• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadaşım çocuk istemiyor.

Merhaba cnm benim dedemde epilepsi hastasıydı ve çok şükür hiç birimizde yok annemde dahil. Ama bu tabi sizdede böyle olacak diye bir şart da yok.
Ben cahil bir insan değilim bir yanda salt gerçekler olabilir ama bir yanda da bizim inancımız var kimde ne olacağını bilemeyiz hepsi ihtimaller içinde.
Birde bubulkede anksiyetesi olmayan var mı acaba?
Sana sadece şunu sormak istiyorum bence bunu düşün sadece diyelim ki ebebeyin oldunuz allah korusun çocuğunuz da aynı rahatsızlığı taşıyor sana beni neden dünyaya getirdin sorusunu sorarsa ne hissedersin, nasil cevap verirsin?

sadece epilepsinin geçme ihtimali var. Ama benim nöbetlerim kontrol edilebilir. onun ailesinde yok. benim ailemde de sadece amcamda var . Diğerlerinin geçme ihtimali yok.
çocuğun anksiyetesi olacağını düşünüyor. Türkiyede yaşanan sorunlar nedeniyle. bizim çektiğimiz sıkıntıları o da mı çeksin vs diyor. ders, iş , emeklilik vs
Çocuk esirgemeden bebek alın bence.

bence sağlık açısından çok ciddi sıkıntı yok . anne omak her kadının hakkıdır. eğer bu konuda netse, çok ciddi konuşun ve bir karar verin . 10 sene sonra ömrümü boşa harcadım demeyin. yol yakınken ayrıln veya çocuksuz bir hayatı kabul edin

bence eğer birbirinizi seviyorsanız zamanınızı harcamış olmazsınız. çocuk yapmak için birlikte değilsiniz sonuçta birbirinizi sevdiğiniz için birliktesiniz.

aşağıda sağlıkla ilgili bilgi verdim. Epilepsi nöbeti geçirmiyorum. o yüzden bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. doktorum yüzde 95 ihtimalle ilacı seneye bırakabileceğimi söyledi. dikkat eksikliğim için bir şey diyemiyorum ama bu sorumluluklarımı etkilemiyor. Erkek arkadaşımın kaygı bozukluğu var. her şeye bir kaygı duyuyor. şüpheci yaklaşıyor . bilmiyorum . bunlar ebeveynliği çok fazla etkileyebilecek şeyler mi sizce?
ikinize de gecmis olsun
henuz cok gencsiniz ve ebeveynligin nasil birsey oldugunu bile bilmiyorsunuz
bahsettiginiz durumlar cocugu cok etkiler , bu kosullarda saglikli bir cocuk yetistiremezsiniz , yazik degil mi o cocuga ?
once bi mezun olun , biraz hayatinizi yasayin , duzgun is bulun , paranizi kazanin
bu surecte erkek arkadasiniz da tedavi olsun , onun rahatsizliklari tedaviyle duzelebilir
cocugu cok cok sonra dusunun

Çocuk yapmadan evlenmenin manası yok. İkna edin psikiyatriste falan gitmeyi deneyin. Sizin de anne olmaya hakkınız var neticede.

sevgilinizin söylediklerinin hiçbiri mantıksız değil bana göre. maalesef ülke ekonomik ve siyasi anlamda güvenilir değil. bize ne olacak belli değilken çocuk yapmaktan korkması çok normal. ama fikirler zamanla değişebiliyor. benim eşim 5 çocuk diyordu şimdi ikinciye bile olmaz diyoruz. ama siz çocukları seviyorum, istiyorum anne olmak diyorsanız zor bir durumdasınız şuanda.
birde öğretmen olacağım diyorsunuz dikkat eksikliği için tedavinizi olun bence, hem gelecekteki öğrencileriniz için hem kendiniz için. tedaviden sonuç alamadıysanız başka uzmanlarla deneyin şansınızı. çocuk çok büyük sorumluluk, öğretmen olarakta anne olarakta. tedavilerinizi olun ikinizde sonra yine konuşun. emin olmadan evlenmeyin, erteleyin birşey olmaz.

Merhabalar. Erkek arkadaşımla 3 senedir birlikteyiz. Ailelerimiz tanıştı. Aramızda söz nişan yok. okul bittiğinde evlenmek istiyoruz. Ama şöyle bir sorunumuz var. Ben anne olmayı gerçekten çok istiyorum, erkek arkadaşımın aksine. Ben epilepsi hastasıyım ve ileri derecede dikkat eksikliği bozukluğum var. Onun da sosyal fobisi, anksiyete ve hiperaktivitesi var. Eğer çocuğumuz olursa hastalıklı olacağını, ona bu acıyı çektirmek istemediğini söylüyor. Onu çok seviyorum. Onun da beni sevdiğinden eminim. ayrılmak istemiyorum ama onu bırakmak da istemiyorum. Nasıl ikna edebilirim ? Daha okulun bitmesine var ama ikna edemezsem zamanımı boşuna harcamış olacağım. Ne yapmam gerekiyor lütfen yardım edin.
hakli

tüp bebek tedavisi ile genetik inceleme yapilabiliyor artik. epilepsiye kadar teshis edilebilir mi bilmiyorum ama icinizin rahat etmesi icin bu yöntemden faydalanabilirsiniz en azindan sağlıklı embriyo transfer edilir. erkek arkadasinizi ikna icin de en iyi yöntem bence bi psikolog eşliğinde bu konuyu konuşmak. erkek arkadasiniz ankesiyetesinden ötürü aşırı olumsuz düşünüyor da olabilir bu konuda

Genetik geçişli hastalıklar olmasa da çocuğun yetişme tarzı yüzünden sıkıntılar olabilir. Çocuklar ebeveyni kopyalar. Üstelik çocuk büyük sorumluluk. Bütün hayatını ele geçiriyor insanın.
Siz daha çok gençsiniz, tedavilerinizi olun, biraz hayatı yaşayın, sonra çocuk düşünün.

Back
X