Erkek arkadasimin annesi.....

valla kusura bakmayında anne haklı..hiçte öyle bencil falanda değil..elbette oğlunun okulu bitirp para kazanacagı günü bekliyor..sçz nişan vs bunlar için erkenmiş okuduguna göre..
aceleniz neki allah aşkına...
zaten aileler tanışablr demiş annesi daha niye trplere girdnki böyle?
iyice uzaklaştırmşssınız kendiniz..

Merhaba kizlar, aslinda pek cesaret edip acamadigim bir konu bu cunku kendimi ezik hissediyorum ama yinede sizinle paylasmak istiyorum...

yaklasik 2 senedir cikiyordum erkek arkadasimla, beni 2 kere ailesine tanitmaya götürdü. ilk gittigimde teyzesi annesinden daha samimi daha cana yakin geldi. aradan 1 sene gecti 2. kez gittigimde hepsi farkli davrandi sanki iliskimizin böyle uzun sürecegine inanmamislar gibi sasirmis kalmislardi..bu izlenimi fark edince cok üzüldüm... neyse komsular falan gldi, onlar beni komsulara falan götürdü hepsi beni begendi. ama yinede annesine karsi kuskularim artti. biz erkek arkadasimla sadece cikiyoruz ve adinin konulmasi gibi seylerin bize suanda cok erken geldigini erkek arkadasimla kararlastirmistik... fakat annesinin nasil diyim size '' daha adi konulmadi fazla heveslenme, kendini birsey sanma'' tavirlari beni adinin konulmasina itti. ve erkek arkadasimla bu konuyu konustum ve kendiside olur neden olmasin dedi aslinda güzel olur dedi... anneme de söyliyim dedi. tamam dedim... sonra annesiyle konusmus bana geldi dedi ki, annem okulum gitmeden söz nisan vb. birsey olmaz dedi ama tanisma olabilir dedi. o anda cok kizmistim ama belli etmemistim. sonra sonra aslinda annesinin bu taviri beni cok incittigini fark ettim '' yani olabilir'' kelimesi bana cok itici cok kötü geldi sanki olmayada bilirde... ne biliyim... erkek arkadasimda fikrini degistirdi - evet sadece tanisma olacak dedi. ben birsey demedim ertesi gün actim agzimi yumdum gözümü ona cok kizdim ve annesinin bu tavrindan hic hoslanmadigimi ve git pasa pasa annenle yasa dedim. bu arada erkek arkadasimin annesi babasi ayri. iste o da söyledigim seylere ragmen, herseyi yüzüne vurmama ragmen dolayli olarak yanlis yaptigini söylememe ragmen hic birsey yapmadi pasif durdu .. ki bunlar olmadan önce 1 aydir falan pasifti aldirmiyordu orali degildi... bunlar hepsi bende toplandi ve kendsiyle ayrildim. simdi ayriyiz.
beni memleketine götürdügünde 3 günlügüne babasina gitmisti o 3 günde ben annesinde kaldim... konustuk falan filan sohbetler ama alttan alttan imalar vardi.. yani direk yüzüme söylemesede. benim oglum okulunu bitirmeden hic bir sey yapamaz. benim oglum okulunu okuyacak memur olacak bana ev alacak- gibi triplerii konusmalari oldu.. bende ona karsi birsey demedim farkli telden vurdum, annesi hep agizimi aradi, acaba oglu hakkinda ne dusunuyorum, sanki koz aradi, yani ben agzimdan kaciracam o da kullanacak giib... bilmiyorum kizlar cok öfkeliyim.. cok kirildim, erkek arkadasimdan ayrildim ses bile cikartmadi, beni istemeyen biriyle ben niye zaman geciriyim ki triplerine girdi. ama haksizmiyim kizlar... yani böyle degismemeli erkek arkadasim... sonucta bir söz bir birseyi engellemeyecekti aksi halde ikimizi daha da saglam ve güvenilir yapacakti... hepsi annesinin bencilligi yüzünden :( simdi memleketine gitti annesinin yanina artik neler konusuluyor bilmiyorum.. aslinda pek de umrumda degil desem yalan olur.. insan merak ediyor... ama bana yanlis yaptilar.. ve eger erkek arkadasim hatasini anlayip geri söz yapmak isterse sunu bilsinki annesine karsi asla asla olumlu tavir alamayacagim. yani kendi elleriyle beni kendilerine düsman demiyimdi, beni yabanci ettiler.

