Erkek çocuklarda fitil kullanımı

Kız cocugunda da erkek çocuğunda da bebeklik dönemi geçtikten sonra fitil/lavman yani makattan mudehale çok mecbur kalininca yapılır ...yani ilk başvurulan yöntem değildir.

Fitil kullanımı çocuklarda aynı paniğe yol açar, kız erkek farketmez. Dozu önemli, bu ne celal?
panik olarak değil, çoğu doktor cinsiyet kavramı yerleştikten sonra erkeklere fitil kullandırmıyor.
Bunun sebebi başka eğilimlere yönelim, kızlardan farkını anlamış olması, kendisinde bulunan organın bu şekilde onlarla ortak algılayabileceği falan filan.

Fitil zaten en son çare ve kızı erkeği yok, ama erkek hele de yaşı ilerlemiş bazı bilgiler edinmiş bir erkek çocuğunda tehlike arz edebilir diye uyarıyorlar.

Böyle durumlarda özellikle yüksek ateşten bahsediliyorsa, kullanılan ilaçlarla birlikte kar zarar gözetilir. Cinsel eğilim konusundan ziyade, uzun soluklu fitil kullanımını hiç bir dr önermez zaten. Konu sahibinin yaptığı evham, kullanılan ilaçların bileşiminin çakışmasından ziyade etraf safsatası.

Erkek çocuğuna fitil kullanmasanız daha sağlıklı.. Mümkün olduğunca kullanmayın.

Çocuğun yaşı küçük değil, ama bilincinde olacak kadar büyük de değil.
Etraftan ziyade o da benim gibi pekçok doktordan aynı şeyi duymuştur, zorunluluktan verdiğinde vicdan muhasebesine girmiş o kadar.
9 10 yaşında bir erkek çocuğuna doktor ver dese bile ben vermem mesela, hastanede damardan ateş düşürücü isterim.
Panik olmuş kadın haklı olarak, endişe etmiş doğru mu yapıyorum diye sormuş.
Her doktora da güvenilmiyor, bence yaptığı doğru aslında.

O insanlara inansam fitili asla vermezdim herhalde, ama o insanlar arasında sağlıkçılar da varsa düşünmeden de edemezdim. Tebrik ediyorum, buraya bilemediği için bir konuda yorum almak isteyen annelere cahil dediğiniz için

Hangi etrafmiş o ya başlıkta bi garip gelmişti ama yok ya demiştim hemoroidi olan erkeklerde bir çok şey kullanıyor anlamadım ki konu ne
Ayrıca diğer yorumları okursanız bunu sadece benim duymadığımı da anlarsınız. Buraya gelmişim telaşla konu açıyorum, dalga geçiyorsunuz. Bravo

Ajitasyon yapmayın, anneliğinizle alakalı bir cümle yok yazdığımda. Yafta da yok, yaptığınız cahillik dedim, bu cahilliği genellemedim. Ayrıca doktora gidebilen insan çaresiz değildir. Sanki kuş uçmaz kervan geçmez, hastane, doktor olmayan yerdesiniz. Doktor fitil kullanabilirsiniz dediyse, reçete etmiştir herhalde ya da ilaç adı vermiştir. Doktorun dediğini yaptıysanız neyin endişesini yaşıyorsunuz? Yazdığınızdan çıkan sonuç kafanıza göre ilaç kullanmanızdan dolayı yaşadığınız endişe.

Çocuğun ateşinin düşmesi çok önemliydi. Yani bir şekilde müdahale edilmesi gerekiyor. Doğru olanı yaptınız bence.
antibiyotik kullanıyor mu. Çok geçmiş olsun buarada.

