• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadasim beni cildirtiyor,sorumsuzca para harciyor!!!

missplayful

Guru
Kayıtlı Üye
Selam kizlar cok sinirlendim oyle durduk yere konu acmak adetim degildir fakat gercekten cok doldum artik napicagimi sasirdim.Bahsedeyim birazcik, 26 yasindayim , isim var Yurtdisinda yasiyorum. Erkek arkadasim benimle yasiyor aramiz iyi problemimiz yok birbirimizle evlenicez bu yil artik coluk cocuga karisacagiz karar verdik vs vs... Simdiden ailesiyle tanistim,hersey ayarlandi gibi hazirliklar yapiliyor nerde nasil olsun gibisinden,aileler biliyor. Su anda ikimizde okula gidecegiz gelecek Eylulde ve baska bir eyalete tasinacagiz. Malum tasinma masraflari vs cok tutacak ben son 2 aydir kisip para biriktirdim hic zirnik almadim kendime sacimi boyatmam haric. Bunun disinda erkek arkadasim tasincagimizi masrafimiz olacagini bildigi halde bu gectigimiz hafta arkadasiyla barda bir gune 150 dolar harcami dikakt ettim ayni bara ayni hafta 3 kez gidilmis ve toplam 300 dolara yakin harcama var. Haberim yoktu bana diyorki sadece 50-60 dolardi. Birde yetmemis arkadasininkini odemis. Bana yalan soyledi kizdim kavga ettik ve "sen cok dirdir edersin diye anlatmak istemedim"dedi.Neyse olay kapandi gene arkadaslari geldi bugun mac izlediler ben odamda vakit gecirdim, bana diyor niye gelmiyorsun yanimiza dedim mac fln sevmem birde 4 erkeksiniz napicam yaninizda dedim. Isin acigi rahat edemedim o kadar erkekle.Kizda yoktu ortamda. Neyse herkes gitti bir tane arkadasi kaldi neymis bara gitceklermis saat olmus 9 bucuk. Her gittiklerinde isin kotusu erkek arkadasim icki ictiginde taksiyle donmuyorda ozel sofor arayip 35 dolar verip arabayi eve surdurtuyor. Ve bu tas catlasin 5 km mesafe yazik gunah digilmi yani? KISACIK mesafe hep oluyor bu ne zaman disari ciksa donusunde 35 dollar sokaga atilan para. Ben gecemi gunduzume kattim para biriktirmek icin yaptigina bakin. Niyese taksiyle gidip donmuyor kac kez ikaz ettim. Bugunde dedim almicaksin arabayi diye. Taksiyle gitse toplam gidis gelsi 15 dolar tutacak. Yazik gunah degilmi. Haftada 3 gun disari ciksa al sana yok yere 105 dolar.

Arkadasinin yaninda da soylendim birazda evde ictiler sacmaladi napiyim senin arkadaslarin gezmek istemiyorsa seni istemiyorlarsa dedi. Oysaki kimsenin beni istememsi gibi durum yok ben kac aylardir haftasonu disari cikmis insan degilim calisiyorum.Barda calisiyorum malum barmaid im haftasonu iyi kazaniyorum haftasici is olmuyor. Ben haftasonu ciksam cok para kaybedecegim ve herseyden kisip para biriktiriyorum.Parti yapmak istedi biz gitmeden ve yapmis. Partisi bana soylemedi 200 flex yiyecekler acik bufe tutmus birde ustune ictiklerimiz ayri. Ondan ayri partideyken surpriz olsun istedim ve 24o dolar tuttu hesap ben odedim. Ve hic tsk etmedi once sevinmedi. Ertesi gunde soyledim o kadar surpriz yapip incelik yapayim dedim hic tsk etmedin dedim. Sonra tsk ederim ama ben odicektim sen benim partimi elimden aldin dedi. BU simdi ikyuzluluk degilde nedir? Insan bir sagolasin cok tsk ederim demez mi ya...? Simdide cikti gitti evden cunku ben cok bunaldim git nereye gideceksen gozukme gozume dedim. COk strese girsim esktra calistigim oluyor Allaha sukur iyide para biriktirdim. Ama kendisi cok rahat ya ... Hic umrumda degil gibi. Bana sen kendine makyaj malzemesi aliyorsun alisveris edyorsun karisiyormuyum diyor. 2 aydir kestim hic almadim almiyorumda. O gidince mi sorun oluyormus. Kizdigim nokta gezmesi degil verdigi paralar fuzulu gereksiz, mesela soforler donmek gibi.. oysa taksi tutabilir.Yada dun bara gitmek istedi giris 15 dolar verdik sonra 5 dk olmadan bunaldim eve gidelim begenmedim dedi. Bir tek bira ve 5 dk oturmak icin 15 dolar verdik? Boyle bosa giden paralara cok kiziyorum. Surekli disarlarda yemek istiyor o ayri bir mesele zaten. oysaki evde pisiriyorum.

