Erkek çocuklarda cinsel kimlik karmaşası

Belki böyle konuşunca sizin tepkiniz hoşuna gidiyordur çocukların ruh dünyası çok farklo

Yaaaa yerimm kiyamam acaba tepki falan vereceksiniz gibi mi dusunuyor kendini ifade etmek istemiyor. Sizle vakit geçirdiği içinde etkisi olabilir tabiki. Ama şuan için erken sizi bu durum çok rahatsız ederse bı uzmanla görüşün bizim yorumlarimiz daha öznel kalıyor yanlış yönlendirmeyelim

Sanırım tepki verecegimizi düşünüyor çünkü babası bu sıralar endişeden çok soru sordu cuma günü için randevu aldım umarım doktor da güzel şeyler söyler

Sanırım tepki verecegimizi düşünüyor çünkü babası bu sıralar endişeden çok soru sordu cuma günü için randevu aldım umarım doktor da güzel şeyler söyler
Anladım kendni sorgulanmis olarak bulunca cekinmis olabilir. Gözlemleyin ama aşırı sorgulamayın geri tepebilir duygularını içine atabilir vs. Doktora götürmeniz daha sağlıklı olacaktır inşallah içinizi ferahlatacaktir

En çok anne ile zaman geçirdiği yaşlarda olduğu için böyle davranıyor korkacak bir durum yok valla benim kızım arabaları uçakları robotları çok sever pek bebeklerle işi olmaz az oynar 6 yaşında hatta kardeşim kızımın doğum gününde arazi taşıtı almış kızımın arabaları çok sevdiğini bildiği için annem de araba hediye almış hiç endişelenmiyorum her çocuğun ilgi alanı farklıdır üstelik sizinki henüz çok küçük

Sürekli çocuğa bu şekilde "sen ne olmak istersin, ama o kız, sen erkeksin" vurgularınızla çok iyi davranış sergilemişsiniz. Bu şekilde sorgulamalarınız ve tepkileriniz maalesef çocukta sanki o yanlış bir şey yapıyormuş, suçluymuş hissi uyandırabilir. Ki uyandırmış. Tebrikler.

Cinsel kimlik karmaşası bu değildir zaten. Sıradan çocuk davranışları bunlar. Verdiği tepkiler normal.

Sorun keşke kız olsaydım ya da kız olsaydım oje sürerdim demsindeki amaçları beni endişelendiriyor yoksa cinsiyetçi büyütmedim oğlumu zaten şu yaşına kadar bi tek ben vardım oyun arkadaşı

ne kadar yanlis bir tepki! Boylelikle cocuga hatali oldugu mesaji veriliyor. onemli olan cocugun mutlu olmasi mi straight olmasi mi. Boyle tepki verilerek cocuga baski uygulaniyor. Cocuk da kendini suclu hissedecek. Kendini ifade etmekten korkacak.

Sectigi prensesse prenses! Neden onu sectin denilir. Belki kuyrugu olmasini sevdi cocuk. Kendi kafamizdaki kaliplarla cocugu degerlendirmemeliyiz.

Endisenizi anliyorum. Ama lutfen cocugunuza destek olun. Kendini size rahatca ifade edebilsin. Onu her kosulda sevdiginizi bilsin. Hayatta en onemli sey ozsevgi. Bu yaslarda bunu oturturken lutfen cocukta herhangi bir sorgulama yaratmayin.

Sorun keşke kız olsaydım ya da kız olsaydım oje sürerdim demsindeki amaçları beni endişelendiriyor yoksa cinsiyetçi büyütmedim oğlumu zaten şu yaşına kadar bi tek ben vardım oyun arkadaşı
Zaten sizi görüyor size özeniyor kötü bir durum değil bu büyüdüğünde böyle olmayacak ki endişelenecek bir durum yok ben de arabaları çok severim kızım da arabaları çok seviyor sizce tesadüf mü en çok benimle vakit geçirdiği için

Arkadaşımın ve kızkardeşimin oğlu da ojelere rujlara ilgi duyduklarını biliyordum o yüzden ilkten hep normal karşılamış merakını gidermekle birlikte bunun kadınlara ait seyler olduğunu da ona belirtmiştim yine arada koklamak bakmak istediğinde engel olmadım sonra işin içine keşke kız olsaydım oje sürerdim demesi girince ilk endişem böyle başladı yinede koklamasına bakmasına izin verdim zaten giderek ilgisi de azalmıştı ama geçenlerde de keşke kız olsaydım kız olmak daha güzel deyince beni iyice endişlendirdi endişeyle birlikte evet biraz soruyu abarttık farkındayım o da farkında bunun biliyorum ama inanın nasıl davranacagımı da bilemiyorum öğretmeniyle de konuştum oğlumda hiç böyle bir şey sezmediğini aksine sınıfın kaba tabirle kabadayı diyebilirim kızlarla bile erkek gibi oynuyor dedi ve hala endişem geçmeyince pedegogdan randevu aldım

