• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek çocuklarda fitil kullanımı

Biz almanyadayız ve burada da salgın var maalesef. Kızım da geçen hafta kusma ishal ateş geçirdi ve kardeşine de bulaşmış. Fark etmedik iyiydi. Aşı da oldu ateş tavan yaptı hepten. Mahvolduk bu hafta ortalarına doğru düzeldi ikisi de çok şükür. Ateşi ılık su kompresleri ateş düşürücü ve çok az giydirme ile atlattık ama kesinlikle anlıyorum sizi berbat birkaç gün bilemediniz 1 haftanız geçecek maalesef. Siz bol sıvı almasına dikkat edin. Ateşi de 39un altında tutarsanız kendiliğinden birkaç güne iyi olacaktır yeniden. Geçmişler olsun yavrucuklarımıza.

Fitili günde maksimum 2 kez kullanın.
Erkek çocuğuna çoğu doktor önermiyor biliyorum ama mecbur kaldınız.
Daha büyük yaşlarda bilinçli olduğunda kesinlikle kullanmıyorlar, sizinkinin daha yaşı küçük, içiniz rahat olsun.
Aklıma bu kadar ateş yapan el ayak, 6. Hastalık, influenza(ki şuan salgın var) ve larenjit geldi.
Sanırım hepsine bakılmıştır, 3 gün tAm dolup ateş devam ederse çok daha detaylı testlerin yapılması lazım.
Çok geçmiş olsun...

hah söylemeyi unuttum, ibuprofen ve parasetamol içeren ateş düşürücüleri dönüşümlü kullanın.
Tek biri fayda etmiyorsa ateşi beklemeden 4 saatte bir sırayla bir onu bir diğerini.
Şuan fitilden sonra(pananox ise) yaklaşık 8 saat vermeyin, ibuprofen olandan devam edin akşama.

Çok merak ettiğimden soruyorum
Erkekler neden kullanamaz fitil

Konudaki esas vurgu cocugun cinsiyeti. Kiz olsaydi 20 yasina kadar fitil verebilirsin ama erkek olumca cinsiyete zeval gelme riski var (!)

Hay bin yaşa
Deminden beri okuduğum yorumlar çıldırttı
Kadın tabi anal yapabilir, istediği kadar makatından ilaç sokalım
Ama erkek mazallah errrrrkkeekkkkliğinr zeval gelir popişine dokunmayalım

Bu ne iğrenç zihniyettir.
İki cinsiyet için de çocuklar açısından travmatik bir durumdur makattan müdahale etmek

Ama kız çocuğuna kolayca fitil verip, erkek çocuğuma vermem diyen anneler de cahilin önde gidenidir bence

Çok merak ettiğimden soruyorum
Erkekler neden kullanamaz fitil
Az önceki yorumlarımdan birinde yazdım sebebini, bu benim düşüncem ya da hipotezim değil bilakis doktorların uyarısıdır.
Aynı şekilde yürüteç için de uyarılıyor erkek çocukları nörologlar tarafından kullanımı yasak mesela.
Kız evladım olmadığı için daha büyük ya da cinsiyet eğitimi oturduktan sonra kullanım zararları var mıdır bilemiyorum, ki fitil her cinsiyette de en son çaredir her zaman, erkekte evet problem olabilir diye söyleyen pek çok doktora denk geldim.
Anlattığım budur, başka bir şey değil.

Bizimde 3. Günümüz ateşi 40.5.
3 gündür en düşük ateşi 38.5 oldu o da 1 saat falan. Doktor salgın var bu salgında ateş 9 10 gün sürüyor. Yapacak birsey yok. Kaçıncı hastasınız sabahtan beri yüksek ateşle gelen. Boşuna kan tahlili yaptırmayacağım enfeksiyon çıkmayacak. Ama minimum 9 gun ateşi sürecek. 3 saatte bir ibufen calpol dönüşümlü kullanmanıza rağmen en düşük 38.5. Az önce yine 40.4 e çıktı. 1 saatte 39a zor düşürdük
Kaç yaşında çocuğunuz çok geçmiş olsun

Ben de erkek çocuğa fitil kullanilmaz diye biliyorum, ama cinsel yönden olumsuz olacağı için diye duymuştum.
Mecbur kaldiysaniz yapacak hiçbir şey yok.
Allah'ım tez zamanda şifa versin 🙏
Ateş nasıl berbat birşey biliyorum 😕

