Erkek arkadaşımın annesi evime geliyor!

Bence masraf olmasin diye eve gidelim demistir
Hic dogru bulmadim bu durumu. Sadece annesi gelse bi nebze ama maaile geliyorlar. Senin anne baban dis kapinin mandali mi?
Ne kadar kirici bi durum. Kesinlikle kabul etmezdim.
Menunuz ise yeterli.

Erkek arkadaşınız size niye dile getiriyor ki bu durumu. annem evde ağırlasın diyor ama ben dışarda diyorum dendiğinde buyrun gelin diyeceğini bilmiyor mu? Sonuçta sen sevgilini kırmak istemeyecegin için kabul edeceksin. Sana bu lafin hic gelmemesi gerekirdi. Diğer konu onların ailece sizin tek oluşunuz biraz garip geldi bana. Bu işin oluru önce sizin dışarıda bir yerlerde tanışmanizdi sonrasında belki böyle bir yemek ancak olabilirdi.

Merhabalarrrr
Bunlar güzel ve keyifli telaslar. Menünüzde güzel aslinda abarti deyil bir yemek daveti icin ama kayinvalide adayiyla ilk tanisma icin biraz fazla bence. Eyer iki ailenin karsilikli tanismadan sonraki yemek daveti olsa menünüz olur ama suanki durumda bu kadar cok cesite girismeyin derim ben. Aslinda en dogrusu sevgilinizin düsündüyü gibi disarida bir yemekte bulusmak. Cünki sonucta sevgiliniz sizi tanistiriyor ailesiyle ve bu ilk tanisma disarda olmali rahat sohbet edip yemek yiyip oturabiliceyiniz bir yer secin. Daha sonra sizde bir gün kahve icmeye cagira bilirsiniz evinize. evinize annesi ve sevgilinizi cagirin ve sizinde anneniz mutlaka orda olsun derim ben. Yok eyer sizde evinizde agirlama taraftariysaniz o halde kendi ailenizide cagirin en azindan annenizide dahil edin bu yemeye.
Size iyi ve güzel tanismalar ve sohbetler diliyorum.

Kv milletine yaranmaya çalışma sakın ters teper en melek olanı benim annemdi geçen abime ayrıl demiş o kızdan düşün yani annemde kendi halinde bi insandı

Yapılan cidden garip. Hem ayıp hem de fazla. Yani ben kv olsam. Hemen evine niye gideyim, hele bi tanışayım, seversem giderim derim. Ayrıca zorla davet ettirip hem de yemekli demek falan. Neyse, sanırım 2. Evliliğinden oğlu yok, kv delik yapma şansı yok, o da bulmuşken tadını çıkarayım diyor :)

Kusura bakmayın banlanmış olduğum için mesajlarınıza cevap veremedim. Cevap veremediklerim için tek tek özür diliyorum.

Yemek iptal oldu arkadaşlar, ben aslında ne olursa olsun yemeğe alacaktım ama erkek arkadaşım yemeğe almamı istemedi, kesinlikle kabul etmedi. Annesine de bir şekilde kabul ettirmiş, şık bir restorandan yer ayırtmışlar. Cuma akşamı beni alacak ben, kız kardeşim (onu da çağırdım geliyor), erkek arkadaşım, annesi, babası ve ablası hep beraber dışarıya yemeğe gideceğiz. Duruma göre oradan evime kahveye ya da çaya davet ederim ya da etmem, bilmiyorum. Gelişmeleri merak edenler olmuş, onlar için yemeğin nasıl geçtiğini tekrar yazacağım. :)

Yorum yazan herkesin elleri dert görmesin, hepinizi sevgiyle kucaklıyorum.

Astoria bu yemeklerin tariflerini de yazar mısın cok rica etsem

Merhaba :)

Yemekleri yapmama gerek kalmadı ancak sizin için elbette yazarım tariflerini. Biraz özet gibi olacak, açıklayamadığım bir yer olursa lütfen tekrar sorun olur mu?

