panik olarak değil, çoğu doktor cinsiyet kavramı yerleştikten sonra erkeklere fitil kullandırmıyor.Fitil kullanımı çocuklarda aynı paniğe yol açar, kız erkek farketmez. Dozu önemli, bu ne celal?
Böyle durumlarda özellikle yüksek ateşten bahsediliyorsa, kullanılan ilaçlarla birlikte kar zarar gözetilir. Cinsel eğilim konusundan ziyade, uzun soluklu fitil kullanımını hiç bir dr önermez zaten. Konu sahibinin yaptığı evham, kullanılan ilaçların bileşiminin çakışmasından ziyade etraf safsatası.panik olarak değil, çoğu doktor cinsiyet kavramı yerleştikten sonra erkeklere fitil kullandırmıyor.
Bunun sebebi başka eğilimlere yönelim, kızlardan farkını anlamış olması, kendisinde bulunan organın bu şekilde onlarla ortak algılayabileceği falan filan.
Fitil zaten en son çare ve kızı erkeği yok, ama erkek hele de yaşı ilerlemiş bazı bilgiler edinmiş bir erkek çocuğunda tehlike arz edebilir diye uyarıyorlar.
Erkek çocuğuna fitil kullanmasanız daha sağlıklı.. Mümkün olduğunca kullanmayın.Arkadaşlar 5.5 yaşında oğlum ve Cuma geceden beri ateşini sürekli düşürmeye uğraşıyoruz. Sabit aralıklarla Ateş düşürücü, soğuk pres, ılık duş, içebildiği kadar su, ( bulantı-kusma sebebiyle bir şey yiyemiyor maalesef; yediğini kusuyordu, bu sabah kusmadı biraz).. az bir saat kadar ateşi düşmüş gibiyken 2-3 saat yine ateşi düşürmekle uğraştım. Çocuğum Halsiz bir şekilde sürekli yatıyor. Acile de götürdük,39 dereceydi ateşi yine. kanda enfeksiyon falan çıkmadı. Orada da bir saatten fazla ıslak pamuklarla tüm vücuda pres yaptık. Tam düşmemiş ki eve geldik, yine uğraştık. Bir saat kadar önce yavrum yine ateşler içinde attı kendini kucağıma. Dayanamadım. Komşudan fitil istedim ve aniden verdim. Şimdi ateşi normal ve uyuyor. Gözleri kıpkırmızı olmuştu uykusuzluktan, bebek gibi onunla uyuyup onunla uyandım 2 gündür, perilan vaziyette. Fitille ateşi düştü çok şükür ama umarım yanlış bir şey değildir Bu Yaşta fitil kullanımı.. o yüzden şunu sormak istiyorum aranızda böyle mecbur kalıp kullanan oldu mu, normal midir?
Çocuğun yaşı küçük değil, ama bilincinde olacak kadar büyük de değil.Böyle durumlarda özellikle yüksek ateşten bahsediliyorsa, kullanılan ilaçlarla birlikte kar zarar gözetilir. Cinsel eğilim konusundan ziyade, uzun soluklu fitil kullanımını hiç bir dr önermez zaten. Konu sahibinin yaptığı evham, kullanılan ilaçların bileşiminin çakışmazından ziyade etraf safsatası.
O insanlara inansam fitili asla vermezdim herhalde, ama o insanlar arasında sağlıkçılar da varsa düşünmeden de edemezdim. Tebrik ediyorum, buraya bilemediği için bir konuda yorum almak isteyen annelere cahil dediğiniz içinDoktor fitil olabilir diyor ve sen etrafimi dinliyorsun? Doktor evet diyorsa, burda konu acmak niye? Biz doktordan daha iyimi bileceğiz?
Yani doktora değil, tip diplomasi olmayan insanlara, hürafeler inanmak istemen evet cahilliktir.
Ki her fitil ayni değil. Markasi, içeriği ve dozu çok önemli.