Bugun cok kizdim naparsan yap dedim yanliz biriktirdigim paradan kesinlikle tasinirken ne yardim edicem ne vericem dedim. Sorumluluk senin ustunde dedim. Sizce bana mi guveniyorda bu kadar rahat ne yapmaliyim?

Son düzenleme:
canım benım ,sevgılının cok para harcamasından zıyade
aranız da cok daha cıddı sorunlar da goruyorum ben .
erkek arkadasın senın oldugun eve 4 erkegı nasıl getırebılıyor
yurt dısında yasadıgınız ıcın normal bır durumdur belkı sızın ıcın ama ,
bana gercekten cok ters bır durum .
dıgerı ıse,erkek arkadasın her gece o bar benım bu bar benım dıye
dolasıyor .buda cıddı anlamda rahatsız edıc bır durum .
yarın bırgun evlendıgınız de bu durum senı de rahatsız edebılır .
sımdılık ,bar bar gezıp tozmasını sorun etmedıgınızı sadece cok para harcamasını
sorun etmıssınız ama ,bedavaya da bar bar gezılmez .
o yuzden erkek arkadasın gece hayatından kopmadıgı muddetce harcamalarının sonu da gelmeyecek .
evlenecek olan bır cıft olarak o sorumlukları ustlenmesı lazım .aksı taktır de evlılıgınız de cok sıkıntı
olacaktır .erkek arkadasınız malesef eglecesıne cok duskun bırı .bu lukslerınden vazgecmedıgı
muddetce sızın daha cok canınız sıkılır .sadece para harcaması da degıl mesele ,
her gece her gece arkadaslarıyla ne eglencesıne cıkıyor. buda cıddı sorun bence .

canım benım ,sevgılının cok para harcamasından zıyade
aranız da cok daha cıddı sorunlar da goruyorum ben .
erkek arkadasın senın oldugun eve 4 erkegı nasıl getırebılıyor
yurt dısında yasadıgınız ıcın normal bır durumdur belkı sızın ıcın ama ,
bana gercekten cok ters bır durum .
dıgerı ıse,erkek arkadasın her gece o bar benım bu bar benım dıye
dolasıyor .buda cıddı anlamda rahatsız edıc bır durum .
yarın bırgun evlendıgınız de bu durum senı de rahatsız edebılır .
sımdılık ,bar bar gezıp tozmasını sorun etmedıgınızı sadece cok para harcamasını
sorun etmıssınız ama ,bedavaya da bar bar gezılmez .
o yuzden erkek arkadasın gece hayatından kopmadıgı muddetce harcamalarının sonu da gelmeyecek .
evlenecek olan bır cıft olarak o sorumlukları ustlenmesı lazım .aksı taktır de evlılıgınız de cok sıkıntı
olacaktır .erkek arkadasınız malesef eglecesıne cok duskun bırı .bu lukslerınden vazgecmedıgı
muddetce sızın daha cok canınız sıkılır .sadece para harcaması da degıl mesele ,
her gece her gece arkadaslarıyla ne eglencesıne cıkıyor. buda cıddı sorun bence .

