• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadasim Alman :(

IremNihal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2012
4
3
36
Almanya
Selam KK Arkadaslar,

size su an bulundugum bir iliskiyi anlatmak istiyorum.
Öncelikle Ben almanya da dogdum büydüm gelenksellere ve göreneksellere bagli bir ailenin kiziyim.
Yazin 2010 uzaktan akrabamiz olan bir ailenin ogluyla isteyerek nisanlandim. Onun ailesi aileme uyuyor ve mantigima sigiyor diye nisanlanmak istedim.
Bu iliskide Ask yoktu ama iyi biri oldugundan onu sevmeye baslamistim veya sevdigime inanmistim.

Almanya ya Tatilden geri döndükten kisa bir süre sonra yeni isyerine baslamistim.
Orda Christian diye bir cocuktan hoslanmistim ama alman oldugu icin ve nisanli oldugum icin hic yanasmadim (Hoslantim da gülüsünden ibaretti ozamanlar yani, nisanlimi aldatma gibi bir niyetim yoktu).

Zaten Chris ile cok didisiyorduk öyle arkadasligimiz ilk zamanlar hic olmamisti, hep uzak duruyorduk birbirimizden.

Ben Kinama hazirlaniyordum Nisanlimla cok kavga etmeye baslamistik hep benim aramami bekliyordu dügün Salonu tutulmamisti sorumsuz davraniyordu herseyide benden bekliyordu. Sözde calisiyordu ama hep para istiyordu borclari vardi benden bekliyordu. Herseyin üstesinden ben gelmek zorundaydim.

Kredi aldim dügün olsun diye neyse.........

Kinama az kala Chris ile birlikte kosmaya baslamistik bir Parti icin kilo vermek istedigimi anlattim ona ve bana yardim etmeyi kabul etti.
O Kostugumuz günlerde cok iyi anlasiyorduk hayatimizi döküyorduk ( ama ona nisanli odlugumu hic söylememistim erkek arkadasimin oldugunu biliyordu)

Kinamdan bir kac gün önce Iyicene birbirimize girmistik nisanlimla annem kizim vazgec dedi salak kafam dinlemedim onu :(
Ailemi cok zor durumda biraktim asik olmadigim bir erkekle sirf baskasini bulamam diye kina gecesine razi geldim.
Hicbirsey diledigim gibi olmadi.
Nisanlimin gelmesini istedim sorumsuz davrandigindan getiremedim vs.

Kinamdan sonra hersey daha da berbat gitti.
Bana birsürü vaatlerde bulunmustu nisanlim. Dügün salonunun yarisini ödedim demisti. Ama ne dügün salonuyla ilgilendi nede baska birseyle.
Babamlarin da bir kücük istegini sorumsuzlugundan yerine getirmedi.

Bu siralar Chrisin yakinligini hissettim hosuma gidiyordu onun yakinligi ama sorumluklarim vardi onunla beraber olamazdim.
Ona yakinlik göstermistim benim sucumdu ona ilk basindan söylememistim yakinda evlenecegimi hep korkularim vardi geceleri kabus dolu rüyalarla uyaniyordum.
Ona cok asik oldugumu anlamistim artik. Ise gelmedigi günler yerimde duramiyordum.
o zaten hep geliyordu yanimdaydi ikimizde artik sevgimizi saklayamiyorduk. Ilk defa da öpmüstü ilk kez o beni icimde firtinalar kopmustu o duyguyu hic daha önce tatmamistim sanki zaman durmustu bizden baska birsey yoktu, ama cok cabuk hayatin gercegine geri dönmüstüm.

Nisanlimla baygi aramiz acilmisti zaten ama bu olanlardan önce tabiki.
Birgün Christian ile bulustum ve ona nisanli oldugumu evlenecegimi anlattim ona aci cektirirken kendimi cok kötü hissettim
ilk defa onun agladigini gördüm caresiz bakislarina sahit oldum.
Gercekten yikilmistim o aksam, hicbirsey demeden gitti bütün gece delli gibi kosmus kendine gelebilmek icin, isyerine bitkin bir halde gelmisti.
Onun yüzüne bakamadim cok caresizdim sadece boynuna sarilip onu cooook sevdigimi söylemek istiyordum. Ama bunu yapamadim.
Nisanlimla da ayrilmaya karar verdim, annemler cok sert tepki verdi ama nisanlim birdaha ne aradi ne sordu benim icin savasmayi bile göze alamamisti cünkü.

sekiz ay gecti aradan annem hala bana kizgin Insanlar ne düsünür ne der düsüncesinde.
Christian benden hic vazgecmedi herzaman yanimdaydi bir kac ay toparlandiktan sonra onunla beraber olmaya karar verdim.