Ayrıca diğer yorumları okursanız bunu sadece benim duymadığımı da anlarsınız. Buraya gelmişim telaşla konu açıyorum, dalga geçiyorsunuz. BravoHangi etrafmiş o yabaşlıkta bi garip gelmişti ama yok ya demiştim hemoroidi olan erkeklerde bir çok şey kullanıyor anlamadım ki konu ne
Ajitasyon yapmayın, anneliğinizle alakalı bir cümle yok yazdığımda. Yafta da yok, yaptığınız cahillik dedim, bu cahilliği genellemedim. Ayrıca doktora gidebilen insan çaresiz değildir. Sanki kuş uçmaz kervan geçmez, hastane, doktor olmayan yerdesiniz. Doktor fitil kullanabilirsiniz dediyse, reçete etmiştir herhalde ya da ilaç adı vermiştir. Doktorun dediğini yaptıysanız neyin endişesini yaşıyorsunuz? Yazdığınızdan çıkan sonuç kafanıza göre ilaç kullanmanızdan dolayı yaşadığınız endişe.Ne kadar kolay yaftalıyorsunuz öyle çaresiz kalan anneleri cahil diye!! Merak etmeyin, doktorumuz ateşi düşüremezsek fitil kullanabilecegimizi söylemişti zaten. Bu tıpkı ateşi çıkan çocuga doktora sormadan Ateş düşürücü vermek gibi bir şey tahmin edersiniz ki!! Vermek istemediğim için eczaneden almadım, mecbur kaldığım içim komşudan istedim. Benim sorum bizim gibi mecbur kalanlar içindi, anneliğimizi yargılayacaklar için değil .
Ne kadar kolay yaftalıyorsunuz öyle çaresiz kalan anneleri cahil diye!! Merak etmeyin, doktorumuz ateşi düşüremezsek fitil kullanabilecegimizi söylemişti zaten. Bu tıpkı ateşi çıkan çocuga doktora sormadan Ateş düşürücü vermek gibi bir şey tahmin edersiniz ki!! Vermek istemediğim için eczaneden almadım, mecbur kaldığım içim komşudan istedim. Benim sorum bizim gibi mecbur kalanlar içindi, anneliğimizi yargılayacaklar için değil .
Doktorun tavsiyesine rağmen, yukarda bazı yorumlarda yazdığı gibi erkek çocuklarda fitil kullanılmamasını tavsiye edenleri de duymuş olmam sebebiyle gayet de endişe duyabilirim. Her doktorun dediğine inanmamamız gerektiğini ülke olarak çok iyi biliriz. Ayrıca evet, çocuk doktoru bulunmayan bir yerdeyim. Normal acil doktoru muayene etti. Keşke sizler gibi kuş uçan kervan geçen her an çocuk doktoru bulunabilecek yerlerde yaşayabilseydik ancak malum, acitasyon için tercih etmiyoruzAjitasyon yapmayın, anneliğinizle alakalı bir cümle yok yazdığımda. Yafta da yok, yaptığınız cahillik dedim, bu cahilliği genellemedim. Ayrıca doktora gidebilen insan çaresiz değildir. Sanki kuş uçmaz kervan geçmez, hastane, doktor olmayan yerdesiniz. Doktor fitil kullanabilirsiniz dediyse, reçete etmiştir herhalde ya da ilaç adı vermiştir. Doktorun dediğini yaptıysanız neyin endişesini yaşıyorsunuz? Yazdığınızdan çıkan sonuç kafanıza göre ilaç kullanmanızdan dolayı yaşadığınız endişe.
Teşekkür ediyorum evet kullanıyor, 2. Dozu aldıkÇocuğun ateşinin düşmesi çok önemliydi. Yani bir şekilde müdahale edilmesi gerekiyor. Doğru olanı yaptınız bence.
antibiyotik kullanıyor mu. Çok geçmiş olsun buarada.
