- 30 Mayıs 2024
- 8
- -50
- 38
-
- Konu Sahibi ingilizpapatyasi
Cahillerle konuşma şeklim diyelimŞu konuşma seviyenizden bile belli nasıl birisi olduğunuz. Terbiyesizliğinizi ötede konuşturun. Burda kandırılan bir kadın var. Bunun yanlış olduğundan bahsediyoruz. Gelmiş saçma sapan duyar kasıyorsunuz.
Herkesin ağzında bir cehalet sözü almış gidiyor.Ya yazdığım herşey tıptaki son gelişmelerle ilgili.asıl cehalet sende.günümüz cahilliği nasıl biliyor musun?cahil olduğunun farkında olmamak :)Yazdım yazdım sildim. Yani herkesi bilgisizlikle suçlayan bu cehalet karşısında kelimelerim anlam bulmadı.
Herkesin ağzında bir cehalet sözü almış gidiyor.Ya yazdığım herşey tıptaki son gelişmelerle ilgili.asıl cehalet sende.günümüz cahilliği nasıl biliyor musun?cahil olduğunun farkında olmamak :)
Eğer sende ilerde Hıv olmazsan bende bu hayatta hiçbirşey öğrenmemişim demektir.bu sözümü unutma.Kaç kızım kaç bir daha muhattap olma. 1.5 yıl ollmuş bulaşsaydı pozitif çıkardın merak etme, negatifsin. Pozitif çıkmayı bekleme, git savcılığa şikayet et. Ailesini tanıyorsan ailesiyle konuş, işyerine de söyle herkese söyle ki bir daha kimsenin canını tehlikeye atamasın. Senin yerinde olsam ilan yaptırıp sosyal medyada paylaşırım, hatta bastırıp oturduğu sokakta elektrik direkerine yapıştırırım. Bu adam her şeyi hak ediyor sen bıraktın kurtulldun da adamın sonraki kurbanına yazık olacak. İğrenç herif.
Evet yargı dağıtıyorum.çünkü bu hayatta başıma gelmeyen kalmadı.tecrübeli birAaa kendinizi tarif etmişsiniz.
‘Hayat sana yeterince girmemiş’ diyebilen birisi ancak bu olur. Birde yargı dağıtır kendi çapında. Rezilsiniz.
Seni dikkate alıp yazmak istemezdim ama cehaletin sadece bilgiyle olduğunu düşündüğün için yazıyorum. Savundugun şey hiv değil kanser olsaydı da burada tepkiler aynı olurdu. Hivin bulaş riski , güncel hali, varyantlari vs konu değil. Adam bunu saklamış. Siz bunun nesini anlamıyorsunuz? Bir de hiç yüzünüz kızarmamış ki adam sizi dayanak olarak görüyor demişsiniz. Evet kesinlikle çok aydın bir insansınız. teziniz varsa paylaşın da yalan söyleyen insanlar bizi dayanak olarak gördüğünde ne yapmamız gerektiğini bilelim. Çünkü bu zihniyette birinin bilimsel bir makalesinin tek bir kelimesini bile okumam.Herkesin ağzında bir cehalet sözü almış gidiyor.Ya yazdığım herşey tıptaki son gelişmelerle ilgili.asıl cehalet sende.günümüz cahilliği nasıl biliyor musun?cahil olduğunun farkında olmamak :)
Evet yargı dağıtıyorum.çünkü bu hayatta başıma gelmeyen kalmadı.tecrübeli bir
Orta yaşlı bir ihtiyar olarak konuşuyorum
Bak güzel kardeşim,ben hasta bir insan gözüyle hasta insan psikolojisiyle,hele hele ”türkiyede yaşayan bir hasta” psikolojisiyle olaya bakıyorum.benimde kardeşim hiv tanısı aldı,hastaneden aldığı kan sebebiyle…ve sürekli kendisiyle konuştuğum için ,olayların tam içinde olduğum için,onlarım da psikolojisinin içinde olduğum için bu olaya kandırılma olarak bakamıyorum.çünkü olayın tam içindeyim.yani bu dünyada bu olayda başıma geldi.bu dünyadan o kadar nefret ediyorum ki o yüzden “bu dünya daha sana girmemiş” cümlesini kullandım.yani o cümlenin senle de alakası yok,dünyaya duyduğum öfkeden kaynaklanıyor.5 yaşımdan beridir ağlamadan uyuduğum geceler çok nadirdir bu dünyada.yaşım 38 artık olaylara çok farklı bakıyorum,yani biraz daha sakin bakın olaya,hemen kandırıldın demeyin,neyseTecrübeli orta yaşlı bir ihtiyar olsaydınız daha seviyeli ve kaliteli olurdunuz. Sizin beyniniz sulanmış, okuduğunuzu bile anlamıyor, kim ne yazmış neden kızmış bunu bile bilmeden saldırıya geçiyorsunuz. Burda kandırılan bir kadın var herşeyden önce. Siz milletin bastonu ol diyorsunuz. Ona kıymet vermemiş, korumamış, saygı duymamış bir insana neden bunu yapsın dediğimizde cahil oluyoruz. Biryerlerden gocunuyorsunuz ama bilemiyorum. Allah şifa versin.