Sebzeli mercimek çorbası için 1 büyük soğanı yemeklik doğruyorum, yarım çay bardağı sıvı yağ kızdırdığım tencerede beyaz rengini kırana kadar çeviriyorum. Ardından 1 büyücek (bayaa büyücek) kase yıkanmış kırmızı mercimeği soğanlara ilave ediyorum, 3-4 dakika tahta kaşıkla çevirerek kavuruyorum. Daha sonra küp küp doğradığım 1 orta boy patates ve 1 havucu da ekliyorum, onları da kavuruyorum azıcık. Daha sonra 6-7 su bardağı kadar soğuk su ekliyorum, bütün sebzeler kendini salana kadar kaynatıyorum. Hepsi kendini salınca altını söndürüyorum, blenderdan geçirip süzme haline getiriyorum. Tabi çorba kopkoyu oluyor, 1-1,5 su bardağı tavuk suyu yoksa kaynar su ilave edip bir taşım kaynatıyorum. Sonra küçük bir cezvede yağ kızdırıyorum (tereyağı seviyorsanız tereyağı, ben zeytinyağı kullanıyorum) nane, kırmızı biber, tuz ve az miktarda kimyonu yağa ilave ediyorum, baharatların kokusu çıkınca kızgın yağı çorbaya döküyorum, bir güzel karıştırıyorum. Bu kadar.

Barbunya pilakiyi hazır alacaktım. Kabak havuç kavurmasını biliyorsunuzdur muhtemelen. Hah biftek, bifteği kişi sayısına göre uzun ve geniş alıyorum hafif dövdürüyorum saracağım için. Biftekleri marine ediyorum önceden, rendelenmiş kuru soğanın suyu, biraz süt, zeytinyağı ve bir tane defne yaprağı ile. 1 gün bekletirseniz daha güzel ve yumuşak olur. İç harcı için, soğan, mantar, rendelenmiş havuç, dolmalık renkli biber ve sarımsakları soteliyorum. İç harcı soğuttuktan sonra biftekleri buzdolabından çıkarıyorum, fazla sosunu döküyorum, bifteklerin içine iç harcı ve biraz rendelenmiş kaşar peynirini doldurup rulo şeklinde sarıyorum. Açılmasınlar diye uçlarına kürdan tutturuyorum. Daha sonra biftekleri tavada biraz kızartıp borcama yerleştiriyorum. Salçalı sıcak su hazırlayıp borcama döküyorum biraz daha pişiriyorum, bu kadar.

Parfe ise en kolayı. Ben sürekli buzlukta bulundururum, yaz kış. Krem şanti hazırlıyorum klasik, içine ağza gelecek boyutta küp küp halley bisküvilerden, çilek, muz, şeftali artık meyvelerden ne varsa, kuru meyve de olabilir, damla çikolata, fındık, fıstık ne bulursam atıyorum. Baton bir kalıba streç film seriyorum, bu hazırladığım krem şantiyi döküyorum, buzluğa atıyorum. Servis edeceğim zaman da dilimleyip üzerine şu hazır tek kullanımlık çikolatalı soslar var ya, onlardan dökerek servis ediyorum. Umarım siz de yapar ve beğenirsiniz. :)

bak hala eve davet ederim diyo yaaaa:)
cnaım kardşeim eve falan alma
ilerde ilerdeeeeeeeeeeeeeeee
acele etme

Cok tesekkur ederim yeterince aciklayici olmus cok sagolun, neden gerek kalmadi onu anlamadim disarda mi bulusacaksiniz?

Cok tesekkur ederim yeterince aciklayici olmus cok sagolun, neden gerek kalmadi onu anlamadim disarda mi bulusacaksiniz?

Rica ederim. :) Evet evet, erkek arkadaşım kesinlikle kabul etmedi benden ziyade. Annesine de ne dediyse bilmiyorum onu da ikna etmiş, güzel bir restorandan yer ayırtmış. Erkek arkadaşımın anne babası ablası, ben ve kız kardeşim buluşuyoruz Cuma akşamı.

Böylesi daha iyi olmus bence :)

Umarım herşey güzel geçer.

Ay bence menü muhteşem tatlı da nefis olur bi hazır bi de kendi tatlını da sun bence:) boş şans ehe

abartı değil mi cnm sofra ne gerek var o kadar çeşide yani bi kek bi çay yeter bence sonuçta tanışma isteme değil ya

gayet yeterli bir menü.şimdiden kolay gelsin.tatlı da, tam yaz akşamlarına uygun.

5 kişi olacaksanız bir siz diğerleri kim?
hepsi misafir mi yoksa yanınızda sizin bi yakınınız olacak mı

Menü oldukça güzel.. tatlı da çikolata soslu parfe turk kahvesinin yaninda güzel gider..