seni komşulara falan neden tanıştırıyolar bunu anlamadım bu bir, ikincisi senin tabirinle "ad koymadan" memleketlerine gidip 3 gün annesinde nasıl kaldın, bu tarz hareketler ilerde zaten yüzüne vurulurdu, belliki oğlanda sünepe yoluna bak tatlım

Biz erkek arkadasimla cok iyi geciniyorduk. Ve okullarin bitmesini beklemeye hazirdik... Zaten öyle karar almistik.. Ama basta belirttigim gibi annesinin negatif imalari, bana sarf ettigi sözler tavirlar beni ona karsi ancak bu kurtarir dedim. Bari bir söz hakkim olur dedim. Aslinda ozaman annesi hic birseye cesaret edemezdi ama bakti gördü ki kiz yanliz isini halletti oturdu yerine...

canım sizi ayırmayı kafaya koymuş bi kadın varsa karşında ve sevgilinde sünepeyse parmağındaki yüzükte mucize değil neticede, çıkarılabilir

Merhaba kizlar, aslinda pek cesaret edip acamadigim bir konu bu cunku kendimi ezik hissediyorum ama yinede sizinle paylasmak istiyorum...

yaklasik 2 senedir cikiyordum erkek arkadasimla, beni 2 kere ailesine tanitmaya götürdü. ilk gittigimde teyzesi annesinden daha samimi daha cana yakin geldi. aradan 1 sene gecti 2. kez gittigimde hepsi farkli davrandi sanki iliskimizin böyle uzun sürecegine inanmamislar gibi sasirmis kalmislardi..bu izlenimi fark edince cok üzüldüm... neyse komsular falan gldi, onlar beni komsulara falan götürdü hepsi beni begendi. ama yinede annesine karsi kuskularim artti. biz erkek arkadasimla sadece cikiyoruz ve adinin konulmasi gibi seylerin bize suanda cok erken geldigini erkek arkadasimla kararlastirmistik... fakat annesinin nasil diyim size '' daha adi konulmadi fazla heveslenme, kendini birsey sanma'' tavirlari beni adinin konulmasina itti. ve erkek arkadasimla bu konuyu konustum ve kendiside olur neden olmasin dedi aslinda güzel olur dedi... anneme de söyliyim dedi. tamam dedim... sonra annesiyle konusmus bana geldi dedi ki, annem okulum gitmeden söz nisan vb. birsey olmaz dedi ama tanisma olabilir dedi. o anda cok kizmistim ama belli etmemistim. sonra sonra aslinda annesinin bu taviri beni cok incittigini fark ettim '' yani olabilir'' kelimesi bana cok itici cok kötü geldi sanki olmayada bilirde... ne biliyim... erkek arkadasimda fikrini degistirdi - evet sadece tanisma olacak dedi. ben birsey demedim ertesi gün actim agzimi yumdum gözümü ona cok kizdim ve annesinin bu tavrindan hic hoslanmadigimi ve git pasa pasa annenle yasa dedim. bu arada erkek arkadasimin annesi babasi ayri. iste o da söyledigim seylere ragmen, herseyi yüzüne vurmama ragmen dolayli olarak yanlis yaptigini söylememe ragmen hic birsey yapmadi pasif durdu .. ki bunlar olmadan önce 1 aydir falan pasifti aldirmiyordu orali degildi... bunlar hepsi bende toplandi ve kendsiyle ayrildim. simdi ayriyiz.
beni memleketine götürdügünde 3 günlügüne babasina gitmisti o 3 günde ben annesinde kaldim... konustuk falan filan sohbetler ama alttan alttan imalar vardi.. yani direk yüzüme söylemesede. benim oglum okulunu bitirmeden hic bir sey yapamaz. benim oglum okulunu okuyacak memur olacak bana ev alacak- gibi triplerii konusmalari oldu.. bende ona karsi birsey demedim farkli telden vurdum, annesi hep agizimi aradi, acaba oglu hakkinda ne dusunuyorum, sanki koz aradi, yani ben agzimdan kaciracam o da kullanacak giib... bilmiyorum kizlar cok öfkeliyim.. cok kirildim, erkek arkadasimdan ayrildim ses bile cikartmadi, beni istemeyen biriyle ben niye zaman geciriyim ki triplerine girdi. ama haksizmiyim kizlar... yani böyle degismemeli erkek arkadasim... sonucta bir söz bir birseyi engellemeyecekti aksi halde ikimizi daha da saglam ve güvenilir yapacakti... hepsi annesinin bencilligi yüzünden :( simdi memleketine gitti annesinin yanina artik neler konusuluyor bilmiyorum.. aslinda pek de umrumda degil desem yalan olur.. insan merak ediyor... ama bana yanlis yaptilar.. ve eger erkek arkadasim hatasini anlayip geri söz yapmak isterse sunu bilsinki annesine karsi asla asla olumlu tavir alamayacagim. yani kendi elleriyle beni kendilerine düsman demiyimdi, beni yabanci ettiler.

