Erkek arkadaşla görüşme sıklığı

nyctophiliaa

Guru
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2011
391
333
Erkek arkadasımla 5 yıldır birlikteyiz, bir süre önce de nişanlandık. Ben üniversitedeyken uzak mesafe iliskisi yasamamızın da bir etkisi olarak bi kaç kez kavga, ayrıl-barış dönemi yaşadık ama 2-3 senedir nadiren olan ufak şeyler dışında hiç ciddi bir problem yaşamadık.

2-3 senedir aynı şehirde, hatta birbirimizin evine 10 dakikalık falan bir yürüme mesafesinde oturuyoruz. Bu süreç içerisinde benim kafama takılan en büyük sorun görüşme sıklığı. Birbirimize bu kadar yakın otururken haftada 2 kez görüşmek bana yeterli gelmiyor. Bunu onunla konuştuğumda normal bulduğunu, bulusma teklifini ondan beklemek yerine arada benim de yapmam gerektigini söyledi özetle. Evet ben çıkalım dediğimde hiç bir zaman reddetmedi ya da ertelemedi ama sorun kimin teklif ettiği değil, ben teklif etsem de etmesem de onun için bir fark olmayacak olması. Böyle şeyler içinden gelmelidir insanın bence.

Özellikle son zamanlarda ailelerin kaynasmasıyla birlikte bu konu daha da gozume batmaya basladı. Evet ailesiyle vakit geçirmeyi seviyorum, o da benim ailemle iyi anlaşıyor. Bazen onun ailesi beni davet ediyor, ya da 2 aile görüşüyoruz. Ama bence ailelerle zaman geçirmek ayrı, baş başa ayrı, ama sanırım o ikisini de bir tutuyor. Zaten birbirimizle geçirdiğimiz vakit az, o zamanda da ailelerle takılmak sinirimi bozuyor bazen. Ben ailelerle geçirdigimiz zamanı onunla görüşmekten saymıyorum ama o sayıyor.
Bu konuda görüşlerinizi almak istedim. Sizce bu görüşme sıklığı normal mi? Ben mi abartıyorum bilmiyorum. Seneye evlilik düşünüyoruz ama benle paylaşımı şu an bu kadar azsa evlendikten sonra ne paylaşıcaz bilmiyorum. Bana yaklaşımı, davranışları çok iyi, sevgi dolu fakat bu konu beni düşündürüyor.

Herkesin normali farkli. Biz farkli şehirlerdeyken bile her haftasonu 2 gun beraberdik mesela. 10dk yurume mesafe için 2 gun çok az geldi ama aile buluşmalariniz sık oluyor sanki, her hafta aile buluşmalaro gel git olsa benim de kafam kaldirmaz daha buluşma filan.
Evet ailerle görüşülüyor arada.Yani ne bileyim annesine söylebilir o zaman ya sen sonra çağır bizim planımız var diye. Tuhaf geliyor oturtamıyorum kafamda bi yere hala

Her şeyden öte görüşmek için çaba harcamaması garip.

Hani istiyorum ama çok meşgulüm, yorgunum dese anlarım ama bu normal deyip görüşmek istememesi garip. Ama ilişkiniz başından beri böyle mi, başbaşayken nasıl ?

Aileyle evlenmeden bu kadar sıkı fıkı olmaya da benim fikrimce gerek yok.

Her şeyden öte görüşmek için çaba harcamaması garip.

Hani istiyorum ama çok meşgulüm, yorgunum dese anlarım ama bu normal deyip görüşmek istememesi garip. Ama ilişkiniz başından beri böyle mi, başbaşayken nasıl ?

Aileyle evlenmeden bu kadar sıkı fıkı olmaya da benim fikrimce gerek yok.
Bu normal dediği şey görüşme sıklığımız.. Hani bi sorun yokmuş ona göre, madem sorun yapıyorsam ben neden ondan bekliyormuşum teklifi kendim yapsaymışım falan. Anlayamadım bi türlü düşünce yapısını tam olarak.

Aile konusunda katılıyorum ya velin olmadan görüşemiyor musun benle dicem sinir oldum

Ben erkek arkadaşımla 10 dakikalık mesafede oturduğumda haftanın 5 gün/gecesini birlikte geçiriyorduk, sonra da birlikte eve çıktık zaten.

Biz hep birlikte olmak istiyorduk, ilişki anlayışımız oydu. Herkes aynı olmak zorunda değil ama belli ki sizde bir uyumsuzluk var.

Ben erkek arkadaşımla 10 dakikalık mesafede oturduğumda haftanın 5 gün/gecesini birlikte geçiriyorduk, sonra da birlikte eve çıktık zaten.

Biz hep birlikte olmak istiyorduk, ilişki anlayışımız oydu. Herkes aynı olmak zorunda değil ama belli ki sizde bir uyumsuzluk var.
Evet olması gereken bu bence. İlle uzun saatler görüşmeye de gerek yok işten dönerken çık 5 dk göreyim seni dese de olur arada tamamen içten gelen bişey bu. Anlayamadım sorunu bir türlü

Demek ki ona yeterli geliyor. Kendim empati yaptığımda sanırım daha çok görüşmek isterdim. Karşı tarafın istememesi ya da normal karşılaması sinir bozucu.

Benzer bir konu açtım birkaç gün önce. Bu kadar yakın mesafede bu kadar az görüşmek gerçekten kadın açısından az. Erkekler için genelde yeterli oluyor enteresan bir şekilde. İsteyen adam geliyor mu evet.

