Erkek arkadasim esrar kullaniyormus. Nolur yardim edin akil verin!

Esrarla OT ayni seymi? O ot iciyor arada bir iste sigara gibi. Alkolü birakti icmiyor sigarasi var bir
sen kaç yaşındasın ? delirdin mi sen canına mı susadın.. hadi bi kere içti meraktan desen neyse. bırakçak falan diyorsun hala içiyo yani...

içkiden de çok kötü şeyler yaşayanlar var. ama arada bir keyif versin diye içen de var. önemli olan bağımlılık. hepsi aynı sınıfta.

Kimseye birşey kabul ettirmeye çalışmıyorum.Ben sizin yanlış bildiğinizi düzeltiyorum.Siz neye inanmak istiyorsanız inanmakta özgürsünüz. Bu arada siz de benim çevremin kimlerden oluştuğunu bilemezsiniz.Bende sizin tabirinizle 17-18 yaşında ergenliğin baharında insanlar ile arkadaşlık yapmak için fazlasıyla büyüğüm.Açıkçası BANA GÖRE 35-40 yaşında hayati zevkinin uyuşturucusuyla taçlandıran insan olgun tabirinin yanından geçmiyor.17-18 yaşındaki insan ile 35-40 arasındaki insan arasında bir fark yoktur.Uyuşturucu uyuşturucudur.Siz,eşiniz arkadaş çevreniz kullanabilir,buna kimse karışamaz.Fakat yeni yuva kurma duşüncesi olan bir genç kız için bunlar önemli şeylerdir.Çevrenizdeki insanlardan da bilirsiniz ki uyuşturucu başlayana kadar ucuz başladıktan sonra pahalı birşeydir.

1.si esrar ile ot ayni sey. 2.si BAĞAMLI degilim diyorsa bagimli degildir, hic mi guvenmiyosun? Bu artik sigara gibi bi sey olduinsanlarin elinde cok uzucu fakat kimyasallar gibi bagimli yapmasi daha zor. keyfi yapiyodur ama beynine ve cigerlerine verdigi zarar hakkinda epeyce bilgi toplayarak ona aktarip sogutabilirsin, spermlere bile zarari var..

içkiden de çok kötü şeyler yaşayanlar var. ama arada bir keyif versin diye içen de var. önemli olan bağımlılık. hepsi aynı sınıfta.
Uyuşturucuyla alkol beyinin ayrı uyarıcı mekanizmalarını uyarıyor bildiğim kadarıyla ama kesin birşey bilmediğim için idda etmek istemiyorum.Uyuşturucu kendine daha çabuk bağladığından ve daha kuvvetli bir uyarıcı olduğunda alkolden etkileri daha fazladır.Eğer kişilerde gizli bağımlı kişilik bozukluğu varsa alkolik veya bağımlı olmaları çok muhtemel

Benim bir dostum var, gayet düzgün çocuktur, yaşı oldu 29 hala bir kız arkadaşı yok.
Sizler nereden buluyorsunuz böyle seçmeceleri bilmem.

Ayrıca onu dışlamak yerine destek olman gerektiğini düşünüyorum. Ben olsam böyle birine bir tekme de ben vuramam. Kurtulması için elimden geleni yaparım. ALLAH için... Git hemen evlen demiyorum ama şans vermen gerektiğini düşünüyorum. Hiç mi güvenmiyorsun isterse senden saklayabilirdi geçmişini değil m?

Zannetmiyorm canim ya bu kadar az sayida ictigini.esrarin bagimlilik yapma duzeyi cok yuksek.senin tepkin nedeniyle azaltip soyluyor muhtemelen.

Bu kıza dedtek ol sevgiline diyrn herkes vebal altında .. Çocuğu tanımıyoruz etmiyoruz varsayımlarla konuşuyoruz ya bu çocuk esrar içtiği bir gün bu kıxla kavga edip dövse , yada zarar verse hadi bunu geçtim arkadaşlar uyuşturucu öyle sinsi bir yılan ki adam 5 yıl içmez gider 6 yıl içer .. Kızım uzak dur

İyi de zaten saklamış ki! Konu sahibi bir şekilde(nasıl olduğunu yazmamış ama) öğrenmiş. O yüzden nasıl güvenebilirim diyor ya zaten!

İyi de zaten saklamış ki! Konu sahibi bir şekilde(nasıl olduğunu yazmamış ama) öğrenmiş. O yüzden nasıl güvenebilirim diyor ya zaten!

Bende diyorum ki!!! Ot bağımlılık yapmaz, psikolojik bağımlılık yapar ve isterse bırakır diyorum okey? Uyuşturucu gibi fiziksel bağımlılık yapmaz diyorum anladın? Daha açıklama yapayım mı? Yeterlimi? İnkar etmemiş kabul etmiş sonuçta!!!!!!!

Bana bu siniriniz neden ki? Ben zaten bağımlılık ile ilgili bir şey demedim. Gerizekalı değilim ve sizden bir şey öğrenmeye de çalışmadım! Üslubunuza dikkat edin lütfen.

Babam sordu kötü aliskinliklari varmi diye hayir dedim
ailene de yalan söylemişsin ya ne diyim başka. Diyelim ki evlendin esrara tekrar başladı annenin babanın yüzüne nasıl bakacaksın? Evliliğin kötü giderse ailenden destek bulabilecek misin?