Off be canim ondada benim hatam var gezmesinler diye yasak koymustum ondan eve getirdi malum ev onunda benim oldugu kadar disari cikmasin diye ben yasak ettim ondan getirdi. Yabanci erkek arkadasim bana diyor ki yuzun asik soguk neydi o oyle , bazen kizli erkekli oturuyoruz sorun degil ama cidden napacam ben 4 erkekle mac izleyip bagrisiyorlar. Bu arkadaslari cok geziyo bunuda birakmiyolar. Ben napicam bilemyiorum ben BARDA calistigim icin artik bikmisim zaten hergun her cesit insanla ugrasiyorum zaten is yerine gelmeyin dedim birde onlarla ugrasamam beni isim aksiyor arkadaslar tanidiklar gelince. O yuzden ben calistigim zamanlarda sen cik disari demisligim vardi simdide ben nasilsa gidiyorum burdan arkadaslarimi goremiycem deyip kendini disarlara vurdu.Benide hep goturmek istiyor fakat ben istemyiorum bikmisim zaten hergun gurultulu muzik ayni ortamlar gidipte napicam sevmem zaten oyle ortamlari sadece iyi para kazandigimdan idare ediyorum birikim icin.

Son düzenleme:
ilk önce ilk evliliginizin stresini üzerinizden atsaydiniz...

O stresi gecen yil attim bitti gecti gitti. Gecmise takilmayan biriyim Allahtan psikoljik yardim aldim, ailem arkadaslarim herkes destek cikti,erkek arkadasimda iyi biri bu bir kac boyle kusuru var iste. Bunada cozum bulmak lazim. Ben artik bu yastan sonra onla bunla gecebilecegimi flort edebilecegimi dusunmuyorum.Amacim coluk cocuk sahibi olmakti acikcasi. Simdi cok calistigimdan iznim yoktu ailesinin yaninda evlenecektik. iki hafta sonra burdan tasiniyoruz e o zaman vaktimiz olacak evlenebiliriz. Vakitsizlikten iznim olmadigindan evlenemedim acikcasi:(

Off be canim ondada benim hatam var gezmesinler diye yasak koymustum ondan eve getirdi malum ev onunda benim oldugu kadar disari cikmasin diye ben yasak ettim ondan getirdi. Yabanci erkek arkadasim bana diyor ki yuzun asik soguk neydi o oyle , bazen kizli erkekli oturuyoruz sorun degil ama cidden napacam ben 4 erkekle mac izleyip bagrisiyorlar. Bu arkadaslari cok geziyo bunuda birakmiyolar. Ben napicam bilemyiorum ben BARDA calistigim icin artik bikmisim zaten hergun her cesit insanla ugrasiyorum zaten is yerine gelmeyin dedim birde onlarla ugrasamam beni isim aksiyor arkadaslar tanidiklar gelince. O yuzden ben calistigim zamanlarda sen cik disari demisligim vardi simdide ben nasilsa gidiyorum burdan arkadaslarimi goremiycem deyip kendini disarlara vurdu.Benide hep goturmek istiyor fakat ben istemyiorum bikmisim zaten hergun gurultulu muzik ayni ortamlar gidipte napicam sevmem zaten oyle ortamlari sadece iyi para kazandigimdan idare ediyorum birikim icin.

canım bence bu evlılıgı sen ıyı dusun tart olc ve oyle karar ver .
bu adamla pek hayırlı bır evlılık olacakmıs gıbı gorunmuyor ,husrana ugramanı ıstemem .
yanı sevgılının tum olumsuz yonlerını gectım karakter olarak da ıkınız de farklısınız .
sen daha sakinlıkten hoslanırken ,o gurultulu muzıklı eglencelı mekanlardan hoslanıyor .
kafa yapılarınız cok zıt gıbı gorunuyor .senın bence bır kere daha dusunmen lazım .
adam fena halde eglencesıne duskun ,yarın bırgun cocuk oldugunu dusunsene
sen bebegınle evde adam barlarda .yanı bu adamın ben sorumluluk alabılecegını bıle dusunmuyorum .
karar tabıkı de senın ,yetıskın bır ınsan olarak dogru karar verebılecegıne ınanıyorum.

