• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadaşımın niyeti ne? anlamam lazım mutlaka

yanlış anlama ama sizin sonunuz ayrılık gibi geldi bana. 24 yaş erkek için bu zamanda gerçekten erken bir yaş. zaten haklı olarak hayatını yaşamak istiyor. sende üzerine çok gidiyorsun ve gidiceksin. nişan olsa bile ayrılık sonunuz gibi geldi. bence evlilik düşünen daha olgun yaşta birini tercih et. yaşım geçiyor diyorsun takmışsın yaşa ozaman başka çare yok

1 sene keyif sürmek istiyor o keyif tatlı gelecek ve 1 yıl daha isteyecek 1 yıl daha 1 yıl daha gibi hissettim .

Kızlar ben 28 yaşındayım
şimdi anlatayım meseleyi ben geçen yaz mezun oldum aynı üniversteden olan ve benden 4 yaş küçük olan sevgilim bu yaz mezun oluyor ilişkimiz 1,5 senelik
ben evliliği bekliyoum o da bunu biliyor o da niyeti ciddi gibi ama pek acelesi yok benim biraz da yaşım sebebi ile acelem var
bugun aramızda bi konu geçti
dedi ki ben bu yaz mezun olucam ama evlenmeden önce maaş kazanmaya başladığımda bu paramı bekar bi insan olarak harcamak istediğim bi dönem var
bir süre de bu hayatımı maaş alarak yaşamanın dilediğimce harcamanın nasıl bişey olduğunu, annemlere kazandığım parayı götürüp onlara harcamanın bakmanın nasıl bi deneyim olduğunu tatmak istediğim bi dönem var
yaklaşık bi sene
eğer bu dönemi yaşamazsam hep içimde kalacak dedi
ben bozuldum tabi
neden acele ediyorsun sanki bu dönemde seni sevmeyecek miyim ayrılacak mıyım yine sevcem böyle de görüşüyoruz istediğimiz zaman
yaşın ilerliyo ama yaş sadece bi rakamdır falan dedi
bu insan sizce beni oyalıyor mu yoksa anlaşılabilir bi gerekçe mi bana dedikleri
çünkü ben anlayamıyorum ve çok huzursuz oldum
Dedim o zaman yüzük takılsın adı konsun sen yine yaşa bu hayalini
Dedi ki benim ailem dar görüşlü biz nişan yapsak bile nikah olana kadar gezip dolaşmamıza iyi gözle bakmazlar yani bizim açımızdan o zaman da farkeden bişey olmayacak dedi
Canım çok sıkkın kafam çok karışık
Aynı okul mezunusunuz yaşı da küçük ama senden mantıklı yani siz adres belli olsun diye gitmiş gibisiniz çocuk o kadar mantıklı bir şey diyor ki elinizin ekmeğini yemeden evlenmeyin kız da olsanız erkekte herkese sesleniyorum önce bir kendiniz hayatı sonuna kadar yaşayın evlenmek çok mattah şey değil yani artı sen en güzel yaşlarındasın geç kalmışlığın da yok

Bence olmazsa olmaz bir durum.

Ben tam tersi, direk anasinin evinden nasil koca alinir ona sasarim. Yanliz biraksan acliktan pislikten olecek sanirsin.

Onun disinda ben de esim de uni bitince ailemize jestler yaptik, hala bazen konusu grcer tesekkur ederler. Ama nisanli evli olununca ayni anlami vermez diye dusunuyorum.

yaş konusuna çok takılmamak lazım. 24 yaşında olup çok olgun erkekler de var. gayet de evlenip mutlu olmuş tanıdıklarım da.. burda biraz iş size düşüyor. sevgilinizi siz iyi tanıyorsunuz. zaman ver bakalım. acelen var mı? yani ille evlenmek istiyorum hemen diyor musunuz? yaşınız normal bir yaş. seneye yada ondan sonraki sene de evlenebilirsiniz. yada şunu sorun kendinize " ben 1 yıl beklemek istemezsem o da evlenmeyeceğim derse ne yaparım?" bırakıp gidecek misiniz? yada kalacaksanız zaten bekleyeceksiniz demek oluyor. şahsen evliliğe hazır değilse bence zorlamayın da.. öyle böyle ikna olur evlenirse sonra en ufak tartışmada hata mı yaptım diye düşünmeye başlar. bence akışına bırakın. yok ille kaldıramam ben beklemek istemiyorum diyorsanız ayrılırsınız. başka yol gözükmüyor

