olması gereken? Sürekli onların istediği hareketleri yapmak. Ben asla olamamak. Onlar nasıl istiyorsa öyle davranmak.. hakli bile olsan sus kes sesini denildiğinde yerine oturmak.. kardeşinin eşi söz konusu olduğunda hiçbişey yerine konulmamak . Sadece onun memnuniyetinin önemli olması. Senin insan dahi olarak söz hakkının olmaması.. sesini çıkarma diyorsunuz kibarca ama 32 yaşındayım artk. Ne dense tamam yaparım diyemiyorum. Ayrıca madem babam olarak görmeyeceğim beklentimi sıfıra indirecegim. O zaman bana gerçek babam nerede söylesinler. Gidip bulayım.Ya beklentiler yüksek sizde...evliyim anne babam kardeşlerim herşeyleriyle ilgilenirim uzaktayım demem netten ,telden yapamadığım hiçbirşey yok...aile olmak bu karşılık bekleme...babam herşeyi ni kardeşime bırakabilir asla gocunmam...üzülmem... yılda bir görüşürüm ben gidince herkes yanıma geliyor,harika karşılanıyorum,zor zamanlarımızda ben varım ya diyoruz hep... huzurluyuz şükür... beklentisiz yaklaşın maddiyata takılmayın..
Çok gerginsiniz fikir verdim sadece...sanırım başka birşey düşünemiyorsunuz,yapmayın bunu kendinize...Bence bende beklenti yüksek degil . Olması gereken. Sanki sizde beklenti biraz fazla düşük. Yani bunun adı beklenti de değil aslında. Bi çocuğu sevmek ayrım yapmamak. Maddi yapılan ayrım aslinda manevi daha çok yaralıyor. . Sadece maddiyat yazmadım. Dikkatli bakarsanız görürsünüz. Tercih edilmemek itilmek. Sürekli tepenize binilmesi. Baski görmeniz.. bunları normal karsilamak mi olması gereken? Ayrıca madem babam olarak görmeyeceğim beklentimi sıfıra indirecegim. O zaman bana gerçek babam nerede söylesinler. Gidip bulayım.
Evet çok üzüldüm. Çıkış bulamıyorum. Yıllardır başka türlü davranmadilar bana. Her dediklerine tamam dersem sorun yok.. kardeşimin eşi için yeri geliyor çocuğumu dahi ihmal etmem isteniliyor. Yeterki onun gönlü olsun. Anlatabiliyor muyum.Çok gerginsiniz fikir verdim sadece...sanırım başka birşey düşünemiyorsunuz,yapmayın bunu kendinize...
anlamazlar...ya bir cinnet geçirip eyterrrrrre be, ben de insanım diyeceksin, ya da açmayacaksın telefonlarını, başka yolu yokHaklisiniz. Hepsi çok.dogru .
Şimdi aramıyorum. Eminim.suclu yine ben olacağım. Annem.suclamak için arayacak. Ne cevap vermeli. Yani öyle bisey söylemeliyim ki. Anlamalilar.
Işte aynı benim durumum.. bisey söylüyorum anne baba oğul gelin 4 ü birden cebap veriyor.. tek kalıyorum. Düşmanları gibiyim . Onların isteklerine boyun eğmek zorundayım. Misyonum bu. Bunu yapmazsam sıkıntı.çok benzer şeyler yaşıyoruz, hep onlar üçü ben tektim,annem inanılmaz bir manipulatordür ne zaman kendimi savunmak istesem bi bakarim hop ben suçlu olmuşum,kardesim de her zaman biz-sen zamirlerini kullanır tartışırken, onlar ana baba oğul biz oluyorlar, ben de düsman askeri gibi bişeyim gözunde...hiçkimsenin önünde kitlenmem sadece bu üçlüyle konuşurken kekelerim ...zaten vazgeçtim pek konuşmuyorum da
Konuşmayacağım ama gelin hanımı biliyorum ben içi içini yiyecek ben aramadıkça. Kardesime şikayet edip duracak beni aramadi diye. Kesin annem arar sıcaklık göstermedin diye. Bende diyeceğim ki yeter artk. Bi insanin bu kadar üstüne gelinmez her yaptığı yada her yapmadığı bu kadar şikayet edilmez. Benim bununla konuşmam niye bu kadar önemli anlamıyorum ki. Keşke kafaya takmasa beni bu kadar ya.Gordum boyle aıleler ogluna tapan oglunun esını kendı kızlarından ustun tutanlar emın ol bırgun senın kıymetını anlayacaklar ve onlara yıne sahıp cıkacaksın cokk pısman olacaklar ama ıs ısten gecmıs olacak hesap gunu var. Bır arkadas demıs baban senı okumutmus daha ne ıstıyorsun dıye bı zahmet onuda yapsınlar sonucta dunyaya getırmıs mal mulk kacıran bırı tabıkıde kızını okutup gelecek saglayacak. Gelın hanımda bu yuz vermelerınden haddını asmıs sankı mecbursun kardesın le evlendı dıye konusmaya. Bırak konusma haddını bılsın ısteyen ıstedıgını desın. Ben olsam sırf bu hareketlere yıne konusmam emrıbakıden hıc hoslanmam hepsını ayda vır gor