arkadaşım bu senin hayatın elbet sen daha iyi kararlar vereceksindir ama sen şu an sevgilin barışalım dese barışacak durumdasın.bence yapma hayatına başka türlü yöön ver.emin ol hiç bişey değişmiyo.yaşadıklarımdan biiiliyorum böyle birbirine düşkün anne oğul hep öyle devam ediyo.ilerde daha büyük sıkıntılar çekersin.yol yakınken sil.kaderini kendin çizeceksin....

Bir iki seneye kalmaz bitecekti okullarimiz, askerlik durumu da belli degildi cunku ben yurtdisinda kaliyorum ve kendisini buraya getirmeyi planliyordum. maddi olarak da... dedigim gibi durumum iyi yani yine herseyi kendim yapacaktim o da öyle.

iyi dileklerin icin tsk ederim.

cocuk türkiye de mi yani,sen yanina getirmeyi planiyorsun
cocugun yasi 25 sanirim üniversite okuyor,simdi söyle bir düsünsene sne herseyi kendin planiyorsunda onlar
bu planinin neresinde,türkiyede üniversite okumus insanin yurt disinda ne isi olur,
adam belki sinavalra girip memur olacak.
türkiyede okdugu ne ise yurt disinda gecerli degil biliyorsundur..bence ailece baska planlari var..

Bircan, öncelikle merak ettiğim konu; öncelerde hiç düşünmediğiniz ''adını koyma'' konusunu, sırf ailesinin olumsuz yaklaşımıyla düşünüp sevgilinize sunmuşsunuz fikrinizi.

Bu ne kadar doğru tartışmak gerekiyor..

İkincisi, kim ne derse desin; arada nişan varken bile aileyle içli dışlı olmak hem olumsuz sonuçlar doğuruyor hemde yanlış; binlerce defa gördük örneklerini..
Orada üç gün kalmanız hata olmuş.

Sizinle evlenmek isteyen kişi, sizden önce açardı bu konuyu zaten size..
Siz açtıysanız, kabul gördüyse en azından peşine düşer, sizin için uğraşırdı.

Şimdiden ''anne'' ''aile'' problerinin araya girdiği ilişki sağlamlığını yitirir..Hayatınızı koruyun.

Hayir biz eks diyim artik erkek arkadasimla düsünmüyorduk. Annesinin olumsuz yaklasimindan sonra, iste bahsettigim seyler ve daha fazlasi üstüme cökünce heveslendim... Ya sizde haklisiniz belki bir bayanin bu kadar acik olmasi onu erkek tarafina 'kolay is' gibi gözüke bilir ama bilmiyorum... Ben icli disli olmayi hic bir zaman istemedim. eks erkek arkadasim beni götürdü... tabi bende biraz irade olsaydi gitmezdim ama ufaktimda... Ayrica annesi beni hep sorardi o benim kizim verdi, ( tek oglu var ) iste o benim oglumun kiz arkadasi degil benim KIZIM derdi hani nerede o kizin dedigin kisi??? Bende tabii inandim samimiyetine... Evet pesine de düsmedi öyle kaldi ve ben sadece mesele buymus gibi ayrilmadim yani öyle gerekti...

