Erkek arkadaşım tasarruflu mu pinti mi?

reddloshy

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2025
5
-8
1
Erkek arkadaşımla yaklaşık 3 aydır beraberiz. Onu çok seviyorum o da beni çok seviyor O 21 yaşında ben 22 yaşındayım. İkimiz De öğrenciyiz çok güzel bir bölüm okuyor. Yapay zeka mühendisliği okuyor çok iyi bir okulda. Stajı yapacak bu dönem ve staj bile dolar cinsinden olacak. Şimdi aklıma takılan şey ben zaten normalde tasarruflu bir insanım. Hatta bazı insanlar pint olduğunu söylüyor her şeyin en kalitelisini ama en uygununu arıyorum çok para harcamamaya çalışıyorum. Erkek arkadaşımla tanıştığım günden beri bir şey dikkatimi çekti genelde dışarı çıktığımızda planlamaları ben yapıyorum şuraya gidelim buraya gidelim ama orada oturduğumuz yediğimiz ya da içtiğimiz mekanlar genelde hep en uygun yerler oluyor çünkü fark ettim ki para harcamayı çok sevmiyor pahalı yerlerde huzursuz oluyor da bunu dile getiriyor. Pahalı yerler dediğimde orta yerler. Kahve dünyası'nda starbucks'ta bile otursak hep en uygun kahveyi almak istiyor. Ve genelde hep bir şeylerimi o ödüyor asla yarı yarıya ödetmek istemez. Çok kızar. Bu yüzden ben de sonraki buluşmada mesela kahveleri alıyorum ya da sinema bileti falan alıyorum. Sinemaya gitmeden önce bile her şeyin ne kadar pahalı olduğundan bahsediyorsun ama çok pahalı ama sonra da yok bitsin bu öğrencilik öğrencilik çok zor artık para kazanalım falan. Ona kalsa hep eve en yakın yerde bir kafede oturacağız evlerimiz çok yakın. Ama ben diyorum ki arada güzel yerlere gidelim arada gezelim olmaz mı O da diyor ki ama ben bilmiyorum çok gezecek yer. Bu sefer ben de diyorum ki sanki ben çok mu biliyorum kaç gün önceden araştırıyorum Bizim için en uygun en güzel yerleri bulmak için hem pahalı olmasına da gerek yok Bir sürü tesis var bir şey var falan. Garip değil mi mesela beni gerçekten çok seviyor ama beni mutlu etmek için araştırıp buluşma ayarlamak istemez miydi beni güzel yerlere götürmek istemez mi. Mesela sürekli borsa ile ilgileniyor sürekli yatırım yapıyor bu hoşuma gidiyor ama neye bu yatırım onu anlamıyorum bu yaz araba alacağım gezeceğiz falan dedi mesela. Gerçekten huyumu bu yoksa parası mı yok annesi babası da çalışıyor Bir tane evleri var onun kirasını harçlık olarak veriyorlar sevgilime. Sürekli altın alıyor bir şeyler alıyor ne yaptığını anlamıyorum. Ama onu çok seviyorum bu sebepten ayrılmak istemiyorum onu kırmadan bu konuyu nasıl açabilirim normal olup olmadığını nereden anlayabilirim?

