Az da diyemem çok da diyemem ama en çok iletişimi benimle oluyor babası bugün çalışıyordu tum gün birlikteydik. Mesela birlikte oyun oynayacagımız zaman da hep araba oynamak ister. Ama arada bu tarz söylemlerinin olması beni endişelendiriyor. Aslında çok akıllı iletişimi kuvvetli bir çocuk hemen herkesle çabuk iletişim kurar hiç kimse de kız gibi davrandığını söylemediBabayla iletişimi az mı çocuğunuzun? Sürekli sizi gördüğü için rol model olarak sizi benimsiyor olabilir. Bu yaşta normal bence. Yaşadığı cinsel kimlik karmaşası değil şuan için bunu ancak 7-8 yaşlarında anlarsınız
Oğlum ilk 3 yaşına yakın zamanlarda oje ve rujlara merakı oluştu hatta bi ara keşke kız olsaydım oje sürerdim dedi ara ara ojen çok güzel ya da rujunu koklıycam demeleri azaldı hatta öyle unutmuşum ki şuan agustoda 4 olacak geçenlerde erkek olmak da güzel kız olmak da ama kız olmak daha güzel keşke kız olsaydım deyince bi şaşırdım ve beni bir endişe kapladı. Aslında hiç kız gibi davranmaz kızlarla bile itişmeli kakışmalı oynar araba oynar hatta araba markalarını bilecek kadar da araba takıntılı bir çocuk. Bundan bi kaç gün sonra şirinler izlerken sen hangi şirin olmak istersin dedim şirineyi gösterdi sonra o kız ama ddim başka erkek şirini gösterdi. Acaba endişelenmek de haklı mıyım bi karmaşa yaşıyor olabilir mi ?
katılıyorum, ki ilgi de gösterebilir. neyden bu kadar korkuyorsunuz. tabii ki onun gelişimi cok cok önemli ama hepimiz içimiz de eril ve dişili taşıyoruz. sadece ilerde toplumda sorun yasamaması adına dikkat edilebilir evetBöyle sormasını istemiyorsanız oğlunuzun yanında makyaj yapmayın ve oje sürmeyin. Sadece gördüğü bişey dikkatini çekiyor o kadar.
Cinsel kimliklerini tanıdıkları bı dönemde şuan. Belki kızların daha cicili bicili olmasi ilgisini çekiyor olabilir. Oje ruj merakı olabiliyor zamanla geçiyor. bı videoda izlemiştim örneğin pembe cicekli vs. Giydiriyorlar ya erkek çocuklara ufakken onlar bile büyüdüklerinde daha kadınsı tavırlara neden olabiliyormuş. Babasıyla daha fazla vakit geçirtmeye çalışın. Gözlemleyin size göre hala ters giden biseyler varsa bı uzmana danışın bizlerin yorumları öznel kalıyor yanlış yönlendirmeyelimOğlum ilk 3 yaşına yakın zamanlarda oje ve rujlara merakı oluştu hatta bi ara keşke kız olsaydım oje sürerdim dedi ara ara ojen çok güzel ya da rujunu koklıycam demeleri azaldı hatta öyle unutmuşum ki şuan agustoda 4 olacak geçenlerde erkek olmak da güzel kız olmak da ama kız olmak daha güzel keşke kız olsaydım deyince bi şaşırdım ve beni bir endişe kapladı. Aslında hiç kız gibi davranmaz kızlarla bile itişmeli kakışmalı oynar araba oynar hatta araba markalarını bilecek kadar da araba takıntılı bir çocuk. Bundan bi kaç gün sonra şirinler izlerken sen hangi şirin olmak istersin dedim şirineyi gösterdi sonra o kız ama ddim başka erkek şirini gösterdi. Acaba endişelenmek de haklı mıyım bi karmaşa yaşıyor olabilir mi ?
Ben bu gelisim surecinde cocugun hep desteklenmesinden yanayim. Simdi size 3 yas cocuguna oje surun demem. Ama ohe sagliksiz oldugu icin demem. Biz soyulan cocuklara ozel ojelerden almistik mesela. Arkadasimin ikizleri var, biri kiz biri erkek. Hepsi oje surup gelmisler bize geldiklerinde. Oglana da dedik cok guzel olmus diye. Destekledik. Demedik ki sen erkeksin oje surme. Cocuk icin ozellestirmedik hareketi. Oyun oynarken yapti, normallestirdi, devam etti.Oğlum ilk 3 yaşına yakın zamanlarda oje ve rujlara merakı oluştu hatta bi ara keşke kız olsaydım oje sürerdim dedi ara ara ojen çok güzel ya da rujunu koklıycam demeleri azaldı hatta öyle unutmuşum ki şuan agustoda 4 olacak geçenlerde erkek olmak da güzel kız olmak da ama kız olmak daha güzel keşke kız olsaydım deyince bi şaşırdım ve beni bir endişe kapladı. Aslında hiç kız gibi davranmaz kızlarla bile itişmeli kakışmalı oynar araba oynar hatta araba markalarını bilecek kadar da araba takıntılı bir çocuk. Bundan bi kaç gün sonra şirinler izlerken sen hangi şirin olmak istersin dedim şirineyi gösterdi sonra o kız ama ddim başka erkek şirini gösterdi. Acaba endişelenmek de haklı mıyım bi karmaşa yaşıyor olabilir mi ?