Aynı okul mezunusunuz yaşı da küçük ama senden mantıklı yani siz adres belli olsun diye gitmiş gibisiniz çocuk o kadar mantıklı bir şey diyor ki elinizin ekmeğini yemeden evlenmeyin kız da olsanız erkekte herkese sesleniyorum önce bir kendiniz hayatı sonuna kadar yaşayın evlenmek çok mattah şey değil yani artı sen en güzel yaşlarındasın geç kalmışlığın da yok
Ama başkaları diyor ki o bi sene tatlı gelecek sonra bi sene daha sonra bi sene daha diyorlar?

Aferin çocuğa. 24 yaşında aileme paramı götürmek 1 sene maaşımı onlara vermek ve yaşamak istiyorum demesi büyük olgunluk bence. Şöyle düşün. Çocuğun oldu ve okuttun eli ekmek tuttu ve maaşını kazanıp al anne sayende bugünleri gördüm bunu harca dedi. Heranne bunu görmek ister. Bence çok makul ve olgun bir istek. Ben çok beğendim düşüncesini ama eğer bu mantıkla söylediyse tabi. Yoksa paramı kazanıp harvurup harmansavurmak istiyorum dese ayrı. Seviyorsan zaten tamam diyeceksin ve bu 1 sene içerisindede niyetini göreceksin. Acele etmenin anlamı yok bence.

Kesinlikle haklı ve benim gibi düşünüyor.
Ben de kendi paramı harcamadan , bir kere kendi başıma tatil yapmadan asla evlenmem, derdim.
Onu yaptım, sonra kendi başıma yurtdışına çıkıp gençliğimi yaşamadan evlenmem, demeye başladim
Onu da yaptım.
Ama bu arada evlilik fikrinden giderek uzaklastim :)
Çünkü kendi başına , birinden bağımsız hareket etmek çoook güzel birşey.
İnsan güzele alışınca sorumluluk biraz ağır gelmeye başlıyor :)
Ama yine de sevgilin yüzde yüz haklı.
Zaten bugüne kadar ailesinden harçlık almış, eline bakmış.
Eh, bugün evlense yine evlilik hazirligi- düğün salonu vs ailesinin eline bakacak. Evlendikten sonra ailesine para göndermek istese seninle papaz olacak (bakınız tüm bir derdim var konuları).
Ne var ki yani 'bir sene aileme yardım edeyim' demesinde. Bence en doğrusunu yapıyor.
Kaldı ki zaten evlendikten sonra kredisi-taksidi vs vs , gönlünce para harcayamayacak. Ne var yani hiç yoktan hayatının bir senesinde birazcık özgür olmak istese?
Keramet mi varmış evlilikte? Sen de adamın başını yiyene kadar onu örnek al bence. Azıcık 'evlenmeden yapılacak istekler'ini falan düşün.
Mesela kız arkadaşlarınla birkaç şehir ötede bir kamp... Vs vs
İkiniz de artık işleri oturtunca, aileleri tanıştırır bir yola girersiniz zaten. Ha bir sene önce ha bir sene sonra, ne olacak ki?
*Not: yaşıt sayiliriz

Normal istek çünkü yaşı küçük erkek için gezip tozayim hayatimi yasayayim çağı. Ben kiz halimle okul bitince gezeyim hayatimi yasayayim kafasindayim erkek içinde boyledir. Benim erkek arkadaşım 27 yaşında hayatını yeni düzene koymaya başladı. Evliliği ciddi ciddi düşünmeye planlamaya yenu basladi