Abimle ablam onu cok seviyorlar
Ama Annemle Babamin tepkisini düsünemiyorum bile. Eminim Bana küsücekler hele hele annem.
Ben ama onu herseyden cok seviyorum onunla gülebiliyorum birsey söylemeden anlasabiliyorum.
O beni en büyük hatadan kurtardi diye düsünüyorum.

Kendisi ateisti ama Islama karsi herzaman yakinlik duyuyordu yani benden önce de bizim dinimizle ilgileniyordu.
Simdi kendisi bütün sureleri ögreniyor ve zikirlere gidiyor. Kendi icin Islama gecmek ve herseyi dogru yapmak istiyor.

Onunla cok mutluyum ama size sorum Ihanet etmis oldummu Nisanlima cünkü bunu asla istemezdim.
Kul hakkindan korkan birisiyim ama sirf onu üzmemek icin de onunla evlenemezdim öyle degil mi ??
Sizce annemlerin tepkisi ne olur. Cünkü o benimle cok ciddi evlenmek istiyor ve hic kiyamiyor.
Siz benim yerimde olsaniz neyapardiniz

saygilar

Konulara fazla cevap yazan biri degilim,ama senin sorununu görünce dayanamadim....
Bende senin gibi Almanyada dogdum büyüdüm,konunun beni ilgilendiren tarafi ise erkek arkadasinin Alman olusu oldu.Bana cok yakin birininde esi Alman,bütün sorunlara ragmen,ailesinin onu dislamasina ragmen aldiris etmedi ve Alman biriyle evlendi.Yanlis anlasilmasin,bunu asla kinamiyorum.Ama zor be güzelim,ilk baslarda askin herseyi cözecegine inansanda o cicim aylari gectikten sonra gerceklerle yüzlesiyorsun.Christianin günahini almak istemem ama bu tür evliliklerin uzun süreli olacagini düsünmüyorum.Yakiniminda kültür farkliliklarindan dolayi esiyle yasadigi sorunlar var,ikiside aileleriyle görüsmüyor olmalarina ragmen ciddi sorunlar yasiyorlar.

Christiani Islama yakinlastirmak istemissin,öncelikle bunu birak.Kimsenin inanciyla oynama,sonunda olan sana olur.Yakinimda evlenmeden önce esine icki ve domuz eti yasagi koydu,basta hersey cok güzel görünüyordu,bu yasaklarin aklina yattigini ve onlara uyacagini söylemisti Alman esi.Ama erkek milleti icin hersey köprüyü gecene kadar oluyor,simdi sikistiginda "ben istersem icerim,kimsede karisamaz" diyor ki ben onu bu konuda suclamiyorum,insan neyse odur cünkü.Göstermelik din degistirmelerinede karsiyim,insanlarin degerleriyle bu kadar oynanmamali diye düsünüyorum.

Simdi ben sana ne desem bos biliyorum,ayaklarin yerden kesilmis durumdasin su an.Mantikli düsünebilmeni umuyorum sadece,ALLAH hakkinda hayirlisini nasip etsin.

Son düzenleme:
Ne isityorsan içinden ne geliyorsa , nasıl mutlu olacağına inanıyorsan onu yaşa
Ha erkek miletinin hepsi aynıdır. Türküde Almanıda
Hem kimsenin inancına karışmayın
Kim neye inanıyorsa odur. Sakın ha sakın!

Son düzenleyen: Moderatör:
yukarıda arkadaşlarım kimsenin dinine karışma demişler de ben bu konuda bir bilgi vermek isterim.. dinimizde müslüman olmayan biriyle evlenmek büyük günah.. kuranda geçiyor.. ama sonradan müslüman olursa evlenmende bir sakınca yok.. bu durumda sen müslümansan kitabımıza göre o müslüman olmadan evlenmen olmaz canım. ben de bu yaşıma kadar hiç bilmiyordum mesela bunu. daha yeni öğrendim kuran okumaya başladığımda.. :) hem zaten müslümanlığa karşı ilgisi merağı varmış adamın. eğer müslüman olmaya karar verirse sen de bunda bir vesile olursan sana da sevap olucaktır diye düşünüyorum ben kendim.. ama tabi ki de kesinlikle zorlamayla deil ;)

ikincisi nişanlımı aldatmış oluyormuyum onu üzmeyi hiç istemem falan yazmışsın konunun sonunda.. ama nişanlın zaten seni hiç umursamamış ki.. :s sanki seninle zorla evleniyormuş gibi davranmış. senden para bile istiyormuş borçlarını ödemek için :s biraz kullanmış seni sevmiyormuş gibi geldi bana.. ki sen nişanı attıktan sonra bile kılını kıpırdatmamış :) sen de zaten aşık deilmişsin.. bence o çocukla evlenmemen iyi olmuş ;)

christian konusunda sana birşey diyemiycem.. ben olsam kültürel farklılıklar Gelenek görenek farklılıkları yüzünden evlenmeyi düşünmezdim. ama o senin yaşamın.. hakkında hayırlısı olsun inşallah