Siz de mi Hiv'lisiniz? Yanlış anlamayın hastalık yerecek kadar cesur değilim korkarım hastalık konusunda büyük konuşmaktan lakin fazla içselleştirmişsiniz. Migreni var diye nişan atan adam biliyorum, o adam sağlıklı konu sahibi hivli olsaydı 1 dakika durmazdı. Erkeklerin çoğu hasta birini istemiyor, kadınlar erkeklerin bakıcısı olmamalı artık. Tedaviler önleyici düzeyde, halen kökten bir tedavi yok, önleyicilik yüzde yüz bir düzeyde de değil. Bu riski almaya halen yeterli değil. Bir tane canı var herkesin kimse de onu sokakta bulmadı kusura bakmayın yani.Herkesin ağzında bir cehalet sözü almış gidiyor.Ya yazdığım herşey tıptaki son gelişmelerle ilgili.asıl cehalet sende.günümüz cahilliği nasıl biliyor musun?cahil olduğunun farkında olmamak :)
Bak güzel kardeşim,ben hasta bir insan gözüyle hasta insan psikolojisiyle,hele hele ”türkiyede yaşayan bir hasta” psikolojisiyle olaya bakıyorum.benimde kardeşim hiv tanısı aldı,hastaneden aldığı kan sebebiyle…ve sürekli kendisiyle konuştuğum için ,olayların tam içinde olduğum için,onlarım da psikolojisinin içinde olduğum için bu olaya kandırılma olarak bakamıyorum.çünkü olayın tam içindeyim.yani bu dünyada bu olayda başıma geldi.bu dünyadan o kadar nefret ediyorum ki o yüzden “bu dünya daha sana girmemiş” cümlesini kullandım.yani o cümlenin senle de alakası yok,dünyaya duyduğum öfkeden kaynaklanıyor.5 yaşımdan beridir ağlamadan uyuduğum geceler çok nadirdir bu dünyada.yaşım 38 artık olaylara çok farklı bakıyorum,yani biraz daha sakin bakın olaya,hemen kandırıldın demeyin,neyse
Geçmiş olsun öncelikle.Olaylara farklı bakmayı ogrendiyseniz,karşı tarafın bakış açısıyla da bakardiniz.Kendinizi kızın yerine koyar,o kandırılmış hissini yasardiniz.Kimse burda çocuk nereden kapmış,kimden kapmış,puuuu Allah'ın cezası demiyor.Surekli kiza ,seninle önemli bir şey paylasacam ,evlenmeden önce diyor çatır çatır sevişiyor ama söylemiyor kız ilacı bulup araştırıp hesap sormasa son ana kadar bekleyecek.Uckurundan vazgeçmiyor tehlike geçse bile hâlâ tedavi oluyor ve paylaşma gereği duymuyor bencillik timsali adamla empati yapamıyoruz sizin gibi ,kusura bakmayın.......Bak güzel kardeşim,ben hasta bir insan gözüyle hasta insan psikolojisiyle,hele hele ”türkiyede yaşayan bir hasta” psikolojisiyle olaya bakıyorum.benimde kardeşim hiv tanısı aldı,hastaneden aldığı kan sebebiyle…ve sürekli kendisiyle konuştuğum için ,olayların tam içinde olduğum için,onlarım da psikolojisinin içinde olduğum için bu olaya kandırılma olarak bakamıyorum.çünkü olayın tam içindeyim.yani bu dünyada bu olayda başıma geldi.bu dünyadan o kadar nefret ediyorum ki o yüzden “bu dünya daha sana girmemiş” cümlesini kullandım.yani o cümlenin senle de alakası yok,dünyaya duyduğum öfkeden kaynaklanıyor.5 yaşımdan beridir ağlamadan uyuduğum geceler çok nadirdir bu dünyada.yaşım 38 artık olaylara çok farklı bakıyorum,yani biraz daha sakin bakın olaya,hemen kandırıldın demeyin,neyse