canım, benim kayınvalidem canı sağolsun beni çok incitir. eşimin ya da başkasının yanında değil ama başbaşayken ya da telefonda iğneler hep....

ama sana flört zamanımızı söyleyeyim, eşim benden basetmiş. atladı istanbula geldi tanışmaya. ben de gittim ama olduğum gibi giyindim hani sevecekse böyle sevsin diye. bana çok iyi konuştu. eşime de hemen evlenin, Allaha şükürler olsun hep böyle sıcakkanlı güleryüzlü, eğitimli gelin isterdim. Allah gönlüme göre verdi. bir evin bir kızıymış ne isterse yaparım dedi. ailem biraz tanıamaktan yanaydılar bana çok düşkünlerdir. o süreçte de sıkça ailemle tanışmaya geldi. aileme hep "turamiti ben gelin değil evlat istiyoum kendime, tek çocuğumuz diye endişelisiniz ama benim yarularım onun ablaları abileri artık herşeyinde yanındayız" dedi..

bu şekilde ailem razı oldu. eşim de çok üstüme titrer o zaman daha da ilgiliydi hatta. nişan oldu. nişandan sonra düğün tarihi aldık. kayınvalidem başladı iğnelemelere. ben önce yanlış anlıyorum heralde dedim. aman turamit ne fesatsın dedim. evlendik düğünde yüzü asıktı. düğün öncesi takımdan gelinliğime herşeyime kulp taktı ki ben ona dnaışıp aldım herşeyimi. herşeyi alttan aldım ama yok. şimdi insanların yanında bana "aşkım" diye hitap eder ama başbaşayken alttan alıyorum diye iğneler.

demek istediğim seninki gene baştan yüzünü göstermiş. ayrıca canım sen de biraz ona inat evlenmek istemişsin sanki. bence de okul bitmeden askerlik çıkmadan evlenmek doğru değil. o konuda ona hak veriyorum ama oğlum önce bana ev alacak ne demek? sen oğluna ev al durumun varsa. insan evladını bana baksın diye yetiştirmez ki yaşı 50ye de gelse maddi manevi destek olman ailelerin vazifesi." ayrıca oğlum seni sevmiş, ama kızım sonradan zorluk çekmemek için dilerseneniz işleriniz oturana kadar resmileştirmeyin. sen bizim gelinimizsin yine" deseydi eminim sen kendiliğinden daha erken adını koymaya derdin.

benden sana abla tavsiyesi canım. ben de ilk flörtümle evlenmedim. ama ilk eşimin ailesiyle tanıştım. çıkarken, evlenme kararı almadan tanışmak, kaynaşmak ilişkileri yıpratıyor.

Annesi annemle tanisti telefonda görüstüler yaa anneme bile kendi kizim gibi görüyorum laflari falan etti hep güzel seyler dedi ki hep güzel seyler gecti... Bu birden bireee hanim aga hallerine sadece akil fikir erdiremedim.. Yaa kizlar... Erkek arkadasim bana ceviz kiriyor veriyor beraber yiyoruz sonra iste aradan 10 dakka falan geciyor anneside de götürüyor ertesi gün erkek arkadasim yanina gelip gülerek biliyormusun dün annem '' HELE SÛKÛR'' beni hatirladin dedi...Galiba seni kiskaniyor dedi... Ben gülümsedim sadece yani birsey demek istemedim... Anlayacagin triplere girmis... Evet kaynasma iliskimi yipratti.

valla kusura bakmayında anne haklı..hiçte öyle bencil falanda değil..elbette oğlunun okulu bitirp para kazanacagı günü bekliyor..sçz nişan vs bunlar için erkenmiş okuduguna göre..
aceleniz neki allah aşkına...
zaten aileler tanışablr demiş annesi daha niye trplere girdnki böyle?
iyice uzaklaştırmşssınız kendiniz..

