Erkek arkadasimin annesi.....

cnm benım sen kac yasındasın merak ettım.? bak benım durummla senınkı aynı ama bı farkla benımde erkek arkadasım 3 yıllık we o okulu bıtırdı benımde bu son senem. erkek arkadasım bana hep gel bıze gıdelım tanıs dedı ama ben hıc gıtmedımkı ewlendıgımızde tartısırz ws olursa bana 'bak bu kız zaten aılesıne soylemedn bıze gelmıst' demesın dıe. sonucta ınsan oglu nekadar ıyı olsada dıebılır yani hep bunu dusunup gıtmedım. suan sewgılım hala kpss ye calısıo isi yok ama annesıyle bırlıkte her tlfnda konustugumuzda bu yaz nısanlayalım sızı dıolar. ama ben ıstemıorum cunku onun askerlıgı bıle yok, ısı yok ,ewı yok ws ws ws aılem onun neyıne guwenıpte tamam dıcekkı ? dusunbu arada ben 22 yasındayım sewgılım 24. ben dıorum barı kpss kaznmıs olsan tamam bı nebze ama yok ıste. soz falan sonrada yaparsınız suan sart degıl kı. annesın oglum bana ew alacak demesı cok tuhafıma gıttı ama tanımadıgım ıcın bısey dıemıcm cnm. her zaman mesafenı koru mustakbel kaynananla. sonra sorun yasamamk ıcın.

Ben 19 yasindayim. Canim ikimizinde ekonomik durumu gayet iyi yani síkíntísíz... Benim dururmum cok iyi ... O yüzden böyle rahatim. Canim gitme, sakin ha da yüz verme bak capcanli örnek karsinda... aklina gelmeyecek kurnazliklar var.. ARamizda öyle resmi birsey bile yok annesi ogluma iyi davraniyormusun gibi sorguluyor. salla gitsin is olmayana kadar sen bir hicsin.

beni memleketeine götürdü 3 gun annesinde kaldım demissin. iyide ortada ciddi bişey yok söz yok nişan yok niye boyle yaptınız. ben bu durumlara karşıyım ortada resmiyete dökülmeyen bişeyler varsa gitmeyin tanışmayın ailesiyle. yapmayın bu yanlışı arkadaşlar. sonra siz kötü olursunuz ortada yuzuk yok kız ailemizin içine kadar girdi vs gibi sözlere maruz kalırsınız. hoş değil

ben zaten gıtmeyı dusunmuyorum cnm. benımkının annesıde sureklı gel pıknıklere gıderız gezerız ws dıo ama ben dusunmuyorum ılerıde ne olacagı bellı olmaz cunku

Ya aileler o feodal baglari asmis oldugu icin sakincasi olmadi. Ama o da bi yere kadar, dedigin gibi 'kiz ailemizin icine kadar girdi'' mantigi doguyabilir. Ya bence benim begenilmemi cekemedi annesi.. bilmiyorum.

19 yaşındasın, tabikide hayat senin ama işi ciddiyete bindirmek için çok erken değil mi?
erkek arkadaşının annesine söz geçirme niyetiyle arada resmiyet olmasını istemişsin..fakat ikinizde mesleklerinizi eline alıp, aradan askerliği çıkarıp, bir süre çalışarak herşeyi kendiniz yaparak evlenseydiniz, asıl söz sahibi olmama kısmı o durumda olur diye düşünüyorum. Kendimden örnek vermem gerekirse, 27 yaşındayım yaklaşık 3 yıldır çalışıyorum ve düğünüm 7 ay sonra..bu kadar beledim çünkü; herşeyi kendimiz çalışarak, didinerek yaptık ve yapıyoruz..Ben biraz evlilik konusunda gençlerin maddi ve manevi olarak kendisini hazırladığı zamanda olması taraftarıyım..herşeyi kendimiz yaptığımız için, evlilik süreci içinde bir tane bile sorun yaşamadım:) çünkü iğnesine kadar bizim yaptığımız şeye kimse ses çıkaramaz..