Abla sen ne anlatıyorsun ya? şeker hastalığıyla bir tutmuş bide. Şeker hastalığı başkasına bulaşıyor mu? Hamile kalınca çocuğuna geçme ihtimali var mı mesela? Ya da bağışıklık sisteminin içine ediyor mu? Evet belirlenemeyen=bulaştırmayan diye bir olay var ama bu %100 bir şey değil yani. En başından beri bunu saklayan,bile bile seni ateşe atan bir adam için böyle bir riski almaya değer mi?Kardeşim sen burdakilerin yorumlarına bakma.Bu hastalık öyle bişey ki psikolojik olarak belki çocuğun tek dayanağı sensindir.seni de kaybetmek istemiyordur.bence fevri davranma,sınav bitsin kavga etmeden konuşun.çok kişi var hivli olup evlenen çoluk çocuk sahibi olan.hayatlarına da devam eden.burdakilerin çoğu hiv hakkında bilgi sahibi bile değil.hiv 6 aylık ilaç tedavisinden sonra negatife döner yani artık bulaşı kalmaz.tıpkı şeker tansiyon hastalığı gibi oldu.hatta şeker hastalığı şu an daha tehlikeli.biri demiş ki aidse döner :) artık yeni ilaçlarla dönmüyor hatta o ilaçları 6 ay kullandıktan sonra korunmasız cinsel ilişkiyle bile karşıya geçmiyor.anladığım kadarıyla seninde pek bilgin yok,belki bu yüzden söylemedi,çünkü o tür insanlar karşıdaki bilinçsizler yüzünden etiketleniyorlar.unutma herkes bir hiv adayıdır.sadece cinsel ilişkiyle geçmez,tırnaklarını yersin veya hafif açık yaran vardır,otobüse binersin,eline hiv mikrobu bulaşmış birinin dokunduğu yere dokunursun,hiv olursun.Allah korusun.o yüzden kimseyi etiketlemeyin.
Geçmiş olsun öncelikle. Kardeşiniz ilişkiye girdiği kadınlara umarım söylemiştir, umarım karşıdaki kadının seçme hakkı olmuştur bu riski. 1.5 yıl boyunca karşısındaki kadına en ufak bir zarar vermekten korkmayıp, geceleri de rahatça uyuyup defalarca riske atmış bir adam var, konu sahibi o evde o ilacı bulmasa evlilik için sağlık testlerinde çıkacak diye söyleyecekmiş durum onu gösteriyor yani. 0.5 bulaş riskinde bile seçme şansı en doğal hakkı karşı tarafın, bırakın erkek kardeşinizi kendinizi düşünün, sizden hiv gibi bi bulaşıcı hastalığını saklayıp yıllarca zerre vicdan azabı duymadan defalarca yatağa girmiş bir adamı affedebilirim, arkamdan iş çevirmesi, bana hayatım hakkında seçme şansı tanımaması benim umrumda olmaz diyebiliyorsanız o da sizin seçme hakkınız. Seçimlerinize saygı duyulmama olayı da burda bitecek başka alanlara sıçramayacak diye düşünebilirsiniz bu da sizin iyimserliğiniz. Diyabet gibi genetik geçişli ve bulaşma durumu olmayan bir hastalıkla bunu bir tutmuşsunuz ama üzgünüm diyabetli biri ile evlenmemeyi de tercih edebilir insanlar. Evlilik içinde olur arada saygı sevgi varsa başım gözüm üstüne dersin onda da, ama dediğim gibi yol yakınken bırakma hakkı var herkesin. Kimse sokakta bulmadı canını.Bak güzel kardeşim,ben hasta bir insan gözüyle hasta insan psikolojisiyle,hele hele ”türkiyede yaşayan bir hasta” psikolojisiyle olaya bakıyorum.benimde kardeşim hiv tanısı aldı,hastaneden aldığı kan sebebiyle…ve sürekli kendisiyle konuştuğum için ,olayların tam içinde olduğum için,onlarım da psikolojisinin içinde olduğum için bu olaya kandırılma olarak bakamıyorum.çünkü olayın tam içindeyim.yani bu dünyada bu olayda başıma geldi.bu dünyadan o kadar nefret ediyorum ki o yüzden “bu dünya daha sana girmemiş” cümlesini kullandım.yani o cümlenin senle de alakası yok,dünyaya duyduğum öfkeden kaynaklanıyor.5 yaşımdan beridir ağlamadan uyuduğum geceler çok nadirdir bu dünyada.yaşım 38 artık olaylara çok farklı bakıyorum,yani biraz daha sakin bakın olaya,hemen kandırıldın demeyin,neyse
Eğer sende ilerde Hıv olmazsan bende bu hayatta hiçbirşey öğrenmemişim demektir.bu sözümü unutma.