Kimse anneliğinizi yargılamamış siz istediğiniz gibi anlaşmışsınız. Doktorunuz fitil kullanabilirsiniz dedi madem buraya niye konu açıyorsunuz? Doktorlar forumu mu burası? Doktor kullan demiş siz de kullanmışsınız madem bize neden danışma ihtiyacı duydunuz? Konunuzda doktor kullan dedi gibi önemli bir ayrıntıyı siz yazmadan nerden bilebiliriz? Eksik yazıp sonra da ama bilmiyorsunuz diye kızan konu sahiplerinden gına geldi. Düzgün, açıklayıcı yazın bilelim.

Doktorun tavsiyesine rağmen, yukarda bazı yorumlarda yazdığı gibi erkek çocuklarda fitil kullanılmamasını tavsiye edenleri de duymuş olmam sebebiyle gayet de endişe duyabilirim. Her doktorun dediğine inanmamamız gerektiğini ülke olarak çok iyi biliriz. Ayrıca evet, çocuk doktoru bulunmayan bir yerdeyim. Normal acil doktoru muayene etti. Keşke sizler gibi kuş uçan kervan geçen her an çocuk doktoru bulunabilecek yerlerde yaşayabilseydik ancak malum, acitasyon için tercih etmiyoruz

Yok yani kullanmışız demek ki, her ayrıntıyı yazarsak konu uzayacak zaten. Özetle sormuşum, hemen bi yargı. Çok şükür ki çocuğumun ateşi düştü, uyuyor şimdi. Gerçekten anlayarak cevap verenler teşekkür ederim. MuneMune hesabı doğrulanmış üye. konumu kapatabilir misiniz..

Cogu doktor bu yaslarda fitil onermez. Kiz veya erkek cocuk icin fark etmiyor da belli bir yasin uzerinde olduklari icin. Ustelik ates dusurucu ile birlikte es zamanli olarak kullanilmasi zehirlenme sebebi. Doktorunuzun recete etmedigi urunu kullanmamalisiniz. Cok lazim olsaydi doktorunuz yazardi recetenize zaten. Yanlis yapmissiniz.

Konunun uzamasının sakıncası ne harf başına para mı ödüyorsunuz? Evet 3 kelimelik bir cümleyi yazmak konuyu çok uzatırdı siz de haklısınız. Ek olarak kuş uçan kervan geçen her an çocuk doktoru bulunabilecek yerlerde yaşayabildiğim için özür dilerim. Bunun da suçlusu biz olduk

Doktor reçeteye yazdı, ama söylentiler sebebiyle almadığımı
özür dilemenize gerek yok, herkesin sizin şartlarınızda yaşayamayabileceği konusunda anlayışlı olmanız yeterli

O zaman aynen devam. Diyecek başka lafım yok.

Konudaki esas vurgu cocugun cinsiyeti. Kiz olsaydi 20 yasina kadar fitil verebilirsin ama erkek olumca cinsiyete zeval gelme riski var (!)

Fitil çok yeni bir uygulama yada daha deney olan birsey degil. Yillarca bile kullanila, uygulanan birsey. Doktor bir sorun yok diyors, sorun yoktur.

Ha "benim çoçugum hasta, siz bu süreçleri nasil geçirdiniz" sorsaydin, destek amaçli anneler ile sohbet gibi bir konuda kimse (ben dahil) bu kelimeleri kullanmazdik.

Ancak konu fitil ve dahasi bir erkek! çoçuga fitil!! aman aman! Yani gerçekten ne dememizi bekliyorsun?

Doktor reçeteye yazdı, ama söylentiler sebebiyle almadığımı

özür dilemenize gerek yok, herkesin sizin şartlarınızda yaşayamayabileceği konusunda anlayışlı olmanız yeterli

Doktorunuz receteye yazdiysa sorun yok,soylentiler mi onemli tıp hekiminin soyledikleri mi? Soylentilere gore iyilestirme yontemi denememek lazim. Nolacak erkek cocugun erkekligine mi zarar gelecek yani bu kadar bilgisiz olmamaliyiz,arastirip ogrenmeliyiz nasil cocuk bakalim diye bence tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…