Daha ne olsun, dolu dolu bir sofra işte.
Gayet uyumlu da, kolay gelsin şimdiden.
Çay faslı da olacaksa, fındık, fıstık filan koyarsın yanında tamamdır :)

Kadının ikinci eşinden başka bir oğlu varsa seni ona almak isteyecektir bence

Valla canım bu gelis pek bi tuhaf geldi bana, nedense illaki evine gidecem demis

İlk kez tanışacağı insanın evine yemeğe gitmek mantıklı değil ki ya
Önce dışarda bi kahve bi çay içeydiniz..

Anneni de çağırsan yemeğe olmaz mı?

Daha ne olsun.
2,5 yıllık evliyim daha hiç kayınvalide ağırlamadım .
Benim ki gittiği evin temizliğine çok bakar, sizinki de dikkat ediyordur belki.

Bence kayınvalide adayının egolarını tatmin etmek için geleceğini düşünüyorum. Yoksa yemeğe değil kahveye gelirdi.

Oğlum olsa seni alırdım süper menü . Kolay gelsin .

Gelin adayini evinde silah arkadaslari olmadan savunmasiz kistircak vay kurnaz kaynana

Gayet uygun bir menü ne çok basit ne çok ağır ellerine sağlık şimdiden
tatlıdan da canım çekti

Katıldım size

Yani onlar ana baba da boşandığı koca ile ilk gelişte sende ne işleri var

Ayrı ayrı gelselerdi bari

Menüde bir ben yokum kız Astoria , daha ne olacaktı?

Canim kuş sütü eksik daha nolsun. Bence gereksiz yani sevgilisiniz sadece. Ortada bi ciddiyet yok henüz dışarda olabilirdi. Lakin madem böyle emri vaki oldu menü gayet iyi

Bu yemekten nasıl bir arbede yaşanacak ben onu merak ediyorum..
Menuye gelince garip bir aileye fazla bile

Cocugunu o yasta terkeden birinin simdi guzel duygularla mustakbel gelinini merak ettigine inanmiyorum.

Menü gayet güzel ben sadece bol şanslar dilemek istedim,umarım annesi canınızı sıkmaz .

Astoria niye banli?

Ben hic ugrasmazdim. Disaridan soyle bir buyuk pizza , uzerine bir cay kek tamamdir.

Italyan usulu.

Apar topar gorusmeyi gereksiz buldum. Daha yeni baristiysaniz evde degil , disarida olmaliydi.

İşi ailelere taşıyacak ciddiyeti yani isteme gibi olmasin diye önce kendisi seni görecek beğenirse ona göre oğluna çıtlatcak

Annenize haber verseniz 1,2 gün önceden. İçiniz rahat eder. Hem belki akıl verir.

Bence masraf olmasin diye eve gidelim demistir
Hic dogru bulmadim bu durumu. Sadece annesi gelse bi nebze ama maaile geliyorlar. Senin anne baban dis kapinin mandali mi?
Ne kadar kirici bi durum. Kesinlikle kabul etmezdim.
Menunuz ise yeterli.

Ay bence menü muhteşem tatlı da nefis olur bi hazır bi de kendi tatlını da sun bence:) boş şans ehe

Bu acayip kadin nasil biri merak ettim. Yemek nasil gecti kadin nasildi? Yazarsan sevinirim :)

Merhabalar tekrar,

Yemek geçti bitti. Bu durumun nasıl geçtiğini merak eden kişiler olmuştu, onları tek tek ayıklayamadım o yüzden gördüğüm herkesi alıntıladım. Merak etmeyen, "Aman bana ne" diyenler varsa okumayabilirler, bildirim rahatsızlığı için onlardan özür dilerim. :)

Burada bazı kişilerin söylediklerini dinlemiş oldum, evde yemeğe almadım. Erkek arkadaşım kesinlikle kabul etmedi bunu, "Tek başına öyle ağırlamaya falan gerek yok annemin görmek istediği şeyler başka herhalde onunla da konuştum yer ayırttım Cuma akşamı almaya geliyorum seni ve kız kardeşini" dedi. Ben farklı bir şehirde yaşıyorum, kız kardeşim ailemle başka bir şehirde. Ama kardeşim benim olduğum şehirde bir okulu kazandı, o yüzden zaten gelmesi gerekiyordu biraz daha erken gelmiş oldu bu yemek için, yanıma geldi.