O stresi gecen yil attim bitti gecti gitti. Gecmise takilmayan biriyim Allahtan psikoljik yardim aldim, ailem arkadaslarim herkes destek cikti,erkek arkadasimda iyi biri bu bir kac boyle kusuru var iste. Bunada cozum bulmak lazim. Ben artik bu yastan sonra onla bunla gecebilecegimi flort edebilecegimi dusunmuyorum.Amacim coluk cocuk sahibi olmakti acikcasi. Simdi cok calistigimdan iznim yoktu ailesinin yaninda evlenecektik. iki hafta sonra burdan tasiniyoruz e o zaman vaktimiz olacak evlenebiliriz. Vakitsizlikten iznim olmadigindan evlenemedim acikcasi:(

Neden bugüne kadar evlenmedin degil daha ciddi iliski icin bile erken sayilir demeye calisiyorum...

canım bence bu evlılıgı sen ıyı dusun tart olc ve oyle karar ver .
bu adamla pek hayırlı bır evlılık olacakmıs gıbı gorunmuyor ,husrana ugramanı ıstemem .
yanı sevgılının tum olumsuz yonlerını gectım karakter olarak da ıkınız de farklısınız .
sen daha sakinlıkten hoslanırken ,o gurultulu muzıklı eglencelı mekanlardan hoslanıyor .
kafa yapılarınız cok zıt gıbı gorunuyor .senın bence bır kere daha dusunmen lazım .
adam fena halde eglencesıne duskun ,yarın bırgun cocuk oldugunu dusunsene
sen bebegınle evde adam barlarda .yanı bu adamın ben sorumluluk alabılecegını bıle dusunmuyorum .
karar tabıkı de senın ,yetıskın bır ınsan olarak dogru karar verebılecegıne ınanıyorum.

Maalesef yanlis anlattim ben Amerika cok SIKICI burasi yasadigimiz yer Turkiye gibi degil. Sosyal ortam yok gezilcek gorulcek yer yok resmen depresyonlar ulkesi. Buranin bari diyeyim ki Turkiyenin cafesi. Gidecek bir restorant var ya bar var filmide evde seyreder zaten. Ben bile bikiyorum Allahim nerelere dustuk diyorum bazen.Oyle barlar ahim sahim degil yapicak bisi yok gidicek yer yok malum. Iki gundur festival vardida disari ciktik yuzumuz gun gordu. Yaptiklari biside yok zaten gidip mac izleyip bira iciyolar. Inanki alakasi yok Turkiyedeki barlarla fln ...Turkiyede OLSAK nerelere gotururudum onu o zaman gitmezdi bence.Bende calisiyorum evde cani SIKILMASIN DIYE GIT DEMISTIM. Ama kulagini bukerim o zaman gitme derim beni dinler o yani dinlememezlik yapmaz. Madem oyle yeni kurallar getircem bende. Gelsin zaten diyecem kendisine.

Neden bugüne kadar evlenmedin degil daha ciddi iliski icin bile erken sayilir demeye calisiyorum...

Biktim artik cocuk istiyorum.Seviyorumda kendisini olursa olur olmazsa cocugu bonus sayarim:D Gercekten olmazsada oturur cocuguma bakarim napiyim:)) Yaslaniyorum artik duzgun durursa ne ala durmazsa elveda ...

Biktim artik cocuk istiyorum.Seviyorumda kendisini olursa olur olmazsa cocugu bonus sayarim:D Gercekten olmazsada oturur cocuguma bakarim napiyim:)) Yaslaniyorum artik duzgun durursa ne ala durmazsa elveda ...

canım oyle sey olur mu hıc ,sakın boyle seyler dusunme .
ne bu boyle umutsuzluk vakası .
sırf cocuk ıcın adamın herseyıne katlanılır mı canım .
sakın kendıne cocuk ıcın sartlandırıp da olan tum hatalara goz yumup
kendıne saygısızlık etme .
oturun konusun rahatsızlıklarını dıle getır ,kendını degıstırecek ıse
devam edın ,ama yok degıstırmeyecek adam bıldıgını okuyacak ıse
sırf cocuk ozlemın ıcın de katlanma sakın .
kader kısmet ıslerıne hıc bellı olmaz .daha cok gencsın karsına daha kımler cıkar.
boyle umutsuzca dusunme sakın .
sorunlarınızı halletmeye calısın .eger asılmıyor ıse ,ınan kendını uzmeye degmez.