Erkek arkadaşımla yaklaşık 3 aydır beraberiz. Onu çok seviyorum o da beni çok seviyor O 21 yaşında ben 22 yaşındayım. İkimiz De öğrenciyiz çok güzel bir bölüm okuyor. Yapay zeka mühendisliği okuyor çok iyi bir okulda. Stajı yapacak bu dönem ve staj bile dolar cinsinden olacak. Şimdi aklıma takılan şey ben zaten normalde tasarruflu bir insanım. Hatta bazı insanlar pint olduğunu söylüyor her şeyin en kalitelisini ama en uygununu arıyorum çok para harcamamaya çalışıyorum. Erkek arkadaşımla tanıştığım günden beri bir şey dikkatimi çekti genelde dışarı çıktığımızda planlamaları ben yapıyorum şuraya gidelim buraya gidelim ama orada oturduğumuz yediğimiz ya da içtiğimiz mekanlar genelde hep en uygun yerler oluyor çünkü fark ettim ki para harcamayı çok sevmiyor pahalı yerlerde huzursuz oluyor da bunu dile getiriyor. Pahalı yerler dediğimde orta yerler. Kahve dünyası'nda starbucks'ta bile otursak hep en uygun kahveyi almak istiyor. Ve genelde hep bir şeylerimi o ödüyor asla yarı yarıya ödetmek istemez. Çok kızar. Bu yüzden ben de sonraki buluşmada mesela kahveleri alıyorum ya da sinema bileti falan alıyorum. Sinemaya gitmeden önce bile her şeyin ne kadar pahalı olduğundan bahsediyorsun ama çok pahalı ama sonra da yok bitsin bu öğrencilik öğrencilik çok zor artık para kazanalım falan. Ona kalsa hep eve en yakın yerde bir kafede oturacağız evlerimiz çok yakın. Ama ben diyorum ki arada güzel yerlere gidelim arada gezelim olmaz mı O da diyor ki ama ben bilmiyorum çok gezecek yer. Bu sefer ben de diyorum ki sanki ben çok mu biliyorum kaç gün önceden araştırıyorum Bizim için en uygun en güzel yerleri bulmak için hem pahalı olmasına da gerek yok Bir sürü tesis var bir şey var falan. Garip değil mi mesela beni gerçekten çok seviyor ama beni mutlu etmek için araştırıp buluşma ayarlamak istemez miydi beni güzel yerlere götürmek istemez mi. Mesela sürekli borsa ile ilgileniyor sürekli yatırım yapıyor bu hoşuma gidiyor ama neye bu yatırım onu anlamıyorum bu yaz araba alacağım gezeceğiz falan dedi mesela. Gerçekten huyumu bu yoksa parası mı yok annesi babası da çalışıyor Bir tane evleri var onun kirasını harçlık olarak veriyorlar sevgilime. Sürekli altın alıyor bir şeyler alıyor ne yaptığını anlamıyorum. Ama onu çok seviyorum bu sebepten ayrılmak istemiyorum onu kırmadan bu konuyu nasıl açabilirim normal olup olmadığını nereden anlayabilirim?
Güzel yerlerde gezmek istiyorsanız; bir gün sevgilinizi dışarı çıkarıp siz ödeyin hesabı, çocukta gerilmesin.

Bu yaşta gelecegi dusunmesi ve parasini degerlendirmesi güzel ama gençliği de kacirmamak lazim diye dusunuyorum. Hic bisey yaşamadan geçen yillardan sonra 40-50 yasinda dunya kadar paran olsa ne olur? Para gencliginizi satin almayacak.
Bu yaşta para harcamaya eli gitmeyenler genelde parasi olunca da harcamaya kiyamiyor. Ayrilmayin istemiyorsaniz ama bu ihtimali de bilin.

Bu yaşta gelecegi dusunmesi ve parasini degerlendirmesi güzel ama gençliği de kacirmamak lazim diye dusunuyorum. Hic bisey yaşamadan geçen yillardan sonra 40-50 yasinda dunya kadar paran olsa ne olur? Para gencliginizi satin almayacak.
Bu yaşta para harcamaya eli gitmeyenler genelde parasi olunca da harcamaya kiyamiyor. Ayrilmayin istemiyorsaniz ama bu ihtimali de bilin.
Evet ben çok harvurup harman savuran çocuksu erkeklerle tanıştım ama bunun gibisini görmedim ne kadarı iyi anlamıyorum, İşte de bahsettim biraz benim için plan yapmanı istiyorum tamam dedi pazartesi günü beraber kahvaltı yapalım yemek yemeden gel. Başta heyecanlandım sonra dedi ki ben evden bir şeyler getireceğim bir parkta oturup yeriz evet çok tatlı bu arada yapılır ama ben en azından demesini isterdim ki şöyle bir yer buldum burada yeriz ben serpme kahvaltı istemiyorum sosyal tesisi de olur ve ortak ödeyelim ortak ödemeyi de hiçbir zaman gururuna yediremiyor parası mı yok pinti mi bunu anlayamıyorum bu huzursuz oluyorum ve ailem de sürekli soruyor ne yiyorsunuz ne içiyorsunuz diye bu durumda beni üzüyor mesela dedim ki pazartesi beni kahvaltıya götürecek oooo falan dediler, evden getirme olayını falan hiç söylemedim. Utanıyorum böyle olunca üzülüyorum.