Bu akşam erkek arkadaşım bizi alacaktı aslında ama düşündük arabada yer olmuyor (erkek arkadaşım sürecek, babası annesi ve kız kardeşi var ekstra 2 kişi sıkışacaktık), o yüzden benim kendi arabam var zaten kız kardeşimle ikimiz bir gittik, onlar bir gitti. Erkek arkadaşım da baya güzel bir mekandan yer ayırtmış sağ olsun, çok nezih bir ortamdı. Babasını ve ablasını mezuniyet törenlerimizden tanıyorum zaten. Ablası ilk tanışmamızda bana çok gıcık davranmıştı, ortamda erkek arkadaşım yokken suratıma falan bakmamıştı. Bu tanışmamızda bana çok sıcak davrandı, iltifatlar yağdırdı, kız kardeşime ayrı iltifatlar yağdırdı. Muhtemelen ciddi bir durum olduğunda, evlendiğimizde falan da milletin yanında yalaka olup tek başımızayken suratıma bakmayacak. Taktiğini çözdüm, aynı taktiği ben de uygulayacağım. Babası mezuniyet töreninde ciddi bir adam gibi gelmişti bana, burada biraz "laubali" geldi gözüme. Yani aslında espriler falan yapıyor da işte nasıl desem biraz yersiz espriler yapabiliyor bazen. Yemek sırasında bizim Rus kökenli olduğumuzu öğrenince "Ohh oğlumun neden vazgeçmediği anlaşıldı ehehe" gibi bir laf etti mesela, gergin bir sessizlik oldu bir süre. Erkek arkadaşım toparladı, o en çok uğraşandı hatta. Yemeğin iyi geçmesi için çok çırpındı.

Geldik valide hanıma. :) Valide hanım çok ciddi duruşlu, soğuk bakışlı bir kadın. Böyle nasıl desem, baş öğretmen gibi saçlar sımsıkı topuz, kalem elbise giymiş falan. Bana çok güzel hediyeler getirmiş. Yaşadığı ülkeden bir şişe şarap ki belli gerçekten çok kaliteli. Bir tane de opal taştan bir kolye almış, kolye çok güzel fotoğrafını çekebilirsem çekerim. "İyi ki bu kolyeyi almışım, gözlerinin rengini iyice ortaya çıkaracak, umarım taktıkça beni hatırlarsın, aklında güzel yer ederim" dedi. Kız kardeşimin geleceğinden haberi yokmuş, ona da bir hediye alamadığı için özür falan diledi.

Yemek sırasında klasik muhabbetlerden ettik, ailelerden bahsettik ama çok detaya inilmedi. Yani sanki erkek arkadaşımın anne babası hiç boşanmamış, yeniden evlenmemiş gibi. Ha, evime gelmeyi neden bu kadar istediğini açıkladı laf arasında. "Oğlumun büyümesini göremedim ben ne yazık ki" dedi, burada erkek arkadaşım kafasını falan çevirdi, telefonuyla ilgilendi. "Bunun için çok pişmanım" dedi. "Yaşayamadığım çok şey oldu, hem kızım hem oğlum için. Ama tek istediğim benim yapamadığım şeyleri oğluma yaşatabilecek, gözümü arkada bırakmayacak birisinin olmasıydı. Galiba bu sensin Astoria" dedi bana. Yani iltifat mı etti, gel çocuğumun annesi ol mu dedi. Ben cidden bir şey anlamadım. Erkek arkadaşım da burada sesli sesli "Neyse artık" dedi, kadın sonra hiçbir şey demedi ve konu değişti. Bu da gergin anlardan biriydi.

Bana kızacaksınız ama ehehe, ben yine de evime kahve içmeye buyur ettim. Gelmediler, "Başka zaman artık, evinde de misafir olmayı çok isteriz teşekkürler" dediler. Oradan hepimiz evlere dağıldık. Kız kardeşim "Abla bunlardan biraz çekeceğin var sanki" dedi. :/ Erkek arkadaşımla da biraz önce konuştum, sesi çok yorgun geliyordu, biraz konuştuk konuşmanın sonunda kapatırken "Umarım mutlu edebilirim seni Astoria" dedi. Bu kadar kızlar, bu gece de böyle bitti.

-Ablaya karşı geliştirilen taktik hoşuma gitti
-Baba cidden patavatsızmış, ama zaten ilerde hayatınıza pek dahil olmaz değil mi?
-Erkek arkadaşınız çok gerilmiş sanırım, epey üzüldüm ona. Annesine olan öfkesi, affedemeyişi ve duyduğu utanç buradan bile belli. Ailesinden utanıyor gibi hissettim ve bu yüzden size karşı çok mahcup.
-Anne çok hoş bir kadınmış, keşke daha çok dahil olsaydı erkek arkadaşınızın hayatına.
-Kolyeyi merak ettim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…