Erkek arkadasim esrar kullaniyormus. Nolur yardim edin akil verin!

Benim arkadaşımın eşi, satıcı değil içici idi.. Yanın da 3-5 paket bulmuşlar, satıcı diye göz altına almışlar.. Sonuçta esrar neden yasak. Çünkü esrar devlet yönetimi altında değil ve de vergi almıyor.. Sigaradan ne farkı var ki.. Hatta bir uzman sigara esrara göre daha çok insanı zehirliyor diye de yorum yapmıştı. Bir çocuk neden esrara sarar.. Bunun için bir çok sebep, bir çok nedenini sayabilirim.. Bazı şeyler aileden anne babadan geçiyor.. Herkes çoluğuna çocuğuna sahip çıksın..
Devlet bu esrar satıcılarının, arkalarında kimlerin olduğunu gayet açık ve net şekil de biliyor.. Ama müdahale etmiyor, orası apayrı bir konu..

Sigarayla ayni seyse neden esrar yasak ve esrar yuzunden gencecik cocuklar ölüyor aileler mahfoluyor insanlar borca giriyor. Tabiki sigarada zararli sigarayi gunde iki paket icen de var bi paketi bi haftada icende var. Herseyin dozu var. Her insanin akli var. Hayvan degilsin dusunebilirsin. Sana haz veriyo olabilir ama birseyin senin cebine cevrene zarar verdigini gordugunde uzaklasabilir uzaklasamiyorsan azaltabilir veya destek alabilirsin yeterki aklini kullanabilen bir insan ol.

Tabi ki de kıçı kırık bir ot parçası için hayatı kayanlar var. Arkada gözü yaşlı ana, baba çoluk, çocuk bırakanlar var. Değer mi yani. Değmez.. Ben asla bunu tasvik etmiyorum.. Yazık günah.. Ben şunu fark ettim. Genel olarak bir madde bağımlılığı olan kişiler, duygusal ve hassas olan kişiler.. Tabi arkadaş çevresi de etkiliyordur.

nasil kurtardin neler yaptin? bana bir kac fikir ver lütfen. Istekli gibi duruyor yapmicam dediysem yapmam diyip duruyo
bana cocukmusum gibi muamele yapma diyor abartiyorsun diyor. Yapmicam deidm söz verdim korkma diyor.
Benim sevgilim istanbuldaydı öncelikle ne yaptım ne ettim onun yanıma geçmesini sağladım okulunu değiştirttim onu bu işlere bulaştıran ev arkadaşlarından uzaklaştırdım. Düzenli bir hayatı ve uğraşacak işinin olması çok önemli. Ders çalışmaya verdi mesela benimki kendini. Eğer okuyorsa derse versin kendini. Yabancı dil olabilir kültürel şeyler olabilir açsın imdb deki filmleri izlesin en iyi 100 film falan filan. O kafa mutlaka dağılmalı onun tadını hissettirdiği şeyleri unutmalı. Ben hep destek oldum ama asla yumuşak bir tavır sergilemedim her zaman disiplinli davrandım. Ders çalışması için her şeyi yaptım kitaplar aldım odasını düzenledim. Bir kitabı bitirdi yenisiyle gittim. Güzel beslenmesini sağladım ve benim şansım biraz da adamın sağlık konusunda çok takıntılı olmasıydı. Ölümden hastalanmaktan çok korkar bu takıntısının üstüne çok gittim. Çocuğu olmasını çok ister mesela çocuğun olmaz diye kafasına girdim iyice. Düzenli hayatı gören adam zaten nefret ediyor o işlerden. Bıraktırdıktan bir süre sonra 1 kez içtiğini öğrendim. Çok sert oldu tepkim. Bulunduğu evi değiştirmeye kalktım. Yani kısacası adamı tamamen bundan uzaklaştırmak için tüm hayatını elime aldım. Başarılı da oldum şimdi bana teşekkür ediyor. Mutlaka bir şeye odaklanması gerekir ama. 0.40 olan ortalamasını 2.75 e çıkardı. Bir şeye kafayı takıp hayatını düzene koyması şart

bırakabilir ama yeniden de baslayabilir... çok emek veredıgınız ve ciddi anlamda güven sağlayaaıs biriyse ayrılın derim....çünkü zayıf bır anında tekrarlayabilir... aşıkken gözümüz bişey görmuyor ama acı tecrübeler gösteriyor kı taviz tavizi doğuruyor