canım oyle sey olur mu hıc ,sakın boyle seyler dusunme .
ne bu boyle umutsuzluk vakası .
sırf cocuk ıcın adamın herseyıne katlanılır mı canım .
sakın kendıne cocuk ıcın sartlandırıp da olan tum hatalara goz yumup
kendıne saygısızlık etme .
oturun konusun rahatsızlıklarını dıle getır ,kendını degıstırecek ıse
devam edın ,ama yok degıstırmeyecek adam bıldıgını okuyacak ıse
sırf cocuk ozlemın ıcın de katlanma sakın .
kader kısmet ıslerıne hıc bellı olmaz .daha cok gencsın karsına daha kımler cıkar.
boyle umutsuzca dusunme sakın .
sorunlarınızı halletmeye calısın .eger asılmıyor ıse ,ınan kendını uzmeye degmez.

Ben yasak koyunca tamam diyor disari gitme dedim eve getirmis bu sefer:DD Nerden tutsam elimde kaliyor. Simdi 5 kisinin mac arkasi temizligini yapiyorum. Dusun artik. Zaten bugunde gitme dedim tamam dedi arkadasi oturuyordu orada zaten sinirlenince sen en iyisimi git elimden bi kaza cikicak dedim:DDD Yani ikiside ne oldugunu anlayamadan gidiverdi:D gitmek zorunda kaldilar diyelim:)))

o çalışıyo mu çalışmıyosa iş arıyo mu öyle bişey yoksa en kısa zamanda yol ver sen yokken bara gidicek eğlenicek durmadan senden para alıcak kendi kafasına göre arkadaşlarıyla takılıcak sana yalan söylicek ben olsam hiç vakit kaybetmeden yol veririm ona çünkü anladığım kadarıyla o seni değil paranı seviyo

o çalışıyo mu çalışmıyosa iş arıyo mu öyle bişey yoksa en kısa zamanda yol ver sen yokken bara gidicek eğlenicek durmadan senden para alıcak kendi kafasına göre arkadaşlarıyla takılıcak sana yalan söylicek ben olsam hiç vakit kaybetmeden yol veririm ona çünkü anladığım kadarıyla o seni değil paranı seviyo

Yok canim tabikide isi gucu var issiz biriyle asla olmam :DDD Ben onun kendi parasini harcamasini istemyiorum biriktirsin istiyorum. Ben biriktirdim onunda var birikmisi araba aldi ama kalanlarida yemesin boyle yaaa:D Evde yemek varken disari ciktimi cani herseyi istiyor ... oyle iste.Hic para tutamaz.Zaten tasinirken gorcez hic para vermicegimi soyledim simdiden kizdim cunku.

Yok canim tabikide isi gucu var issiz biriyle asla olmam :DDD Ben onun kendi parasini harcamasini istemyiorum biriktirsin istiyorum. Ben biriktirdim onunda var birikmisi araba aldi ama kalanlarida yemesin boyle yaaa:D Evde yemek varken disari ciktimi cani herseyi istiyor ... oyle iste.Hic para tutamaz.Zaten tasinirken gorcez hic para vermicegimi soyledim simdiden kizdim cunku.

o zaman maaşını alınca ya parasını elinden al sen ona harçlık gibi ver bende bi ara markete gidince çok alışveriş yapıyodum farkında olmadan sonra eşimle konuştuk bana aylık belli bi miktar para veriyo ona göre hacama yap parayı yettiremezsen ekstra para vermem ona göre harcamalarını ayarla dedi bende şimdi para arttırmaya çalışıyorum harcamalarımı kısmaya çalışıyorum hatta şimdi para biriktirip eşimin çok hoşuna gideceği bi hediye almayı düşünüyorum ama ne alıcağıma henüz karar veremedim :)

benim eşimde beni sinir ediyo en azından ara sıra dışarda yiyelim yemek diyorum yok diyo ben dışarda yemek yemeyi sevmiyorum diyo ara sıra beni kırmamak için gidiyoruz dışarda ama hergünde olmaz tabi ayda 2-3 kere filan gidiyoruz işte :)

Son düzenleme:
Ben simdi maas kartini elinden alamam ,alirimda istesem almamam lazim... Bu kadarda ileri gidip cadilik yapamam , fakat hesap ekstrasindan takip ediyorum ne nerde harcanmis.Eve gelince konusacagim ben fuzuli para harcansin istemiyorum.