Güzel yerlerde gezmek istiyorsanız; bir gün sevgilinizi dışarı çıkarıp siz ödeyin hesabı, çocukta gerilmesin.
Ben zaten yapıyorum ödüyorum öyle de kötü hissediyor, sinemaya oraya buraya gidiyoruz ödüyorum yani o konuda sıkıntı yok hiç.

Eşit
Dün bu konuyu açar gibi oldum, tamam plan yapalım dedi kahvaltı yapalım pazartesi beraber dedi. Ben heyecanlandım hani tesise gidelim 150 TL bende öderim hiç sıkıntı değil ama benim ödememi istemiyor ben evden getireceğim bize bir şeyler dedi yine üzüldüm. Napacagim bilemiyorum.
İkiniz de okuyorsunuz. Daha yaşlarınız 21-22 . Üstelik henüz 3 aylık ilişki. Cimri mi acaba demek için çok erken. Mezun olmuş çalışıyor ve sürekli para kazanıyor olup seni yemeğe davet etmese, dışarda gezmeseniz haklı olabilirsin derdim ama abartmışsın. Her ne kadar senin para ödemeni istemiyorum dese de siz ısrar edin , kendimi kötü hissediyorum ben de ödeme yapmak istiyorum sadece sen ödeme diyebilirsin.

Cimri olsa hesabı alman usülü yapardı yada sana ödetirdi araba alacakmış belli bir amaç için öğrenci hali ile birikim yapmaya çalışıyor starbucks, kahve dünyası diye küçük gördüğünüz mekanlar bir öğrenci için şuan lüks bir bardak kahveye 200 tl veremem ben çalıştığım halde zoruma gidiyor yani iki kişi 400-500 tl hesap verecek çocuk cimrilikle alakalı bir durum değil bu yazık günah

Çocuk her şeyi ödüyormuş işte daha ne istiyorsun öğrenci çocuktan canını mı versin? Çocuk cimri değil ama sen para avcısı bir rezilsin, umarım çocuk tekmeyi atar.
Tesiste olsa arada benim için plan yapmasını istemem kötü bir şey mi, pazartesi kahvaltı yapalım dedi, çok sevindim evden bir şeyler getireceğim yeriz dışarda dedi. Gerçekten ben de vereyim belediyenin tesisinde yiyelim demek istiyorum ama gururunu da kırmak istemiyorum. Ben mi abartıyorum şimdi

Tesiste olsa arada benim için plan yapmasını istemem kötü bir şey mi, pazartesi kahvaltı yapalım dedi, çok sevindim evden bir şeyler getireceğim yeriz dışarda dedi. Gerçekten ben de vereyim belediyenin tesisinde yiyelim demek istiyorum ama gururunu da kırmak istemiyorum. Ben mi abartıyorum şimdi
Kusura bakmayın ancak 30+ yaşlardaki pek çok çalışan dahi işletmelerde artan fiyatlar sonrası çayını, kahvesi termosta taşımaya başladı. 22 yaşında bir çocuğun da bu yönde hareket etmesini anormal bulmuyorum.

Öğrenciyken de sürekli borsa, altın takip etmek ne kadar normal? Savsın savursun o da doğru değil tabi ama bu da doğru değil. Part-time olur, staj olur az da olsa gelirin olduğunda biriktirme için uğraşırsın ama zaten bir evin kirasını alıp ailesiyle yaşayan biri için bu kadarı da bence fazla. Bir daha bu zamanlarınız gelmeyecek. Tesisti, kahveydi, üçtü beşti düşünmek de ne bileyim... %50 %50 ödemeye ikna edin madem, siz de ona ödetmek istemeyin bir süre.

Gururla ne alakası var canım oraya gidelim de. Kahvaltı bitmeden git öde. Neden ödedin derse canım 2 miz de öğrenciyiz senin benim yok de. Ne alaka ya 2 öğrenci. Valla bu kafadaki kızlar çok mutlu oluyor. Bizim gibi önemli değil ben vereyim anan masraf olmasın diyenler kıymet görmüyor parasından da oluyor 😅😅

Maşşallah annesinin babasının maaşlarına, kira gelirlerine kadar her şeyi araştırmışsın daha şimdiden. Kimsenin ailesi içi dinsmiğini bilemezsin, akıllı bir çocuk ama takdir ettim.