Evet tekrar baslama olasiligi o kadar yuksek ki kotulukler basina kotu seyler getirmedigi surece tamamen duzelmez. Benimkinin suan kac milyar borcu var bi kismini ailesi oduyo bi kismini kendisi. Aldigi ayligi kurusu kurusuna borclarina yatiriyor simdi anladi neyin ne oldgnu bir ay boyunca calis calis o para hop bi dk da borca gitsin keske yapmasaydm diyor smdi cezasini cekiyor. Keske herkes basina kotu seyler gelmeden anlasa yaptigini

tabiii ki Yalan. Ablam yaşadı. Bırakıcam yapıcam edicem demiş hep. Bizim habermiz yok. evlilğin 3. ayında dayak. sonra içip eve gelmeler. Sonra evde sarıp içmeler.. Sonuç 1,5 yıl evli kaldı 26 yasında ve dul şu an. Aynı tablo senin için de geçerli oalbilir. kendini feda etmeye hiççç kimse değmez hayatta.

Dediğiniz gibi ben belki de onun Hızır'ıyım kafasındasıydanız uzak durun. Sonuçta aynı evde kalmıyorsunuz takip edemezsiniz ve test gibi bir şeyi duyunca da ehliyeti ortaya atıyor, yani iş geçtikten sonra ilişki bitirecek cesaret falan yok sizde, ki şimdiden aileye bile yalan söylemişsiniz, daha önceden bunu öğrenip ve bıraktığına emin olup ilişkiniz sürseydi ve kendinizden emin biçimde "hayır baba hiç bir kötü alışkanlığı yok." falan dememişsiniz, yapabiliyorsanız tanışma işini erteleyin ve kulaklarınız dik olsun, öyle yalanla, yeminle test edilecek bir şey değil bu.

Yanlış olduğunu düşünebilirsiniz ancak bu yanlış olduğu anlamına gelmez. Sizin hayattan gördükleriniz sizin, benim gördüklerim benim olsun mümkünse. Müdahale etmeye ya da düzeltmeye kalkışmayın lütfen. Ben burda düşüncelerimi, görüşlerimi ve gördüklerimi anlattım, bunları yanlış olarak nitelendirmek size düşmez.

Esrar da bir uyusturucudur ve bagimlilik yapar.
genclerimiz esrardan tut extacy ve en son eroine ulasan ve sonu olumle biten bir yolu takip ediyor.
kacindan kaci esrara baslayip ta bir anda vazgeciyor.?
Esrardan vazgecmek bu kadar kolaysa neden bu bagimlilar bir sonraki agir maddeye gecis yapiyor.?
arada fantazi olsun diye kullanan insanlar uyusturucu kullanicilarinin kacta kaci?
Yapmayin arkadaslar bu illete boyle baslayan olume yuruyor buyuk ihtimalle ne acidir ki.
otun esrarin sakasi olmaz.
gencligin en buyuk felaketi.
kusura bakmayin ama uyusturucu sinifindaki bu maddenin hakkinda masumane tablo cizilmesi kanimi dondurdu.
bagimlilik yapan herhangi bir maddeye meyli olan ve kullanici olan bir insanin hele ki genc mutsuz travmada olan bir insanin en hafifi deseniz de esrari birakmasi zordur aksine bi sonraki maddeye gecis yapar.
gercekler farkli ne yazik ki...

Bugün bırakır ama yarın hassas bir döneminde tekrar içebilir.
Çünkü aklına zor döneminde ilk gelecek şeylerden biri bu olacak, eski arkadaşı gibi düşün :S

Hemen bırak demek istemem belki özünde iyi biridir ve seninle gerçekten aşabilir ama
kesinlikle aileleri tanıştırmak için acele etme derim..

Amacım ne tartışmak ne de yanlış düzeltmek.Her birey inanmak istediği düşüncede serbesttir.Sizin inandığınız beni benim inandığım sizi bağlamaz.

Uyuşturucu bağımlılık yapar.Sigara yapar.Alkol yapar.Bunlar uyarıcı maddelerdir.Evet belki çoğu insan alkol veya sigara kullanabilir.Ama mutluluğu bu tarz maddelerde aradığı zaman en küçük şey bile bağımlılık yapar.Evet pek tabi ki azmeden gerçekten insan isterse desteği sağlamsa bırakabilir.