Aferin çocuğa. 24 yaşında aileme paramı götürmek 1 sene maaşımı onlara vermek ve yaşamak istiyorum demesi büyük olgunluk bence. Şöyle düşün. Çocuğun oldu ve okuttun eli ekmek tuttu ve maaşını kazanıp al anne sayende bugünleri gördüm bunu harca dedi. Heranne bunu görmek ister. Bence çok makul ve olgun bir istek. Ben çok beğendim düşüncesini ama eğer bu mantıkla söylediyse tabi. Yoksa paramı kazanıp harvurup harmansavurmak istiyorum dese ayrı. Seviyorsan zaten tamam diyeceksin ve bu 1 sene içerisindede niyetini göreceksin. Acele etmenin anlamı yok bence.
Ama ben atama için başka şehre gitme ihtimalim var sırf bu isteği için uzun mesafe ilişkisini göze alması normal mi peki

Adam hemen evlenmek istemiyor, yaşı gereği de haklı.
Gözünüzü korkutmak istemem ama işe girip para kazanmaya başlayınca 3 senelik 5 senelik 7 senelik ilişkisini "Ben biraz hayatımı yaşamak istiyorum canım" diyerek bitiren çok erkek gördüm çevremde. Bir kısmı ilişkisine geri döndü, bir kısmı yeni hayat kurup zamanı gelince başka insanlarla evlendiler.

Erkek arkadaşınız bu yaşta evlilik sorumluluğunun altına girmek istemiyor. Sizin yaşınız da evlilik için acele edeceğiniz bir yaş değil. Ama beklemek istemiyorsanız ayrılacaksınız. Siz evlilik baskısıyla üzerine gittikçe uzaklaşacak çünkü.

Ben de sevgilimden 3 yaş büyüğüm. İlişkimiz başladığında 23 yaşındaydı ve o yaşta evlilik sorumluluğunu alamayacağını biliyordum. Ben de hazır değildim zaten. Şu an 29 yaşındayım, arada bir evlilik planları yapıyoruz ama hala o sorumluluğun altına girmeye hazır olduğumuzdan emin olamıyoruz ikimiz de. Evlilik benim için olmazsa olmaz bir durum olmadığından benden küçük olması sorun olmadı hiç benim için. Siz ise geç kaldım diye düşünüyorsunuz ve belli ki beklemeye niyetiniz yok. Ama zorlayarak bir yere varamayacağınızı bilin. Evlilik kararı almak kolay bir şey değil bana göre.

Ama ben atama için başka şehre gitme ihtimalim var sırf bu isteği için uzun mesafe ilişkisini göze alması normal mi peki
Canim bu konuda herkesin görüşü farkli olabilir. Ben de senin gibi düşünüyorum, belki de biraz daha duygusal insanlariz. Belki yetistirilme tarzi, belki kisilik...
Ama bu konuda erkek arkadaşını hakli bularak yorum yapanlari da anliyorum. Onlarin açısından bakilinca o fikir de doğru.
Ben gezip tozmak icin evliligin ertelenmesini hoş karşılamam. Çünkü evlilik kurumuna deger veriyorum, sevgililik-nişanlilik halinin uzun sürmesini saçma buluyorum. Karsindaki kisiyi 10 sene sevgili olsan da ayni eve girmeden tam cözemezsin zaten.
Yani demem o ki; her ne kadar burda yapilan yorumlar degerli ise de; sen kendi icinden geleni, hissettigini yap. Ben senin yerinde olsam, benimle evlenmek icin heyecan duymadigini düşünürdüm. Ya simdi adını koyalim ya da gule gule derdim.

Burdaki yorumlar tiri viri. Kim olsa oyalandigini düşünür. Insanlar empati özürlüdur. Kendilerine yapilsa benimle evlenmek için acele etmio demuek ki beni yeterince arzulamio der. Ama başkasının basina gelince aaata ne var bunda birak adam hayatini yasasin die cool olurlar. Insanlar iki yuzlu onlarin ya da benim dediklerimi degil kendi hislerini umursa. Nasil hissediosan oyledir zaten çünkü.

Iyyyyy git yaaaa. Hangi anne cocugunun "al anne para sana al harca" demesini ister be. Annelik olgusunu da yerle bir ettiniz. Eve ekmek getircek diye cocuk mu yapılan ir. Cok ezik bi dusunce cok fena. Duymamis oluyum :D annelerden soguttun beni.

Erkek arkadasiniz bence cok aklibasinda biri. Gayet makul bir istek.
Evlilik buyuk sorumluluk. Insan birseylere doymadan bu yuku yuklenmemeli. Sonra cok ters tepki yapiyor.

Back