Ojelere ve rujlara ilgisini fark ettiğimden beri hiç kullanmıyorum desem yeridir senede belki bi iki kere özel günde ama bende görmese teyzesinde öğretmenin de falan görüyorIki oglu olan Bir arkadasim ogullarinin yaninda oje surmez , özenmesinler diye
Normal de günlük hayatımda makyaj yapmam ojeyi sırf onun dikkati çekiyor diye uzun zamandır sürmüyorum hepsini kardırdım. Ama bende görmese başkasında illa görüyorBöyle sormasını istemiyorsanız oğlunuzun yanında makyaj yapmayın ve oje sürmeyin. Sadece gördüğü bişey dikkatini çekiyor o kadar.
Oğlum hiç bana oje sür ya da bana da ruj sür demedi sadece bir keşke kız olsaydım bende oje sürerdim demişti ama bunu söylediğinde 3 yaşında bile değildi hani böyle kadınsı da davranmıyor öğretmeniyle de konuştum sınıfta genelde erkeklerle oynuyormuş hatta sınıfın kabadayısı diye bilirim dediGeçen ay festivalde izlediğim bir filmi hatırlattı bana. Filmin ismi 20.000 arı türü . Yakında internet ortamına düşer, izleyebilirsiniz. Orada da aynı bu şekilde kız olmanın daha güzel olduğunu söyleyen, ojeler süren, hatta erkek ismi diye ismini yeni tanistigi kişilere söylemekten çekinen küçük bir çocuk var. Onun ve ailesinin bir tatilini anlatıyor
Hiç öyle kız gibi giydirmedim ama benimle çok fazla zaman geçirdi doğuda gurbetteydik doğduğundan bu yana baba da çalısınca her anımız birlikteydi. Dün öğretmeniyle konuştum sınıfta dikkatimi hiç o yönde çekecek bir davranışını görmedim genelde erkeklerle oynar kızlarla oynasa bile onlarla da erkek gibi araba falan oynar belki sizi rol model almış olabilir dedi. Bizim bir bugün hangi kahraman olmak istersin kitabımız var onda kız erkek karışık kahramanlar var denizkızını seçti ve yüzüme baktı uzun uzun bende biraz duraksayıp o kız ama dedim o da başka birini seçti zaten son zamanlarda o kitaba da bakmak istemiyor sanırım rahat istediğini secemeyecegini düşündüğü için ben kahraman olmak istemiyorum sadece arasım diyorCinsel kimliklerini tanıdıkları bı dönemde şuan. Belki kızların daha cicili bicili olmasi ilgisini çekiyor olabilir. Oje ruj merakı olabiliyor zamanla geçiyor. bı videoda izlemiştim örneğin pembe cicekli vs. Giydiriyorlar ya erkek çocuklara ufakken onlar bile büyüdüklerinde daha kadınsı tavırlara neden olabiliyormuş. Babasıyla daha fazla vakit geçirtmeye çalışın. Gözlemleyin size göre hala ters giden biseyler varsa bı uzmana danışın bizlerin yorumları öznel kalıyor yanlış yönlendirmeyelim
Terslemiyorum asla ama bu sıralar aklında bu fikirler onu çok mu yoruyor onu bilemedim mesela bizim bugün hangi kahraman olmak istersin diye bi kitabımız var orda kız erkek karışık kahramanlar var bugün onu okurken denizkızını seçti sonra yüzüme baktı uzun uzun benim bir şey dememi bekledi bende o bi kız dedim o zaman başka bir şey seçti zaten son zamanlarda o kitaba bakmak istemiyor sanırım istediği kahramanı seçemeyecegini düşündüğünden ben kahraman olmak istemiyorum ben arasım sadece diyorbence korkmanıza gerek yok. tabii ki yeni şeyler öğreniyor rol model alıyor. babası ile fazla zaman geçirsin. bir de sakın sert tepkiler vermeyin kızlarla ilgili ilgisini çeken şeylerde , ters tepmesin onun yerine babasıyla zaman geçirsin bolca.
Bence kimlik karmasasi yasamiyor daha yaşı kucuk oldugu icin boyle.Benim erkek yegenimde annesinin rujlarini surerdi tuvalet masasindan alip simdi koca delikanli alakasi yok benceOğlum ilk 3 yaşına yakın zamanlarda oje ve rujlara merakı oluştu hatta bi ara keşke kız olsaydım oje sürerdim dedi ara ara ojen çok güzel ya da rujunu koklıycam demeleri azaldı hatta öyle unutmuşum ki şuan agustoda 4 olacak geçenlerde erkek olmak da güzel kız olmak da ama kız olmak daha güzel keşke kız olsaydım deyince bi şaşırdım ve beni bir endişe kapladı. Aslında hiç kız gibi davranmaz kızlarla bile itişmeli kakışmalı oynar araba oynar hatta araba markalarını bilecek kadar da araba takıntılı bir çocuk. Bundan bi kaç gün sonra şirinler izlerken sen hangi şirin olmak istersin dedim şirineyi gösterdi sonra o kız ama ddim başka erkek şirini gösterdi. Acaba endişelenmek de haklı mıyım bi karmaşa yaşıyor olabilir mi ?
Şu da geliyor aklıma başka arkadaşlarımın erkek çocukları demiyor da niye benim oğlum diyor mesela arkadaşım oğlu ojeye çok meraklıydı hatta o kadar ısrar etmişki en sonunda sürmüş ama o hiç kız olsam oje sürerdim falan dememişÇevresinde sizin veya çok sevdiği birinin sevdiği bir kız vardır veya karşı cinsten birini begeniyirdur. Çocuklar sevdikleri şeylere yakın olmak için o şey olmaya çalışırlar mesela ambulanslari sever çocuk evde eline bir şey alır ben ambulansim diye koşar. Diğer bir nedeni de kıskançlık etrafında biri vardır çok seviliyordur onun sevilme nedenini kız olmasina bağlar gibi