• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek çocuklarda fitil kullanımı

Testis ezilmesinden dolayimi yürütecler yasak :KK70::KK70::KK70:

Bu kadarda pipi sevicilik olamaz! O halde bisikletede binmesinler, oyun parkinda birseye binmesinler. O pipilere zeval gelmesin sakin :KK70:
Gelmesin tabi zeval falan, konu yön üstüne yön değiştiriyor

Bu kadarda pipi sevicilik olamaz! O halde bisikletede binmesinler, oyun parkinda birseye binmesinler. O pipilere zeval gelmesin sakin :KK70:
Çocuk nörologu olduğunuz için herhalde, bu konuda yardırıyorsunuz.
Evet, erkek çocuklarına o yüzden yasak ilk olarak.
Altı bezli olduğu sürece bisiklet vs de yasak:)
Pipilerine elbet zarar gelmesin, durduk yere niye ameliyat olsun çocuklar çeşitli sıkıntılardan?
Ha siz bunu ‘ataerkil’ koruma içgüdüsü olarak algılarsınız o ayrı, o zaman kız çocuk bez değişiminde temizliği arkadan öne yapalım değil mi:)
Kutsallaştırmayalım madem organları, onlara da özen göstermeyelim, bu mu?
Allah aşkına saçma sapan, fizyolojik gelişim ve destekten uzak, bir halta da yaramayan yerlere getirmeyelim konuyu.

Doğru ya da yanlış ama konu sahibinin söylediği şey elalem ya da hurafe değil, birçok doktorun uyarısıdır.
Bilimsel ya da değil, isteyen anne doğru bulur uygular isteyen uygulamaz, tercihe açıktır.
Bu kadar.
Son mesajımdır konuya.

Çocuk nörologu olduğunuz için herhalde, bu konuda yardırıyorsunuz.
Evet, erkek çocuklarına o yüzden yasak ilk olarak.
Altı bezli olduğu sürece bisiklet vs de yasak:)
Pipilerine elbet zarar gelmesin, durduk yere niye ameliyat olsun çocuklar çeşitli sıkıntılardan?
Ha siz bunu ‘ataerkil’ koruma içgüdüsü olarak algılarsınız o ayrı, o zaman kız çocuk bez değişiminde temizliği arkadan öne yapalım değil mi:)
Kutsallaştırmayalım madem organları, onlara da özen göstermeyelim, bu mu?
Allah aşkına saçma sapan, fizyolojik gelişim ve destekten uzak, bir halta da yaramayan yerlere getirmeyelim konuyu.

Doğru ya da yanlış ama konu sahibinin söylediği şey elalem ya da hurafe değil, birçok doktorun uyarısıdır.
Bilimsel ya da değil, isteyen anne doğru bulur uygular isteyen uygulamaz, tercihe açıktır.
Bu kadar.
Son mesajımdır konuya.

Merak ettim, cocuk nöröloglar ayni zamanda urologmu oluyor?

Bir "doktor"un her dediğini bu kadar kolay kabul ediyormusun? Türkiyede nice proflarin makale yazmadiğini bile bile.

Yurtdişinda yaşiyorum, burda hiç "testis ezilmesi"nden bahs edilmiyor. Türk pipiler daha yüce ise demek.

Tekrar yürütec, yürüme problemine yol açiyor diye yasak. Fitil ise gayliğe tesvik değil.

Çok fena salgın var. Ben geçen hafta 3 günümü ateşler içinde acil de geçirdim. Kusma ve ishalde vardı. Çocuk rahatladıysa doğru birşey yapmışsınız demektir.
Geçen hafta bana sürekli iğneler yaptılar halsizlikten hissetmedim bile. Çok geçmiş olsun.

Cümlenizi birebir şekilde niyeyse bir internet sitesinde buldum ve alıntıladığınız bölümü belirtmemeniz rahatsız etti.
Ha ayrıca ne kadar doğru yanlış bilinmez çünkü karşılaştığım internet sitesi kesin verilerden oldukça uzak, maddi kaygısı ön planda olan bir mecra.
Neyse.

Her yürüteç kullanan erkek bebeğin sıkışma, fıtık vs sorunla karşılaşması mümkün olmadığı gibi, her kullanan fitil de yukarıda bahsettiğiniz eğilime itmeyebilir.
Ama tek ortak uzva merak da uyandırabilir, birçok doktorun söylediği bu.
Savunmuyorum, doğru ya da yanlış demiyorum bana yapılan uyarıyı aktarıyorum.
Bu mu dert şimdi anlamadım.
‘Erkek’ diye ayrımdan bahsediyorsak, kız çocuk bakımında da pek çok dikkat edilmesi gereken hususlar var, benim duymadığım uyarıları onlar çoktan öğrenmiş olabilir.

İki evladımın saçını uzatıp, yukarıdan palmiye yapacak kadar cinsiyetsiz yetiştirmeye çalışan anneyim ben, pedagog önerisiyle 2 buçuk yaş sonrası kestirdim mesela.
O sebeple bana bu yoldan vuramazsınız, onu söylüyorum sadece.

Yahu kendinizi ne kadar önemsemişsiniZ
Ben sizi niye vurayım. :D
Bir çok makale okudum, en kısaca açıklayan ı cümle aklımda kalmış ve onu yazdım
Kaldı ki çocuk gelişimi alanında akademisyenim. Alıntı ve referans nedir bilirim.
Ama böyle bir forum sitesine de (Akçay,2019) kuralıyla yazacak değilim.
Rahatsız olmanız da efsane duyarlar kategorisine giriyor. Tebrikler.

Alanım çocuk gelişimi olduğu için belki yeni bir bilgi öğrenirim kaygısıyla makalelere baktım.
Sizi vurmak için tabi ki Pazar akşamımı buna ayıracak değilim.
Kaldı ki bölüm başkanımızın anabilim dalı da pediatri.
Özellikle yarın bu konuyu soracağım.

Kışın mesela erkek anneleri oğlunuzu kalın giydirmeyin.
Testislerde terleme yapıyor.
Errrkekkklikleri zarar görmesin :D

Hayatim korkma panikleme agizdan beslenmiyor surubu kusuyorsa veyahut tukuruyor istemiyorsa zaten ya serum verilir ya da ates dusurucu ile donusumlu fitil verilir, oglum 5 yasinda dusmeyen ateste kustugunda donusumlu fitil verir drumuz ,uyku halindeyken veriyorum fitilini anlamiyor uzulmeyin kizi erkegi yok bunun atesli hastaliklarla bircok ottoimmun hastaliklara yakalaniliyor bunun icin atesi dusuren yoldan gidin dus surup fitil vb 4 er saat donusumlu.Doz artisinida dr belirler.

Pardon?
Etraf?
Konu sahibi mi sandınız beni?
Ben sizinle neredeyse her konuda ayni fikirdeyimdir, yorumlarinizi begenerek okurum lutfen yanlis anlamayin,sizin ne demek istediginizi anladim ben Turkiyede cogu doktor erkek cocuga fitil kullanimini tamamen o malum soylentiler sebebiyle onermiyor. Nasil bir seyse bu erkeklik sevgili pipililer hemen her seyden etkileniyorlar. Soylemek istediğinizi anladim ben. Kizdigimiz nokta zaten o bazi doktorlarin da cevrenin de bu degisik bakis acisi

Back