Merhaba canim benimde erkek arkadasim esrar kullaniyordu oturdugumuz semt dolayisiyla arkadas ortaminda bulasmisti ben bikac ay once ogrendim ve ogrendikten sonra arkadasinin arabasiyla kaza yapti 30milyarlik araba pert oldu. Aileside biliyordu alkol ve esrar ictigini. Ailesiyle birlikte hastaneye yatirmaya ikna ettik iki hafta hastanede yatti tum vucudu temizlendi sonrasinda bitkisel ilaclarla hala ayakta tedavisi devam ediyor suanda birakti bir ay once ailesi tanismaya geldi sozlenicez insallah ayni mahallaede buyuduk biz yillardir birlikteydik kendiaide bu pislikten kurtulmak istedigi icin ailesiyle birlikte yaninda olduk elinden tuttuk ve kurtuldu cok sukur insallah baslamaz aslinda o kadar duzgun temiz sorumluluk sahibi bir cocuk ki ama iste bu pislige bulastigin zaman istemesende devam ettiriyor bagimli oluyorsun.

Arkadaşlar esrarda kötülük aramayın. Karakterinde arayın arıyorsanız. Kendi de içmicem demiş zaten ki arada içmekte bir sakınca görmüyorum. Bence dert edilcek bir durum yok. Ülkemizde legal olması dileğiyle...

Allah kimseyi bulastirmasin esrardan kasit ot vs basit seyler degil kokain bonzai gibi maddeler bagimlilik yapiyor insan ister istemez cebindeki son parasina kadar verip dahada borca girebiliyor aileden uzaklasiyor millet ustune gidip kotuledikce daha kotu oluyor cok ciddi bir konu bence sigaradan bahsetmiyoruz yani hafife alinmamasi lazim birakmak ve biraktirmak icin her turlu destegi vermeniz lazim karsinizdaki de kurtulmak istiyor ve sizi seviyorsa heleki evlilik gibi ciddi birsey soz konusuysa

Çok şey yazmak isteyıp yazmıyorum bu konuyla ılgili ama bence bu tarz seyler senin için kaldıramayacagın seylerse uzak dur.Esrar bağımlılık yapmaz yani safsa yapmaz ama bunun cesitleri var ve ne yazıkki bir kere oyle bir ortama girip hosuna giden bir insan bunu devamlı yapar ve de bagımlı olmadıgını iddia eder.
mesela yerinde olsam onun o halini bir görüp sonra ne yapmam gerektıgını düşünürüm.Bu senın için korkunc bırsey ama gercekten bagımlı mı yoksa eglence ıcın mı bunu yapıyor görmus olup böyle yol ızleyebilirsin.
Eğer kendisi bunu bırakmayı gercekten ıstıyorsa ona sonuna kadar destek ol ama sen ona bu konuda hep kızıp bagırıp terslersen o sana bu konuyla ılgılı hıcbır zaman dogruyu söylemeyecek bunu unutma.
ona bagırıp cagırmadan bu olay normalmıs gıbı konusup neden yaptıgını ve gercekten bırakabilir mi bunu anla ve bunu gercekten ıstıyosa destek ol derim.

Yorumlara bakıyorum da bazı arkadaşlar kesin yargı NET BIRAK demiş. Ne alaka arkadaşım. Herşeyin başında ilişkinize inanmak ve güvenmek geçiyor. Bağımlılık yapan bişey değil sonuçta. Seni kaybetmekten korkuyorsa gerçekten içmez bırakır. Herkes zamanında hata yapabilir iş ki hatalarından ders çıkarmak.. Eminim ki hatasını anlamıştır. Hemen yargılamamak lazım.

Hatasini anladi duzelir aninda olucak seyler degil bunlar, benim erkek arkadasimda benim ne kadar uzuldugumu onun icin cabaladigimi goruyodu seviyodum ailem biliyodu evlilik hazirligindaydik yilardir birlikteydik ayrilmayi dusunemiyodum asla ve bana icmiycem demisti soz vermisti yemin etmisti ama hastaneden ciktiktan sonra bile icmisti yakalamistim yalan soylemisti kac defa oyle soz vermekle tamam sni kaybetmekten korkuyorum icmiycem demekle olmuyo. Erkek arkadasim bu yuzden kac milyar birca girdi babasi hala o borclarini oduyor kafasi da bitirirse birakir ancak. Ben birgun son yalaninda artik dayanamamistim ve yaninda nasil aglamistim nasil evlenicez bu sekilde aldigin parayi onlara harcarsin cocugumuz olur nasil boyle bi baba olucaksin tertemiz mutlu bi hayat yasamak varken bu kotulugu bana ailene kendine neden yapiyosun demistim konustuklarimi dusunmus o akdar zoruna gitmiski o gunden sonra icmemisti ve biz ayni mahallede oturuyoruz icse duyarim zaten tamamen birakti artik. Yani onun kafasinda bitiyor ve senin onu yonlendirmende bitiyor bu is. Ama kesinlikle birakip gitmek onunda ailesi anne babasi var sende ayrilinca belki daha kotu olur birakmaz ailesi ne kdr uzulur onu duzeltmeye calis yaninda ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…