Açık yaranla İETT Zeytinburnu hattında giderken demire dokununca bulaşan, yıllarca adamla belli zamanlar aynı evi paylaşıp hoydara hoydara sevişince bulaşmayan bi virüsmüş, tabi biz cahiliz bilmeyiz.İyi de bu hiv nasıl bulaşıyor insanlara? Pozitif olan kimseye söylemediği için bir diğerine, haberi olmayan bir diğerine derken silsile böyle başlıyor işte. Halbuki zincirin ilk halkası dürüst olsa hiç böyle olmayacaktı.
Hiv ve şeker hastalığı aynı şey değil, olamaz da zaten.
Yalancılığı savunamazsınız. Hasta diye insanların hakkını gasp etmeye kimsenin hakkı olamaz.
Niyeyse hastalık, yaşlılık ve ölüm bizim ülkemizde yediğimiz her haltı temizleyebiliyor. Niye?
5) partneriniz korunarak sevişerek ve ilaç kullanarak üstüne düşen görevi yapmış. Size teşhis bildirme borcu yok.
Hadi ya. Cidden? Şu şey canınıza kanınıza yaşatılsa ortalığı ayağa kaldırırsınız yedi kat el olunca kolay oluyor söylemesi. Evli olunca da yapacakları şeyleri yapıyorlar zaten, iki imza neyi değiştiriyor? Sevgiliyken olmayan risk evliyken mi oluyor noluyor yani? Çocuk mocuk diyeceksiniz de milyonlarca kadın evlilik dışı kazara gebe kalabiliyor, bazıları apar topar evleniyor mesela. Ne değişiyor yani siz yetkili birine benziyorsunuz cidden merak ettim şimdi.) partneriniz korunarak sevişerek ve ilaç kullanarak üstüne düşen görevi yapmış. Size teşhis bildirme borcu yok. Çünkü evli değilsiniz. Evlilik kurumuna dahil olurken bu sonuç size devlet tarafından zaten bildirilecek. Hastalık taşıyan insanlar, hastalıkları bulaşıcıysa korunmakla yükümlüdür ve insanlar genel olarak korunmakla yükümlüdür. Adam korunuyor ve ilaç kullanıyor. Evlilikle sonuçlanmayabilecek bir ilişkide size hayatının hesabını vermek zorunda değil. Sizi tehlikeye atmamış, güvende tutmuş.
Silinip silinmemesi inanın hiç umrumda değil. Yazdığım şeyde bir yanlışlık yok. Doktorlara ve hukukçulara sorabilirsiniz. İnsanların hastalıklarını söylememe hakkı vardır. Çünkü toplum yukarıda gördüğünüz gibi hasta insanları bir kenara ayırma ve etiketlemeye meyilli. İş arkadaşınız hiv+ise aynı tuvaletten size bulaşma riski yoktur mesela ama topluma göre bu risk vardır.Saçmalık, bu kadar yazıyorum. Nasıl yok??? Adamın üstüne düşen şey dürüstçe söylemek, karşıdaki de kabul eder ya da etmez. İnsanların canını ilgilendiren konularda kendilleri karar verir, dürüst olmak zorundasınız. Hayatımda bu kadar saçma daha az şey okudum. Ayrıca kondom yırtılabilir, kayabilir, bu riskleri o kadın kabul etti mi?? Yok, adam her şeye kadın adına karar verdi ya! Bu kadar saçma daha az şey okumuşumdur burda. Ayrıca başka kanla geçme yolları da var, koskoca 1.5 yıl bu, kaza yaptılar , kanlar saçıldı kadına da virüs bulaştı ne olacak??
Bunları da geçtim koskoca 1.5 yıl insana bu kadar hayati bir konuda nasıl yalan söylenir, adam sosyopat, yalancı ve vicdansızHaydi virüsü falan da geçtim yıllar boyu yalancılığa nasıl eyvallah dersiniz? Silin bu yazdıklarınızı topluma korkunç bir örnek. Şİkayetledim zaten umarım Mune siler.