Erkek arkadaşımın kendimle alakalı konulara karışmasını istemiyorum çok bunaldım sizce haksız mıyım ?

MarniRose

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2018
32
-5
86
26
Erkek arkadaşımın kendi kişisel tercihlerimle ilgili bir şeye karışmasına ya da bunun için üzgün durmasına anlam veremiyorum ben onun hiç bir şeyine karışmıyorum özel alanımdan bahsettiğimde bunu hep sevgi eksikliğine onu hayatında bir yere koymama bağlıyor ama ben sadece zamanında sınırlarını çok ihlal ettirmiş biri olarak ve terapiyle bunun farkındalığını kazanarak sevgilim dahi olsa belli başlı konulara karıştırmıyorum tepki gösteriyorum. Sonra ben aşırı tepki gösteriyor oluyorum eğer bu ilişkimize zarar vermiyorsa bunu yapmak istemiyorum en basiti ben oruç tutmak istemiyorum bunu yapmak içimden gelmiyor kendimi mutsuz hissediyorum ama sırf toplum baskısı evdekiler yüzüne tutuyorum bazen sırf istemesemde erkek arkadaşımda aynısını düşünüyor tutmak istemediğimde nasihatlar veriyor bende karışma dediğimde hayatında hiç söz sahibi değilim ve tartışmalar çıkıyor . Sonrada ben seni değiştirmeye çalışmıyorum

söylüyor oluyor hep bu tarz şeyler üzerinden kavga ediyoruz bende bu konuda hassasım özel hayatıma özgürlüğüme kimseyi katmak istemiyorum yeni yeni kendim için bir şeyler yaparken gerçekten çok üzgünüm çok modum düşüyor böyle şeylerden dolayı kavga edince siz ne düşünüyorsunuz bunun gerçekten sevgi eksikliğiyle alakası var mı ;(

Dogru kisi degil sizin icin.
Zaten boylesi tek kalsin ya. Baskasinin ozeline karismak nedir?

20senelik iliskimde asla yasamadim boyle birsey.
15senedir ayni ev icindeyiz. Ben tutarim orucumu,esim tutmaz. Daha 1 gun ne ben ona tut Oda bana tutma dedi.

Yakinda giyiminize, kimle goruseceginize kadar karisir.
Ayrilmak en mantiklisi. Cunku degismez boylesi.
Yok cok seviyorum diyorsaniz ,kendinize yazik edersiniz

Doğru bı ilişki değil. Neden böyle biriyle birliktesin ki ne zorun var yani. Herkes elindekine bakıp başkası yok zannediyor ama emin ol daha iyisi var dışarıda, sınırlara tercihlere saygılı biriyle olabilecekken, neden kendi doğrularını sana dayatan biriyle olmak için zorluyorsun, hem mutsuzsun hem niye ite ite götürmeye çalışıyorsun yani duzelecek istediğin kivama gelecek falan zannediyorsan yaniliyorsun aksine o seni "düzeltmek" için burnundan getirecek. Aşk maşk diye drama yapmayın lütfen saygı yoksa ne aşkı sevgisi...

Bu noktada söz sahibi olamaz zaten.
Teşvik etmek istemesini anlıyorum, ama daha fazlası olmaz.

Herkesin istediği gibi yaşadığı iliskiyi herkes kaldıramaz.
Saygı duymak ayrı bir şey, hayatımızdaki kişiyi buna göre seçmek ayrı bir şey.
Arkadaşıma saygı duyarım, ama eşimle temelde benzer yaşamlar ararım.

Sevgiliniz kaldıramıyorsa sürekli bunu gündeme getirmek yerine ben yapamıyorum demeli.

Erkek arkadaşımın kendi kişisel tercihlerimle ilgili bir şeye karışmasına ya da bunun için üzgün durmasına anlam veremiyorum ben onun hiç bir şeyine karışmıyorum özel alanımdan bahsettiğimde bunu hep sevgi eksikliğine onu hayatında bir yere koymama bağlıyor ama ben sadece zamanında sınırlarını çok ihlal ettirmiş biri olarak ve terapiyle bunun farkındalığını kazanarak sevgilim dahi olsa belli başlı konulara karıştırmıyorum tepki gösteriyorum. Sonra ben aşırı tepki gösteriyor oluyorum eğer bu ilişkimize zarar vermiyorsa bunu yapmak istemiyorum en basiti ben oruç tutmak istemiyorum bunu yapmak içimden gelmiyor kendimi mutsuz hissediyorum ama sırf toplum baskısı evdekiler yüzüne tutuyorum bazen sırf istemesemde erkek arkadaşımda aynısını düşünüyor tutmak istemediğimde nasihatlar veriyor bende karışma dediğimde hayatında hiç söz sahibi değilim ve tartışmalar çıkıyor . Sonrada ben seni değiştirmeye çalışmıyorum

söylüyor oluyor hep bu tarz şeyler üzerinden kavga ediyoruz bende bu konuda hassasım özel hayatıma özgürlüğüme kimseyi katmak istemiyorum yeni yeni kendim için bir şeyler yaparken gerçekten çok üzgünüm çok modum düşüyor böyle şeylerden dolayı kavga edince siz ne düşünüyorsunuz bunun gerçekten sevgi eksikliğiyle alakası var mı ;(
Kendi doğrularınızdan kimse için vazgeçmeyin.
Oruç konusunda bende tutmuyorum ki eşimde tutmaz benimde içimden gelmiyor tutmuyorum kimseye de hesabını vermem.
Ama mesela kızım var o özeniyor şu an 9 yaşında ona tutma demiyorum çünkü kendi tercihi çocuk olduğundan yarım gün için müsade ediyorum çünkü hem dinen şu an tutmak zorunda değil bluğ çağına ermedi henüz hem de büyüme çağında olduğundan beslenmesi aksasın istemiyorum. Ama ilerde ciddi anlamda oruç tutmak isterse tut yada tutma demem kendisine.
Bence erkek arkadaşınız sahiplenme adı altında sizi kısıtlamaya ve kendine göre evirmeye çalışıyor buna müsade etmeyin.

Sizin dini tercihlerinize karışamaz. Karışıyorsa kendi istediği gibi birini bulabilir. Oruç ile başlar ileride çocuk düşünürseniz beraber yetişmesindeki önemli kararlara kadar gider bu durum.
Hiç kimse %100 aynı fikirde ve görüşte olamaz ama saygı duyabilmeyi ve ortak paydada olmayı bilemediğiniz biriyle değil sevgili olup hayat kurmayı düşünmeyin.

Back