Bu yaz işyerinin otoparkında yan taraftaki lunaparktan gelen genç bir cocuk bonzaiden hayatını kaybetti.Gerçekten çok ama çok korkunçtu.

Lütfen konu daha fazla uzamasın.Amacım tartışmak yada kimsenin çevresini eleştirmek değil.Genç bir kız fikir sordu bende cevapladım!

Senin icin cok üzüldüm ama bu kisiyle evlenmemelisin.dogacak cocugun bile bu esradan genetik yonden etkilenebilir. Ayrica benm esim nisanliyken stres yaptim bi sigara içtim derdi ara ara . Meger baya baya sigara icermis de beni alistirma asamasiymis. Ben sigara icmez sandığım adami bayagi sigara bagimlisi buldum evlenince. Cocuklari icin bile birakamadi okadar yani.

Ondan daha iyisini bulursun ve onun icin de üzülme. Yoksa sen cok üzülürsün.

Zor ama
ayrilirsan bikac ay, evlenirsen yillarca aglarsin bence

Benimle tartışma başlatan, mesajımı alıntılayan sizdiniz yanılmıyorsam. Benim kimsenin düşüncesini değiştirmek gibi bir niyetim yok zaten en baştan beri, bunu dayatan sizsiniz. Keşke fikir soran arkadaşa cevap verseydiniz sadece.

Bakın tekrar söylüyor ve gidiyorum. Esrar başka bir grup bonzai başka. Esrar doğaldır, bonzai sentetik. Sizin bakış açınıza göre bütün uyuşturucular aynı olabilir ancak değiller işte. Arayın tarayın esrar bağımlılığından ölen birini bulamazsınız. Avrupa ülkelerinin bir kısmında uyuşturucu statüsünde bile değildir. Nasıl ki sigaraya alkole bağımlı olmadan kullanan insanlar var bunu da bağımlı olmadan kullanan insanlar var. Bunu kabul etmek bu kadar zor olmamalı.

İyi akşamlar diliyorum size.

iyi seninde cocuğun başladığında iyi bağımlı olmadan kullan evladı dersin

Alinti bir yazidir.
Benzer yayinlari ve arastirmalari okuyanlar asinadir zaten.Konu sahibi arkadasim senin icin faydali olacagini dusunuyorum.
Dogru bilgiye sahip olursan sonrasinda da dogru adimlar atabilirsin.

Esrar Bağımlılık Yapar

YRD.DOÇ.DR. GÖKBEN HIZLI SAYAR – 25 NISAN 2006POSTED IN: ALKOL BAĞIMLILIĞI VE MADDE BAĞIMLILIĞI, GENÇLERDE ALKOL VE MADDE KULLANIMI, KÖŞE YAZILARI, PSIKIYATRI HABERLER

Esrar en sık kullanılan yasadışı maddedir. Dünyada 200–300 milyon kişinin düzenli olarak esrar kullandığı düşünülmektedir.

