Benim arkadaşımın eşi, satıcı değil içici idi.. Yanın da 3-5 paket bulmuşlar, satıcı diye göz altına almışlar.. Sonuçta esrar neden yasak. Çünkü esrar devlet yönetimi altında değil ve de vergi almıyor.. Sigaradan ne farkı var ki.. Hatta bir uzman sigara esrara göre daha çok insanı zehirliyor diye de yorum yapmıştı. Bir çocuk neden esrara sarar.. Bunun için bir çok sebep, bir çok nedenini sayabilirim.. Bazı şeyler aileden anne babadan geçiyor.. Herkes çoluğuna çocuğuna sahip çıksın..aksine bence acımasız değil. o torbacılar yüzünden kaç aile parçalanıyor sizin haberiniz var mı?
adam katil olsa; 1 kişiyi öldürse hepimiz katil deriz bela okuruz ama o 1 kişiyi, torbacı sattığı herkesi ve ailelerini parçalıyor. yavaş yavaş öldürüyor. keşke müebbet yeseler.
Tabi ki de kıçı kırık bir ot parçası için hayatı kayanlar var. Arkada gözü yaşlı ana, baba çoluk, çocuk bırakanlar var. Değer mi yani. Değmez.. Ben asla bunu tasvik etmiyorum.. Yazık günah.. Ben şunu fark ettim. Genel olarak bir madde bağımlılığı olan kişiler, duygusal ve hassas olan kişiler.. Tabi arkadaş çevresi de etkiliyordur.Sigarayla ayni seyse neden esrar yasak ve esrar yuzunden gencecik cocuklar ölüyor aileler mahfoluyor insanlar borca giriyor. Tabiki sigarada zararli sigarayi gunde iki paket icen de var bi paketi bi haftada icende var. Herseyin dozu var. Her insanin akli var. Hayvan degilsin dusunebilirsin. Sana haz veriyo olabilir ama birseyin senin cebine cevrene zarar verdigini gordugunde uzaklasabilir uzaklasamiyorsan azaltabilir veya destek alabilirsin yeterki aklini kullanabilen bir insan ol.
Benim sevgilim istanbuldaydı öncelikle ne yaptım ne ettim onun yanıma geçmesini sağladım okulunu değiştirttim onu bu işlere bulaştıran ev arkadaşlarından uzaklaştırdım. Düzenli bir hayatı ve uğraşacak işinin olması çok önemli. Ders çalışmaya verdi mesela benimki kendini. Eğer okuyorsa derse versin kendini. Yabancı dil olabilir kültürel şeyler olabilir açsın imdb deki filmleri izlesin en iyi 100 film falan filan. O kafa mutlaka dağılmalı onun tadını hissettirdiği şeyleri unutmalı. Ben hep destek oldum ama asla yumuşak bir tavır sergilemedim her zaman disiplinli davrandım. Ders çalışması için her şeyi yaptım kitaplar aldım odasını düzenledim. Bir kitabı bitirdi yenisiyle gittim. Güzel beslenmesini sağladım ve benim şansım biraz da adamın sağlık konusunda çok takıntılı olmasıydı. Ölümden hastalanmaktan çok korkar bu takıntısının üstüne çok gittim. Çocuğu olmasını çok ister mesela çocuğun olmaz diye kafasına girdim iyice. Düzenli hayatı gören adam zaten nefret ediyor o işlerden. Bıraktırdıktan bir süre sonra 1 kez içtiğini öğrendim. Çok sert oldu tepkim. Bulunduğu evi değiştirmeye kalktım. Yani kısacası adamı tamamen bundan uzaklaştırmak için tüm hayatını elime aldım. Başarılı da oldum şimdi bana teşekkür ediyor. Mutlaka bir şeye odaklanması gerekir ama. 0.40 olan ortalamasını 2.75 e çıkardı. Bir şeye kafayı takıp hayatını düzene koyması şartnasil kurtardin neler yaptin? bana bir kac fikir ver lütfen. Istekli gibi duruyor yapmicam dediysem yapmam diyip duruyo
bana cocukmusum gibi muamele yapma diyor abartiyorsun diyor. Yapmicam deidm söz verdim korkma diyor.
Merhaba arkadaslar,
benim bir sorunum var. Birlikte oldugum gencin eskiden esrar kullandigini ögrendim. Kendisi yine arada bir kullanmis benim haberim olmadan. Önceden sik sik kullanmis diye duydum fakat simdi azlamis bayagi bi ayda 1 iki ayda 1 kere falan icmis. kendisine sordugumda bagimli olmadigini söyledi. Bana söz verdi birakacagini. Kendisine sordum birakmak zor olmazmi, zorlanmazmisin diye hayir dedi bagamlisi degilim. Neden ictin dedigimde sikintidan dedi yalniz yasiyor sikildigi icin icmis güya. Bana yemin etti cünkü biliyor eger birkere daha yaparsa beni kaybedecek. Yemin etti degisecegini onu yalniz birakmamami destek olmami istedi. Bende birakamadm onu. Destek olmak istiyorum ama icim icimi kemiriyor. Korkuyorum, bir ay sonra ailesi gelcek tanismaya. Babam sordu kötü aliskinliklari varmi diye hayir dedim. AIlesi cok seviyor beni. Cok seviniyorlar ogullari icin cünkü benimle beraber olmaya baslayai degisti. Eskisi gibi degil sorumluluk aliyor. Kendi ayaklarinin üzeirnde duruyor. Benim sorum sizde bana yalanmi söylüyordur bagamli oldugunu sakliyormudur yada belki duymussunuz biliyorsunuzdur nerden anlayabilirim icim icmediigni? sonucta ayni evde kalmiyoruz. Ayrica bir baslayna birdaha birakamza diye birsey varmi? yalanmi birakacam demesi?