Ben simdi maas kartini elinden alamam ,alirimda istesem almamam lazim... Bu kadarda ileri gidip cadilik yapamam , fakat hesap ekstrasindan takip ediyorum ne nerde harcanmis.Eve gelince konusacagim ben fuzuli para harcansin istemiyorum.

yani bencede konuşup ayarlamanız gerekir aslında benimde bi yardıma ihtiyacım var markete girince kendimi tutamıyorum ne görsem alasım geliyo harcamalarımı nasıl kısıcam bilmiyorum ya bugün gittim 250 liralık alışveriş yapmışım kasada söylediklerinde şok oldum eşimin verdiği parayı haziranın 1ine kadar nasıl yettiricem bilmiyorum :26:

yani bencede konuşup ayarlamanız gerekir aslında benimde bi yardıma ihtiyacım var markete girince kendimi tutamıyorum ne görsem alasım geliyo harcamalarımı nasıl kısıcam bilmiyorum ya bugün gittim 250 liralık alışveriş yapmışım kasada söylediklerinde şok oldum eşimin verdiği parayı haziranın 1ine kadar nasıl yettiricem bilmiyorum :26:

Bana ya cimrisin yada Yahudisin der...:D burda cimrilere Yahudi diyolar:D Adimi yahudiye cikardi yada varyemez amca fln der. Oysaki cimri degilim ben ama .

Bana ya cimrisin yada Yahudisin der...:D burda cimrilere Yahudi diyolar:D Adimi yahudiye cikardi yada varyemez amca fln der. Oysaki cimri degilim ben ama .

yani cimrilik değil o tutumlu olmak lazım herşeye para harcarsan açıkta kalırsın benim bu ay kalıcağım gibi öyle görünüyo :18: :17:

aslında mayısın 1nde almam gerekiyodu para ondan aylık ama ben bugünden aldım nisan ayından verdiği paradan 75 lira kaldı sadece :(

buarada sen hangi ülkedesin

Son düzenleme:
Canim sadece aman yasim gecmesin, cocugum olsun diye acele karar verip hemen evlenme sakin. Ilerde basini taslara vurursun. Daha yolun var, yasin gayet genc, evlilik aceleye gelmez.
Ben de 7 senedir ABD'de yasiyorum. Iliskiniz ayni burdaki Amerikalilarin iliskilerine benziyor. Zaten sen de orda yasiyorsun bildigim kadariyla.
Bu kisi kac yasinda bilmiyorum ama henuz olgunlasmamis, ayagini yorganina gore uzatmayi bilmiyor, sorumluluk alamiyor. Boylesine guvenip evlenilir mi cocuk yapilir mi allasen? Maasini elinden al demis bir arkadas. Bir erkek bunu gerektiriyorsa o adam ne kadar olgundur evlenmek icin? Evlenince degnek degmeyecek adama, degismeyecek. Bu sefer de evinin parasini sokaklarda harcayacak. Savurgan adam her zaman savurgandir. Bari bekle, iliskini uzat da dusun yani.

Var cevremde cok boyle insanlar, hepsi sefalet icinde yasiyorlar trailer parklarda (bilirsin trailer'i sanirim). Amerika'da uyusturucu kullanimi cok yaygin, seninki de hergun barlarda para yiyormus, bir madde bagimliligi var mi, biliyor musun mesela?

Benim birak evlenmeyi, arkadas olarak bile asla yanima bile yaklastirmayacagim bir insana benziyor arkadasin. Sorumluluk yok, akil mantikli dusunmek yok. Eksik kalsin.
Sen de cok iyi olc tart herseyi, iyi dusun, pisman olma.

Back
X