Bence abartmıyorsunuz. Herkes kendi yediğini ödesin en azından. Daha 3 aylık sevgilisiniz biraz "düzgün" yere gidin (en azından tesis) sonra gene yaparsınız pikniğinizi evden getirip.

Yahu kızım, çocuğun stajdan alacağın paranın, dolarların hesabını bile yapmışsın, çocuğun mesleği iyi geleceğe yatırım yapıyorum!!! demişsin. 21 yaşında bir kız bu kadar hesapçı olabilir mi, dolar maaş yazar mı, çıkarcısın kabul et bunu. Ayrıca bu çocuk seni yedirmek içirmek zorunda mı , sana bakmak zorunda değil o çocuk git anandan babandan para iste. Çocuk öğrenci, her şey de çok pahalı, kazandığı zor yetiyordur, bu aralar eli sıkışıktır söyleyemiyordur ... bırak yakasını o çocuğun para para diye tebelleş olmuşsun resmen sen en iyisi ayrıl paralı erkek bul .

Öğrenci çocuktan daha fazla ne bekliyorsun ki. Ev kirasını harçlık olarak ona veriyorlar diye paranın hepsini sana harcamasini bekleyemezsin. Ekonomi kötü hayat pahalı insan gençken para yönetimini öğrenmeli. Öğrenci için kahve dünyası Starbucks gitmek cimrilik değil.

Ya biz o yaştayken ana baba parası yiyoruz diye her şeye dikkat eder, 1 litrelik Marmara bira vardı plastik şişe miydi hatta neydi bilen bilir onlardan alır stada içmeye giderdik hey gidi😂 ayrica kahvaltıya gideceğiz dedim ama evden getirecek demeye utandım diyorsunuz da, bana kendi elleriyle kahvaltı hazırlayacakmış diye anlatsanız emin olun daha fazla havası olurdu🫠 kendi parasını kazanmaya başlamamış insanların pinti cimri kıyasını asla sağlıklı yapamazsınız.

Ya biz o yaştayken ana baba parası yiyoruz diye her şeye dikkat eder, 1 litrelik Marmara bira vardı plastik şişe miydi hatta neydi bilen bilir onlardan alır stada içmeye giderdik hey gidi😂 ayrica kahvaltıya gideceğiz dedim ama evden getirecek demeye utandım diyorsunuz da, bana kendi elleriyle kahvaltı hazırlayacakmış diye anlatsanız emin olun daha fazla havası olurdu🫠 kendi parasını kazanmaya başlamamış insanların pinti cimri kıyasını asla sağlıklı yapamazsınız.
Doğru diyorsunuz belki de ailemde sıkıntı vardır ondan kötü hissetmisimdir, daha para bile kazanmadan ki bende okuyorum ben de kazanacağım. Tek istediğim ileride bana laf atmasın çok harcama o bu diye, şimdi bile aldığım kıyafetlere bazen gereksiz diyor

Doğru diyorsunuz belki de ailemde sıkıntı vardır ondan kötü hissetmisimdir, daha para bile kazanmadan ki bende okuyorum ben de kazanacağım. Tek istediğim ileride bana laf atmasın çok harcama o bu diye, şimdi bile aldığım kıyafetlere bazen gereksiz diyor
Yani hayallerinizi de yıkmak istemem ama genelde bu yaştaki sevgilisiyle evlenmiyor insanlar😅 siz yine tabi gözlemlersiniz de evliliğe daha ohooo

Ya sen çocuğu sevseydin kendin derdin en uygununu alalım vs. diye.Gün gelir paranızı biriktirirsiniz en güzel mekana da gidersiniz gün gelir oturup simit peynir çay da yersiniz.Öğrencisiniz siz farkında mısın ?

Senin ailen aile de onunki değil mi ? Eminim elin kızı en iyi yerlerde yemek yesin diye göndermiyorlardır o harçlıkları.Eğitim için göndermişlerdir.Çocuk zaten sana ödetmemiş ama bile isteye de bütçesini zorlayamaz.

Seni seviyor mu ? Değer verir mi düşünür mü? Karakteri nasıl hayvanlara insanlara davranışları nasıl bunlar önemli.Eğer bunlar iyiyse çocuk para kazandığında seni bırakmaz ama sen bu kafayla devam edersen bırakır.

Back