Ayrıca bana ilginç gelen ikinci konu da; 19 yaşında ve okulun bitmeden ailen nasıl sözlenmene izin verebiliyor ki? sözlü yahut nişanlı olmak büyük bir sorumluluk..sadece yukarıda açıkladığım maddi kısımlar değil, kendi üniversite çağımı ve 19 yaşımı düşündümde, ya sorun bendeydi geç olgunlaştım, ya da bizlerden sonraki nesil bir şeyleri çok çabuk tüketiyor..

Hakkında hayırlısı olsun, sevgiler..

ben hic sevmedim bu kaynana adayini.Ve aday bile olmasin,ben gorusmeyi keserdim.Cunku anladim ki cok yapici bir kadin degil.Evlenelim demissiniz sanki de,bilmeme o bu su olmadan demis alt tarafi bir soz ve yahut nisan ne olursa.bence ayrilmisken donmeyin geri.

Ben annesinin tavrında yanlış bir şey görmedim.Yaşı kaç olursa olsun bir şeyleri tam oturtmadan bir şeylere adım atılmamasını istemesi çok mantıklı.
Ayrıca siz daha en başından bana ters davrandı bende varlığımı bir göstereyim düşüncesinde olursanız sonrasında ilişkiniz nasıl olur hiç düşündünüz mü?Sürekli bir çekişme hakim olacaktı aranızda...
Ben kendi akrabamdan örnek vereyim.Sevgilisiyle askere gitmeden önce hep bir adım atmak istediler,bizim akrabalar istemiyordu.Bir şekilde onay aldılar ama sadece söz kesilecek diye..Sonra işler büyüdü nişan olsun dendi.Sonra kız,askere gittikten bir kaç ay sonra ayrıldı.
Siz bunu yaparsınız demiyorum.Demem o ki görüldüğü üzre bir yüzük kimseye kurtarmadı...Her şey zamanında güzel.Keşke okulunu bitirip,işini gücünü oturtup adım atmaya niyetlenseydiniz.Bundan sonra hakkınızda hayırlısı...​

Sen uni. okuyo musun merak ettim :26:

bak en başından görmüş ayrılmışsın ne güzel.. 2 seneyi falan boşver daha gençsin.
arkana bakma bence

Ana kuzusu adamdan uzak duracaksın canım,ondan bir yol olmaz..Benım de 1 yıllık bir ilişkim olmustu eskıden ..Anasıyla tanısınca senınkı gıbı bizi ayırmıstı ..War ya aglaya aglaya ayrılmıstık ,hala da beddualar ederım..Ben mutlu yuwamı kurdum hayatım güzel ,pekı ya oglu??Daha ewlenmedı bıle ,çunkı benım yerıme kımseyı koyamdı..Erkek arkadasın kac yasında??Daha ufaksa ,cook gec pişman olacaktır..Üzülme,böyle bır ılıskıde barıssan sözlensen ne olur ,anası aynı kısı olduktan sonra..

Bence bitmesi en hayırlısı olmuş.Dönse bile affetme.Pasif adamla bir ömür geçmez.İlerde evlenseydiniz seni hep annesine ezdireceğinden emin ol.Boşver kaybeden o olmuş

bence bu kadar pasif kalan birinden ayrilmaniz iyi olmus...
ben cok sevsem kiz arkadasim soz istese, ailem hemen olmasin dese en azindan kiz arkadasima yuzuk alir simdilik kendi aramizda falan takalim derdim mesela...
onu da dememis...