Hay bin yaşa
Deminden beri okuduğum yorumlar çıldırttı
Kadın tabi anal yapabilir, istediği kadar makatından ilaç sokalım
Ama erkek mazallah errrrrkkeekkkkliğinr zeval gelir popişine dokunmayalım

Bu ne iğrenç zihniyettir.
İki cinsiyet için de çocuklar açısından travmatik bir durumdur makattan müdahale etmek

Ama kız çocuğuna kolayca fitil verip, erkek çocuğuma vermem diyen anneler de cahilin önde gidenidir bence
Siz böyle sığlaştırmışsınız.
Bakın dedim ki açıklamam aynen şöyle, diğer cinsle ortak olan tek organına olan merakı gelişebilir.
Kadın anal vs diye algılamanız kusura bakmayın da bayağı.
Bambaşka bir şeyden bahsediyoruz biz, meraktan!!!
Ha ayrıca kız çocuğum olsaydı yine fitil kullanımı hakkında bilgim olurdu, çocuğum erkek ve bu yönde bilgim var.
Kız çocuk annelerini buyrun davet edelim, onlar da kar zarar ya da olumsuz olabilecek psikolojik etkilerini paylaşsınlar.
Allah Allah ya, saçma sapan bir şeyi yapıştırmak istiyorsunuz ama o bana tutmaz.
Hamuruma ters!

Bakın dedim ki açıklamam aynen şöyle, diğer cinsle ortak olan tek organına olan merakı gelişebilir.
Ha ayrıca kız çocuğum olsaydı yine fitil kullanımı hakkında bilgim olurdu, çocuğum erkek ve bu yönde bilgim var.
Kız çocuk annelerini buyrun davet edelim, onlar da kar zarar ya da olumsuz olabilecek psikolojik etkilerini paylaşsınlar.
Allah Allah ya, saçma sapan bir şeyi yapıştırmak istiyorsunuz ama o bana tutmaz.
Hamuruma ters!

Ben size araştıran bir insan olarak doğrusunu söyleyeyim
Türkiyede profların makaleleri ve uluslararası literatürü araştırıyorum deminden beri.
Fitilin erkek çocukları gay olmaya, kız çocukları ise eşcinsel olmaya ittiğini gösteren bir kanıt yok.
Ağız hakimiyeti sağlamaması açısından genel olarak çocuklarda önerilmiyor.

Hamuruma ters!
Bilginiz var mı yok mu bı karar verin. Baştaki yorumlar da ben de bilmiyorum etraftan duydum yazdiniz. Konuyu takip ediyorum "meraktan"; şimdi de erkek çocuğum olduğundan bu yönde bilgim var diyerek kesin fikirler üretmeye basladiniz.Artık bilinçli bir şekilde bu konuyu actiginizi düşünmeye başladım.

Bilginiz var mı yok mu bı karar verin. Baştaki yorumlar da ben de bilmiyorum etraftan duydum yazdiniz. Konuyu takip ediyorum "meraktan"; şimdi de erkek çocuğum olduğundan bu yönde bilgim var diyerek kesin fikirler üretmeye basladiniz.Artık bilinçli bir şekilde bu konuyu actiginizi düşünmeye başladım.
Bu konu başkasının egildir umarım :) bakmadan hey allam neyse

Pardon?
Etraf?
Konu sahibi mi sandınız beni?

Az önceki yorumlarımdan birinde yazdım sebebini, bu benim düşüncem ya da hipotezim değil bilakis doktorların uyarısıdır.
Aynı şekilde yürüteç için de uyarılıyor erkek çocukları nörologlar tarafından kullanımı yasak mesela.
Kız evladım olmadığı için daha büyük ya da cinsiyet eğitimi oturduktan sonra kullanım zararları var mıdır bilemiyorum, ki fitil her cinsiyette de en son çaredir her zaman, erkekte evet problem olabilir diye söyleyen pek çok doktora denk geldim.
Anlattığım budur, başka bir şey değil.

O yürütecler tüm cocuklara yasak. Yanlis bir sekilde yürümeyi ögrendikleri icin. Ilerde ortopedik sorunlar ciktigi icin.

Yani anlayamadim, oglanlarin bacaklari, kizlarininkinden farklimi?