Haşhaş ve Marihuana, ikisi de kenevir bitkisinin ürünleridir. Türkiye’de ve diğer pek çok ülkede bulundurulması ve ticareti suç olmasına rağmen, bu maddelerin kullanımı giderek artmaktadır. Esrarın en yaygın kullanılma biçimi sigara şeklinde içilmesidir. Sigara şeklinde kullanıldığında esrarın etkisi birkaç saniye ile birkaç dakika içinde başlar, yarım saatte zirveye ulaşır ve yaklaşık 3 saat sonra sona erer. Esrarın çoğunlukla kullanım esnasında coşkuya, kendini bırakmaya ve sersemliğe neden olur. Çoğu kez ses ve renklerin algılanması fazlalaşır. Esrar, sigaraya oranla daha fazla kanser yapıcı madde içermektedir ve bireyin yaşam kalitesini daha kısa vadede düşürür. Esrar, bedende yağ dokusunda biriktiğinden hafıza kaybına, öğrenme ve solunum bozukluklarına neden olabilmektedir. Esrarlı sigaraların dumanında normal sigaraya göre daha fazla miktarda katran bulunur. Ayrıca esrar içenler dumanı içlerine çok derin olarak çekerler ve uzunca bir süre içlerinde tutarlar, bu nedenle daha tehlikelidir.Fakat uzun süreli kullanımda olumsuz duygularda da artış olur. Kişide hafıza, dikkatte ve tepkilerde yavaşlamaya sebep olur. Olaylara karşı kayıtsızlık miskinlik, eylemsizlik gözlenebilir. Genetik yatkınlığı olan kişilerde psikotik bozukluklar ortaya çıkabilir. Son yıllarda araştırmalar şizofreni, gelişimi ile esrar kullanımı arasında bir ilişki olduğuna işaret etmektedir. Son bir yıl içinde esrar kullananlarda şizofreni gelişme riskinin 1.6 ile 1.8 kat daha fazla olduğu bildirilmiştir.Kullanıcıların pek çoğu esrarın doğal olduğunu, bağımlılık yapmadığını ve sigaradan daha az zararlı olduğunu düşünürler. Ancak bu kesinlikle yanlış bir bilgidir. Sanılanın aksine esrar ile psikolojik bağımlılık oluşabilir. Esrar kullanımını takiben benzer yasadışı yollardan kokain ve eroin gibi ağır maddelere bağlanma tehlikesi de artar.Esrar kullanıcıları ara sıra esrar almanın zararlı olmadığını savunurlar. Bu da sık rastlanan bir yanlış düşüncedir. İnsanlar genelde ara sıra kullanarak başlarlar. İlerleyen dönemlerde daha önceki yaşadıkları etkiyi elde etmek için her seferinde kullandıkları miktarı arttırmak durumunda kalırlar. Bu durum madde talebinin artması anlamına da gelir ki bu da bağımlılığa götüren yoldur. Aralıklı da olsa uzun süre kullanım mutlaka bireyin ruhsal ve kimyasal yapısında değişikliklere yol açar.Uyuşturucu kullanımı sadece kullanan bireye değil, tüm topluma zarar verir. Esrar gibi maddelerin kullanımı arkadaşlar arasında bulaşıcı bir şekilde yaygınlaşır. Esrar için harcanan para her zaman mafyayı besleyen ve insanların sömürülmesine aracılık eden paradır.

Ben hayatımda kullanmadım ama zamanında (özellikle de öğrencilik yıllarında) esrar kullanan ve sonra bırakan bir sürü insan var arkadaş çevremde. Evet, hoş bir şey değil gerçekten ama kokain, eroin falan da değil bu bahsedilen şey sonuçta.

Ama şunu da söylemek isterim. Esrar başlı başına ağır bir uyuşturucu sayılmasa da, çoğu zaman üst klasmandaki uyuşturuculara da basamak olabilir. Yani eroin, kokain gibi uyuşturucuları kullanan insanların çoğu ilk olarak esrarla başlamıştır. Bu veri yapılan araştırmalarda mevcut.

Yine de olayı aşırı dramatize etmeye gerek yok. Erkek arkadaşınızı tanıyan sizsiniz, en doğru kararı siz vereceksiniz.

esrar geçiş basamağıysa sigara da alkol de geçiş basamağıdır. alkol de uyuşturucudur. devlet cıss diyor diye mi farklı oluyor esrar.

bundan mafyanın para kazanmasının nedeni yasal olmaması. 100 tane de makale var esrarın alkolden daha az zararlı olduğuna dair. kimse bunlar çok tatlı herkes kullansın demiyor ama alkol neyse esrar odur.

tabi türkiyede kimyasal bulaşmamış ot bulmak da zor. ne karıştırırlar içine meçhul. her içki içen alkolik olmadığı gibi her ot içen de keş olmuyor.herşeye bağımlı olmak kötüdür.

ask acisi cek yan bit ama o iliskini bence bitir yoksa ilerde sorunluu hatta baya sorunlu bir hayatin olacak dikkate alirsin insallah bizi...

Çok yakın tanidiklarim içiyor zararlı ama alkol sigara nekadar zararlı ise esrarı okadar zararlı yani bukadar abartilcak bişey değil eğer gerçekten seviyosan tut onun elinden belki umut olursun ben öyle yaptım ve şimdide çok mutluyum hemde insanlar bizi parmaklarıyla gösteriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…