Popüler Konu Erkek Bebek İsteyenler...

Yumurtlamadan hemen önce ve/veya sonraki ilişkiyle hamile kalanlar bebeginizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    514
İkincisi bana uyuyor doğum kontrol hapını bıraktıktan 15 gün sonra yumurtlama öncesi olan ilişkiden sonra 2. kızım var yerim onu ben iyiki varlar

1- Spermlerin hız ve dayanıklılık farkına dayanan yöntem: 1970’lere dayanan bir araştırmanın ortaya koyduğu bir teoriye göre, Y kromozomu taşıyan spermler daha hızlı fakat daha dayanıksız, X kromozomu taşıyan spermler ise daha yavaş fakat daha dayanıklıdır. Eğer kadının yumurtlama günü saptanır ise, bu teoriye dayanarak, eğer kız bebek sahibi olmak isteniyor ise yumurtlamadan 2-3 gün önce ilişkiye girmek, eğer erkek bebek sahibi olmak isteniyor ise de tam yumurtlama zamanında ilişkiye girmek gereklidir. Bu teoriye göre istenilen cinsiyette bebeğe sahip olma oranı %75 olarak verilmiştir. Fakat bu oranı doğrulayan kanıta dayalı bilimsel bir araştırma günümüzde yoktur, %75 oranı bilimsel olarak doğrulanmış bir oran değildir. Ayrıca yeni çalışmalarda, X ve Y kromozomlu spermlerin yukarıda bahsedilen farklılıkları göstermediği bilgisayarlı analizlerde saptanmıştır.

Doğum kontrol hapı kullanırken hamile kalan kadınların bebeklerinin daha çok kız bebekler olduğuna dair bir gözlem vardır. Bu sadece bir gözlem olup, bilimsel kanıtlanmış bir gerçek olarak kabul edilmemelidir. Bu gözleme göre, doğum kontrol hapındaki progesteron hormonu rahim ağzındaki salgıyı koyulaştırır, Y kromozomlu spermlerin yumurtaya ulaşması zorlaşırken, X kromozomlu spermler daha az etkilenirler ve sonuçta kız bebek olma şansı artar.

Sonuç olarak yukarıdaki, teoriler ve gözlemler bilimsel olarak kanıtlanmış gerçekler değildir. Yani bebeğin cinsiyetini seçmek bu kadar kolay değildir.
Sperm kalitesini artırmak gerekiyor..buda çok önemli..keçi boynuzu pekmezi, ceviz fındık fıstık kocalara

Yaa kızlar kafam karıştı yine benim:) 2011 süper annelerde bi arkadaş x ve y kromozomların hızı, kalitesi vs eşitmiş hatta çalışılmış bu konu, konunun linkini vereceğim dedi...şimdi nolcak?
Ayyy boyle sacma seylere inaniyorsaniz birdaha takilmayacam size...Munkun değil.Ben inanmiyorum canim

X