Yasadgimiz toplumda ne kadar feodal degilim desekte, eskiler adetine usülüne göre yapilmasni isterler. Yani bir tanisma acikcasi olmazdi KI TANISMA ( OLABILIR) kelimesiyle söylendi bana.. Yani olmaya da bilirde .... Ya bilmiyorum anlamiyorum neden böyle oldu? :/ Evet aslinda sizin yorumlarinizi okudugumda göremedigim bazi seyleri görmeye basladim..

seni komşulara falan neden tanıştırıyolar bunu anlamadım bu bir, ikincisi senin tabirinle "ad koymadan" memleketlerine gidip 3 gün annesinde nasıl kaldın, bu tarz hareketler ilerde zaten yüzüne vurulurdu, belliki oğlanda sünepe yoluna bak tatlım

Canim ben anladim. Eger isimiz bozulsaydi hic kimse onlari suclu bulmayacakti cünkü bana AHIM SAHIM hürmet etti karsilarinda... Valla benim aklma bu geliyor.. Tabii bu fesatlik ama yani bana baska imkan vermiyor.. Kalmak istememistim zaten :/ Erkek arkadasim zorladi.... dedigim gibi irademi koruyabilirdim..

arkadaşım bu senin hayatın elbet sen daha iyi kararlar vereceksindir ama sen şu an sevgilin barışalım dese barışacak durumdasın.bence yapma hayatına başka türlü yöön ver.emin ol hiç bişey değişmiyo.yaşadıklarımdan biiiliyorum böyle birbirine düşkün anne oğul hep öyle devam ediyo.ilerde daha büyük sıkıntılar çekersin.yol yakınken sil.kaderini kendin çizeceksin....

Ozaman öyleydim... Bazi seyler oturdu bazi seyleri fark ettim ve cok kizginim... Ve asla affetmeyecegime inaniyorum... Insan burukluk yasiyor ama bunun üstesinden gelmeliyim yoksa ileride daha kötü ve daha üzüce seyler olabilir yani aramizda ''birsey yokken'' annesi böyle kiskaniyorsa evlendigimde kesin sacimi basimi yollar... :))) Evet yol yakinken döndüm.

cocuk türkiye de mi yani,sen yanina getirmeyi planiyorsun
cocugun yasi 25 sanirim üniversite okuyor,simdi söyle bir düsünsene sne herseyi kendin planiyorsunda onlar
bu planinin neresinde,türkiyede üniversite okumus insanin yurt disinda ne isi olur,
adam belki sinavalra girip memur olacak.
türkiyede okdugu ne ise yurt disinda gecerli degil biliyorsundur..bence ailece baska planlari var..

Ben yurtdisindayim o turkiyede. Belki getirirdim diye düsünüyordum yani kararlastirmamistik... Ya ben erkek arkadasimla bunlari konusuyordum.. Zaten beni ilgilendiren o anasi veya baska birisi degil.. biz bu konulari dedigim gibi konusuyorduk bazen onayliyorduk bazende onay vermiyorduk karisik yani... valla profesør olan bile gidiyor... Evet ailenin baska bir plana var. Oglu turkiyede okuyacak, memur olacak tr de yasiyacak galiba artik? Iyi artik istedigi kadar yasasin :)))))

Ben yurtdisindayim o turkiyede. Belki getirirdim diye düsünüyordum yani kararlastirmamistik... Ya ben erkek arkadasimla bunlari konusuyordum.. Zaten beni ilgilendiren o anasi veya baska birisi degil.. biz bu konulari dedigim gibi konusuyorduk bazen onayliyorduk bazende onay vermiyorduk karisik yani... valla profesør olan bile gidiyor... Evet ailenin baska bir plana var. Oglu turkiyede okuyacak, memur olacak tr de yasiyacak galiba artik? Iyi artik istedigi kadar yasasin :)))))

canim prof. olanda geliyorda gelenler kendi meslekleri adina birsey yapiyordur...
ben de yurt disinda okuyorum,okulu bitir gel hicbir sey yapamiyorsun ki,sayilmiyor birseye
sahsen ben kiz ya da erkek öyle gelmelerine karsiyim o kadr sene okuyacak edecek,gelip burda ne is yapacak dil yok birsey yok
yani herkes önce kendi hayatini düsünecek...tabiki önce can sonra canan....insan kendi hayatinda eline birsey almazsa ya da sartlari iyi olmazsa
adim atamiyor senin durumumun iyi olmasi önemli degil,hersey para da degil belki kariyer yapmak istiyor belki farkli penceren bakiyorlar,
yani bende anne olsam cocugumun böyle birsey yapmasini istemem..

Back