Aynen öyle. Hemen aramayinca da hayırsız evlat kötü evlat. İlişkimi ailemle sürekli bozan kişi kardeşim aslında. Bunu da bilerek yapıyor. Çünkü babam onun ağzına çok bakıyor. Annem de rüzgar nerden eserse oraya modunda.. tek başımayım. Yıllardır böyleydi. Benim zaten şu durumda aramamaktan başka çarem yokki.anlamazlar...ya bir cinnet geçirip eyterrrrrre be, ben de insanım diyeceksin, ya da açmayacaksın telefonlarını, başka yolu yok
Ay valla ben bunaldım sabah sabah kudursun dursun bence o aılenın sana tutumunu bılıyor oda oyle yaparak senı delırtmeye calısıyor. Annen arayı oyle derse kendı dogurdugun kıza bukadar sahıp cıkmıyon de babam oglunu severken ona daha cok deger verırken susuyorsan bunada sus de ven senın gelınınle muhattap olmak zorunda degılım sevmıyorum ıstemıyorum de. Zorla soguturlar ınsanları kendılerı sankı sıze cok sevgı ılgı gostermıste sızın soguk olmanızı dert edıyorlar. Kusura bakma aılen ama cok sınırlendım yaa kendı dogurduguna boyle degersız hıssettırıp baska kızlara tapanlara ıllet oluyorumKonuşmayacağım ama gelin hanımı biliyorum ben içi içini yiyecek ben aramadıkça. Kardesime şikayet edip duracak beni aramadi diye. Kesin annem arar sıcaklık göstermedin diye. Bende diyeceğim ki yeter artk. Bi insanin bu kadar üstüne gelinmez her yaptığı yada her yapmadığı bu kadar şikayet edilmez. Benim bununla konuşmam niye bu kadar önemli anlamıyorum ki. Keşke kafaya takmasa beni bu kadar ya.
Kıymet falan da asla bilmez onlar. Babam ölüyor olsa oğlum baban bilmem nereni yesin diye diye ölür şüphem yok
Salla gitsin ya evlat ayiran babanin firsatci oglunun karisinin gonlunu mu hos edecegim. Umursama nasil olsa kiymet bilinmeyecek. Benim annemde okumjs etmis meslek sahibi olmus. Dedem bir suru kizdan sonra iki oglu olmus. Tabii tahmin edersin nasil ilgi. Kizlarin hic degeri yok ilk isteyene verilmisler. Bir de sadece dedem degil anneannem de oyle. Kiz evde kasik dusmani. Anne ve teyzelerimin anlattigina gore sen hic bir sey yasamamissin diyeyim o kadar yani. Dedem tabii guzel bi servet yapiyor kazanci cok iyi fabrika vsr vs. Dayilarim yaninda calisiyor. Tum mal enistelere mi kalacak deyip dayilarima birakacak. Neyse dedem beyin kanamasi gecirdi isle ilgilenemedi uzun sure. Dayilarim zarar ettiler fabrika kapandi borclarini alamadilar luzumsuz harcamalar. Velhasil ilcede ucan kusa borc. Yani durum. Dayilarimdan birinin esi yiyici bi tipti. Iflas haberini duyunca dedim bu gider. 5 ay sonra kavgali bosandi cocuklari da birakti almadi. O cocuklara anneannem bakiyordu tabi erkek cocugundan torun. Ne isterlerse verdiler su an obez aaneannem yemek yapmamissa kapiyi filan kiriyormus bi de oyle iriler ki. Sen selamini kesme ama o boyutta birak. Varsin soguk desinler. Yspip deger gormeyecegine yapmayip laf etsinler. Ilerde o anne baba da anliyor da is isten gecmis oluyor.Çünkü kardeşimin başının etini yiyor. Huzursuzluk çıkarıyor.bunu engellemek için. Bi kere abartısız 10 gün sabah akşam yazıştık. Whatsap tan. Sonra tek 1 gün açamadım direk şikayet. Beni aileden görmüyor samimiyet göstermiyor deyip ajitasyon yapıyor. halbuki tüm akrabaları ile konuştum düğünleri oldu annesini abisine kadar aradım. Ama bu yaptıklarımin hicbir önemi yok. 1 kere yapma bittin sen. Yani benimde eşimin ablası kız kardeşi var. Arada bir ararim.konusuruz hepsi bu. Ben sürekli onu bağrıma basma modunda hayatım onun üzerine kurulu yaşayamıyorum .insansın sonuçta diyelim bi konuda bisey çıkıyor ağzımdan hemen kötü algilayip kardeşime şikayete. Yoruldum artk. Insan eşiyle bile tes düşebilir bazen.
Biz de babamla konuşurken kekeleriz mesela. Hatta bizde kalıcı hasar gibi oldu. Bezen kendimizi ifade ederken de kekelediğimiz olıyor. Hep işittiğimiz azar, aşağılama ve yaşadığımız fiziksel şiddetin kalıntıları işteçok benzer şeyler yaşıyoruz, hep onlar üçü ben tektim,annem inanılmaz bir manipulatordür ne zaman kendimi savunmak istesem bi bakarim hop ben suçlu olmuşum,kardesim de her zaman biz-sen zamirlerini kullanır tartışırken, onlar ana baba oğul biz oluyorlar, ben de düsman askeri gibi bişeyim gözunde...hiçkimsenin önünde kitlenmem sadece bu üçlüyle konuşurken kekelerim ...zaten vazgeçtim pek konuşmuyorum da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?