Yok yani kullanmışız demek ki, her ayrıntıyı yazarsak konu uzayacak zaten. Özetle sormuşum, hemen bi yargı. Çok şükür ki çocuğumun ateşi düştü, uyuyor şimdi. Gerçekten anlayarak cevap verenler teşekkür ederim.Kimse anneliğinizi yargılamamış siz istediğiniz gibi anlaşmışsınız. Doktorunuz fitil kullanabilirsiniz dedi madem buraya niye konu açıyorsunuz? Doktorlar forumu mu burası? Doktor kullan demiş siz de kullanmışsınız madem bize neden danışma ihtiyacı duydunuz?
3 yaş altı çocuklara doktora danışmadan ateş düşürücü dahil her türlü ilacı kullanmak doğru değil o yüzden verdiğiniz örnek baştan yanlış. Konunuzda doktor kullan dedi gibi önemli bir ayrıntıyı siz yazmadan nerden bilebiliriz? Eksik yazıp sonra da ama bilmiyorsunuz diye kızan konu sahiplerinden gına geldi. Düzgün, açıklayıcı yazın bilelim.
Yok yani kullanmışız demek ki, her ayrıntıyı yazarsak konu uzayacak zaten. Özetle sormuşum, hemen bi yargı. Çok şükür ki çocuğumun ateşi düştü, uyuyor şimdi. Gerçekten anlayarak cevap verenler teşekkür ederim.
Doktor reçeteye yazdı, ama söylentiler sebebiyle almadığımıCogu doktor bu yaslarda fitil onermez. Kiz veya erkek cocuk icin fark etmiyor da belli bir yasin uzerinde olduklari icin. Ustelik ates dusurucu ile birlikte es zamanli olarak kullanilmasi zehirlenme sebebi. Doktorunuzun recete etmedigi urunu kullanmamalisiniz. Cok lazim olsaydi doktorunuz yazardi recetenize zaten. Yanlis yapmissiniz.
özür dilemenize gerek yok, herkesin sizin şartlarınızda yaşayamayabileceği konusunda anlayışlı olmanız yeterliKonunun uzamasının sakıncası ne harf başına para mı ödüyorsunuz? Evet 3 kelimelik bir cümleyi yazmak konuyu çok uzatırdı siz de haklısınız. Ek olarak kuş uçan kervan geçen her an çocuk doktoru bulunabilecek yerlerde yaşayabildiğim için özür dilerim. Bunun da suçlusu biz olduk
O zaman aynen devam. Diyecek başka lafım yok.Doktorun tavsiyesine rağmen, yukarda bazı yorumlarda yazdığı gibi erkek çocuklarda fitil kullanılmamasını tavsiye edenleri de duymuş olmam sebebiyle gayet de endişe duyabilirim. Her doktorun dediğine inanmamamız gerektiğini ülke olarak çok iyi biliriz. Ayrıca evet, çocuk doktoru bulunmayan bir yerdeyim. Normal acil doktoru muayene etti. Keşke sizler gibi kuş uçan kervan geçen her an çocuk doktoru bulunabilecek yerlerde yaşayabilseydik ancak malum, acitasyon için tercih etmiyoruz
Konudaki esas vurgu cocugun cinsiyeti. Kiz olsaydi 20 yasina kadar fitil verebilirsin ama erkek olumca cinsiyete zeval gelme riski var (!)Konunun uzamasının sakıncası ne harf başına para mı ödüyorsunuz? Evet 3 kelimelik bir cümleyi yazmak konuyu çok uzatırdı siz de haklısınız. Ek olarak kuş uçan kervan geçen her an çocuk doktoru bulunabilecek yerlerde yaşayabildiğim için özür dilerim. Bunun da suçlusu biz olduk
O insanlara inansam fitili asla vermezdim herhalde, ama o insanlar arasında sağlıkçılar da varsa düşünmeden de edemezdim. Tebrik ediyorum, buraya bilemediği için bir konuda yorum almak isteyen annelere cahil dediğiniz için
Doktor reçeteye yazdı, ama söylentiler sebebiyle almadığımı
özür dilemenize gerek yok, herkesin sizin şartlarınızda yaşayamayabileceği konusunda anlayışlı olmanız yeterli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?