Ve Türkiyede proflara bakmayacaksin. Cocugu 3 yasina kadar anne babanin yaninda yapacak diyen "pedagog"larda var. Yani eger varsa bir doktor "oglan cocuklara fitil gaylige tesvik ediyor" diyen, hicmi mantik süzgecinden gecirmiyorsun? O doktor bunu hangi arastirmalara göre diyor?

Ne kadar kolay yaftalıyorsunuz öyle çaresiz kalan anneleri cahil diye!! Merak etmeyin, doktorumuz ateşi düşüremezsek fitil kullanabilecegimizi söylemişti zaten. Bu tıpkı ateşi çıkan çocuga doktora sormadan Ateş düşürücü vermek gibi bir şey tahmin edersiniz ki!! Vermek istemediğim için eczaneden almadım, mecbur kaldığım içim komşudan istedim. Benim sorum bizim gibi mecbur kalanlar içindi, anneliğimizi yargılayacaklar için değil .
Çok geçmiş olsun. Benim oğlum şuan 4 yaşında ve 8 aylıktan beri asla şurup içmez. Çok darda kalırsam parnx s fitil veririm. Ama bu beslenmeden günlerce süren ateşe serum çok iyi geliyor hem ilacı alıyor hem de vücuda sıvı girmiş oluyor. Adaçayı falan içirin biraz. Odasını bol bol havalandırın çıplak yatırın. Yarım saate bir koltuk altını kaısklarını silin. Benim oğlum şurup içmediği için bi görseniz ne hallere giriyorum ateş kov dansları yaparak vücudu ıslatma fakan filan.

Türkiyede profların makaleleri ve uluslararası literatürü araştırıyorum deminden beri.
Fitilin erkek çocukları gay olmaya, kız çocukları ise eşcinsel olmaya ittiğini gösteren bir kanıt yok.
Cümlenizi birebir şekilde niyeyse bir internet sitesinde buldum ve alıntıladığınız bölümü belirtmemeniz rahatsız etti.
Ha ayrıca ne kadar doğru yanlış bilinmez çünkü karşılaştığım internet sitesi kesin verilerden oldukça uzak, maddi kaygısı ön planda olan bir mecra.
Neyse.

Her yürüteç kullanan erkek bebeğin sıkışma, fıtık vs sorunla karşılaşması mümkün olmadığı gibi, her kullanan fitil de yukarıda bahsettiğiniz eğilime itmeyebilir.
Ama tek ortak uzva merak da uyandırabilir, birçok doktorun söylediği bu.
Savunmuyorum, doğru ya da yanlış demiyorum bana yapılan uyarıyı aktarıyorum.
Bu mu dert şimdi anlamadım.
‘Erkek’ diye ayrımdan bahsediyorsak, kız çocuk bakımında da pek çok dikkat edilmesi gereken hususlar var, benim duymadığım uyarıları onlar çoktan öğrenmiş olabilir.

İki evladımın saçını uzatıp, yukarıdan palmiye yapacak kadar cinsiyetsiz yetiştirmeye çalışan anneyim ben, pedagog önerisiyle 2 buçuk yaş sonrası kestirdim mesela.
O sebeple bana bu yoldan vuramazsınız, onu söylüyorum sadece.

O yürütecler tüm cocuklara yasak. Yanlis bir sekilde yürümeyi ögrendikleri icin. Ilerde ortopedik sorunlar ciktigi icin.

Yani anlayamadim, oglanlarin bacaklari, kizlarininkinden farklimi?

Ve Türkiyede proflara bakmayacaksin. Cocugu 3 yasina kadar anne babanin yaninda yapacak diyen "pedagog"larda var. Yani eger varsa bir doktor "oglan cocuklara fitil gaylige tesvik ediyor" diyen, hicmi mantik süzgecinden gecirmiyorsun? O doktor bunu hangi arastirmalara göre diyor?
Aa kız çocuklarında testis ezilmesi mi yaşanıyormuş yürüteçte, haberim yoktu;)

..
doğru mu. Bugün Forumda başka bir konuda kendime saf demiştim . Bugün saflığım üstümde 😂😁 . O yüzden mi erkek çocuk diye sorulmuş. Ay inanamadım. Hiç aklıma gelmedi.
eşcinsellikle ilgili hiçbişey bilinmiyor. Böyle nedenleri olamaz zaten. Belli düşünce çevreleri Heralde doğuştan olmadığını kanıtlamak için böyle iddiaları insanların arasına salıyorlar. . Anneler çocuklarını koruyabileceklerini zannediyorlar.

Back