Son düzenleme:
Ben ırk ayrımı yapmam ama din ayrımı yaparım. Çünkü bildiğim kadarıyla ;

Müslüman Erkeğın : Kitap ehli (Yahudi ,hristiyan) ile evlenmeleri tarimen mekruh yani harama yakın. Ateist putperelerle evlenmeleri haram.

Müslüman Kadının: Müslüman olmayan biri ile evlenmesi haram ve evlenmeye karar verdiği anda islamdan çıkar. İstediği kadar müslümanım desin müslüman değildir.

Benim bildiğim bu.

Eğer gerçeken islamı seçer müslüman olursa evlen ama ailenin onayını da almaya çalış.

Ben onu hicbirseye zorlamiyorum o hep sorular soruyor Kendi isetgi ile kurani okudu Kendi istegiyle zikire gidiyor ben sorularini cevaplamaya yardim ediyorum. Su an beraneriz ama daha cok arkadasca öpmeye Bile kiyamiyor. Coktandir müslüman olucakti ama dualari ögreniyor namazina baslamak istiyor.

Domuz eti benden Öncede yemiyordu
Ickiyi de hic icmeyen biri yani bunlari benden önce de yapmiyordu
(annesi dolayiyla hic Agzina sürmemis annesi alkol Sorunu var cünkü)
Islam Konusunda cok ilgili onu birkes namazina kilarken gördüm cok duygulandim.

Sizce evlenince sorun yasarmiyim aranizda tecrübesi olan var mi
Ailemi asla birkez daha üzmeye kiyamam :(((

Anladığım kadarıyla arkadaşının İslam'a ilgisi var. Eğer İslam'ı seçerse ailenin onayını alarak evlen kaçırma. Ama o İslam'ı öğrenirken sende bilmediğin konuları öğren. Daha doğrusu beraber öğrenin. ALLAH'ım arkadaşının kalbine imanı yerleştirsin.

Dini konularda hakikat kitap evinin sitesinde almanca kitaplar var. Belki yardımı olur sana.

HIc aranizda almanla evli olan veya erkek arkadasi olan var mi??
Kültür farkindan gercekten iliskim bite bilir mi onu cok seviyorum bilen kisiler de ay ne iyi erkek arkadasi var diyorlar
Cünkü bir dedigimi iki etmiyor. Cok iyi gittignden korkuyorum sizce ne yapmaliyim

Selam Arkadaslar,

baya zaman gecti yazimin adrindan.......
Belki merak etmissinizdir diye yazmak istedim :)
Biz Yaz 2012 de evlendik. Esim Kibrisa gidip Müslüman olduktan sonra Ailemden beni istedi.
Cok güzel giden bir evliligimiz var Allahim insallah yakin zamanda birde cocuk nasip ederse bu tertemiz baslayan Aski tamamlayabiliriz. Görüsmek üzere Allaha emanet olun ve hic hayallerinizden vazgecmeyin :)

Çok mutlu oldum sizin adınıza.Gerçekten .Umarım hep böyle mutlu devam eder.

Canım dinen yolunu göstermelisin bunun sorunlarını fazlasıyla çekersin ama sn evlenceksn senin hayatın ve sen bir ömür yaşıycaksın boşver edilen lafları mutluluğuna bak :)

Benim sülalenin yabancı gelini-damadı vardır.
İngiliz, İskoç, Alman ve İsviçreli ilk aklıma gelenler.

Hepsi de uzun yıllardır evli. Problemleri yok mu, illa ki vardır ama kafadan bu iş yürümez de denmez bence.

Selam Arkadaslar,

baya zaman gecti yazimin adrindan.......
Belki merak etmissinizdir diye yazmak istedim :)
Biz Yaz 2012 de evlendik. Esim Kibrisa gidip Müslüman olduktan sonra Ailemden beni istedi.
Cok güzel giden bir evliligimiz var Allahim insallah yakin zamanda birde cocuk nasip ederse bu tertemiz baslayan Aski tamamlayabiliriz. Görüsmek üzere Allaha emanet olun ve hic hayallerinizden vazgecmeyin :)
çok mutlu oldum umarım hala evli ve mutlusunuzdur bende alman bir adamla evliyim

Back