Aileler noktasına da takıldım neden bu kadar sık birliktesiniz ki?

Erkek arkadasımla 5 yıldır birlikteyiz, bir süre önce de nişanlandık. Ben üniversitedeyken uzak mesafe iliskisi yasamamızın da bir etkisi olarak bi kaç kez kavga, ayrıl-barış dönemi yaşadık ama 2-3 senedir nadiren olan ufak şeyler dışında hiç ciddi bir problem yaşamadık.

2-3 senedir aynı şehirde, hatta birbirimizin evine 10 dakikalık falan bir yürüme mesafesinde oturuyoruz. Bu süreç içerisinde benim kafama takılan en büyük sorun görüşme sıklığı. Birbirimize bu kadar yakın otururken haftada 2 kez görüşmek bana yeterli gelmiyor. Bunu onunla konuştuğumda normal bulduğunu, bulusma teklifini ondan beklemek yerine arada benim de yapmam gerektigini söyledi özetle. Evet ben çıkalım dediğimde hiç bir zaman reddetmedi ya da ertelemedi ama sorun kimin teklif ettiği değil, ben teklif etsem de etmesem de onun için bir fark olmayacak olması. Böyle şeyler içinden gelmelidir insanın bence.

Özellikle son zamanlarda ailelerin kaynasmasıyla birlikte bu konu daha da gozume batmaya basladı. Evet ailesiyle vakit geçirmeyi seviyorum, o da benim ailemle iyi anlaşıyor. Bazen onun ailesi beni davet ediyor, ya da 2 aile görüşüyoruz. Ama bence ailelerle zaman geçirmek ayrı, baş başa ayrı, ama sanırım o ikisini de bir tutuyor. Zaten birbirimizle geçirdiğimiz vakit az, o zamanda da ailelerle takılmak sinirimi bozuyor bazen. Ben ailelerle geçirdigimiz zamanı onunla görüşmekten saymıyorum ama o sayıyor.
Bu konuda görüşlerinizi almak istedim. Sizce bu görüşme sıklığı normal mi? Ben mi abartıyorum bilmiyorum. Seneye evlilik düşünüyoruz ama benle paylaşımı şu an bu kadar azsa evlendikten sonra ne paylaşıcaz bilmiyorum. Bana yaklaşımı, davranışları çok iyi, sevgi dolu fakat bu konu beni düşündürüyor.
:KK14::KK14: Bu isler böyle evlenince ailenin evinden çıkamayacaksınız. Memlekette evlilikler 2 kişilik değil yakında göreceksiniz gerçi başlamış kaynaşmalar.

Bu kişiden kişiye değişen bir şey bence. Ben ve erkek arkadaşım yoğun olmamıza rağmen hergün görüşürüz genelde akşamları. Yani 15 dk bile olsa görürüz birbirimizi. Ama bu karşılıklı bir şey yoksa yorar tabi.

Ben İstanbulda okudum üniversiteyi. Eşim İstanbula yakın bir ilde. Her haftasonu görüştük. Aynı semtte oturuyoruz. Okul bittikten sonra daha sık görüştük. Haftanın belki 4 günü görüşürdük ama hepsi de uzun uzadıya değil tabi. Hemen 3 sokak ilerideki cafede yarım saatliğine bi kahve içtiğimiz de olurdu karşıya geçtiğimiz de parka gidip yürüyüş yaptığımız da. Bu 2 gün nasıl geçiyor? Kısa görüşmeler mi dolu dolu mu?

ben cok kotu kavga ederim ya boyle bir durumda. normal laftan anlamayan adama daha ne yapilir yani anlatmissiniz anlamamis. 10 dakikalik mesafede insan is cikisi eve gecerken bari asagida seni goreyim der oyle gecer.

genel olarak iliskinizde nasil? sevdigini belli edebilen biri mi?

hep o mu diyor görüşelim diye? eğer bu adım hep ondan geliyorsa biraz da senden görmek istiyor olabilir. sen bu konuda çok çok az adım atıyorsan belki o da bundan memnun değildir.

On dakikalık mesafede sevgilim olsa evinden çıkmam. Geçen sene arabayla kırk dakika uzaklıkta biriyle ilişkim vardı, işten diş ameliyatım için erken çıktım, ameliyat bitti, o kadar narkozdan ağzımı yamulmus. Ama baktım hava daha çok aydınlık, eve gidesim gelmedi o halde otobüse bindim sevgilimin evine gittim:)
Cunku neden gitmeyeyim? Eminonuden eve bir otobus gelmektense tramvaya biner sevgilimin duragina gider, yarım saat takilir oradan otobüsle evime giderim. Benim normalim bu yani. Bunu yapmadığım ya da her fırsatta uca uca bana gelmeyen ilişkilerle işim olmaz
On dakka mesafede haftada iki görüşmek ne ya, benim mahalleden çocukluk arkadaşım var on dakka mesafede, onla bile haftada ikiden daha çok görüşürüm,iş çıkışı isim yoksa bir kahveye falan uğrarım, gece birinin evi Boşsa film izlemeye geçeriz.
Bana kesinlikle az geldi

Biz her akşam görüşürdük.
Yemek, kahve,maç,konser yüzünü göreyim bahanesi…
Bir süre beraber yaşadık.
Nişanlandık, herkes anasına babasına döndü. Gene her akşam görüştük.
Evlendik.

X