erkek arkadaşım ve annesi

dogadostupanda

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2015
13.328
46.997
kızlar merhaba,

2.5 sene süren bir ilişkim vardı. hastalığımda da başımdaydı kaç gece başımda bekledi, çorbamdan, çayımdan, ilacıma kadar ilgilendi sayamam sevginin dışında bana ciddi emeği oldu beraberliğimiz boyunca. en büyük mutluluklarıda beraber yaşadık. lakin ikimizinde başka nedenlerden(aile ve okul) bunaldığı bir dönem birbirimizi baya bi yedik ve en sonunda ayrılma kararı aldık. tabii ayrılık çok uzun sürmedi yaklaşık bir aydır konuşuyoruz. bu arada annesi biz ayrılmadan önce beni pek bi severdi. elimi sıcak sudan soğuk suya sokturtmazdı. kızım, canım kızım diye konuşurdu benle. memleketinden ne zaman gelse eli kolu dolu olurdu benim seveceğim yiyeceklerden getirirdi. burada kaldığı sürece ne pişirse bi tabak mutlaka bana gönderirdi. nereden nereye bağladın diyeceksiniz şimdi. olay şu: erkek arkadaşım annesine barıştığımızı söylemiş ve anneside "eve gelecekse ben gidince gelir" demiş. kızlar çok zoruma gitti ben bu adamla 2.5 sene boyunca aynı tabaktan yedim, aynı evi paylaştık, o evin her köşesinde benim zevkimle alınmış döşenmiş bişeyler var, her köşesinde biz varız. ve anneside bunu gayet iyi biliyor ilişkimizin ilk haftasında tanıştım zaten annesiyle. ama ben bunu kabullenemiyorum. neresinden tutsam elimde kalıyor demekki 2.5 senede birbirimizin yüzüne bakacak kadar hatrım olmamış diyorum. erkek arkadaşım ayrıldıktan sonra çok dağıtmış ev dandini, sigarayı ağzına sürmeyen adam püfür püfür içiyor, alkolde var. ayrıldıktan sonra annem gördü halimi sorun sen değilsin, bir ayrılıp bir barışmamız o halimi görmüş olması diyor. daha öncede annesiyle tatsız bir olay yaşadık ama bilemiyorum ben mi çok duygusal davranıyorum? annem bunları duysa kesinlikle konuşmamı istemez. o annesi varken beni eve alamıyorsa bende annemin onaylamayacağı birşey yapmak istemediğimi bu yüzden konuşmak istemediğimi söyledim. çok uzun oldu kızlar lütfen kusura bakmayın. kafam çok karışık tepkim doğru mu ne yapmalıyım inanın düzgün düşünemiyorum

bu arada annesi başka şehirde kalıyor arada bi gelir 1 ay kalır gider

Siz hastayken gelip bakması falan olması gereken şeyler zaten, onu bi belirtelim.
Annesi klasik erkek annesi tepkisi vermiş, oğlunun tahrip oldugunu gören anneler genelde o gelin adayından soğurlar, size o tabak tabak yemekleri göndermesinin nedeni asla sizi gerçekten kızı gibi gördüğü için olmaz, oğlunu mutlu ettiğiniz için olur. Oğluşunu üzerseniz, tabaklar da, tabaklardan fazlası da ışık hızıyla kesilir.
İlk belirttiğim şeyi neden söyledim? Eğer sizin için yaptığı fedakarlıklar -size göre büyük olsa da- o tarz aslında olması gereken şeylerden ibaretse ve bu adam şimdi anasıyla sizin aranızda barış elçisi olup dengeyi kuramazsa veya buna hiç çabalamayıp direkt anasının sözüne uyarsa bizim burada bdv'de ana kuzuşu olarak nitelendirdiğimiz gruptan demek olur ve ana kuzuşları ilerde çok sıkıntı verdiğinden kendisiyle gelecek düşünülmemelidir.

oğlunu emin ellerde olarak görüyormuş ama nitekim bende el kızıymışım bunu gördüm. dediklerinize katılıyorum annesini sevdiğim için başta bu değişimi konduramadım, yediremedim. erkek arkadaşımla köprüleri tamamen yıkmak yerine aramızda denge sağlamasını istemem daha doğru olacak. teşekkür ederim yorumunuz için baştan sona haklısınız aydınladım :)

Anne tavri..
Ben olsam oglumun o halinden sonra ben de annesi gibi davranirdim acikcasi.

İyide siz yine aynı şeyi yapmışsınız. Ballandira ballandira anlattığınız ilişkinizde ask göremiyorum ben hissedemedim yani. Bi kus bi baris nasıl iliski bu ? Annesi oğlunun uzulmesine dayanamamis haklı olarak cephe almış size. Sigara alkol diyorsunuz. Sevgiliniz ne derse desin kadın sizin yüzünüzden olduğunu dusunuyor çünkü sizden ayrıldıktan sonra başlamış. Sizde imajinizi düzeltmek yerine (buna mecbur değilsiniz fakat sevgilinizle gerçekten bir gelecek dusunseydiniz ilişkiyi sonlandirmak yerine annesinin gozundeki imajinizi düzeltmeniz gerekirdi) ilişkiyi bitirmişsiniz. 1 aylık ayrılık uzun bi süre. Birinin yokluguna alisilabilir. Hiç konustunuz mu bu süre içinde ? İnsan çok sevdiği birinden nasıl ayrı kalır 1 ay. Ben ortada sevgi göremiyorum ya belki bağlılık begeni vs. vardır ama sevgi göremedim ben. Kolay yolu secip kacmissiniz. Ha sevgilinizde suç yok demiyorum tabi. O da kabahatli ama suan buraya yazan siz oldugunuz için sizi elestirdim direk. Üzecek bir şey söylediysem affola

anneler herşeyden önce evlatlarını bilir, sever, evladının sıkıntısından sizi sorumlu tuttuğu için size karşı kızgınlık olmuş içinde. Her anne çocuğunu mutlu eden kişiyi sever, mutsuz edeni değil. sizin anneniz için de geçerli bu.

Simdi yorumlari okudum aceleci davranmisim aklim nerelere gidiyor hep
Senlik bisey yok ki cift tarafli ayrilmissiniz yani o ne kadar uzulmusse sende uzulmussundur.
Ayrica oglunun sorumlulugu sende degil ki. Sigara alkol gibi secimler kendi secimleri yani iyiyi kotuyu ayirt edemiyor mu oglu da kabahati sana atiyor. Takma bence hic araniz daha iyi olunca annesi tekrar iyi davranacaktir

bütün erkek anneleri ne kadar iyi olursa olsunlar sonuç olarak kadınlar ve oğullarının evlendikten sonra onları 2.plana attıklarından dolayı gelinlerini kıskanır, hazmedemezler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…