Yanlış olduğunu düşünebilirsiniz ancak bu yanlış olduğu anlamına gelmez. Sizin hayattan gördükleriniz sizin, benim gördüklerim benim olsun mümkünse. Müdahale etmeye ya da düzeltmeye kalkışmayın lütfen. Ben burda düşüncelerimi, görüşlerimi ve gördüklerimi anlattım, bunları yanlış olarak nitelendirmek size düşmez.Kimseye birşey kabul ettirmeye çalışmıyorum.Ben sizin yanlış bildiğinizi düzeltiyorum.Siz neye inanmak istiyorsanız inanmakta özgürsünüz. Bu arada siz de benim çevremin kimlerden oluştuğunu bilemezsiniz.Bende sizin tabirinizle 17-18 yaşında ergenliğin baharında insanlar ile arkadaşlık yapmak için fazlasıyla büyüğüm.Açıkçası BANA GÖRE 35-40 yaşında hayati zevkinin uyuşturucusuyla taçlandıran insan olgun tabirinin yanından geçmiyor.17-18 yaşındaki insan ile 35-40 arasındaki insan arasında bir fark yoktur.Uyuşturucu uyuşturucudur.Siz,eşiniz arkadaş çevreniz kullanabilir,buna kimse karışamaz.Fakat yeni yuva kurma duşüncesi olan bir genç kız için bunlar önemli şeylerdir.Çevrenizdeki insanlardan da bilirsiniz ki uyuşturucu başlayana kadar ucuz başladıktan sonra pahalı birşeydir.
Amacım ne tartışmak ne de yanlış düzeltmek.Her birey inanmak istediği düşüncede serbesttir.Sizin inandığınız beni benim inandığım sizi bağlamaz.Yanlış olduğunu düşünebilirsiniz ancak bu yanlış olduğu anlamına gelmez. Sizin hayattan gördükleriniz sizin, benim gördüklerim benim olsun mümkünse. Müdahale etmeye ya da düzeltmeye kalkışmayın lütfen. Ben burda düşüncelerimi, görüşlerimi ve gördüklerimi anlattım, bunları yanlış olarak nitelendirmek size düşmez.
Merhaba arkadaslar,
benim bir sorunum var. Birlikte oldugum gencin eskiden esrar kullandigini ögrendim. Kendisi yine arada bir kullanmis benim haberim olmadan. Önceden sik sik kullanmis diye duydum fakat simdi azlamis bayagi bi ayda 1 iki ayda 1 kere falan icmis. kendisine sordugumda bagimli olmadigini söyledi. Bana söz verdi birakacagini. Kendisine sordum birakmak zor olmazmi, zorlanmazmisin diye hayir dedi bagamlisi degilim. Neden ictin dedigimde sikintidan dedi yalniz yasiyor sikildigi icin icmis güya. Bana yemin etti cünkü biliyor eger birkere daha yaparsa beni kaybedecek. Yemin etti degisecegini onu yalniz birakmamami destek olmami istedi. Bende birakamadm onu. Destek olmak istiyorum ama icim icimi kemiriyor. Korkuyorum, bir ay sonra ailesi gelcek tanismaya. Babam sordu kötü aliskinliklari varmi diye hayir dedim. AIlesi cok seviyor beni. Cok seviniyorlar ogullari icin cünkü benimle beraber olmaya baslayai degisti. Eskisi gibi degil sorumluluk aliyor. Kendi ayaklarinin üzeirnde duruyor. Benim sorum sizde bana yalanmi söylüyordur bagamli oldugunu sakliyormudur yada belki duymussunuz biliyorsunuzdur nerden anlayabilirim icim icmediigni? sonucta ayni evde kalmiyoruz. Ayrica bir baslayna birdaha birakamza diye birsey varmi? yalanmi birakacam demesi?
Benimle tartışma başlatan, mesajımı alıntılayan sizdiniz yanılmıyorsam. Benim kimsenin düşüncesini değiştirmek gibi bir niyetim yok zaten en baştan beri, bunu dayatan sizsiniz. Keşke fikir soran arkadaşa cevap verseydiniz sadece.Amacım ne tartışmak ne de yanlış düzeltmek.Her birey inanmak istediği düşüncede serbesttir.Sizin inandığınız beni benim inandığım sizi bağlamaz.
Uyuşturucu bağımlılık yapar.Sigara yapar.Alkol yapar.Bunlar uyarıcı maddelerdir.Evet belki çoğu insan alkol veya sigara kullanabilir.Ama mutluluğu bu tarz maddelerde aradığı zaman en küçük şey bile bağımlılık yapar.Evet pek tabi ki azmeden gerçekten insan isterse desteği sağlamsa bırakabilir.
Bu yaz işyerinin otoparkında yan taraftaki lunaparktan gelen genç bir cocuk bonzaiden hayatını kaybetti.Gerçekten çok ama çok korkunçtu.
Lütfen konu daha fazla uzamasın.Amacım tartışmak yada kimsenin çevresini eleştirmek değil.Genç bir kız fikir sordu bende cevapladım!