Böyle anlarda donakalıyorum ve hep saçmalıyorum sonradan pişman oluyorum şuan bile o bakışı gözümün önünden gitmiyor aslında hiç cinsiyetci bi anne değilim çocuk gelişimi üzerine eğitimde aldım neden böyle yapıyorum bilmiyorum sanırım fazla endişeyle birlikte panik oluyorum

Donakaliyorsaniz tepki vermeyin. Erteleyin. Sonra uzerine dusunup tekrar cocukla konusun. Yanlis tepki de verebilirsiniz. Hicbirimiz mukemmel degiliz. Yanlis tepki verdiginizi dusunuyordaniz da sonra alin cocugu karsiniza ben o an hata yaptim, yanlis soyledim, soyle soyle demeliydim deyin. Ben biraz duz bir insanim :) insanlar boyle seyleri oyunlarin icine yediriyorlar ama ben karsima alip konusuyorum. Ozur dilerim o an guzel soylemedim, sonra dusundum, boyle soylemek istiyorum diyorum.

Denizkizini secmesi,sizin ama o kız demeniz ve oglunuzun o kitaptan uzaklaşması çok yanlış bi davranis olmuş.Cocuk resmen sorgulandigini hissetmiş ve kendini geri çekmiş.Cok üzüldüm doğrusu.Size kendimden örnek verim.Belki bı nebze yol gösterir.Kuzenlerim sünnet olduğunda onlara gösterilen özen,ilgi o kadar dikkatimi çekmişti ki ben de sünnet olucam diye tutturmustum.Ama nasıl ısrar ediyorum,ağlıyorum.Erkek gibi giyinmek falan istiodum.Erkek olmaya ozeniodum acikcasi.Kimse bana baskı yapmamıştı,kizmamisti ya da neden sünnet olmak istiyosun sen bi kızsın havasi hissettirmemisti.Tam tersi hiç üstüne dusmediler bu isteğim de tabiki kayboldu gitti.Ama ne çekindim ne utandım ne de ailem tarafından sorguladım.Cocugunuz henüz çok küçük.Lutfen onu bu şekilde sorgulayıp ona kendini kötü hissettirmeyin.Siz belki sorgulamiorum diceksiniz ama bu yaptığınız özellikle onun gözünde tam anlamıyla bi sorgulama.Bu işin anneyle ya da babayla vakit geçirmeyle de bu ilgisi yok sevgili arkadaşlar .Bi insan straight se straighttir.Onu çevre faktörleri değiştiremez.Ayni şey diğer cinsel kimlikler için de geçerli.Babasiyla çok vakit geçiren bi erkek çocuğu straight olacak diye bişey yok.

Peki straight olup olmadığını nasıl anlayacağız

Peki straight olup olmadığını nasıl anlayacağız
Bunu yillar icerisinde o anlayacak. Lgbt oldugunu soyleyip oyle davranip sonradan fikir degistirenler dahi oluyor. Bu cok genis bir skala.

Bence bir psikolog ile gorusun. Cocukla iliskinizde ne degiscek cocuk straight ya da degilse (bana cevap vermeniz icin yazmadim, sorgulamaniz icin sordum). Kendi algilamaniz uzerine calisin. Yani 2 yil sonra bunlari hic hatirlamiyor bile olabilirsiniz. Bu tamamen gecici bir surec olabilir. Ama siz neden simdiden cocuga etiket koymak istiyorsunuz? Bu etiket neyi degistirecek?

Tamamen gecici bir donem de olabilir, cinsel kimlik karmasasi da. Burada size dusen cocugunuzu sorgulamadan, erkek oldugu icin bazi seyleri istemesi ayipmis gibi hissettirmeden onu her kosulda sevdiginizi ve destekledinizi gostermek. Eger gercekten cinsel kimligi konusunda kafasi karisiksa da inanin bu konuda yapabileceginiz hicbir sey yok. Bir insan neyse odur. Farkli yonlendirmeyle, telkinle tedaviyle degisecek bir sey degil bu. Duymak ya da kabullenmek istemeseniz de bu boyle. Degistirmeye calisirsaniz tek yapacaginiz sey cocukta onulmaz yaralar acmak olur.

Merhaba oğlunuzu doktora götürdünüz mü neler söyledi ? Benim de oğlum 5 yaşında suan aynı durumdayız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…