Bir iki seneye kalmaz bitecekti okullarimiz, askerlik durumu da belli degildi cunku ben yurtdisinda kaliyorum ve kendisini buraya getirmeyi planliyordum. maddi olarak da... dedigim gibi durumum iyi yani yine herseyi kendim yapacaktim o da öyle.

iyi dileklerin icin tsk ederim.

bence bu kadar pasif kalan birinden ayrilmaniz iyi olmus...
ben cok sevsem kiz arkadasim soz istese, ailem hemen olmasin dese en azindan kiz arkadasima yuzuk alir simdilik kendi aramizda falan takalim derdim mesela...
onu da dememis...

yüzük var.. bana hediye edeli 1 sene oldu... ama fark etmiyorki.. ne biliyim... baksana erkek arkadasimda ne yapacagini bilememis öylece kaldi hersey...

canim sana katiliyorum... bende ayni durumu seziyorum... ama hak mi bu?? yani böyle bisey olabilir mi....??? kendisi 24

Bircan, öncelikle merak ettiğim konu; öncelerde hiç düşünmediğiniz ''adını koyma'' konusunu, sırf ailesinin olumsuz yaklaşımıyla düşünüp sevgilinize sunmuşsunuz fikrinizi.

Bu ne kadar doğru tartışmak gerekiyor..

İkincisi, kim ne derse desin; arada nişan varken bile aileyle içli dışlı olmak hem olumsuz sonuçlar doğuruyor hemde yanlış; binlerce defa gördük örneklerini..
Orada üç gün kalmanız hata olmuş.

Sizinle evlenmek isteyen kişi, sizden önce açardı bu konuyu zaten size..
Siz açtıysanız, kabul gördüyse en azından peşine düşer, sizin için uğraşırdı.

Şimdiden ''anne'' ''aile'' problerinin araya girdiği ilişki sağlamlığını yitirir..Hayatınızı koruyun.

canım, benim kayınvalidem canı sağolsun beni çok incitir. eşimin ya da başkasının yanında değil ama başbaşayken ya da telefonda iğneler hep....

ama sana flört zamanımızı söyleyeyim, eşim benden basetmiş. atladı istanbula geldi tanışmaya. ben de gittim ama olduğum gibi giyindim hani sevecekse böyle sevsin diye. bana çok iyi konuştu. eşime de hemen evlenin, Allaha şükürler olsun hep böyle sıcakkanlı güleryüzlü, eğitimli gelin isterdim. Allah gönlüme göre verdi. bir evin bir kızıymış ne isterse yaparım dedi. ailem biraz tanıamaktan yanaydılar bana çok düşkünlerdir. o süreçte de sıkça ailemle tanışmaya geldi. aileme hep "turamiti ben gelin değil evlat istiyoum kendime, tek çocuğumuz diye endişelisiniz ama benim yarularım onun ablaları abileri artık herşeyinde yanındayız" dedi..

bu şekilde ailem razı oldu. eşim de çok üstüme titrer o zaman daha da ilgiliydi hatta. nişan oldu. nişandan sonra düğün tarihi aldık. kayınvalidem başladı iğnelemelere. ben önce yanlış anlıyorum heralde dedim. aman turamit ne fesatsın dedim. evlendik düğünde yüzü asıktı. düğün öncesi takımdan gelinliğime herşeyime kulp taktı ki ben ona dnaışıp aldım herşeyimi. herşeyi alttan aldım ama yok. şimdi insanların yanında bana "aşkım" diye hitap eder ama başbaşayken alttan alıyorum diye iğneler.

demek istediğim seninki gene baştan yüzünü göstermiş. ayrıca canım sen de biraz ona inat evlenmek istemişsin sanki. bence de okul bitmeden askerlik çıkmadan evlenmek doğru değil. o konuda ona hak veriyorum ama oğlum önce bana ev alacak ne demek? sen oğluna ev al durumun varsa. insan evladını bana baksın diye yetiştirmez ki yaşı 50ye de gelse maddi manevi destek olman ailelerin vazifesi." ayrıca oğlum seni sevmiş, ama kızım sonradan zorluk çekmemek için dilerseneniz işleriniz oturana kadar resmileştirmeyin. sen bizim gelinimizsin yine" deseydi eminim sen kendiliğinden daha erken adını koymaya derdin.

benden sana abla tavsiyesi canım. ben de ilk flörtümle evlenmedim. ama ilk eşimin ailesiyle tanıştım. çıkarken, evlenme kararı almadan tanışmak, kaynaşmak ilişkileri yıpratıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…